Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 222/2017
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 22.11.2017
  • Značka:
  • K039760
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Poľnohospodárske družstvo Svätuše
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: hlavná 2, 076 83 Svätuše
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 00678392
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Vladimír Kotus
Sídlo správcu: Žižkova 6, 040 01 Košice
Kotakt na správcu : office@ak-kotus.sk
Spisová značka správcovského spisu : 32K/11/2015
Spisová značka súdneho spisu : 32K/11/2015
Druh podania : Zápisnica zo zasadnutia veriteľského výboru

Zápisnica o priebehu 2. zasadnutia veriteľského výboru úpadcu Poľnohospodárske družstvo Svätuše, IČO : 00 678 392, Hlavná 2, 076 83 Svätuše,

spisová značka: 32K/11/2015

__________________________________________________________________________________

 

 

Dátum:  08.11.2017 o 13,00 hod.

Miesto: Železničná 2, Čaňa, sídlo TAJBA, a.s.

 

 

 Zoznam prítomných:

 

TAJBA, a.s.,  IČO : 36 188 981, Železničná 2, Čaňa

zastúpený  Ing. Ladislav Bajo, podpredseda predstavenstva, Ing. Ladislav Bittó, člen predstavenstva

                 predseda veriteľského výboru osobne prítomný                     

 

 

Sociálna poisťovňa, IČO : 30 807 484, Ul. 29.augusta 8-10, Bratislava

zastúpený :    JUDr. Silvia Lévayová, odbor vymáhania pohľadávok

člen veriteľského výboru hlasujúci písomne podľa ustanovenia § 38 ods. 3 zákona č. 7/2005 Z.z.            

                  

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s., IČO : 35 937 874, Mamateyova 17, Bratislava

zastúpený :  JUDr. Vladimír Jelínek, vedúci úseku vymáhania poistného KE

člen veriteľského výboru hlasujúci písomne podľa ustanovenia § 38 ods. 3 zákona č. 7/2005 Z.z.                                                          

 

 

Program 2. zasadnutia veriteľského výboru :

 

  1. Otvorenie
  2. Hlasovanie o uložení záväzného pokynu na speňaženie majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu úpadcu – fabrikovaná betónová garáž
  3. Záver

 

1. Otvorenie:

 

Predseda veriteľského výboru otvoril zasadnutie veriteľského výboru a skonštatoval, že veriteľský výbor je zvolaný v súlade s ust. § 38 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze  a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších zmien a doplnkov (ďalej len „ZKR“) a že je uznášaniaschopný, nakoľko sú prítomní všetci trja členovia veriteľského výboru, a to v zmysle ust. § 38 ods. 2 a 3 ZKR.

 

Dvaja členovia veriteľského výboru na základe žiadosti (emailu) splnomocneného právneho zástupcu predsedu veriteľského výboru zo dňa 27.09.2017 a zo dňa 16.10.2017 hlasovali písomne per rollam (emailom) doručeným dňa 17.10.2017 predsedovi veriteľského výboru v zmysle ustanovenia § 38 ods. 3 ZKR, čím sa považujú za prítomných členov veriteľského výboru. Jednotlivé hlasovania členov veriteľského výboru, ktorí hlasovali per rollam a žiadosť (email) splnomocneného právneho zástupcu predsedu veriteľského výboru zo dňa 27.09.2017 a zo dňa 16.10.2017 sú neoddeliteľnou súčasťou tejto zápisnice.

 

Predseda veriteľského výboru v úvode skonštatoval, že ide v poradí o druhé zasadnutie veriteľského výboru, poučil členov veriteľského výboru, že pri hlasovaní veriteľského výboru každý člen veriteľského výboru má jeden hlas a na prijatie uznesenia veriteľského výboru je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny hlasov prítomných členov veriteľského výboru s tým, že v prípade rovnosti hlasov sa hlasy členov veriteľského výboru prepočítajú podľa ich hlasovacích práv, ktoré sa počítajú na schôdzi veriteľov pri voľbe a odvolávaní členov veriteľského výboru.

 

2. Hlasovanie o uložení záväzného pokynu na speňaženie majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu úpadcu:

 

Predseda veriteľského výboru uviedol, že mu bola listom zo dňa 26.09.2017 od správcu úpadcu doručená žiadosť o udelenie záväzného pokynu (ďalej len „Žiadosť“), ktorou správca v súlade s ustanovením § 84 ods. 1 v spojitosti s § 82 ods. 2 písm. a) ZKR požiadal veriteľský výbor ako príslušný orgán v lehote 20 dní odo dňa doručenia Žiadosti o uloženie záväzného pokynu, ako postupovať pri speňažovaní majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu. Predseda veriteľského výboru  prítomných členov veriteľského výboru oboznámil s navrhovaným postupom speňažovania majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu úpadcu.

 

            Predseda veriteľského výboru predložil na schválenie veriteľskému výboru návrh uznesenia   č. 1 v nasledovnom znení : Veriteľský výbor ukladá správcovi záväzný pokyn na speňaženie majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu úpadcu, a to :

 

  1. Samostatne hnuteľnú vec

 

p.č.

Popis hnuteľných vecí

stav

Rok výroby

Súpisová hodnota

mena

1

Fabrikovaná betónová garáž

opotrebovaná

nezistený

400

EUR

nasledovne :

 

  • nasledovným spôsobom:

 

A / podľa ustanovenia § 92 ods. 1 písm. d) ZKR ponukovým konaním ako samostatne hnuteľnú vec “

 

za nasledovných podmienok :

 

1. Podmienky a termín vyhlásenia ponukového konania s cieľom minimalizácie nákladov správca uverejní len v Obchodnom vestníku.

 

2. Písomná cenová ponuka na odkúpenie časti majetku úpadcu:

  • musí byť vyhotovená v slovenskom jazyku
  • musí obsahovať presné označenie záujemcu o kúpu majetku – preukázanie jeho totožnosti, resp. právnej subjektivity (meno, priezvisko, bydlisko, podpis fyzickej osoby, fotokópia občianskeho preukazu resp. obchodné meno, sídlo, IČO, originál výpisu zo živnostenského alebo obchodného registra nie staršieho ako 3 mesiace, podpis štatutárneho (nych) zástupcu (cov) právnickej osoby )
  • musí obsahovať presné označenie predmetu kúpy
  • musí obsahovať návrh kúpnej ceny v eurách
  • musí byť doručená osobne alebo zaslaná poštou na adresu kancelárie správcu: JUDr. Vladimír Kotus, Žižkova 6, 040 01 Košice v zalepenej obálke s označením „ponukové konanie –         PD Svätuše. – NEOTVÁRAŤ“ v lehote stanovenej v uverejnenom ozname o predaji majetku úpadcu. Včas doručené ponuky na adresu kancelárie správcu tento označí dátumom doručenia, časom doručenia a poradovým číslom
  • musí obsahovať doklad, ktorým záujemcovia preukážu zaplatenie zálohy vo výške najmenej    50 % z navrhovanej kúpnej ceny v zmysle bodu 3 tohto pokynu

 

3. Záujemcovia o kúpu majetku úpadcu sú povinní najneskôr ku dňu skončenia lehoty na podanie ponúk zložiť v prospech účtu úpadcu vedeného v OTP, a.s., pobočka Košice, č. účtu :  IBAN : SK03 5200 0000 0000 0840 6507, BIC : OTPVSKBX zálohu vo výške najmenej 50 %         z navrhovanej kúpnej ceny v zmysle písomnej cenovej ponuky. Prílohou písomného návrhu na odkúpenie predmetu predaja musí byť aj doklad, ktorým záujemcovia preukážu zaplatenie zálohy. Táto záloha bude neúspešnému záujemcovi vo verejnom ponukovom  konaní vrátená.

 

4. Podrobnosti o predávanom majetku úpadcu môžu záujemcovia získať pri obhliadke ponúkaného majetku úpadcu po dohode so správcom  resp. s pracovníkmi úpadcu. Informácie budú poskytované na tel. č. 055/6771044 denne od 9.00 - 15.00 hod.

 

  1. Na písomné cenové ponuky podané po termíne a na písomné cenové ponuky, ktoré nebudú spĺňať podmienky v zmysle bodu 2 tohto pokynu sa nebude prihliadať.

 

6. Ak obdrží správca viac návrhov od jedného záujemcu, bude brať na zreteľ iba jedinú cenovú ponuku, v ktorej je ponúkaná cena za odkúpenie predmetu predaja najvyššia.

 

7. Cena predávaného majetku bude v prvom kole ponukového konania správcom stanovená vo výške 100% ceny stanovenej správcom v súpise majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu  v zmysle § 77 ods. 3 ZKR.

 

V prípade opakovaných kôl ponukového konania bude cena speňažovaného majetku úpadcu stanovená veriteľským výbor percentuálnym vyjadrením z ceny stanovenej správcom v súpise majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu v zmysle § 77 ods. 3 ZKR, a to :

 

- 2. kolo verejného ponukového konania 80 % z ceny stanovenej správcom v súpise majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu v zmysle § 77 ods. 3 ZKR,

 

- 3. kolo verejného ponukového konania 60 % z ceny stanovenej správcom v súpise majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu v zmysle § 77 ods. 3 ZKR,

 

- 4. kolo a prípadne ďalšie kolá verejného ponukového konania za najvyššiu ponuku.

 

Kúpna cena speňažovaného majetku úpadcu, ponúkaná záujemcami nemôže byť nižšia ako cena stanovená  pre dané kolo ponukového konania.

 

8. V prípade, že prvé kolo ponukového konania bude neúspešné a predávaný majetok úpadcu nebude speňažený, zrealizuje správca druhé kolo ponukového konania a prípadne aj ďalšie kolá ponukového konania. Meniť podmienky následne vyhlásených ponukových konaní je správca oprávnený len so súhlasom príslušného orgánu. Úspešným účastníkom verejného ponukového konania sa v prvom kole a v ďalších kolách stane ten záujemca, ktorý za predávaný majetok úpadcu tvoriaceho všeobecnú podstatu ponúkne najvyššiu kúpnu cenu v súlade s bodom 7 tohto pokynu a poskytne najvýhodnejšie platobné podmienky pri dodržaní podmienok ponukového konania. Správca je oprávnený ponuku odmietnuť, ak zastáva názor, že opakovaním zverejnenia ponukového konania docieli efektívnejší predaj.

 

9. Otváranie obálok s podanými návrhmi na odkúpenie majetku úpadcu tvoriaceho všeobecnú podstatu sa uskutoční v kancelárii správcu za prítomnosti správcu, prípadne aj veriteľského výboru, resp. ním povereného zástupcu, a to v deň a v hodinu, ktoré budú publikované v ozname o predaji majetku úpadcu.

 

10. Vyhodnotenie ponukového konania vykoná správca v termíne do 10 dní od otvárania obálok.

 

11. V prípade, ak dôjde k stretu ponúk podaním rovnakých najvyšších podaní dvoch alebo viacerých záujemcov (navrhovateľov kúpnej ceny) má prednosť tá ponuka, ktorá bola správcovi doručená ako prvá.

 

12. Správca  uzavrie s víťazom ponukového konania kúpnu zmluvu na základe jeho cenovej písomnej ponuky až po doplatení celej kúpnej ceny. Ak víťaz ponukového konania v lehote určenej správcom nezaplatí kúpnu cenu, na víťaznú ponuku sa neprihliada a majetok úpadcu môže byť len so súhlasom veriteľského výboru  ponúknutý záujemcovi s druhou najvyššou písomnou cenovou ponukou.

13. Po uzavretí zmluvy správca protokolárne odovzdá majetok kupujúcemu.

 

 

Na to bolo pristúpené k hlasovaniu:

TAJBA, a.s.,  IČO : 36 188 981, Železničná 2, Čaňa

 

Predseda veriteľského výboru uviedol, že člen veriteľského výboru TAJBA, a.s.,  IČO : 36 188 981, Železničná 2, Čaňa  hlasoval písomne zaslaním hlasovacieho lístka v zmysle § 38 ods. 3 ZKR predsedovi veriteľského výboru, pričom hlasoval za uloženie záväzného pokynu na speňaženie majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu úpadcu

 

Predseda veriteľského výboru uviedol, že člen veriteľského výboru Sociálna poisťovňa, IČO : 30 807 484, Ul. 29.augusta 8-10, Bratislava  hlasoval písomne zaslaním hlasovacieho lístka v zmysle § 38 ods. 3 ZKR predsedovi veriteľského výboru, pričom hlasoval za uloženie záväzného pokynu na speňaženie majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu úpadcu.

 

Predseda veriteľského výboru uviedol, že člen veriteľského výboru Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s., IČO : 35 937 874, Mamateyova 17, Bratislava  hlasoval písomne zaslaním hlasovacieho lístka v zmysle § 38 ods. 3 ZKR predsedovi veriteľského výboru, pričom hlasoval za uloženie záväzného pokynu na speňaženie majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu úpadcu.

 

  • TAJBA, a.s.,  IČO : 36 188 981, Železničná 2, Čaňa - ZA
  • Sociálna poisťovňa, IČO : 30 807 484, Ul. 29.augusta 8-10, Bratislava  - ZA
  • Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s., IČO : 35 937 874, Mamateyova 17, Bratislava  - ZA

 

Výsledok hlasovania:

 

ZA:                     3 hlasov  

PROTI:               0 hlasov

ZDRŽAL  SA :    0  hlasov

 

            Predseda veriteľského výboru konštatoval, že veriteľský výbor prijal jednohlasne nasledovné uznesenie:

 

 

Uznesenie č. 1:

 

Veriteľský výbor ukladá správcovi záväzný pokyn na speňaženie majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu úpadcu, a to :

  1. Samostatne hnuteľnú vec

 

p.č.

Popis hnuteľných vecí

stav

Rok výroby

Súpisová hodnota

mena

1

Fabrikovaná betónová garáž

opotrebovaná

nezistený

400

EUR

nasledovne :

 

  • nasledovným spôsobom:

 

A / podľa ustanovenia § 92 ods. 1 písm. d) ZKR ponukovým konaním ako samostatne hnuteľnú vec “

 

za nasledovných podmienok :

 

1. Podmienky a termín vyhlásenia ponukového konania s cieľom minimalizácie nákladov správca uverejní len v Obchodnom vestníku.

 

2. Písomná cenová ponuka na odkúpenie časti majetku úpadcu:

  • musí byť vyhotovená v slovenskom jazyku
  • musí obsahovať presné označenie záujemcu o kúpu majetku – preukázanie jeho totožnosti, resp. právnej subjektivity (meno, priezvisko, bydlisko, podpis fyzickej osoby, fotokópia občianskeho preukazu resp. obchodné meno, sídlo, IČO, originál výpisu zo živnostenského alebo obchodného registra nie staršieho ako 3 mesiace, podpis štatutárneho (nych) zástupcu (cov) právnickej osoby )
  • musí obsahovať presné označenie predmetu kúpy
  • musí obsahovať návrh kúpnej ceny v eurách
  • musí byť doručená osobne alebo zaslaná poštou na adresu kancelárie správcu: JUDr. Vladimír Kotus, Žižkova 6, 040 01 Košice v zalepenej obálke s označením „ponukové konanie –         PD Svätuše. – NEOTVÁRAŤ“ v lehote stanovenej v uverejnenom ozname o predaji majetku úpadcu. Včas doručené ponuky na adresu kancelárie správcu tento označí dátumom doručenia, časom doručenia a poradovým číslom
  • musí obsahovať doklad, ktorým záujemcovia preukážu zaplatenie zálohy vo výške najmenej    50 % z navrhovanej kúpnej ceny v zmysle bodu 3 tohto pokynu

 

3. Záujemcovia o kúpu majetku úpadcu sú povinní najneskôr ku dňu skončenia lehoty na podanie ponúk zložiť v prospech účtu úpadcu vedeného v OTP, a.s., pobočka Košice, č. účtu :  IBAN : SK03 5200 0000 0000 0840 6507, BIC : OTPVSKBX zálohu vo výške najmenej 50 %         z navrhovanej kúpnej ceny v zmysle písomnej cenovej ponuky. Prílohou písomného návrhu na odkúpenie predmetu predaja musí byť aj doklad, ktorým záujemcovia preukážu zaplatenie zálohy. Táto záloha bude neúspešnému záujemcovi vo verejnom ponukovom  konaní vrátená.

 

4. Podrobnosti o predávanom majetku úpadcu môžu záujemcovia získať pri obhliadke ponúkaného majetku úpadcu po dohode so správcom  resp. s pracovníkmi úpadcu. Informácie budú poskytované na tel. č. 055/6771044 denne od 9.00 - 15.00 hod.

 

  1. Na písomné cenové ponuky podané po termíne a na písomné cenové ponuky, ktoré nebudú spĺňať podmienky v zmysle bodu 2 tohto pokynu sa nebude prihliadať.

 

6. Ak obdrží správca viac návrhov od jedného záujemcu, bude brať na zreteľ iba jedinú cenovú ponuku, v ktorej je ponúkaná cena za odkúpenie predmetu predaja najvyššia.

 

7. Cena predávaného majetku bude v prvom kole ponukového konania správcom stanovená vo výške 100% ceny stanovenej správcom v súpise majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu  v zmysle § 77 ods. 3 ZKR.

 

V prípade opakovaných kôl ponukového konania bude cena speňažovaného majetku úpadcu stanovená veriteľským výbor percentuálnym vyjadrením z ceny stanovenej správcom v súpise majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu v zmysle § 77 ods. 3 ZKR, a to :

 

- 2. kolo verejného ponukového konania 80 % z ceny stanovenej správcom v súpise majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu v zmysle § 77 ods. 3 ZKR,

 

- 3. kolo verejného ponukového konania 60 % z ceny stanovenej správcom v súpise majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu v zmysle § 77 ods. 3 ZKR,

 

- 4. kolo a prípadne ďalšie kolá verejného ponukového konania za najvyššiu ponuku.

 

Kúpna cena speňažovaného majetku úpadcu, ponúkaná záujemcami nemôže byť nižšia ako cena stanovená  pre dané kolo ponukového konania.

 

8. V prípade, že prvé kolo ponukového konania bude neúspešné a predávaný majetok úpadcu nebude speňažený, zrealizuje správca druhé kolo ponukového konania a prípadne aj ďalšie kolá ponukového konania. Meniť podmienky následne vyhlásených ponukových konaní je správca oprávnený len so súhlasom príslušného orgánu. Úspešným účastníkom verejného ponukového konania sa v prvom kole a v ďalších kolách stane ten záujemca, ktorý za predávaný majetok úpadcu tvoriaceho všeobecnú podstatu ponúkne najvyššiu kúpnu cenu v súlade s bodom 7 tohto pokynu a poskytne najvýhodnejšie platobné podmienky pri dodržaní podmienok ponukového konania. Správca je oprávnený ponuku odmietnuť, ak zastáva názor, že opakovaním zverejnenia ponukového konania docieli efektívnejší predaj.

 

9. Otváranie obálok s podanými návrhmi na odkúpenie majetku úpadcu tvoriaceho všeobecnú podstatu sa uskutoční v kancelárii správcu za prítomnosti správcu, prípadne aj veriteľského výboru, resp. ním povereného zástupcu, a to v deň a v hodinu, ktoré budú publikované v ozname o predaji majetku úpadcu.

 

10. Vyhodnotenie ponukového konania vykoná správca v termíne do 10 dní od otvárania obálok.

 

11. V prípade, ak dôjde k stretu ponúk podaním rovnakých najvyšších podaní dvoch alebo viacerých záujemcov (navrhovateľov kúpnej ceny) má prednosť tá ponuka, ktorá bola správcovi doručená ako prvá.

 

12. Správca  uzavrie s víťazom ponukového konania kúpnu zmluvu na základe jeho cenovej písomnej ponuky až po doplatení celej kúpnej ceny. Ak víťaz ponukového konania v lehote určenej správcom nezaplatí kúpnu cenu, na víťaznú ponuku sa neprihliada a majetok úpadcu môže byť len so súhlasom veriteľského výboru  ponúknutý záujemcovi s druhou najvyššou písomnou cenovou ponukou.

13. Po uzavretí zmluvy správca protokolárne odovzdá majetok kupujúcemu.

 

3. Záver:

 

Predseda veriteľského výboru ukončil zasadnutie veriteľského výboru s tým, že ďalšie zasadnutie veriteľského výboru, na ktoré budú členovia veriteľského výboru riadne a včas pozvaní, sa bude konať podľa potreby. Zápisnica skončená a podpísaná dňa 08.11.2017 o 13,30 hod.

 

V Košiciach, dňa 08.11.2017

 

Predseda veriteľského výboru:

         

TAJBA, a.s.                                       TAJBA, a.s.

Ing. Ladislav Bajo                             Ing. Ladislav Bittó

Podpredseda predstavenstva             člen predstavenstva

 

 

 

 

 

Príloha: - email splnomocneného právneho zástupcu predsedu veriteľského výboru zo dňa 27.09.2017 a zo dňa 16.10.2017

  • Jednotlivé hlasovania členov veriteľského výboru per rollam (email soc. Poisťovňa, zo dňa 17.10.2017, email VŠZP, zo dňa 17.10.2017)