Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 221/2017
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 21.11.2017
  • Značka:
  • K039422
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Marcel Stropkay
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Hlavná 480/12, 07635 Somotor
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 7.12.1983
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Mgr. Štefan Jakab
Sídlo správcu: Hviezdoslavova 7, 04001 Košice
Kotakt na správcu : jakab.stefan@gmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 30OdK/38/2017 S1683
Spisová značka súdneho spisu : 30OdK/38/2017
Druh podania : Oznámenia súvisiace s dražbou majetku podliehajúceho konkurzu

VYHLÁSENIE PONUKOVÉHO KONANIA

Mgr. Štefan Jakab, správca úpadcu Marcel Stropkay, narodený 7.12.1983, bytom Hlavná 480/12, 07635 Somotor, týmto vyhlasuje v zmysle ustanovenia § 167p zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej aj „ZKR“) ponukové konanie na speňaženie majetku vo vlastníctve dlžníka.

Kolo: Prvé

Predmet: Súbor hnuteľných vecí ako celok

 

Popis: Mobilný telefón Nokia 6820

Rok výroby: neznámy

Stav: opotrebované primerané veku

Spoluvlastnícky podiel: 1/1

Súpisová hodnota majetku: 10 €

 

Popis: DVD Prehrávač Philips

Rok výroby: neznámy

Stav: opotrebované primerané veku

Spoluvlastnícky podiel: 1/1

Súpisová hodnota majetku: 15 €

 

Popis: Stolnotenisová raketa

Rok výroby: neznámy

Stav: opotrebované primerané veku

Spoluvlastnícky podiel: 1/1

Súpisová hodnota majetku: 15 €

 

Lehota na predkladanie ponúk: 10 kalendárnych dní odo dňa zverejnenia tejto ponuky v Obchodnom vestníku.

Spôsob uplatnenia ponuky:

Doručenie podpísanej písomnej ponuky spolu s označením záujemcu a výšky ponúkanej sumy do sídla kancelárie správcu v lehote podľa tohto oznámenia. Písomná ponuka sa podáva v zalepenej obálke s označením „Neotvárať – VPK Stropkay“ a musí byť doručená najneskôr v lehote na predkladanie ponúk.

Záujemca fyzická osoba je povinný priložiť k písomnej ponuke fotokópiu občianskeho preukazu. Záujemca právnická osoba je povinný priložiť k písomnej ponuke fotokópiu výpisu z obchodného alebo iného registra spolu s fotokópiou občianskeho preukazu osoby, ktorá koná v mene a na účet právnickej osoby.

Pri úhrade zálohy na celú ponúknutú sumu na účet správcu je potrebné uviesť do poznámky pre príjemcu meno a priezvisko záujemcu fyzickej osoby alebo obchodné meno (názov) záujemcu právnickej osoby.

Výška ponúkanej ceny v prvom kole ponukového konania musí byť minimálne vo výške 70 % súpisovej hodnoty súboru majetku ako celku, pričom na nižšie ponuky správca nebude prihliadať.

Číslo bankového účtu na úhradu zálohy: IBAN: SK69 0200 0000 0027 0785 2257

Ohliadka: Ohliadku je potrebné vopred dohodnúť e-mailom na adrese jakab.stefan@gmail.com alebo telefonicky MT: +421 907321722.

Poučenie: Správca poučuje prípadných záujemcov v súlade s ustanovením § 167p ZKR, že prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu, a to najneskôr v lehote na predkladanie ponúk. Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť nadobúdateľ na svoje náklady. Ak sa hnuteľné veci podliehajúce konkurzu nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestávajú podliehať konkurzu. Ak o takýto súbor hnuteľných vecí prejaví záujem veriteľ prihlásenej pohľadávky, správca ho prevedie tomu veriteľovi prihlásenej pohľadávky, ktorý ponúkne do desiatich dní od skončenia tretieho ponukového konania najvyššiu ponuku. Ak viacerí veritelia prihlásenej pohľadávky ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť veriteľ na svoje náklady.

Otváranie obálok a vyhodnotenie ponúk vykoná správca do 10 dní od uplynutia lehoty na podávanie ponúk. Víťazom ponukového konania sa stane záujemca, spĺňajúci podmienky a súčasne ponúkne najvyššiu kúpnu cenu. Správca uzavrie s víťazom ponukového konania kúpnu zmluvu na základe jeho cenovej písomnej ponuky. Záujemca je povinný prevziať hnuteľnú vec v stave v akom „stojí a leží“ ku dňu jej prevzatia. V prípade, že záujemca bude vyhodnotený ako úspešný a napriek tomu odmietne na výzvu uzavrieť kúpnu zmluvu je povinný zaplatiť zmluvnú pokutu vo výške 30 % z navrhnutej kúpnej ceny.

Podľa § 167r ZKR môže oprávnená osoba so súhlasom dlžníka má právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za cenu, ktorá bola dosiahnutá v dražbe, v ponukovom konaní alebo za cenu ponúknutú veriteľom, ak takúto cenu uhradí správcovi do desať dní od skončenia dražby, ponukového konania alebo predloženia ponuky veriteľom. Oprávnenou osobou na účely uplatnenia práva vykúpiť majetok z konkurznej podstaty sa rozumie dlžníkov príbuzný v priamom rade, jeho súrodenec, manžel alebo obec, v ktorej katastrálnom území sa nehnuteľnosť nachádza. Ak sa poruší právo oprávnenej osoby vykúpiť majetok z konkurznej podstaty, má táto osoba právo domáhať sa od nadobúdateľa, aby jej vec ponúkol na predaj. Toto právo zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov od speňaženia veci.

Mgr. Štefan Jakab, správca

Marcel Stropkay