Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 222/2017
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 22.11.2017
  • Značka:
  • K039728
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Svinčiak Jaroslav
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Podháj 2326/41, 97405 Banská Bystrica
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 17.03.1984
Obchodné meno správcu: T.R.I. Solutions k.s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Lazovná 20, 97401 Banská Bystrica
Kotakt na správcu : tri.solutions.ks@gmail.com, 0948 188 948
Spisová značka správcovského spisu : 4OdK/16/2017 S1821
Spisová značka súdneho spisu : 4OdK/16/2017
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Oznam o vyhlásení verejného ponukového konania

Obchodná spoločnosť T. R. I. Solutions k.s., so sídlom správcovskej kancelárie na adrese Lazovná 20, 974 01 Banská Bystrica, Slovenská republika, IČO: 50 343 416 (ďalej aj len ako „Správca“), správca v konkurze vyhlásenom na majetok dlžníka Jaroslav Svinčiak, nar. 17.03.1984, trvale bytom Podháj 2326/41, 974 05 Banská Bystrica, Slovenská republika (ďalej aj len ako „Dlžník“) uznesením Okresného súdu Banská Bystrica sp. zn. 4OdK/16/2017 zo dňa 06.06.2017, zverejneným v Obchodnom vestníku číslo 111, časti Konkurzy a reštrukturalizácie, zo dňa 12.06.2017, v súlade s ust. § 167p zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej aj len ako „ZKR“) vyhlasuje verejné ponukové konanie na speňaženie hnuteľnej veci podliehajúcej konkurzu na majetok Dlžníka, a to nasledujúcej súpisovej zložky majetku:

nákladné vozidlo CITROEN JUMPER Y/DUMFC//HYL, skriňová dodávka; farba: biela; VIN: VF7YDUMFC12941339; ev. č.: BB510FF; rok výroby: 2015; zdvihový objem valcov: 2.198 cm³; najväčší výkon motora: 110 kW; stav počítadla prejdenej vzdialenosti: 206.500 km; stav opotrebovanosti: stav vozidla zodpovedá veku a počtu najazdených km; súpisová hodnota majetku: 14.000,00 EUR (ďalej len „Vozidlo“), ktorej zapísanie do súpisu majetku konkurznej podstaty (oddelenej podstaty zabezpečeného veriteľa UniCredit Leasing Slovakia, a.s., so sídlom na adrese Šancová 1/A, 814 99, Bratislava, Slovenská republika, IČO: 35 730 978) bolo zverejnené v Obchodnom vestníku číslo 182, časti Konkurzy a reštrukturalizácie, zo dňa zo dňa 25.09.2017.

Podmienky ponukového konania:

1. Účastníkom ponukového konania (procesu smerujúceho k výberu kupujúceho Vozidla) sa stane každý subjekt, ktorý najneskôr v lehote pätnástich (15) dní odo dňa faktického zverejnenia tohto oznámenia v Obchodnom vestníku:

a) doručí na adresu sídla Správcu (T. R. I. Solutions k.s., Lazovná 20, 974 01 Banská Bystrica, Slovenská republika) písomnú ponuku na kúpu Vozidla s náležitosťami podľa bodu 4. tohto oznámenia. Ponuku je potrebné doručiť v zalepenej obálke s označením „ponukové konanie Svinčiak - Vozidlo - NEOTVÁRAŤ“; a

b) zloží zálohu vo výške celej ním ponúkanej kúpnej ceny Vozidla na bankový účet vedený vo Fio banka, a. s., pobočka zahraničnej banky; číslo účtu (IBAN): SK8683300000002801286183, s variabilným symbolom 41617 a správou pre prijímateľa „záloha PK Vozidlo“.

2. Záujemca, ktorý splnil podmienky účasti v ponukovom konaní podľa bodu 1. tohto oznámenia je svojou ponukou viazaný, táto je neodvolateľná, a pokiaľ bude určená za víťaznú (podľa bodu 7. tohto oznámenia), záujemca sa zaväzuje uzavrieť so správcom kúpnu zmluvu, ktorej predmetom bude predaj Vozidla za kúpnu cenu uvedenú v jeho víťaznej ponuke, podľa bodov 8. a 9. tohto oznámenia.

3. Na ponuky záujemcov, ktorí nesplnia podmienky uvedené v bode 1. tohto oznámenia sa pri výbere úspešného záujemcu o kúpu Vozidla (vyhodnotení ponúk) neprihliada.

4. Ponuka musí obsahovať:

a) správne a úplné označenie záujemcu, a to pri (i) právnickej osobe jej názov alebo obchodné meno, adresu sídla a identifikačné čísla, ak je pridelené, a pri (ii) fyzickej osobe jej meno a priezvisko, adresu trvalého pobytu, dátum narodenia, ako aj kontaktné údaje záujemcu v podobe telefónneho čísla a adresy elektronickej pošty, ktorú používa a je mu na ňu možné doručovať písomnosti v súvislosti s ponukovým konaním;

b) slovné vyjadrenie záväzného záujmu o odplatné nadobudnutie (kúpu) Vozidla spôsobom neumožňujúcim zámenu predmetu kúpy (napríklad „mám záujem o kúpu nákladného motorového vozidla CITROEN JUMPER Y/DUMFC//HYL, skriňová dodávka; farba: biela; VIN: VF7YDUMFC12941339; ev. č.: BB510FF; rok výroby: 2015);

c) ponúkanú kúpnu cenu za Vozidlo (bez DPH) vyjadrenú číslom i slovom v mene euro (keďže Dlžník je platiteľom dane z pridanej hodnoty, k ponúknutej cene bude pripočítaná aplikovateľná DPH);

d) číslo bankového účtu v tvare IBAN, na ktorý sa má v prípade, že ponuka záujemcu nebude vyhodnotená ako úspešná, vrátiť záloha na kúpnu cenu zložená podľa bodu 1.(b) tohto oznámenia;

e) podpis (i) záujemcu, (ii) osoby, ktorou záujemca, ktorý je právnickou osobou v zmysle právnych predpisov koná, alebo (iii) osoby oprávnenej konať v mene záujemcu na základe splnomocnenia (v tomto prípade sa k záväznej ponuke ako jej prílohy priložia listiny preukazujúce takéto oprávnenie [napr. originál plnomocenstva]);

f) spolu s ponukou (ako jej prílohy) je záujemca povinný predložiť doklad preukazujúci: (i) totožnosť fyzickej osoby podpisujúcej ponuku, ktorým je fotokópia občianskeho preukazu alebo iného rovnocenného dokladu totožnosti; a (ii) zloženie zálohy na celú ponúknutú kúpnu cenu Vozidla.

5. Záujemcovia o kúpu Vozidla si pred skončením lehoty na predkladanie ponúk podľa bodu 1. tohto oznámenia môžu dohodnúť so Správcom termín osobnej obhliadky Vozidla, a to písomne na adrese kancelárie správcu, prostredníctvom elektronickej pošty na adrese tri.solutions.ks@gmail.com alebo telefonicky na kontaktnom čísle +421 (0)908 977 995.

6. Pri vyhodnotení ponúk rozhoduje (okrem splnenia podmienok účasti) najvyššia ponúknutá kúpna cena, pričom správca má právo odmietnuť všetky ponuky, v ktorých ponúknutá kúpna cena nedosiahne úroveň aspoň 75 % súpisovej hodnoty Vozidla (10.500,- EUR).

7. Správca do piatich (5) dní od uplynutia lehoty na podávanie ponúk podľa bodu 1. tohto oznámenia v sídle Správcu otvorí obálky obsahujúce záväzné ponuky záujemcov a na základe kritéria vyhodnotenia ponúk, ktorým je výška ponúknutej kúpnej ceny, vykoná vyhodnotenie podaných ponúk a určí víťaznú ponuku (ďalej aj len ako „Víťazná ponuka" a záujemca, ktorého ponuka bude určená za Víťaznú ponuku ďalej aj len ako „Úspešný záujemca“). Ak rovnakú najvyššiu ponuku (kúpnu cenu Vozidla) ponúknu viacerí záujemcovia, o Úspešnom záujemcovi (kupujúcom) rozhodne žreb Správcu.

8. Správca do piatich (5) dní po vykonaní vyhodnotenia podaných ponúk vyhotoví dva rovnopisy kúpnej zmluvy s nasledovným podstatným obsahom:

a) zmluvné strany – (i) Dlžník ako predávajúci a (ii) Úspešný záujemca ako kupujúci;

b) predmet kúpy – Vozidlo;

c) esenciálne záväzky zmluvných strán – (i) záväzok predávajúceho previesť vlastnícke právo k Vozidlu na kupujúceho, a tomu zodpovedajúci (ii) záväzok kupujúceho zaplatiť kúpnu cenu vo výške podľa Víťaznej ponuky;

d) iné dojednania stanovujúce, že – (i) zložená zábezpeka kupujúceho sa v plnom rozsahu započítava s kúpnou cenu Vozidla, (ii) Vozidlo sa predáva v stave, v akom ho bolo kupujúcemu umožnené v rámci ponukového konania obhliadnuť a v akom stojí a leží v čase uzavretia kúpnej zmluvy a kupujúcemu nevznikajú ani nevzniknú ohľadne faktického stavu Vozidla alebo akejkoľvek jeho časti voči predávajúcemu žiadne práva ani nároky, najmä, avšak nielen, práva z vád alebo zo zodpovednosti za škodu a ani právo od zmluvy odstúpiť (ďalej aj len ako „Zmluva“).

9. Vyhodnotenie určitej ponuky za Víťaznú ponuku oznámi Správca Úspešnému záujemcovi písomne (emailom na adresu elektronickej pošty uvedenú v ponuke) a súčasne ho vyzve, aby v lehote desať (10) kalendárnych dní odo doručenia predmetnej zásielky doručil Správcovi (a) dva rovnopisy Zmluvy podpísané z jeho strany, a (b) jeden rovnopis z jeho strany podpísaného plnomocenstva s úradne osvedčeným podpisom na odhlásenie Vozidla na príslušnom dopravnom inšpektoráte (súhlas s prevodom držby vozidla na svoju osobu), ktoré dokumenty budú ako príloha pripojené k oznámeniu o určení Víťaznej ponuky. Záujemca nemá povinnosť predložiť Správcovi plnomocenstvo podľa bodu (b) vyššie v prípade, ak Správcovi písomne oznámi, že v lehote do pätnástich (15) dní od uzavretia Zmluvy v mene predávajúceho odhlási Vozidlo na príslušnom dopravnom inšpektoráte osobne. V prípade podľa predchádzajúcej vety Správca Úspešnému záujemcovi udelí potrebné plnomocenstvo na odhlásenie Vozidla.

10. V prípade, že Úspešný záujemca nesplní svoju povinnosť podľa bodu 9. tohto oznámenia, Úspešný záujemca stráca právo na uzavretie Zmluvy podľa výsledkov daného kola ponukového konania a Správca podľa výsledkov ponukového konania buď (a) podľa kritérií obsiahnutých v bode 7. tohto oznámenia určí ďalšiu víťaznú ponuku a primerane zopakuje postup podľa bodu 8. a 9. alebo (b) ak nebude možné postupovať podľa predchádzajúceho písmena (a), pristúpi k realizácii ďalšieho kola ponukového konania.

11. Úspešný záujemca, ktorý porušil svoju povinnosť podľa bodu 9.tohto oznámenia je povinný zaplatiť Správcovi Dlžníka (v prospech konkurznej podstaty) zmluvnú pokutu vo výške 10% z ponúknutej kúpnej ceny uvedenej v jeho ponuke. Správca je oprávnený zmluvnú pokutu podľa predchádzajúcej započítať so zloženou zábezpekou na kúpnu cenu a postupom podľa nasledujúceho bodu (12 tohto oznámenia) vráti zloženú zábezpeku zníženú o zmluvnú pokutu.

12. Záujemcom (účastníkom ponukového konania), ktorých ponuky neboli pri vyhodnotení ponúk určené za víťazné, Správca výsledky ponukového konania neoznamuje, a bez ďalšieho im vráti zloženú zálohu na kúpnu cenu, a to do piatich (5) pracovných dní od dňa vyhodnotenia ponúk bankovým prevodom na účet uvedený v ponuke.

T. R. I. Solutions k.s., správca