Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 223/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 23.11.2017
  • Značka:
  • X006897
JUDr. Danica Birošová
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 5842/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Danica Birošová
II. Sídlo/bydlisko Piaristická4691101 Trenčín
a) Názov ulice/verejného priestranstva Piaristická
b) Orientačné/súpisné číslo 46
c) Názov obce Trenčín d) PSČ 91101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný , oddiel: , vložka číslo:
IV. IČO/ dátum narodenia 31873260
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Jana Petrášová Laiferová, ako správca v konkurznom konaní úpadcu: Daniel Varga, nar.: 25.03.1993, trvale bytom Hoste 41, 925 45 Abrahám
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Royova
b) Orientačné/súpisné číslo 9
c) Názov obce Piešťany d) PSČ 92101
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 30789702
C. Miesto konania dražby IURIS HOUSE, Piaristická 44, 911 01 Trenčín, Slovenská republika, zasadacia miestnosť číslo 108.
D. Dátum konania dražby 22. 12. 2017
E. Čas konania dražby 08:00
F. Kolo dražby 1.
G. Predmet dražby

Predmet dražby predstavuje nehnuteľný majetok vo veľkosti spoluvlastníckeho podielu 1/1, nachádzajúci sa v katastrálnom území Abrahám, obec: Abrahám, okres: Galanta zapísaný na liste vlastníctva č. 2036, vedenom Okresným úradom v Galante, katastrálny odbor a to:

  • stavba so súpisným číslom 223, popis stavby: rodinný dom, druh stavby: rodinný dom postavený na pozemku parcely registra C-KN č. 398/203 zastavané plochy a nádvoria o výmere 70 m2;
H. Opis predmetu dražby

Stavba rodinného domu je situovaná ako samostatne stojaci rodinný dom v obci Abrahám. Dom sa nachádza v uličnej zástavbe. Je prístupný z miestnej komunikácie. Stavba je osadená na rovinatom teréne. Celá podlahová plocha sa využíva k bývaniu, čo vyplýva z charakteru objektu. Objekt spĺňa vyhláškové kritéria rodinného domu. Dom má priradené súpisné číslo 223. Stavba rodinného domu má jedno nadzemné podlažie – prízemie. V dome sú dve izby. Jedna je spoločná s kuchyňou. Ďalej je v nej samostatné WC, zádverie, chodba a kúpeľňa. Založenie objektu je na betónových základových pásoch. Celý dom je riešený ako drevodom. Vertikálny systém je drevená konštrukcia, tepelne izolovaná medzi drevenou nosnou konštrukciou a z exteriéru kompaktným zatepľovacím fasádnym systémom. Strop je drevený trámový s tepelnou izoláciou. Povrch strešnej krytiny je riešený fóliou. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného materiálu. Fasádne omietky sú z šľachtených umelých materiálov. Vnútorné omietky sú hladké štukové. Povrch sociálnych zariadení sú keramické obklady. Podlahy sú z keramických dlažieb a veľkoplošných laminátových parkiet. Okná a dvere sú z plastových profilov. Na oknách sú žalúzie z interiéru. Vnútorné dvere sú drevené plné a presklenené. Sú osadené do drevených obložkových zárubní. Elektroinštalácia je svetelná a aj pre potreby ohrevu teplej vody, pre podlahové vykurovanie a pre varnú elektrickú kuchynskú dosku. Vykurovanie kúpeľne je posilnené elektrickým radiátorom. Dom nemá bleskozvod. Ohrev teplej vody je riešený elektrickým bojlerom. Objekt je odkanalizovaný do žumpy. Prípojka elektrickej energie je nová z rozvodnej skrine umiestnenej v oplotení. Prípojka vody je zrealizovaná z vodomernej šachty. Dom nemá namontované alebo osadené žiadne kuchynské spotrebiče. Vnútorné osvetlenie je zabezpečené len žiarovkami v objímkach. Dom nie je napojený na verejnú sieť rozvodu plynu.       

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Rodinný dom bol daný do užívania v roku 2015. Pri obhliadke bolo zistené, že objekt je v dobrej kondícii. Nepotrebuje žiadnu opravu. S ohľadom na konštrukčné vyhotovenie objektu znalec uvažuje so životnosťou stavby 80 rokov, podľa metodiky USI Žilina. Nehnuteľnosť je riziková ako celok z dôvodu, že je umiestnená na cudzom pozemku. Pozemok pod domom nie je vo vlastníctve majiteľa domu. Prístup k domu je taktiež cez cudzie pozemky. Všetky prípojky, ktoré sú ohodnocované sú na cudzom pozemku a majiteľ domu nemá k nim vyriešený zákonný vlastnícky vzťah. Naviac vodomerná šachta je na pozemku, ktorý nepatrí ani vlastníkovi pozemkov, na ktorých je ohodnocovaný dom. V čase obhliadky neboli zistené iné riziká technického smeru, ktoré by ovplyvňovali užívanie objektu a jeho hodnotu.    

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Voči predmetu dražby v čase vyhotovenia tohto oznámenia nie sú evidované ťarchyv zmysle výpisu z dotknutého listu vlastníctva.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Cena predmetu dražby bola stanovená na základe znaleckého posudku a to na sumu 29.000,00 EUR (slovom: „dvadsaťdeväťtisíc eur a nula euro centov“).
K. Najnižšie podanie 29.000,- EUR
L. Minimálne prihodenie 500,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 2.900,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky vklad na bankový účet dražobníka, banková záruka
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky výpis z účtu / potvrdený doklad o vklade na účet, potvrdenie o zriadení bankovej záruky
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky do otvorenia dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky bezhotovostným prevodom na bankový účet určený zložiteľom zábezpeky
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
V zmysle § 26 ods. 5 zákona o dobrovoľných dražbách sa dražobná zábezpeka započítava do ceny dosiahnutej vydražením. Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6 640 eur, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby. Ak je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6 640 eur, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením do 15 dní od skončenia dražby, ak sa vydražiteľ s navrhovateľom dražby nedohodli inak. V prípade spoločnej dražby je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením, ak nie je vyššia ako 3 300 eur, hneď po udelení príklepu. Ak bola vydražiteľom zložená dražobná zábezpeka vo forme listiny preukazujúcej vydanie bankovej záruky, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v plnej výške v lehote podľa odsekov 4 až 5, dražobník je povinný bez zbytočného odkladu po zaplatení ceny dosiahnutej vydražením vrátiť vydražiteľovi záručné listy. Príslušná časť ceny dosiahnutej vydražením je vydražiteľ povinný zaplatiť dražobníkovi v hotovosti priamo v mieste konania dražby alebo v lehotách podľa tohto oznámenia od skončenia dražby v hotovosti alebo prevodom alebo vkladom na bankový účet dražobníka. Cenu dosiahnutú vydražením nie je možné zaplatiť započítaním. Platba zmenkou je neprípustná
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka predmetu dražby sa uskutoční v dvoch termínoch ( § 13 ods. 2 zákona o dobrovoľných dražbách ), pričom prvá sa uskutoční dňa 27.11.2017 v čase od 09:00 do 10:00 hod. druhá sa uskutoční dňa 04.12.2017 v čase od 09:00 do 10:00 hod. Dražobník poukazuje na skutočnosť, že s obhliadkou predmetu dražby nie je možné s výnimkou preukázania totožnosti spájať ďalšie podmienky; to neplatí o podmienkach spojených s ochranou života a zdravia a podmienkach vyplývajúcich zo zákonom uloženej povinnosti zachovávať mlčanlivosť a z povinností ustanovených osobitným predpisom.
Miesto obhliadky Predmet dražby.
Organizačné opatrenia Stretnutie záujemcov o obhliadku prebehne po oba dni 15 minút pred termínom obhliadky, pred predmetom dražby. Účasť na obhliadke je odporúčané telefonicky dohodnúť v deň predchádzajúci termínu obhliadky do 15:00 hod. na telefónnom čísle: ( +421 ) 903 / 042 753.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Vlastnícke právo k draženej nehnuteľnosti prejde na vydražiteľa udelením príklepu, ak uhradí cenu dosiahnutú vydražením podľa podmienok uvedených v časti úhrada ceny dosiahnutej vydražením a na účet uvedený v časti dražobná zábezpeka. Výhrada vlastníctva sa dojednáva, t.j., vlastnícke právo prechádza až zaplatením kúpnej ceny. Užívacie právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa odovzdaním predmetu dražby o čom sa spíše zápisnica o odovzdaní predmetu dražby. Všetky osoby, ktoré majú k predmetu dražby iné práva, ich môžu preukázať najneskôr do začiatku dražby a uplatniť na dražbe ako dražiteľa. Ak nadobudol vydražiteľ vlastnícke právo alebo iné právo k predmetu dražby, je dražobník povinný podľa podmienok uvedených v oznámení o dražbe odovzdať predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby, bez zbytočného odkladu vydražiteľovi; vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa podľa podmienok uvedených v oznámení o dražbe bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. V zápisnici uvedie okrem označenia predchádzajúceho vlastníka predmetu dražby, dražobníka, vydražiteľa a predmetu dražby najmä podrobný opis stavu, v akom sa predmet dražby vrátane príslušenstva nachádzal pri odovzdaní práv a záväzkov viaznucich na predmete dražby. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla. Nebezpečenstvo škody na predmete dražby prechádza z navrhovateľa dražby na vydražiteľa dňom odovzdania predmetu dražby, v ten istý deň prechádza na vydražiteľa zodpovednosť za škodu spôsobenú v súvislosti s predmetom dražby. Ak je vydražiteľ v omeškaní s prevzatím predmetu dražby, nesie nebezpečenstvo škody a zodpovednosť za škodu vydražiteľ.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul Mgr.
b) meno Zuzana
c) priezvisko Karasová
d) sídlo Piaristická 44, 911 01 Trenčín