Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 219/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 16.11.2017
  • Značka:
  • X006677
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 078/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby priestory AUKČNEJ SPOLOČNOSTI s.r.o., Kopčianska ul. č. 10, Bratislava, (objekt Vienna Gate, 14. posch., nebytový priestor č. A 261)
D. Dátum konania dražby 13. 11. 2017
E. Čas konania dražby 10:00 hod. – 10:11 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Bratislava IV, obec: BA – m. č. Karlova Ves, katastrálne územie: Karlova Ves, tak ako sú zapísané v evidencii Okresného úradu Bratislava, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 4507, a to konkrétne:

  • byt č. 10 nachádzajúci sa na 2. p. bytového domu Kresánkova 7 so súpisným číslom 3588, vchod: Kresánkova 7, na ulici Kresánkova 7 v Bratislave (ďalej len ako „Dom“), postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 1426/652 o výmere 1036 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria (ďalej len ako „Pozemok“), spolu so spoluvlastníckym podielom na spoločných častiach a spoločných zariadeniach Domu a Pozemku o veľkosti 4893/491776 (ďalej len ako „predmet dražby“).
H. Opis predmetu dražby

Byt č. 10 sa nachádza na 2.p. v bytovom dome so súpisným číslom 3588 na ulici Kresánkova 7. Predmet dražby sa nachádza v Bratislave v mestskej časti Karlová Ves, miestna časť Dlhé Diely v hustej zástavbe bytových domov. Prístup je zabezpečený po miestnej asfaltovej komunikácií a chodníku. V pešej dostupnosti je prístupná základná občianska vybavenosť, v bytovom dome nebol zistený výskyt konfliktných skupín obyvateľstva.

 

Dispozičné riešenie:

Byt číslo 10 na 2.p. pozostáva z jednej obytnej miestnosti (obývacia izba spojená s kuchynským kútom), WC, kúpeľne, chodby, šatníka a balkónu. 

 

Celková podlahová plocha bytu je 47,15 m2.

Výmera balkóna je 8,53 m2 (nezarátava sa do podlahovej plochy bytu).

 

Technicko – konštrukčné riešenie: 

Bytový dom je obdĺžnikového tvaru a je osadený v svahovitom teréne s piatimi nadzemnými podlažiami a s jedným podzemným podlažím. V 1. nadzemnom podlaží sa nachádzajú nebytové priestory, sklady, na 2. až 5. nadzemnom podlaží sú byty. Na podzemnom podlaží sa nachádzajú garážové státia a technické miestnosti. Bytový dom je pravdepodobne založený na základovej železobetónovej doske a pilótach, s kompletnou izoláciou proti vode a zemnej vlhkosti. Zvislý nosný systém je kombinovaný – nosné steny murované z keramických tvárnic, železobetónové stužujúce steny a šachty. Stropné konštrukcie sú rovné monolitické železobetónové. Vonkajšia povrchová úprava obvodových stien je z kontaktného zatepľovacieho systému a ušľachtilej silikátovej omietky. Vnútorné povrchy stien a stropov sú z vápennej omietky a bielej maľby. Vo vstupných priestoroch sa nachádza keramický obklad stien do výšky cca 1200 cm a kazetový podhľad. Podlaha je z keramickej dlažby s keramickým soklíkom, schodisko je železobetónové s keramickou dlažbou a oceľovým zábradlím. V bytovom dome sú osadené plastové okná s izolačným dvojsklom, vchodové dvere sú hliníkové s izolačným dvojskom, otváranie je na magnetický čip a k dispozícii sú dva výťahy. Strešná konštrukcia je plochá jednoplášťová strecha s tepelnou izoláciou a hydroizoláciou na báze PVC. Bytový dom má kompletné klampiarske prvky a bleskozvod. Bytový dom je napojený na všetky verejné inžinierske siete. Inštalácia je komplet svetelná, motorická. Vykurovanie je z lokálneho zdroja, pravdepodobne plynová kotolňa umiestnená v podzemnom podlaží bytového domu. Bytový dom bol daný do užívania v roku 2009.

 

Vstup do predmetu dražby je zabezpečený cez vstupné bezpečnostné dvere vsadené do oceľovej zárubne s bezpečnostným zámkom na chodbu. Na chodbe sa nachádza laminátová podlaha, steny a strop chodby sú pokryté vápennou hladkou omietkou a bielou maľbou. Na chodbe sa nachádza doskový radiátor a domový telefón. Do kúpeľne sú osadené drevotrieskové plné dvere, povrchová úprava laminát, v obložkovej zárubni. V kúpeľni sa nachádza keramická dlažba a obklad do výšky cca 2,20 m, zamurovaná vaňa, sprchovacia batéria, keramické umývadlo zavesené, páková batéria, rebríkový radiátor. Vstup do WC je zabezpečený cez drevotrieskové dvere plné s povrchovou úprava laminát, dvere sú v obložkovej zárubni. Vo WC je keramická dlažba a obklad do výšky cca 2,20 m, WC misa je keramická zavesená a nádržka je zabudovaná v SDK predstene, k dispozícii je elektrický ventilátor. Obývacia izba a kuchyňa sú spojené. Dvere do obytnej miestnosti sú drevotrieskové, s laminátovým povrchom a osadené v obložkovej zárubni. Podlaha v izbe je laminátová so soklíkom, úprava stien a stropu je z vápennej omietky a bielej maľby. V predmete dražby sa nachádza plastové okno a dvere na balkón s izolačným dvojsklom a interiérovými žalúziami, ako aj dva doskové radiátory. Izba je vybavená priamou kuchynskou linkou bez zabudovaných spotrebičov, samostatne stojacím elektrickým sporákom, antikorovým drezom v drevotrieskovej pracovnej doske vrátane kuchynskej batérie. Balkón je prístupný z obytnej miestnosti, zábradlie je tvorené oceľovými tyčkami s náterom, podlaha je pokrytá keramickou dlažbou.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza vo veľmi dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Záložné právo v prospech vlastníkov bytov a nebytových priestorov v zmysle § 15 zák. č. 182/1993 Z.z. v znení neskorších predpisov, podľa Z – 16960/2011,
b) Záložné právo v prospech EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, na základe zmluvy o postúpení pohľadávok uzavretej dňa 25.07.2017 s Československou obchodnou bankou, a. s., so sídlom Žižkova 11, 811 02 Bratislava, IČO: 36 854 140, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel Sa, Vložka č. 4314/B, podľa V 2940/13 (na základe Z 16264/2013 a Z 14596/2017).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 89.400,- EUR (slovom: osemdesiatdeväťtisícštyristo EURO)
K. Najnižšie podanie 92.800,- EUR (slovom: deväťdesiatdvatisícosemsto EURO)
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Cintorínska
b) Orientačné/súpisné číslo 53
c) Názov obce Nová Baňa d) PSČ 968 01
e) Štát Slovensko/Slovakia
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 22/2017 zo dňa 28.05.2017, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Jurajom Talianom, PhD.:
92.800,- EUR (slovom: deväťdesiatdvatisícosemsto EURO)