Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 218/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 15.11.2017
  • Značka:
  • X006627
PRO aukcie s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 232017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko PRO aukcie s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska 1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 83219/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46771778
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko BANKRUPTCY&RECOVERY SERVICE, k.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Námestie Martina Benku
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81107
e) Štát SR
IV. IČO/ dátum narodenia 36669415
C. Miesto konania dražby Priestory kancelárie správcu BANKRUPTCY & RECOVERY SERVICE, k.s, Okružná 18, 058 01 Poprad, zasadacia miestnosť, 2. poschodie
D. Dátum konania dražby 14. 12. 2017
E. Čas konania dražby 13.00 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby je súbor nehnuteľnosti evidovaných Okresným úradom Poprad, katastrálny odbor,  na liste vlastníctva č. 2644 , k.ú. Svit, obec SVIT, okres Poprad a to:

 

Parcely registra „C“ evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo

Výmera v m2

Druh pozemku

441/34

8 030

Zastavané plochy a nádvoria

441/35

6 622

Zastavané plochy a nádvoria

441/73

2 316

Zastavané plochy a nádvoria

441/74

364

Zastavané plochy a nádvoria

441/76

181

Zastavané plochy a nádvoria

               

Stavby postavené na pozemkoch parcely registra „C“

Súpisné číslo

na parcele číslo

Popis stavby

765

441/34

obj. 72

773

441/35

obj. 82

788

441/76

Lakovňa SVITSTROJ

Predmet dražby sa draží v spoluvlastníckom podiele 1/1.

(ďalej ako „ predmet dražby“ )

Predmet dražby sa draží ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Výrobná hala č. 72 s.č. 765: Výrobná hala č. 72 pozostáva z dvoch častí navzájom prevádzkovo prepojených. Tieto časti sú zo stavebnotechnického hľadiska prevedené z rôznych materiálov a líšia sa aj vnútorným zariadením, nakoľko sa využívajú na odlišné účely. Stavba je umiestnená v obci Svit, v jej okrajovej časti. Nachádza sa v areáli Chemosvitu. Prístupná je po spevnenej vnútroareálovej komunikácii zo štátnej cesty Žilina - Košice. Stavba bola postavená v roku 1963. Stavebno-technický stav zodpovedá jej veku. Objekt oceľovej haly má jedno podlažie (prízemné). Na danom podlaží sa nachádzajú výrobné priestory so vstupmi priamo zo spevnenej plochy. Stavba je založená na železobetónových základových pätkách a pásoch. Budova je odizolovaná vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti, ktorá je uložená na podkladnom betóne z prostého betónu. Základom sú nosné konštrukcie objektu tvorené oceľovou konštrukciou (oceľové stĺpy). Obvodový plášť tvorí  výplňové obvodové murivo z tehál hrúbky 45 cm. Vodorovné konštrukcie - strešnú konštrukciu tvoria oceľové priehradové väzníky a oceľové nosníky z I profilov, na ktorých sú položené železobetónové stropné dosky. Strecha má sedlový tvar so sklonom cca 50, v spáde k odvodňovacím žľabom, krytinu tvoria asfaltové natavované pásy. Presvetlenie haly je aj pomocou strešných svetlíkov z oceľových rámov. Na streche je osadený bleskozvod. Klampiarske konštrukcie - sú úplné z pozinkovaného plechu. Úpravy vnútorných povrchov sú vápenné hladké. Úpravy vonkajších povrchov sú vápenocementové hladké. Podlahy sú v prevažnej časti vystužené cementovým poterom do ťažkých prevádzok Výplne otvorov - okná kovové jednoduché, svetlíky kovové s jednoduchým zasklením, vráta plastové s automatickým otváraním a oceľové. Teplá voda ani kanalizácia sa v objekte nenachádza. Studená voda je vedené požiarnym vodovodom z oceľových rúr. Elektrina - 200/400 V. Vykurovanie je elektrické, teplovzdušné. Vzduchotechnika - rozvodné potrubie z pozinkovaného plechu Technické plyny - rozvody tlakové z oceľových rúrok, z centrálnych zásobníkov umiestnených mimo objektu. . Ide o halu so žeriavovou dráhou, t.z. hala je stavebne zrealizovaná tak, že v hale je osadená žeriavová dráha, ktorá je súčasťou haly, preto nie je možné jej odstránenie, nakoľko niektoré z jej prvkov staticky súvisia so stavbou haly. Stavebné úpravy na uloženie a prevádzku žeriavovej dráhy sú zohľadnené v rozpočtovom ukazovateli haly.

Sociálno-administratívna budova pri hale č. 72 s.č. 765:  Stavba je umiestnená v obci Svit, v jej okrajovej časti. Nachádza sa v areáli Chemosvitu, kde je aj napojená na všetky vnútroareálové inžinierske siete. Prístupná je po spevnenej vnútroareálovej komunikácii zo štátnej cesty Žilina - Košice. Pristavaná je k výrobnej hale č. 72, je prevádzkovo prepojená a tvorí sociálno-administratívne zázemie. Stavba bola postavená súčasne s výrobnou halou v roku 1963 a v roku 1984 bola prevedená prístavba. Stavebno-technický stav zodpovedá jej veku. Objekt je dvojpodlažný, čiastočne podpivničený. Suterén je zapustený v priemernej hĺbke 2 m, so zvislou izoláciou. Na nadzemných podlažiach sa nachádzajú kancelárske priestory, sociálne zariadenia (záchody, umyvárne) a šatne zamestnancov. Základy sú pásové z prostého betónu. Budova je odizolovaná vodorovnou aj zvislou izoláciou proti zemnej vlhkosti, ktorá je uložená na podkladnom betóne z prostého betónu. Zvislé konštrukcie sú tvorené murivom z tehál hrúbky 45 cm. Vodorovné konštrukcie - strop nad suterénom a prízemím je tvorený železobetónovou stropnou doskou, strop nad poschodím je tvorený samotnou strešnou konštrukciou. Strešnú konštrukciu tvoria oceľové priehradové väzníky a oceľové nosníky z I profilov, na ktorých sú položené železobetónové stropné dosky. Strecha je plochá jednoplášťová s minimálnym sklonom, v spáde k odvodňovacím žľabom, krytinu tvorí pozinkovaný plech. Na streche je osadený bleskozvod. Schody sú tvorené  železobetónovou nosnou konštrukciou s nášlapnou vrstvou z PVC. Klampiarske konštrukcie sú úplné z pozinkovaného plechu. Vnútorné povrchy sú vápenné , hladké. Vonkajšia omietka je brizolitová. Podlahy v kanceláriách sú z  PVC, v sociálnych zariadeniach je keramická dlažba. Výplne otvorov v suteréne okná kovové jednoduché, na nadzemných podlažiach v prevažnej časti okná plastové s izolačným dvojsklom, ostatné drevené zdvojené. Dvere drevené hladké, vchodové dvere plastové so zasklením, vráta oceľové. Pri sociálnych zariadeniach bola  v roku 2006 prevedená modernizácia - sprchy obložené keramickým obkladom až po strop, keramické umývadlá, záchodové misy, pisoáre, vodovodné batérie pákové. Studená voda je vedená z oceľových rúr, teplá voda z centrálneho zdroja - zásobníkové ohrievače v kombinácii s kotlom ÚK, umiestnené v kotolni v suteréne. Kanalizácia je z liatinového potrubia., Elektrina - 200/400 Vykurovanie je riešené centrálne, plynový kotol v kotolni v suteréne, vykurovacie telesá oceľové radiátory.

Výrobná hala č. 82 s.č. 773 časť 1:  Výrobná hala č. 82 pozostáva z troch častí navzájom prevádzkovo prepojených. Tieto časti sa však stavali v rôznych obdobiach a majú rôzny stavebno-technický stav. Stavba je umiestnená v obci Svit, v jej okrajovej časti. Nachádza sa v areáli Chemosvitu. Prístupná je po spevnenej vnútroareálovej komunikácii zo štátnej cesty Žilina - Košice. Prevažná časť stavby bola postavená v roku 1960. V roku 1986 sa ukončilo prestrešenie skládky, boli osadené nové oceľové priehradové väzníky, previedla sa strešná krytina a presvetlenie strešnými svetlíkmi a klampiarske výrobky. V roku 2005 sa previedlo dopláštenie trapézovými plechmi a presvetlenie polykarbonátovými platňami. V roku 2010 sa previedli rozvody technických plynov a zemného plynu na vykurovanie haly pomocou plynových sálavých panelov.  Objekt oceľovej haly má jedno podlažie (prízemné). Na danom podlaží sa nachádzajú výrobné priestory so vstupmi priamo zo spevnenej plochy. Stavba je založená na železobetónových základových pätkách a pásoch. Budova je odizolovaná vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti, ktorá je uložená na podkladnom betóne z prostého betónu. Základom zvislých konštrukcií sú nosné konštrukcie objektu tvorené oceľovou konštrukciou (oceľové stĺpy). Obvodový plášť je tvorený  výplňovým obvodovým murivom z tehál hrúbky 45 cm zo západnej strany, z ostatných strán je sendvičový plášť tvorený lakoplastovými trapézovými plechmi, medzi ktorými je vložená tepelná izolácia. Strešnú konštrukciu tvoria oceľové priehradové väzníky a oceľové nosníky z I profilov, na ktorých sú položené železobetónové stropné dosky. Strecha má sedlový tvar so sklonom cca 50, v spáde k odvodňovacím žľabom, krytinu tvoria asfaltové natavované pásy. Presvetlenie haly je aj pomocou strešných svetlíkov z oceľových rámov. Na streche je osadený bleskozvod. Klampiarske konštrukcie sú úplné z pozinkovaného plechu. Omietky sú vápenné hladké. Vonkajšie povrchy - vápenocementové hladké omietky a lakoplastovaný plech. Podlahy sú v v prevažnej časti cementový poter do ťažkých prevádzok . Výplne otvorov - z južnej, východnej a severnej strany polykarbonátové dosky, svetlíky kovové s jednoduchým zasklením, vráta oceľové vlysové. Studená voda je vedená požiarnym vodovodom z oceľových rúr. Teplá voda ani kanalizácia sa v objekte nenachádza.  Vykurovanie je cez plynové sálavé panely. Vzduchotechnika je cez rozvodné potrubie z pozinkovaného plechu. Technické plyny sú riešené cez rozvody tlakové z oceľových rúrok, z centrálnych zásobníkov umiestnených mimo objektu. Ide o halu so žeriavovou dráhou, t.z. hala je stavebne zrealizovaná tak, že v hale je osadená žeriavová dráha, ktorá je súčasťou haly, preto nie je možné jej odstránenie, nakoľko niektoré z jej prvkov staticky súvisia so stavbou haly. Stavebné úpravy na uloženie a prevádzku žeriavovej dráhy sú zohľadnené v rozpočtovom ukazovateli haly. Hodnotu samotnej žeriavovej dráhy (technológia) môže určiť znalec z odboru strojárenstvo.

Výrobná hala č. 82 s.č. 773 - časť 2: Ide o druhú časť výrobnej haly č. 82 postavená v roku 1963. Objekt oceľovej haly má jedno podlažie (prízemné). Na danom podlaží sa nachádzajú výrobné priestory so vstupmi priamo zo spevnenej plochy.

Stavba je založená na železobetónových základových pätkách a pásoch. Budova je odizolovaná vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti, ktorá je uložená na podkladnom betóne z prostého betónu Základom sú nosné konštrukcie objektu tvorené oceľovou konštrukciou (oceľové stĺpy).Obvodový plášť tvorí výplňové obvodové murivo z tehál hrúbky 45 cm. Strešnú konštrukciu tvoria oceľové priehradové väzníky a oceľové nosníkyz I profilov, na ktorých sú položené železobetónové stropné dosky. Strecha je plochá s minimálnym sklonom, v spáde k odvodňovacím žľabom, krytinu tvoria asfaltové natavované pásy. Na streche je osadený bleskozvod. Schody v sociálnej časti sú železobetónové s nášľapnou vrstvou z PVC. Klampiarske konštrukcie sú úplné z pozinkovaného plechu. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Vonkajšia omietka je brizolitová. Podlahy vo výrobnej hale cementový poter a drevené špalíkové, v sociálnych zariadeniach keramické, v kanceláriách PVC. Vstupné vráta sú plastové s automatickým otváraním a oceľové, dvere drevené hladké, okná vo výrobných priestoroch kovové s jednoduchým zasklením, okná v sociálnych zariadeniach drevené zdvojené. V sociálnych zariadeniach sú keramické umývadlá, WC, sprchy obložené keramickým obkladom, vodovodné, batérie obyčajné. Studená voda je vedená v  rozvodoch z oceľových rúr, teplá voda - rozvody z oceľových rúr z elektrických zásobníkových ohrievačov, kanalizácia - z liatinového potrubia. Vykurovanie je cez plynové sálavé panely, vzduchotechnika je vedená cez rozvodné potrubie z pozinkovaného plechu, technické plyny sú rozvádzané tlakové rozvody  z oceľových rúrok, z centrálnych zásobníkov umiestnených mimo objektu. Ide o halu so žeriavovou dráhou, t.z. hala je stavebne zrealizovaná tak, že v hale je osadená žeriavová dráha, ktorá je súčasťou haly, preto nie je možné jej odstránenie, nakoľko niektoré z jej prvkov staticky súvisia so stavbou haly. Stavebné úpravy na uloženie a prevádzku žeriavovej dráhy sú zohľadnené v rozpočtovom ukazovateli haly. Hodnotu samotnej žeriavovej dráhy (technológia) môže určiť znalec z odboru strojárenstvo.

Výrobná hala č. 82 s.č. 773 časť 3 (prestrešenie žeriavovej dráhy):  Ide o tretiu časť výrobnej haly č. 82 prestrešenie vonkajšej žeriavovej dráhy z východnej strany haly, zrealizovaného v roku 1986. Stavba je založená na železobetónových základových pätkách. Zvislé konštrukcie tvoria  oceľové stĺpy. Strešnú konštrukciu tvoria oceľové priehradové väzníky, na ktorých sú položené železobetónové stropné dosky. Strecha je plochá s minimálnym sklonom, krytinu tvoria asfaltové natavované pásy. Na streche je osadený bleskozvod. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu.

Lakovňa SVITSTROJ s.č. 788

Stavba budovy lakovne je umiestnená v obci Svit, v jej okrajovej časti. Nachádza sa v areáli Chemosvit, a.s.. Prístupná je po spevnenej vnútroareálovej komunikácii zo štátnej cesty Žilina - Košice. Stojí v priamom susedstve haly č. 82.Objekt je murovaný má jedno podlažie (prízemné) s čiastočným prehĺbením pre technológiu. Na danom

podlaží sa nachádzajú priestory skladov lakov, priestor technológie a vzduchotechniky a priestor samotnej lakovne. Stavba je založená na pásoch z prostého betónu, pod technológiou železobetónové. Budova je odizolovaná vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti, ktorá je uložená na podkladnom betóne z prostého betónu Zvislé konštrukcie sú tvorené murivom z tehál hrúbky 400 mm. Strop je tvorený zo železobetónových stropných prefabrikátov, strešnú konštrukciu tvoria oceľové nosníky z I profilov, na ktorých sú položené trapézové plechy. Strecha je pultová, v spáde k odvodňovacím žľabom, krytinu tvorí trapézový plech pozinkovaný. Klampiarske konštrukcie sú úplné z pozinkovaného plechu. Omietky u v skladoch vápenné hladké, v lakovni omietka pálená. Vonkajšie povrchy sú tvorené  vápennocementovou hladkou omietkou. Na podlahách je cementový poter do ťažkých prevádzok. Výplne otvorov - vráta oceľové vlysové, dvere drevené hladké, v sklade lakov oplechované, okná plastové s izolačným dvojsklom. Sociálne zariadenie sa v budove nenachádza. Studená voda je vedená v oceľových rúrach. Teplá voda sa v priestoroch nenachádza. Elektrina 200/400 V. Vykurovanie je plynové cez sálavé panely. Vzduchotechnika je vedená cez rozvodné potrubie z pozinkovaného plechu

Pozemky:  Pozemky, ktoré tvoria predmet dražby sú rovinaté, nachádzajú  sa v okrajovej časti obce Svit, v priemyselnej zóne, katastrálne územie Svit, vedľa štátnej komunikácie. Prístup k pozemkom je po spevnenej vnútroareálovej asfaltovej komunikácii, na pozemkoch sa nachádzajú všetky inžinierske siete vrátane plynu.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v technickom stave primeranom jeho veku, vykonaným rekonštrukciám uvedeným v popise predmetu dražby a údržbe

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Záložné práva:
Nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151 ma a § 151 md zákona č. 40/1964 Zb. v nadväznosti na §93 ods. 2 zákona č. 7/2005 o konkurze a reštrukturalizácii, t.j. vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia týmito záložnými právami:

- Ľuboš Mikuš - LM elektronik, Novomeského 3391/1, 058 01 Poprad, IČO: 32848145 - Zmluva o zriadení záložného práva k nehnuteľnosti č. 000022C/CORP/10/151na pozemok parc.č.441/35 a stavbu obj.82, súpisné číslo 773 podľa V 2265/2010, vklad povolený dňa 14.7.2010, na pozemok parc.č. 441/34 a stavbu obj.72, súpisné číslo 765 podľa V 2265/2010, vklad povolený dňa 14.7.2010, pozemky: parc.č. 441/34, o výmere 8030 m2 zast.pl., parc.č. 441/35, o výmere 6658 m2 zast.pl., parc.č.441/73, o výmere 2461m2, zast.pl., parc.č. 441/74, o výmere 364 m2 zast.pl. - na základe zmluvy o odplatnom postúpení pohľadávky č.6623331_464_ZOPP_2017_CWR SK zo dňa 23.2.2017 podľa Z-1270/2017 - číslo zmeny 355/2017
- Ľuboš Mikuš - LM elektronik, Novomeského 3391/1, 058 01 Poprad, IČO: 32848145 - Zmluva o zriadení záložného práva k nehnuteľnosti číslo: 000022D/CORP/10/151 na pozemok parc.č.441/76 a stavbu s.č. 788 - Lakovňa SVITSTROJ podľa V 2858/2013, vklad povolený dňa 25.7.2013 na základe zmluvy o odplatnom postúpení pohľadávky č. 6623331_464_ZOPP_2017_CWR SK zo dňa 23.2.2017 podľa Z-1270/2017 - číslo zmeny 355/2017
- Daňový úrad Prešov, Hviezdoslavova 7, 080 01 Prešov - Rozhodnutie o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam č. 418475/2015 zo dňa 11.5.2015 podľa Z 2717/15 - číslo zmeny 525/15
- Exekútorský úrad Trenčín, K Dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín, JUDr. Jozef Augustín, PhD., súdny exekútor - Exekučný príkaz EX 1215/2015-25 zo dňa 21.9.2015 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosťpodľa Z 4232/2015 - číslo zmeny 891/2015

b) Vecné bremená
- Zriaďuje sa vecné bremeno v prospech CHEMOSVIT, a.s., Štúrova 101, Svit k celému pozemku parc.č. 441/35, ktoré bude spočívať v povinnosti vlastníka nehnuteľnosti strpieť umiestnenie požiarnej steny na západnej hranici objektu 82a, udržiavať požiarnu stenu v technicky vyhovujúcom stave podľa V 1282/2010, vklad povolený dňa 19.4.2010


c) Nájomné práva viaznuce na predmete dražby
- Nie sú známe žiadne nájomné zmluvy týkajúce sa predmetu dražby

d) Iné skutočnosti viaznuce na predmete dražby
- Rozhodcovský súd Arbitráž, Jilemnického 30, 036 01 Martin - Poznamenáva sa Rozhodcovské uznesenie R 55/2015 zo dňa 18.5.2015 - zákaz žalovanému previesť, zaťažiť ťarchou, nájmom alebo vecným bremenom, poškodiť, zničiť, či akýmkoľvek spôsobom nakladať s nehnuteľnosťami podľa P 243/2015
- UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., pobočka zahraničnej banky, Šancová 1/A, 813 33 Bratislava, IČO: 47251336 - Poznamenáva sa Oznámenie o začátí výkonu záložného práva zo dňa 26.8.2015 podľa P 451/2015 - číslo zmeny 845/2015
- Dražobná spoločnosť, a.s., Gunduličova 3, 811 05 Bratislava, IČO: 35849703 - Poznamenáva sa Oznámenie o začatí výkonu záložného práva zo dňa 21.9.2015 podľa P 487/2015 - číslo zmeny 890/2015
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckých posudkov č. 187/2017, 188/2017, 189/2017, ktoré vypracoval Ing. Bruno Boroš, Drevárska 453/1, 058 01 Poprad, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie pozemné stavby a odhad hodnoty nehnuteľností, zapísaný v zozname znalcov pod ev. č. 910302. Dátum vypracovania znaleckých posudkov: 27.10.2017
Hodnota predmetu dražby podľa znaleckých posudkov: 3 548 800 EUR
K. Najnižšie podanie 3 548 800 EUR
L. Minimálne prihodenie 5 000 EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 49 000 EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky a) Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka číslo účtu: IBAN: SK1611000000002921881358 vedený v Tatra banke, a.s. . Variabilný symbol 232017
b) V hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo v mieste konania dražby
c) Banková záruka
d) Notárska úschova
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom .
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky a) Originál príkaz na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Dražobná zábezpeka musí byť pripísaná na účet dražobníka do otvorenia dražby, inak účastník nebude pripustený k dražbe. b) Hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky c) Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. d) Originál alebo overená kópia notárskej zápisnice preukazujúca zloženie dražobnej zábezpeky formou notárskej úschovy.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil dražobnú zábezpeku bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na jeho účet. Ak bola dražobná zábezpeka zložená v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo na mieste konania dražby, dražobná zábezpeka sa vráti ihneď po skončení dražby v hotovosti účastníkovi dražby. Listiny preukazujúce zloženie dražobnej zábezpeky formou bankovej záruky alebo notárskej úschovy vráti dražobník účastníkovi dražby ihneď po skončení dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
V zmysle ustanovenia §26 ods. 3 až 5 zákona o dražbách sa dražobná zábezpeka započítava vydražiteľovi do ceny dosiahnutej vydražením. Zostávajúcu časť ceny je vydražiteľ povinný zaplatiť v peniazoch v eurách v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo bezhotovostným prevodom na účet dražobníka, číslo účtu IBAN: SK1611000000002921881358 vedený v Tatra banke, a.s. , pod variabilným symbolom 232017 a to do 15 dní od skončenia dražby. V prípade, že výťažok dražby je rovný alebo nižší ako 6 640 Eur, je vydražiteľ povinný zaplatiť výťažok dražby hneď po skončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 14.11.2017 o 10.30 hod. Obhliadka 2: 23.11.2017 o 13.30 hod.
Miesto obhliadky Miesto predmetu dražby
Organizačné opatrenia Obhliadka sa uskutoční po predchádzajúcom telefonickom dohovore na tel. čísle +421 2 3266 1920 alebo + 421 911433330 minimálne 24 hodín vopred.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Po úhrade ceny dosiahnutej vydražením vydražiteľom v zákonom ustanovenej lehote prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby. V prípadoch, keď sa vyhotovuje o priebehu dražby notárska zápisnica, vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
a) Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby. Vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
b) Ak ide o predmet dražby podľa §20 ods. 13 zákona o dražbách t.j. ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť , predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa podľa podmienok uvedených v tomto oznámení o dražbe bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní dražby podpíšu predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať, alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe. O tom dražobník túto osobu poučí.
c) Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
d) Nebezpečenstvo škody na predmete dražby prechádza z navrhovateľa dražby na vydražiteľa dňom odovzdania predmetu dražby, v ten istý deň prechádza na vydražiteľa zodpovednosť za škodu spôsobenú v súvislosti s predmetom dražby. Ak je vydražiteľ v omeškaní s prevzatím predmetu dražby, nesie nebezpečenstvo škody a zodpovednosť za škodu vydražiteľ.
e) Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul Mgr.
b) meno Tatiana
c) priezvisko Vršanská
d) sídlo Družstevná 2, 83104 Bratislava