Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 220/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 20.11.2017
  • Značka:
  • X006702
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DD 434/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Anna Nagyová, Kukučínová č. 8, 940 62 Nové Zámky
D. Dátum konania dražby 13. 11. 2017
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby druhé kolo dražby
G. Predmet dražby

PREDMET DRAŽBY – spoluvlastnícky podiel 1/1

Základná špecifikácia:

Číslo LV:
73

Okres: Nové Zámky
Obec: Chľaba
Katastrálne územie: CHĽABA

Okresný úrad – katastrálny odbor: Nové Zámky
 

Pozemky parc. reg. „C“:

Parcelné číslo:

Druh pozemku:

Výmera v m2:

Poznámky - charakteristika - príslušnosť k ZÚO - EL:

210/1

zastavané plochy a nádvoria

257

 

210/2

zastavané plochy a nádvoria

106

 

Stavby:

Súpisné číslo:

Stavba postavená na parcele reg. „C“ číslo:

Charakteristika:

Druh stavby:

78

210/2

 

rodinný dom

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na LV: stavba letnej kuchyne na parc. reg. „C“ č. 210/2, stavba prístrešku na parc. reg. „C“ č. 210/2, stavba skladu náradia na parc. reg. „C“ č. 210/1, stavba skladu na parc. reg. „C“ č. 210/1, plotové vráta, prípojka elektriny do stavby RD, prípojka vody z verejného rozvodu, vodomerná šachta, kanalizačná prípojka, žumpa, vonkajšie schody hlavný vstup a zadný vstup, spevnené plochy betónové a pod.

 

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Opis predmetu dražby a opis stavu predmetu dražby:

Rodinný dom súp.č. 78 na parc.č. 210/2, k.ú. Chľaba

Rodinný dom je samostatne stojaca stavba so s.č.78  s vytvoreným prízemím s dispozičným usporiadaním a to s miestnosťami za sebou. Stavba je postavená na parc. KN č.210/2.

1.N.P- prízemie dispozične pozostáva z verandy a z predsiene ktorá je prístavbou, dvoch izieb, špajze, kuchyne, kúpeľne s WC ako i schodišťa vedúceho do krovnej konštrukcie ktorá sú pôvodnou stavbou.

    

1. Nadzemné podlažie

Základy betónové - objekt bez podzemného podlažia bez izolácie. Murivo - kamenné s hrúbkou do 60 cm. Deliace konštrukcie sú tehlové. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Stropy s rovným podhľadom drevené trámové. Krov je sedlový hambálkový. Krytina strechy na krove je škridla ťahaná drážková. Klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu - žľaby zvody ako i záveterné lišty. Klampiarske konštrukcie - ostatné z pozinkovaného plechu. Fasádne omietky sú 1 x nad 2/3 iny vápenné hladké ako i 1 x do 1/3 iny. Schody sú mäkké drevo bez podstupníc. Dvere sú plné hladké. Okná sú osadené drevené dvojité. Vonkajšie rolety drevené iba 1 ks (25%-ná dokončenosť). Podlahy obytných miestností - palubovka. Dlažby a podlahy ostatných miestností - cementový poter. Elektroinštalácia svetelná. Rozvod vody z pozinkovaného potrubia studenej i teplej vody.  Kanalizácia do verejnej siete PVC potrubie 1 x. Zdroj teplej vody - osadené elektrický ohrievač. Zdroj vykurovania - osadené kachle na pevné palivo. Vybavenie kuchyne - osadený sporák plynový na PB, osadený odsávač pár, umývací drez je smaltovaný,  osadená kuchynská linka na baze dreva s rozvinutou šírkou 1,75 m. Vnútorné vybavenie - osadené umývadlo 1 ks, samostatná sprcha 1 ks. Záchod splachovací kombi 1 ks. Vnútorné obklady - obklady keramické v kúpelni nad 1,35 m,  v kuchyni pri sporáku a dreze. Elektrický  rozvádzač je osadený s ističmi.

 

Vek stavby je určený na základe poskytnutého potvrdenia vydaného potvrdenia Obcou Chľaba kde sa uvádza vek začatia predmetnej stavby RD s rokom 1935. V posledných rokoch nebola urobená žiadna väčšia investícia do stavby RD. Vek prístavby verandy sa spája s rokom 1964 bez písomného dokladovania veku.

 

  

Príslušenstvo predmetu dražby:

Stavba letnej kuchyne

Drobná stavba letnej kuchyne s umiestnením na parc.č. 210/2 v pokračovaní za stavbou RD s dispozíciou kuchyne, špajze a vstupu do suterénu ako i krovnej konštrukcie. 

1. Podzemné podlažie

Osadenie do terénu nad 1,0 m bez zvislej izolácie. Zvislé konštrukcie - kamenné. Stropy - sú s vytvorenými klenbičkami do kovových profilov. Schodisko železobetónové bez povrchov úpravy (80%-ná dokončenosť). Okno kovové jednoduché. Podlahy sú betónové hrubé. Elektroinštalácia - 220 V s ističmi.

1. Nadzemné podlažie

Základy - podmúrovka z kameňa. Zvislé konštrukcie - z nepálených tehál s nameranou hrúbkou 36 cm. Stropy - sú trámčekové s podhľadom. Krov je sedlový hambálkový. Krytina strechy je ťahaná dvojdražková. Vonkajšia úprava je vápenná hladká. Vnútorná úprava povrchov sú vápenné hladké omietky. Schodisko mäkké drevo bez podstupníc. Dvere sú rámové s výplňou. Okná drevené dvojité dnu a von otváravé. Podlahy sú s povrchovou úpravou cementový poter. Rozvod vody je studenej i teplej z centrálneho zdroja. Elektroinštalácia - 220 V s ističmi. Kanalizácia - z kuchyne. Lokálne vykurovanie - 1 ks kachle na pevné palivo. Vnútorné vybavenie - umývadlo s batériou 1 ks. 

Stavba je z roku 1935. Mimoriadne deštrukčné zmeny v základových konštrukciách, alebo v nosných prvkoch nie je vidieť. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite vyhotovenia predmetnej stavby RD.

 

Stavba prístrešku

Drobná stavba prístrešku s umiestnením v časti dvora u stavba letnej kuchyne. Stavba je postavená na parc.č.210/2.

1. Nadzemné podlažie

Základy - bez podmúrovky, iba základové pásy. Zvislé konštrukcie - murované z pálených tehál na 15 cm. Krov je pultový. Krytina strechy na krove sú azbestocementové dosky. Vonkajšia úprava je vápenná hrubá omietka. Vnútorná úprava povrchov sú vápenné hrubé omietky. Dvere sú latové tesársky zbíjané. Podlahy sú betónové hrubé.

Stavba je z roku 1964. Mimoriadne deštrukčné zmeny v základových konštrukciách, alebo v nosných prvkoch nie je vidieť, avšak i väčšie trhliny áno. Údržba stavby je priemerná vzhľadom na vek stavby.

 

Stavba skladu náradia

Drobná stavba skladov náradia s vytvorenými boxami i pre uskladnenie dreva. Stavba je postavená na parc.č.210/1.

1. Nadzemné podlažie

Základy betónové bez podmúrovky. Zvislé konštrukcie - kamenné murivo. Krov je sedlový hambálkový. Krytina strechy je škridla dvojdrážková. Vonkajšia úprava je vápenná hrubá omietka. Vnútorná úprava povrchov sú vápenné hrubé omietky. Dvere sú latové tesársky zbíjané. Podlahy sú betónové hrubé.

Stavba je z roku 1975. Mimoriadne deštrukčné zmeny v základových konštrukciách, alebo v nosných prvkoch nie je vidieť. Údržba stavby je primeraná.

 

Stavba skladu

Stavba skladu s umiestnením v časti dvora. Stavba je postavená na parc.č.210/1.

1. Nadzemné podlažie

Základy - betónové alebo kamenné. Zvislé konštrukcie - kamenné murivo. Krov je sedlový hambálkový. Krytina strechy na krove je škridla dvojdrážková. Vonkajšia úprava povrchov sú vápenné hrubé omietky. Vnútorná úprava povrchov sú vápenné hrubé omietky. Podlaha - je betónová hrubá.

Stavba je z roku 1935. Mimoriadne deštrukčné zmeny v základových konštrukciách, alebo v nosných prvkoch nie je vidieť, avšak väčšie áno. Údržba stavby je primeraná.

 

Plotové vráta

Plotové vráta umožňujúce vstup na pozemok od ulice zhotovené z kovovej konštrukcie s plechovou výplňou. Sú z roku 1975.

 

Prípojka elektriny do stavby RD

Vzdušná drôtová prípojka elektriny na 220 V s dĺžkou 20 m. Vek realizácie je spojený s rokom 1975.

 

Prípojka vody z verejného rozvodu

Prípojka vody z verejného rozvodu s napojením na verejný rozvod so vzdialenosťou 3,0 m od hranice pozemku a s celkovou dĺžkou 10,0 m. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1980.

 

Vodomerná šachta

Vodomerná šachta s kubatúrou 1,87 m3.o.p s umiestnením v časti dvora. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1980.

 

Kanalizačná prípojka

Kanalizačná prípojka s odhadovanou dĺžkou 6 m z PVC potrubia s priemerom 150 mm. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 2008.

 

Žumpa

Betónová žumpa s odhadovanou kubatúrou 5 m3.o.p. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1980.

   

Vonkajšie schody hlavný vstup a zadný vstup

Vonkajšie betónové schody s uložením na teréne s nameranou dĺžkou 10,01 m s povrchovou úpravou z cementového poteru. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1980.

 

Spevnené plochy betónové

Spevnené betónové plochy s umiestením v časti dvora o ploche 9,95 m2. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1980.

 

Príslušenstvo predmetu dražby je v stave primeranom údržbe a veku stavby.

 

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby, sa nachádzajú v rovinatom teréne v intraviláne obce Chľaba so situovaním v bežnej IBV s výbornou dostupnosťou centra obce na hlavnej ulici v obci s obmedzeným prístupom na pozemky. Pozemky sú s kultúrou zastavané plochy a nádvoria. Na pozemku parc.č. 210/2 je postavená stavba RD so s.č.78 a parc.č. 210/1 je dvorom. V predmetnej lokalite je vybudovaná okrem elektriny, rozvodu tlf. i verejná vodovodná sieť, avšak plynovod ako i kanalizačný rozvod nie je urobený.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Zriadenie záložného práva v prospech Slovenskej sporiteľne,a.s.(00151653) na zabezpečenie pohľ.podľa záložnej zmluvy zo dňa 25.7.2012 na nehn.210/1,210/2 a stavbu na par.210/2 sč.78 V 3711/2012

Exekútorský úrad Trnava, súdny exekútor JUDr. Peter Juhás, vydáva Exekučný príkaz EX 892/16-11 zo dňa 22.11.2016, na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosť: parc. reg. C-KN č. 210/1, 210/2 a stavbu rodinného domu so súp.č. 78 na parc. reg. C-KN č. 210/2, v prospech oprávneného AB 2 B. V., Strawinskylaan 933, Amsterdam, IČO 57279667 - Z 8677/16, č. zmeny 262/16

EXÚ Trnava, JUDr. Peter Juhás, vydáva Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva č. EX 1248/2016 zo dňa 24.4.2017, v prospech oprávneného AB 2 B. V., Strawinskylaan 933, Amsterdam, IČO: 57279667, na nehnuteľnosti: parc. registra C-KN č. 210/1, 210/2 a stavba so súp.č. 78 na parc. registra C-KN č. 210/2 vo vlastníctve: Laki Jozef r. Laki v podiele 1/1 - Z 2832/2017 - č. zmeny 73/2017.

Exekútorský úrad JUDr.Peter Juhás Trnava vydáva exekučný príkaz podľa EX 1248/2016 zo dňa 24.4.2017 na vymoženie pohľ.v prospech oprávneného AB 2 B. V,Strawinskylaan 933 Amsterdam, na nehn.par.reg.C-KN 210/1,210/2 a stavbu na par.210/2 sč.78 zriadením exekučného záložného práva Z-3051/2017 -č.zmeny 79/2017
Vyššieuvedené záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona číslo 40/1964 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením --
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Simona Hercegová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxxxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo 111/11
c) Názov obce xxxxxxxxxxx d) PSČ 11111
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 237/2016, ktorý vypracoval Ing. Ľubomír Rajnoha, znalec zapísaný do zoznamu znalcov vedeným Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pre odbor stavebníctvo a odvetvie odhad hodnoty nehnuteľností.
Cena podľa znaleckého posudku: 15.300,- EUR