Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 223/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 23.11.2017
  • Značka:
  • X006906
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 428/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Hotel LINEAS s.r.o., Budovateľská 14, 080 01 Prešov miestnosť: "Salónik I."
D. Dátum konania dražby 20. 11. 2017
E. Čas konania dražby 09:00 hod.,
F. Kolo dražby Tretie kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 20, katastrálne územie: Koprivnica, Okresný úrad Bardejov - katastrálny odbor, obec Koprivnica okres Bardejov a to:
 

Pozemky parcely registra „C“:
parc. číslo: 255, výmera: 553 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria
parc. číslo: 256, výmera: 799 m2, druh pozemku: záhrady


Stavby:
súp. číslo: 70 na parcele číslo: 255, druh stavby: rodinný dom, popis stavby: rod. dom

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje, alebo nie je zapísané na liste vlastníctva najmä: sklad 1 (prístavba RD), sklad 2, plot, studňa kopaná, spevnené plochy septik, vodovodná prípojka, kanalizačná prípojka, elektrická prípojka, vonkajšie schody, plynová prípojka.

 

Spoluvlastnícky podiel: 1/1

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom s.č. 70, k.ú. Koprivnica

Nachádza sa po pravej strane miestnej verejnej štátnej komunikácie v smere do centra obce, resp. do okresného mesta BARDEJOV. Objekt je zásobovaný vodou z pôvodného verejného vodovodného radu a z vlastnej studne, nakoľko nový obecný verejný vodovod je vo výstavbe, pred dokončením vodojemu a rozvodov po obci. V obci dlhodobejšie pretrvávajú problémy s pitnou vodou. Dom je odkanalizovaný do vlastného septiku, je napojený na rozvod elektriny vzdušnou prípojkou a je napojený na rozvod zemného plynu. Prístup k rodinnému domu je priamo z verejnej spevnenej komunikácie. Do trvalého užívania bol uvedený podľa predloženého písomného potvrdenia a odhadu znalca v roku 1963, pričom v roku 1985 bola postavená prístavba. Samotná stavba rodinného domu je slabšie udržiavaná. Na stavbe rodinného domu neboli zrealizované žiadne rozsiahlejšie rekonštrukčné stavebné práce, len udržiavacie práce.

Dispozičné riešenie:

Dom má dve nadzemné podlažia, vrátane prístavieb na úrovni oboch podlaží domu.

Stavebno-technický opis:

Základy betónové - objekt bez podzemného podlažia s vodorovnou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie - v 1.NP murované z tehál v skladobnej hr. nad 40 do 50 cm, v 2.NP murované z tehál v kombinácii s tvárnicami v skladobnej hr. nad 30 do 40 cm; deliace konštrukcie - murované (priečkovky). Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - v 1.NP s rovným podhľadom betónové monolitické, v 2.NP s rovným podhľadom drevené trámové, schodisko s povrchom PVC, strecha - krov väznicový valbový, krytina pálená obyčajná jednodrážková, klampiarske konštrukcie strechy z pozinkovaného plechu úplné strechy (žľaby, zvody, komíny, prieniky).

Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky škrabaný brizolit, úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky vápenné štukové, vnútorné obklady - práčovňa do 1,35 m výšky, vane, kuchyne, v 2.NP v kuchyni a v kúpeľni.

Výplne otvorov - dvere hladké plné alebo zasklené; okná dvojité drevené s doskovým ostením. Podlahy - podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - v 1.NP podlahoviny gumové, z PVC, v 2.NP prevažne palubovky, podlahy ost. miestností - 1.NP a 2.NP keramické dlažby.

Vybavenie kuchýň: v 1.NP plynový sporák, sporák na tuhé palivo, drezové umývadlo nerezové, kuchynská linka z materiálov na báze dreva, v 2.NP - drezové umývadlo oceľové smaltované.

Vybavenie kúpeľní: 1.NP a 2.NP - vaňa oceľová smaltovaná; umývadlo, vodovodné batérie - pákové nerezové so sprchou, pákové nerezové; záchod v 2.NP - splachovací bez umývadla. Ostatné vybavenie: v 1.NP vráta garážové z tvrdého dreva.

Vykurovanie - ústredné vykurovanie teplovodné, oceľ. a vykurovacie panely; zdroj vykurovania - v 1.NP kotol ústredného vykurovania, v 2.NP sú aj lokálne - akumulačné kachle. Vnútorné rozvody vody - z pozinkovaného potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja; zdroj teplej vody - v 1.NP zásobníkový ohrievač plynový, kombinovaný s ústredným vykurovaním. Vnútorné rozvody kanalizácie - plastové potrubie, vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia v 1.NP svetelná a motorická; v 2.NP iba svetelná; elektrický rozvádzač s automatickým istením, vnútorné rozvody plynu - v 1.NP a 2.NP.

Stavebno-technický stav a opotrebenie:

Podľa potvrdenia obce Koprivnica bol pôvodný rodinný dom uvedený do užívania v roku 1963. V roku 1985 bola prevedená prístavba k rodinnému domu zo strany južnej - v prízemí (1.NP) je garáž, na poschodí (2.NP) je jedna obytná izba s východom na terasu. Rodinný dom je v pomerne priemernom stavebno-technickom stave, avšak súčasná údržba je slabšia.

Sklad č. 1 na parc.č. 255 je prístavbou k rodinnému domu. Základy z monolitického betónu, bez podmurovky, murivo murované z pórobetónových tvárnic hr.30 cm, strop tvorí žel. betónová doska, strešnú krytinu tvorí asfalt. lepenka, klampiarske konštrukcie sú prevedené z oceľ. pozinkovaného plechu, vonkajšie omietky striekaný brizolit, vnútorné vápenné hladké, vnútorné obklady žiadne. Dvere hladké plné v oceľ. zárubni, podlaha cementový poter. Elektroinštalácia iba svetelná, vnútorné vybavenie žiadne. Sklad okrem el. energie nie je napojený na žiadne inžinierske siete.

 

Sklad č. 2 je situovaný z južnej strany rodinného domu ako samostatne stojaca stavba. Základy - betónové, podmurovka betónová, zvislé nosné konštrukcie - murované z pálenej tehly hrúbky do 15 cm, vodorovné nosné konštrukcie - stropy - trámčekové bez podhľadu, strecha pultová; krytina strechy na krove azbestovocementové vlnovky, úpravy vonkajších povrchov - striekaný brizolit, úpravy vnútorných povrchov - vápenná hladká omietka, výplne otvorov - dvere - hladké plné, podlahy - cementový poter, elektroinštalácia - len svetelná - poistkové automaty.

 

Plot vedie po hranici pozemku pozdĺž cesty a čiastočne okolo predzáhradky. Pozostáva z betónového základového pásu s betónovou podmurovkou, oceľových stĺpikov a oceľovej tyčoviny v ráme. Sú osadené plotové vráta a vrátka.

Studňa kopaná je situované vedľa stavby RD. Je využívaná ako príležitostný zdroj pitnej vody, má ručné čerpadlo.

Spevnené plochy predstavujú prístupový chodník. Sú zhotovené z monolitického betónu.

Septik, žumpa je situovaný v predzáhradke, je betónový vybudovaný v roku 1985.

Vodovodná prípojka vedie od bodu napojenia z verejného vodovodného radu až do stavby RD.

Kanalizačná prípojka odvádza odpadovú a splaškovú vodu do septiku po vlastnom pozemku.

Elektrická prípojka je vzdušná a slúži na zásobovanie domu elektrickou energiou.

Vonkajšie schody umožňujú prístup do 2.NP, sú železobetónové s povrchom terazzo dlažby.

Plynová prípojka slúži na zásobovanie domu zemným plynom od roku 1995.

 

Pozemky sú situované pri stavbe rodinného domu v zastavanej časti obce. Pozemky sú napojené na verejný vodovod, el. sieť a zemný plyn, verejná kanalizácia + ČOV je rozostavaná. Oceňované pozemky sa nachádzajú v zastavanom území obce, pozemky sú čiastočne oplotené.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

Všeobecná úverová banka, a.s., Mlynské nivy 1, 829 90 Bratislava, IČO: 31320155, Zmluva o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam reg.čís. [001-041851-04-001-000], na rod. dom [70] a parcely CKN [255], [256] - V 2285/2004.

Exek.úrad Svidník, súd.ex. JUDr. Brožina, exekučný príkaz na zriadenie exekuč. záložného práva na nehn. pozemky parc.č. 255 o výmere 553 m2, zast.pl., parc.č. 256 o výmere 799 m2, záhr., stavba č.s. 70 na parc.č. 255 - rod. dom. EX 171/2008-14, Z 463/2009

Exekučný príkaz Ex 960/2009-10 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľností: rod. dom čs. 70 na parcele 255, parcela 255, 256, vo vlastníctve povinného Wedzický Dušan v 1/1. Exekútorský úrad Košice. Súdna exekútorka JUDr. Uhríková Viera - Z 1959/2009.

Exekútorský úrad so sídlom Záhradnícka 60, Bratislava, súdny exekútor JUDr. Rudolf Krutý vydáva exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehn.: pozemok CKN 255 zast.pl. o výmere 553 m2, CKN 256 záhrady o výmere 799 m2, stavba: rodinný dom súp.č. 70 na pozemku CKN 255 vo vl. povinného v podiele 1/1. EX 8638/2013, Z 3134/2013
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 16.500,- EUR
K. Najnižšie podanie Bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Patrícia Eliášová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo 0
c) Názov obce xxxxx d) PSČ 0000
e) Štát xxxxxxxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 00000000
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 172/2017, ktorý vypracoval Ing. Michal Kostík, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: stavebníctvo a odhad hodnoty nehnuteľností, odvetvie pozemné stavby zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spra-vodlivosti Slovenskej republiky pod číslom 911713.
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 29.09.2017
Suma ohodnotenia: 20 000,00 € (slovom: dvadsaťtisíc eur)