Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 220/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 20.11.2017
  • Značka:
  • X006690
DUPOS dražobná, spol. s r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DU-POS DD 103-2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko DUPOS dražobná, spol. s r.o.
II. Sídlo/bydlisko Tamaškovičova1791701 Trnava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Tamaškovičova
b) Orientačné/súpisné číslo 17
c) Názov obce Trnava d) PSČ 91701
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Trnava , oddiel: Sro , vložka číslo: 11681/T
IV. IČO/ dátum narodenia 36233935
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Insolvenčný správca, k.s. – správca konkurznej podstaty úpadcu Marta Biela
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Michalská
b) Orientačné/súpisné číslo 18
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 815 63
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 50269976
C. Miesto konania dražby M. Sch. Trnavského 6, 917 01 Trnava, v aukčnej sieni nachádzajúcej sa v pivničných priestoroch budovy č. 6
D. Dátum konania dražby 19. 12. 2017
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby prvá dražba
G. Predmet dražby

LV č.

Okresný úrad, katastrálny odbor

Katastrálne územie

Okres

Obec

7632

Trnava

Trnava

Trnava

Trnava

Parcely registra "C"

spoluvlastnícky podiel vo veľkosti 145/10000 k pozemku:

Parcelné číslo

Druh pozemku

Výmera /m2/

1635/100

Zastavané plochy a nádvoria

510

Stavby

spoluvlastnícky podiel vo veľkosti 145/10000 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach stavby:

Súpisné číslo

Parcela

Druh stavby

5652

1635/100

Bytový dom

Byt:

Číslo bytu

Podlažie/Poschodie

Adresa

Výmera /m2/

72

13.p.

Mozartova 5652/12

66,42

 

 

 

 

 

 

LV č.

Okresný úrad, katastrálny odbor

Katastrálne územie

Okres

Obec

7632

Trnava

Trnava

Trnava

Trnava

Parcely registra "C"

spoluvlastnícky podiel vo veľkosti 95/10000  k pozemku:

Parcelné číslo

Druh pozemku

Výmera /m2/

1635/100

Zastavané plochy a nádvoria

510

Stavby

spoluvlastnícky podiel vo veľkosti 95/10000 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach stavby:

Súpisné číslo

Parcela

Druh stavby

5652

1635/100

Bytový dom

Nebytový priestor - spoluvlastnícky podiel vo veľkosti 148/10000:

Číslo nebyt. Priestoru

Podlažie/Poschodie

Adresa

Výmera /m2/

4

1. p.

Mozartova 5652/12, vchod: Kaderníct.

43,39

           

LV č.

Okresný úrad, katastrálny odbor

Katastrálne územie

Okres

Obec

7632

Trnava

Trnava

Trnava

Trnava

Parcely registra "C"

spoluvlastnícky podiel vo veľkosti 76/10000  k pozemku:

Parcelné číslo

Druh pozemku

Výmera /m2/

1635/100

Zastavané plochy a nádvoria

510

Stavby

spoluvlastnícky podiel vo veľkosti 76/10000 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach stavby:

Súpisné číslo

Parcela

Druh stavby

5652

1635/100

Bytový dom

Nebytový priestor - spoluvlastnícky podiel vo veľkosti 148/10000:

Číslo nebyt. Priestoru

Podlažie/Poschodie

Adresa

Výmera /m2/

1

1. p.

Mozartova 5652/12, vchod: predajňa

34,64

H. Opis predmetu dražby

Byt č.72 sa nachádza na 13.nadzemnom podlaží bytového domu súp.č.5652, na ulici Mozartova orientačné číslo 12, v k.ú. Trnava, obec Trnava, okres Trnava. Bytový dom má šestnásť nadzemných podlaží, pozostáva z jedného vchodu, byty sú umiestnené na druhom až štrnástom nadzemnom podlaží. Pätnáste nadzemné podlažie má technický charakter. Posledné nadzemné podlažie je výrazne ustupujúce, pozostáva zo schodiska a strojovne výťahov. Obytná časť bytového domu má dva vstupy, nebytové priestory č.4 (Kaderníctvo) a č.1 (Predajňa) majú samostatné vstupy z verejného priestranstva. Pivničné priestory sa nachádzajú na 1.nadzemnom podlaží. Obvodové steny sú z oceľobetónových sendvičových panelov, strecha plochá. Prvky dlhodobej životnosti nevykazujú znaky porúch na zvislých nosných konštrukciách a stropoch.

Stavebno-technický popis spoločných častí a spoločných zariadení:

Osadenie 1.nadzemného podlažia na úroveň okolitého rovinatého terénu. Jednotlivé vstupy do bytového domu priamo z okolitého terénu. Základy bytového domu oceľobetónové vo forme základového roštu na pilótach, vodorovná izolácia proti zemnej vlhkosti. Zvislé konštrukcie prefabrikované oceľobetónové sendvičové, zateplené polystyrénom hrúbky cca 8cm. Stropy rovné nespáliteľné. Schody prefabrikované  oceľobetónové, povrch stupňov liate terazzo. Zastrešenie plochá strecha jednoplášťová vetraná, strešná krytina asfaltované natavovacie pásy. Klampiarske konštrukcie atiky, vonkajšie hrany loggií z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie parapetov v spoločných priestoroch a v byte č.72 z oplastovaného plechu. Strešné zvody vnútorné z plastových potrubí. Úpravy vonkajších povrchov stierky z prírodných materiálov na sklotextilnej mriežke. Úpravy vnútorných povrchov nástreky a dvojvrstvové vápenné omietky v kombinácii s olejovými nátermi soklov. V priestore výťahov 1.nadzemného podlažia gressový obklad, pri podlahe komunikačných priestorov jednoradový remienkový gressový obklad. Dvere vchodové plastové rámové zasklené dvojsklom, vnútorné dvere na 1.nadzemnom podlaží podľa druhu priestoru plné plechové a plastové zasklené, na schodiskách a chodbách obytnej časti kovové rámové zasklené drôteným sklom. Okná v spoločných priestoroch a v byte č.72 plastové zasklené dvojsklom, na oknách 1.nadzemného podlažia kovové mreže. Povrchy podláh vstupných častí domu,schodiskových podest a chodieb pri bytoch gressová dlažba, v pivničných priestoroch pálený cementový poter. Rozvody ústredného vykurovania z oceľových rúr. Elektroinštalácia svetelná a motorická. Bleskozvod. Stúpacie a ležaté rozvody z oceľových rúr pre studenú a teplú úžitkovú vodu. Zvislé rozvody vnútornej kanalizácie z plastových rúr, vodorovné z betónových rúr do verejnej kanalizácie. Odpad zo všetkých zariaďovacích predmetov v spoločných priestoroch. Rozvod svietiplynu z oceľových rúr. V dome dva mierne nadpriemerné veľkokapacitné osobné výťahy. Ostatné vyhotovenie bytového domu – v byte č.72 dve loggie, rozvod verejného a domáceho telefónu, požiarne hydranty, rozvody televízie pod omietkou, rozvody káblových televízií.

Stavebno-technický popis bytu:

Byt má tri obytné miestnosti, predsieň v tvare písmena „L“ voľne prepojenú s kuchyňou, kúpeľňu, WC a pivnicu č.72 umiestnenú na 1.nadzemnom podlaží, podlahová plocha bytu vrátane pivnice je 66,42 m2. Úprava vnútorných povrchov stierky, v hygienických priestoroch znížený podhľad zo sadrokartónu. V hygienických priestoroch na celej ploche stien mierne nadpriemerný keramický obklad. V kuchyni pozdĺž kuchynskej linky a sporáku mierne nadpriemerný keramický obklad. Dvere vstupné plastové v bezpečnostnej úprave. Dvere vnútorné laminované plné a zasklené v laminovaných obložkových zárubniach. Povrchy podláh dvoch izieb bukové vlysy, v obývacej izbe plávajúca laminovaná, v ostatných priestoroch mierne nadpriemerné keramické dlažby. Ústredné vykurovanie centrálne teplovodné, panelové oceľové radiátory typu Korad, na radiátoroch regulačné termoventily a pomerové merače tepla. V kúpeľni vyhrievací rebrík. Elektroinštalácia svetelná, poistkové automaty, elektromer na priľahlej spoločnej chodbe. Vnútorný plynovod do kuchyne k sporáku, plynomer v byte. Prípojky studenej a teplej úžitkovej vody od stúpacích rozvodov do kuchyne, kúpeľne a WC z plastového potrubia. Na prípojkách merač spotreby studenej a teplej úžitkovej vody. Prípojky do zvislých zvodov splaškovej kanalizácie z kuchyne, kúpeľne a WC z plastového potrubia. Centrálny ohrev teplej úžitkovej vody. Vybavenie kuchyne typové – kuchynská linka z materiálu na báze dreva dĺžky 3m, nad linkou svetelná rampa, plynový sporák, odsávač pár, drezové umývadlo nerezové s odkvapávačom, páková vodovodná batéria. Vybavenie kúpeľne – sprchový kút ohraničený dvoma zástenami s posuvnými dverami, smaltovaná vanička na podmurovke, keramické umývadlo so skrinkou, pákové vodovodné batérie. Vo WC záchodová misa „combi“. Bytové jadro murované. Ostatné vyhotovenie bytu – hliníkové žalúzie na oknách, domáci telefón s vrátnikom a bytový zvonček, rozvody televízie v paneloch, nútené odsávanie z hygienických priestorov.

Vybavenie bytu: 1*kuchynská linka s drezovým umývadlom, 1*sporák, 1*odsávač pár, 2*vodovodná batéria, 2*sprchová zástena s dvermi, 1*vanička, 1*keramické umývadlo so skrinkou, 1*záchodová misa, 1*merač studenej vody, 1*merač teplej úžitkovej vody, 1*poistkové automaty, 4*oceľový radiátor, 4*termoregulačný ventil, 4*pomerový merač tepla, 1*vyhrievací rebrík, 1*domáci telefón s vrátnikom, 1*zvonček, 1*poštová schránka.

Členenie bytu: Byt obsahuje tri obytné miestnosti, kuchyňu, predsieň, kúpeľňu, WC, a pivnicu č.72 umiestnenú na 1.nadzemnom podlaží.

Nebytový priestor č.4 v bytovom dome súp.č.5652

Nebytový priestor č.4 sa nachádza na 1.nadzemnom podlaží bytového domu súp.č.5652, je umiestnený vedľa hlavného vstupu do domu. Na oknách priestoru č.4 sú osadené kovové mreže. Členenie priestoru: Nebytový priestor obsahuje holičstvo, kaderníctvo, kozmetiku, chodbu a WC.

Nebytový priestor č.1 v bytovom dome súp.č.5652

Nebytový priestor č.1 sa nachádza na 1.nadzemnom podlaží bytového domu súp.č.5652, je umiestnený na južnej strane domu. Členenie priestoru: Nebytový priestor obsahuje predajňu, sklad a WC.

Spoločné časti domu:

Základy domu, strecha, montážne podlažie, obvodové múry, priečelia, vchod, zádverie, vstupná hala, výťahová hala, chodby, únikové schodisko, úniková chodba, loggie na medziposchodiach únikového schodiska, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie, zvislé nosné konštrukcie.

Spoločné časti a zariadenia domu:

2*výťah, 2*strojovňa výťahu na streche bytového domu, miestnosť upratovacích potrieb, kočikáreň, žehliareň, práčovňa, sušiareň, inštalačný priestor, miestnosti zhodu smetí na 2.N.P. až 14.N.P., čistiaca miestnosť zhodu smetí na streche bytového domu, strojovňa ÚK, miestnosť pre elektrorozvody, podschodiskový priestor požiarne čerpadlo, miestnosť požiarneho zariadenia rozvodu slaboprúdu, spoločná televízna anténa, bleskozvod, vodovodné, kanalizačné, elektrické, telefónne a plynové prípojky.

 

Predmet dražby as draží tak ako stojí a leží.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Byt č.72 sa nachádza na 13.nadzemnom podlaží bytového domu súp.č.5652, na ulici Mozartova orientačné číslo 12, v k.ú. Trnava, obec Trnava, okres Trnava. Bytový dom má šestnásť nadzemných podlaží, pozostáva z jedného vchodu, byty sú umiestnené na druhom až štrnástom nadzemnom podlaží. Pätnáste nadzemné podlažie má technický charakter. Posledné nadzemné podlažie je výrazne ustupujúce, pozostáva zo schodiska a strojovne výťahov. Obytná časť bytového domu má dva vstupy, nebytové priestory č.4 (Kaderníctvo) a č.1 (Predajňa) majú samostatné vstupy z verejného priestranstva. Pivničné priestory sa nachádzajú na 1.nadzemnom podlaží. Obvodové steny sú z oceľobetónových sendvičových panelov, strecha plochá. Prvky dlhodobej životnosti nevykazujú znaky porúch na zvislých nosných konštrukciách a stropoch.

Stavebno-technický popis spoločných častí a spoločných zariadení:

Osadenie 1.nadzemného podlažia na úroveň okolitého rovinatého terénu. Jednotlivé vstupy do bytového domu priamo z okolitého terénu. Základy bytového domu oceľobetónové vo forme základového roštu na pilótach, vodorovná izolácia proti zemnej vlhkosti. Zvislé konštrukcie prefabrikované oceľobetónové sendvičové, zateplené polystyrénom hrúbky cca 8cm. Stropy rovné nespáliteľné. Schody prefabrikované  oceľobetónové, povrch stupňov liate terazzo. Zastrešenie plochá strecha jednoplášťová vetraná, strešná krytina asfaltované natavovacie pásy. Klampiarske konštrukcie atiky, vonkajšie hrany loggií z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie parapetov v spoločných priestoroch a v byte č.72 z oplastovaného plechu. Strešné zvody vnútorné z plastových potrubí. Úpravy vonkajších povrchov stierky z prírodných materiálov na sklotextilnej mriežke. Úpravy vnútorných povrchov nástreky a dvojvrstvové vápenné omietky v kombinácii s olejovými nátermi soklov. V priestore výťahov 1.nadzemného podlažia gressový obklad, pri podlahe komunikačných priestorov jednoradový remienkový gressový obklad. Dvere vchodové plastové rámové zasklené dvojsklom, vnútorné dvere na 1.nadzemnom podlaží podľa druhu priestoru plné plechové a plastové zasklené, na schodiskách a chodbách obytnej časti kovové rámové zasklené drôteným sklom. Okná v spoločných priestoroch a v byte č.72 plastové zasklené dvojsklom, na oknách 1.nadzemného podlažia kovové mreže. Povrchy podláh vstupných častí domu,schodiskových podest a chodieb pri bytoch gressová dlažba, v pivničných priestoroch pálený cementový poter. Rozvody ústredného vykurovania z oceľových rúr. Elektroinštalácia svetelná a motorická. Bleskozvod. Stúpacie a ležaté rozvody z oceľových rúr pre studenú a teplú úžitkovú vodu. Zvislé rozvody vnútornej kanalizácie z plastových rúr, vodorovné z betónových rúr do verejnej kanalizácie. Odpad zo všetkých zariaďovacích predmetov v spoločných priestoroch. Rozvod svietiplynu z oceľových rúr. V dome dva mierne nadpriemerné veľkokapacitné osobné výťahy. Ostatné vyhotovenie bytového domu – v byte č.72 dve loggie, rozvod verejného a domáceho telefónu, požiarne hydranty, rozvody televízie pod omietkou, rozvody káblových televízií.

Stavebno-technický popis bytu:

Byt má tri obytné miestnosti, predsieň v tvare písmena „L“ voľne prepojenú s kuchyňou, kúpeľňu, WC a pivnicu č.72 umiestnenú na 1.nadzemnom podlaží, podlahová plocha bytu vrátane pivnice je 66,42 m2. Úprava vnútorných povrchov stierky, v hygienických priestoroch znížený podhľad zo sadrokartónu. V hygienických priestoroch na celej ploche stien mierne nadpriemerný keramický obklad. V kuchyni pozdĺž kuchynskej linky a sporáku mierne nadpriemerný keramický obklad. Dvere vstupné plastové v bezpečnostnej úprave. Dvere vnútorné laminované plné a zasklené v laminovaných obložkových zárubniach. Povrchy podláh dvoch izieb bukové vlysy, v obývacej izbe plávajúca laminovaná, v ostatných priestoroch mierne nadpriemerné keramické dlažby. Ústredné vykurovanie centrálne teplovodné, panelové oceľové radiátory typu Korad, na radiátoroch regulačné termoventily a pomerové merače tepla. V kúpeľni vyhrievací rebrík. Elektroinštalácia svetelná, poistkové automaty, elektromer na priľahlej spoločnej chodbe. Vnútorný plynovod do kuchyne k sporáku, plynomer v byte. Prípojky studenej a teplej úžitkovej vody od stúpacích rozvodov do kuchyne, kúpeľne a WC z plastového potrubia. Na prípojkách merač spotreby studenej a teplej úžitkovej vody. Prípojky do zvislých zvodov splaškovej kanalizácie z kuchyne, kúpeľne a WC z plastového potrubia. Centrálny ohrev teplej úžitkovej vody. Vybavenie kuchyne typové – kuchynská linka z materiálu na báze dreva dĺžky 3m, nad linkou svetelná rampa, plynový sporák, odsávač pár, drezové umývadlo nerezové s odkvapávačom, páková vodovodná batéria. Vybavenie kúpeľne – sprchový kút ohraničený dvoma zástenami s posuvnými dverami, smaltovaná vanička na podmurovke, keramické umývadlo so skrinkou, pákové vodovodné batérie. Vo WC záchodová misa „combi“. Bytové jadro murované. Ostatné vyhotovenie bytu – hliníkové žalúzie na oknách, domáci telefón s vrátnikom a bytový zvonček, rozvody televízie v paneloch, nútené odsávanie z hygienických priestorov.

Vybavenie bytu: 1*kuchynská linka s drezovým umývadlom, 1*sporák, 1*odsávač pár, 2*vodovodná batéria, 2*sprchová zástena s dvermi, 1*vanička, 1*keramické umývadlo so skrinkou, 1*záchodová misa, 1*merač studenej vody, 1*merač teplej úžitkovej vody, 1*poistkové automaty, 4*oceľový radiátor, 4*termoregulačný ventil, 4*pomerový merač tepla, 1*vyhrievací rebrík, 1*domáci telefón s vrátnikom, 1*zvonček, 1*poštová schránka.

Členenie bytu: Byt obsahuje tri obytné miestnosti, kuchyňu, predsieň, kúpeľňu, WC, a pivnicu č.72 umiestnenú na 1.nadzemnom podlaží.

Nebytový priestor č.4 v bytovom dome súp.č.5652

Nebytový priestor č.4 sa nachádza na 1.nadzemnom podlaží bytového domu súp.č.5652, je umiestnený vedľa hlavného vstupu do domu. Na oknách priestoru č.4 sú osadené kovové mreže. Členenie priestoru: Nebytový priestor obsahuje holičstvo, kaderníctvo, kozmetiku, chodbu a WC.

Nebytový priestor č.1 v bytovom dome súp.č.5652

Nebytový priestor č.1 sa nachádza na 1.nadzemnom podlaží bytového domu súp.č.5652, je umiestnený na južnej strane domu. Členenie priestoru: Nebytový priestor obsahuje predajňu, sklad a WC.

Spoločné časti domu:

Základy domu, strecha, montážne podlažie, obvodové múry, priečelia, vchod, zádverie, vstupná hala, výťahová hala, chodby, únikové schodisko, úniková chodba, loggie na medziposchodiach únikového schodiska, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie, zvislé nosné konštrukcie.

Spoločné časti a zariadenia domu:

2*výťah, 2*strojovňa výťahu na streche bytového domu, miestnosť upratovacích potrieb, kočikáreň, žehliareň, práčovňa, sušiareň, inštalačný priestor, miestnosti zhodu smetí na 2.N.P. až 14.N.P., čistiaca miestnosť zhodu smetí na streche bytového domu, strojovňa ÚK, miestnosť pre elektrorozvody, podschodiskový priestor požiarne čerpadlo, miestnosť požiarneho zariadenia rozvodu slaboprúdu, spoločná televízna anténa, bleskozvod, vodovodné, kanalizačné, elektrické, telefónne a plynové prípojky.

 

Predmet dražby as draží tak ako stojí a leží.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
- Na všetky byty a nebytové priestory bytového domu s.č. 5652 - Záložné právo v prospech ostatných vlastníkov bytov, na zabezpečenie budúcich pohľadávok podľa § 15 zákona č. 182/93 Z.z.
- Na byt č. 72/na:13. p. Mozartova 12 a na spoluvlastnícky podiel- 145/10000 na spoločných častiach a zariadeniach bytového domu s.č.5652 a pozemku registra C KN parc. č.1635/100- Záložné právo v prospech: Slovenská sporiteľňa a.s., Tomášikova 48, Bratislava, IČO:00151653, Zmluva o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam a Mandátna zmluva V 1800/11 právoplatná dňa 06.05.2011- v.z. 2522/11
- Na nebytový priestor č. 1 kaderníctvo na 1.p., ktorému prislúcha spoluvlastnícky podiel 95/10000 na spoločných častiach a zariadeniach bytového domu s.č. 5652 a na pozemku reg. C KN parc.č. 1635/100 a na nebytový priestor č. 2 predajňa na 1.p., ktorému prislúcha spoluvlastnícky podiel 76/10000 na spoločných častiach a zariadeniach bytového domu s.č. 5652 a na pozemku reg. C KN parc.č. 1635/100 v spoluvlastníckom podiely 148/10 000 - Záložné právo v prospech: Slovenská sporiteľňa a.s., Tomášikova 48, Bratislava,
IČO:00151653, Zmluva o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam a Mandátna zmluva V 1800/11 právoplatná dňa 06.05.2011- v.z. 2522/11

Nie sú známe žiadne nájomné zmluvy týkajúce sa predmetu dražby.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Číslo znaleckého posudku: 123/2017
Meno znalca: Ing. František Nekoranec
Dátum vyhotovenia: 18.09.2017
Všeobecná cena odhadu: 74 700,00 €

K. Najnižšie podanie 74700
L. Minimálne prihodenie 300
M. Dražobná zábezpeka a) výška 7470
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Prevodom na bankový účet dražobníka alebo v hotovosti u dražobníka najneskôr do zahájenia dražby s preukázaním potvrdenia o úhrade týmto alebo zákonom povoleným spôsobom alebo vo forme bankovej záruky. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom ani platobnou kartou.

c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Výpis z bankového účtu, potvrdenie o vklade peňažných prostriedkov na bankový účet v hotovosti, príjmový pokladničný doklad dražobníka, banková záruka.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky do otvorenia dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil dražobnú zábezpeku alebo listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo upustení od dražby, najneskôr však do 5 dní od skončenia dražby alebo od upustenia od dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
V zmysle ustanovenia § 26 ods. 3. až 5 zák. č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách sa dražobná zábezpeka započítava vydražiteľovi do ceny dosiahnutej vydražením. Zostávajúcu časť ceny, dosiahnutej vydražením je vydražiteľ povinný zaplatiť dražobníkovi do 15 dní od skončenia dražby, pokiaľ sa vydražiteľ nedohodne s navrhovateľom dražby inak, a to v hotovosti alebo bankovým prevodom na účet dražobníka, podľa vyššie uvedených bodov v časti Dražobná zábezpeka. Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6 640 eur, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 30.11.2017 15:30 Obhliadka 2: 12.12.2017 14:15
Miesto obhliadky Mozartova 5652/12, 917 08, Trnava
Organizačné opatrenia Organizačné pokyny: Obhliadka sa uskutoční po predchádzajúcom telefonickom dohovore na tel. čísle 033 / 553 27 22, prípadne na mobilnom čísle 0911620317.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak uhradil vydražiteľ cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo alebo iné právo k predmetu dražby udelením príklepu. Ku dňu zaplatenia ceny dosiahnutej vydražením vydražiteľom zaniká pohľadávka veriteľa v rozsahu uspokojenia veriteľa z výťažku dražby.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením. Užívacie právo prechádza na vydražiteľa odovzdaním predmetu dražby zápisnicou o odovzdaní. Predmet dražby odovzdá predchádzajúci vlastník po predložení osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Peter
c) priezvisko Opatovský
d) sídlo M. Sch. Trnavského 6, 917 01 Trnava