Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 221/2017
  • Kapitola:
  • Iné oznámenia
  • Podanie:
  • Oznámenie o uložení návrhu Zmluvy o cezhraničnom zlúčení/splynutí do Zbierky listín
  • Deň vydania:
  • 21.11.2017
  • Značka:
  • O000612
Obchodné meno: PROPRIETAS spol. s r.o.
Sídlo: Technická 7, 821 04 Bratislava Slovenská republika
IČO: 35 957 719
Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu: Okresný súd Bratislava I
Oddiel: Sro
Vložka: 37781/B

Spoločnosť PROPRIETAS spol. s r.o, so sídlom: Technická 7, 821 04 Bratislava, IČO: 35 957 719, obchodná spoločnosť je zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sro, vložka číslo: 37781/B (ďalej len: „Proprietas“) týmto oznamuje, že v súvislosti s cezhraničným zlúčením spoločnosti Proprietas so spoločnosťou Sankt Anna S.A., sídlo: route d'Arlon 205, L-1150 Luxembourg, Luxemburské veľkovojvodstvo (ďalej len: „Sankt Anna“) bol v súlade s ust. § 69aa ods. 3 Obchodného zákonníka v znení neskorších predpisov, uložený dňa 15.11.2017 do Zbierky listín Okresného súdu Bratislava I návrh Zmluvy o cezhraničnom zlúčení medzi spol. Proprietas a Sank Anna, pričom v dôsledku cezhraničného zlúčenia Poprietas zanikne zlúčením bez likvidácie a Sankt Anna sa stane nástupníckou spoločnosťou.

V súlade s ust. § 69aa ods. 3 Obchodného zákonníka v súvislosti s uložením návrhu zmluvy o cezhraničnom zlúčení Proprietas zverejňuje nasledovné zákonom požadované údaje:

a) Obchodné meno, právna forma a sídlo každej zúčastnenej spoločnosti (§ 69aa ods. 3 písm. a)

Obchodného zákonníka):

Zanikajúca spoločnosť:

Obchodné meno: PROPRIETAS spol. s r.o.

Právna forma: spoločnosť s ručením obmedzeným

So sídlom: Technická 7, 821 04 Bratislava, Slovenská republika

IČO: 35 957 719

Nástupnícka spoločnosť:

Obchodné meno: Sankt Anna S.A.

právna forma: (société anonyme) akciová spoločnosť

Sídlo: route d'Arlon 205, 1150 Luxemburg, Luxemburské veľkovojvodstvo

b) Názov obchodného registra alebo inej evidencie, do ktorej je každá zúčastnená spoločnosť zapísaná a identifikačné číslo organizácie v obchodnom registri alebo inej evidencii, ak jej toto bolo pridelené, alebo iné číslo zápisu v obchodnom registri alebo inej evidencii, ak právo štátu, ktorým sa zúčastnená spoločnosť spravuje, ukladá zúčastnenej spoločnosti povinnosť zápisu do obchodného registra alebo inej evidencie (§ 69aa ods. 3 písm. b) Obchodného zákonníka):

Zanikajúca spoločnosť:

PROPRIETAS spol. s r.o., ako slovenská obchodná spoločnosť založená a existujúca podľa práva Slovenskej republiky, je zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sro, vložka číslo: 37781/B, IČO: 35 957 719

Nástupnícka spoločnosť:

Sankt Anna S.A., luxemburská obchodná spoločnosť je založená a existujúca podľa práva Luxemburského veľkovojvodstva, zapísaná v Registre de Commerce et des Sociétés, Luxemburg pod číslom: RCS B 208730

Odkaz na opatrenia prijaté na zabezpečenie ochrany práv veriteľov a menšinových akcionárov s uvedením poštovej adresy a adresy webového sídla, na ktorom možno bezplatne získať všetky uvedené informácie vrátane informácií podľa § 69aa ods. 4 Obchodného zákonníka (§ 69aa ods. 3 písm. c) Obchodného zákonníka):

Cezhraničné zlúčenie nebude mať negatívny vplyv na veriteľov zúčastnených spoločností, ani na vymožiteľnosť ich pohľadávok. V dôsledku zlúčenia sa nijako nezmení právne postavenie veriteľov. Cezhraničné zlúčenie nebude mať žiadny vplyv na vymožiteľnosť pohľadávok, ktoré veritelia majú, resp. budú mať voči zanikajúcej spoločnosti, ani žiadny vplyv na vymožiteľnosť pohľadávok, ktoré veritelia majú, resp. budú mať voči nástupníckej spoločnosti.

V súlade s § 69aa ods. 5 OBZ majú veritelia Propertias, ktorí majú ku dňu schválenia návrhu zmluvy o cezhraničnom zlúčení nesplatné pohľadávky, právo požadovať aby splnenie ich neuhradených pohľadávok bolo primerane zabezpečené. Ak sa veritelia nedohodnú so zúčastnenou spoločnosťou, o primeranom zabezpečení rozhodne súd. Zabezpečenie sa považuje za primerané vždy, ak sa do notárskej úschovy zložila peňažná hotovosť vo výške pohľadávky označenej veriteľom.

Veritelia, ktorí pred cezhraničným zlúčením mali pohľadávky voči spoločnosti Proprietas ako zanikajúcej spoločnosti, môžu uplatniť svoje právo voči spoločnosti Sankt Anna na slovenskom súde a na základe slovenského práva.

Veritelia spoločnosti Sankt Anna, ktorých nároky predchádzajú dátumu uverejnenia rozhodnutí akcionárov spoločnosti o schválení zlúčenia v Luxemburskom úradnom vestníku, môžu žiadať v lehote dvoch mesiacov od tohto uverejnenia pred sudcom predsedajúcim komore luxemburského okresného súdu (Tribunal d'arrondissement de Luxembourg), ktorý sa zaoberá obchodnými záležitosťami v okrese, v ktorom sa nachádza sídlo spoločnosti Sankt Anna a ktorý sa schádza v naliehavých prípadoch, poskytnutie zábezpeky pre akékoľvek splatné alebo nesplatné dlhy, v prípade ak môžu veritelia dôveryhodne preukázať, že zlúčenie predstavuje riziko pre výkon ich práv a že im spoločnosť neposkytla primerané záruky. Predseda súdu zamietne žiadosť, ak už veriteľ má primerané záruky alebo ak takéto záruky nie sú potrebné, so zreteľom na finančnú situáciu spoločnosti po zlúčení. V prípade ak Sankt Anna zaplatí veriteľovi, žiadosť o poskytnutie zábezpeky bude odmietnutá a to aj v prípade, ak ide o dlhodobý dlh. Ak záruky nie sú poskytnuté v predpísanej lehote, dlh sa okamžite stane splatným.

Podľa ust. § 69aa ods. 7 Obchodného zákonníka splnenie požiadaviek ustanovených pre cezhraničné zlúčenie pri spoločnosti PROPRIETAS pred zápisom cezhraničného zlúčenia do obchodného registra preskúma notár a vydá jej o tom osvedčenie podľa osobitného predpisu vo forme notárskej zápisnice.

Proprietas ani Sankt Anna nemá žiadneho menšinového spoločníka/akcionára, preto prijatie opatrení na zabezpečenie ochrany práv menšinových spoločníkov/akcionárov nie je potrebné.

V spoločnosti Proprietas ani v spoločnosti Sankt Anna neexistujú žiadni držitelia prioritných akcií alebo osobitných práv v zmysle § 218a ods. 1 písm. f) Obchodného zákonníka.

Keďže spoločnosť Sankt Anna, ktorá je nástupníckou spoločnosťou, je jediným spoločníkom spoločnosti Proprietas ako zanikajúcej spoločnosti, určenie výmenného pomeru akcií v zmysle § 218a ods. 1 písm. a) - písm. e) Obchodného zákonníka sa nevyžaduje. V súvislosti so zlúčením nebudú vydané žiadne nové akcie spoločnosti Sankt Anna. Rovnako nebudú vydané žiadne akcie/obchodné podiely v spoločnosti Proprietas a nebudú vyplatené žiadne hotovostné platby, doplatky, protiplnenia alebo iná odplata a v priebehu zlúčenia sa nevydá ani nezaplatí žiadna ďalšia odplata, doplatok, protiplnenie. V súvislosti s cezhraničným zlúčením sa akcionárom a spoločníkom zúčastnených spoločností nevyplatí žiadna dodatočná peňažná platba, doplatok, protiplnenie. Spoločnosť Sankt Anna neposkytne vlastníkovi spoločnosti Proprietas žiadne osobitné práva ani iné výhody.

Úplné informácie o právach veriteľov ako aj informácie uvedené v § 69aa ods. 4 Obchodného zákonníka možno ďalej získať od zúčastnených spoločností sa spoločností bezplatne na týchto adresách:

Pre Sankt Anna: 205, route d’Arlon, L-1150 Luxemburg, Luxemburské veľkovojvodstvo

Pre Proprietas: Technická 7, 821 04 Bratislava, Slovenská republika.