Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 218/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 15.11.2017
  • Značka:
  • X006629
ISONZO, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo IK-0417
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko ISONZO, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Hattalova12/C83103 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Hattalova
b) Orientačné/súpisné číslo 12/C
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 83103
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3232/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35871334
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko KAITEN, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Tupého
b) Orientačné/súpisné číslo 25/A
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 83101
e) Štát SR
IV. IČO/ dátum narodenia 51190958
C. Miesto konania dražby Salónik hotela Centrál - Námestie Svätej Trojice 897/3, 927 01 Šaľa
D. Dátum konania dražby 11. 12. 2017
E. Čas konania dražby 10:00
F. Kolo dražby 1. kolo
G. Predmet dražby

Predmetom dražby je súbor nehnuteľností zapísaných  katastrálnym odborom Okresného úradu Šaľa, na liste vlastníctva č. 1950, pre okres: Šaľa, obec : Šaľa, katastrálne územie : Šaľa    ako:

a) pozemky

    - zastavané plochy a nádvoria, parcela registra „C“, evidovaná na katastrálnej mape, par. č. 1359 

      o výmere 653 m2,

    - zastavané  plochy  a  nádvoria,  parcela registra „C“,  evidovaná  na  katastrálnej  mape,  par. č.

      1360/1 o výmere 4377 m2,

    - zastavané  plochy  a  nádvoria,  parcela registra „C“,  evidovaná  na  katastrálnej  mape,  par. č.

      1360/2 o výmere 264 m2,

    - zastavané  plochy  a  nádvoria,  parcela registra „C“,  evidovaná  na  katastrálnej  mape,  par. č.

      1360/3 o výmere 658 m2,

    - zastavané  plochy  a  nádvoria,  parcela registra „C“,  evidovaná  na  katastrálnej  mape,  par. č.

      1360/11 o výmere 488 m2,

    - zastavané  plochy  a  nádvoria,  parcela registra „C“,  evidovaná  na  katastrálnej  mape,  par. č.

      1360/12 o výmere 242 m2,

    - zastavané  plochy  a  nádvoria,  parcela registra „C“,  evidovaná  na  katastrálnej  mape,  par. č.

      1360/13 o výmere 425 m2,

    - zastavané  plochy  a  nádvoria,  parcela registra „C“,  evidovaná  na  katastrálnej  mape,  par. č.

      1360/14 o výmere 385 m2,

    - zastavané  plochy  a  nádvoria,  parcela registra „C“,  evidovaná  na  katastrálnej  mape,  par. č.

      1360/15 o výmere 182 m2,

    - zastavané  plochy  a  nádvoria,  parcela registra „C“,  evidovaná  na  katastrálnej  mape,  par. č.

      1362/5 o výmere 795 m2,

    - zastavané  plochy  a  nádvoria,  parcela registra „C“,  evidovaná  na  katastrálnej  mape,  par. č.

      1362/6 o výmere 126 m2,

b) stavby

     -  sklad, na parc. č. : 1360/2

     -  sklad SO 02, na parc číslo : 1360/15,

     -  skladová hala na parc. č. : 1359,

     -  skladový objekt, súp. č.: 733, na parc. č. 1360/13

     -  záložný exp. sklad, s. č. : 733, na parc. č.: 1360/3 a 1360/14.

 

v celku vo výlučnom vlastníctve  PHOBOS Corporation, spol. s r. o.,  sídlo:  Staničná 733/6, 927 01 Šaľa, IČO : 31 448 801  (1/1). Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Záložný expedičný sklad č. s. 733 na parcele číslo 1360/3 je jednopodlažný nepodpivničený objekt s plochou strechou postavený na parcele 1360/3 vo dvore priľahlého areálu. Z hľadiska konštrukčného vyhotovenia je členený na jeden celok s výnimkou prístavby, a prístreškov, ktoré sú odlišného konštrukčného vyhotovenia, preto sú hodnotené samostatne. Pôdorysne nie je budova dispozične delená na viacej miestností, konštrukčne však rovnakého vyhotovenia.  Prízemná časť je osadená približne v úrovni okolitého terénu. Obvodové výplňové murivo je murované z pálených tehál a pórobetónových tvárnic obojstranne omietnuté, prekryté plochou oceľovou väzníkovou strešnou konštrukciou s ukotvením do zvislých nosných plnostenných oceľových stĺpov. Stropná konštrukcia nie je vyhotovená len vytvorený podhľad uchytený na spodnej hrany väzníkov celoplošnými doskami vrátane zateplenia. Strešná krytina je zhotovená z vlnitého pozinkovaného plechu na roznášacích hranoloch bez zadoskovania. Okná sú osadené z jednej strany sklobetónové a z druhej drevené zdvojené. Objekt nie je dispozične priečne členený na viacero priestorov bez podopretia v strede, t. j. celkový rozpon zvislých nosných konštrukcií je viacej ako 10 m, teda sa jedná o halový objekt a nie budovu. V čase ohodnotenia je budova vrátane lokálneho plynového kúrenia. Vráta sú osadené plechové dvojkrídlové do oceľových zárubní s posuvným mechanizmom. Elektroinštalácia je vedená prevažne na povrchu svetelná i motorická na ističe. Objekt bol daný do užívania podľa udania vlastníka a doloženého dokladu v roku 1997.

Halový sklad č. s. 733 na parcele číslo 1359 Budova skladovej haly je postavená na parcele číslo 1359. Podľa náležitého zatriedenia do klasifikácie stavieb s prihliadnutím na rozdielne konštrukčné vyhotovenie týchto dvoch častí.  Hlavnú časť objektu tvorí skladová hala o rozmeroch 15,35 m x 42,35 m. Z čelnej strany je situovaná prístavba kancelárií z prenosných unimobuniek. V hlavnej budove je taktiež umiestnená vostavba kancelárckych miestností o dvoch podlažiach. V prízemnej časti sú umiestnené kancelárie, na poschodí šatne zamestnancov a sklad. Do poschodia je prístup dvoma samostatnými jednoramennými oceľovými schodiskami. Nosnými prvkami halovej časti sú oceľové stĺpy o rozmeroch 20 cm v osovom rozpätí 3,00 m, medzi ktorými je domurované výplňové murivo murované zo škvárobetonových kvádrov, obojstranne omietnuté v skladobnej hrúbke do 30 cm so stužujúcim armovaním v ložných špárach, v úrovni parapetu okien je spevňované železobetónovým vencom. Halová časť je prekrytá oceľovými priehradovými väzníkmi bez vytvorenia stropnej konštrukcie, len zo zhotoveným podhľadom kombi doskami so zateplením uchytenej na rošte v spodnej časti väzníkov strešnej konštrukcie. Strešná krytina je z vlnitých azbestocementových dosák uchytených na riedkom drevenom rošte. Podlahy v halovej časti sú hrubé vybetónované vrátane cementového poteru ako i z časti asfaltovým povrchom ako konečnej povrchovej úpravy.

Prístavba k záložnému expedičnému skladu na pč 1360/1 Jednopodlažná nepodpivničená časť budovy expedičného záložného skladu s pultovou strechou postavená popri pozdĺžnej strane hlavnej budovy na parcele číslo 1360/14. Terajším vlastník v rámci uvažovaného využitia objektu pristaval prístavbu uspôsobenú k vlastným potrebám užívania. Nosnými prvkami pristavanej časti sú stĺpiky z valcovaných oceľových profilov, tieto sú opláštené vlnitým pozinkovaným plechom. Strešná konštrukcia objektu je tvorená taktiež rámom s oceľových valcovaných profilov na ktorých sú trapézové pozinkované plechy so žľabom na odvodnenie. Podhľad nie je zhotovený, podlahy sú zhotovené hrubé vybetónované včítane cementového poteru. Okná nie sú osadené, presvetlenie je riešené umele osvetlením, ako i opláštením priehľadných laminátových dosák v hornej časti obvodových stien. V budove nie je zriadený rozvod zdravotechniky a kanalizácie, vykurovanie taktiež nie je riešené, osadený je len požiarny hydrant na vonkajšej stene murovaného skladu. Projektová dokumentácia prístavby budovy nebola predložená, pre zatriedenie časti objektu z hľadiska ohodnotenia sa vychádzalo z ustanovenia § 104 stavebného zákona, podľa ktorého je stavba určená na účel, na ktorí je svojím stavebno technickým usporiadaním vybavená, respektíve na ktorý je užívaná bez závad.

Prístavba k záložnému expedičnému skladu na parcele číslo 1360/14 Je jednopodlažná nepodpivničená časť budovy expedičného záložného skladu s pultovou strechou postavená popri pozdĺžnej strane hlavnej budovy na parcele číslo 1360/14.  Nosnými prvkami pristavanej časti sú stĺpiky z valcovaných oceľových profilov, tieto sú opláštené vlnitým pozinkovaným plechom. Strešná konštrukcia objektu je tvorená taktiež rámom s oceľových valcovaných profilov na ktorých sú trapézové pozinkované plechy so žľabom na odvodnenie. Podhľad nie je  zhotovený, podlahy sú zhotovené hrubé vybetónované včítane cementového poteru. Okná nie sú osadené, presvetlenie je riešené umele osvetlením, ako i opláštením priehľadných laminátových dosák v hornej časti obvodových stien. V budove nie je zriadený rozvod zdravotechniky a kanalizácie, vykurovanie taktiež nie je riešené, osadený je len požiarny hydrant na vonkajšej stene murovaného skladu.

Prístavba prístrešku k záložnému expedičnému skladu na parcele 1360/3  Je jedno podlažná nepodpivničená časť budovy expedičného skladu s pultovou strechou postavená z časti pozdĺžnej strane hlavnej budovy a medzi dvoma budovami podľa doloženého dispozičného nákresu na parcele číslo 1360/3. Nosnými prvkami sú z časti oceľové stĺpiky plnostenného prierezu, avšak prevažne výplňové obvodové murivo murované v hrúbke do 30 cm na priľahlých budovách. Murivo je prekryté oceľovými plnostennými profilmi bez vytvorenia podhľadu stropnej konštrukcie bez zateplenia. Strešnú krytinu tvoria vlnité pozinkované plechy uchytené na riedkom oceľovom rošte. Podlahy sú pôvodne zhotovené hrubé vybetónované bez cementového poteru. Okná nie sú osadené, dvere sú plechové do oceľových zárubní s posuvným mechanizmom. V budove nie je zriadený rozvod elektroinštalácie, zdravotechniky a kanalizácie, vykurovanie taktiež nie je riešené. Sklad na parcele číslo 1360/2 Je jednopodlažný nepodpivničený objekt s krovovou strechou postavený na parcele 1360/2 vo dvore. Z hľadiska konštrukčného vyhotovenia je členený na jednu konštrukčne zhodnú časť s nasledovným popisom. Prízemná časť je osadená približne v úrovni okolitého terénu. Zvislú obvodovú konštrukciu tvorí masívny drevený rošt jednostranne obitý doskami, prekrytý hambálkovou drevenou strešnou konštrukciou s ukotvením do zvislého nosného dreveného roštu. Stropná konštrukcia nie je vyhotovená, len podbitím hornej hrany strešných väzníkov doskami prevažne bez ďalšieho zateplenia. Strešná krytina je zhotovená z vlnitých ACZ dosák na roznášacích hranoloch. Okná sú osadené drevené s jednoduchým zasklením. Objekt nie je dispozične priečne členený na viac priestorov bez podopretia v strede, t. j. celkový rozpon zvislých nosných konštrukcií je menej ako 10 m, teda sa nejedná o halový objekt ale budovu. Vráta sú osadené drevené zvlakové dvojkrídlové s posuvným mechanizmom. Elektroinštalácia je vedená prevažne na povrchu ukotvená v roznášacích roštoch svetelná i motorická na ističe. Vykurovanie objektu nie je realizované.

Skladový objekt oblúkovej haly č. s. 733 na parcele číslo 1360/13 Je jednopodlažný nepodpivničený objekt s oblúkovou strechou postavený na parcele 1360/13 vo dvore. Z hľadiska konštrukčného vyhotovenia je členený na jeden konštrukčný celok, preto je hodnotená samostatne. Pôdorysne budova nie je dispozične delená na viacej miestností. Pri určovaní účelu využitia objektu a jeho následného začlenenia z hľadiska zistenia hodnoty sa vychádzalo z doloženého kolaudačného rozhodnutia ako i ustanovenia § 104 odstavec 1 stavebného zákona, podľa ktorého je stavba určená na účel, na ktorí je svojím stavebne technickým usporiadaním vybavená, respektíve na ktorý je užívaná bez závad. Podľa zistenej skutočnosti je objekt účelovo určený na skladové účely v rámci areálu.  Prízemná časť je osadená približne v úrovni okolitého terénu. Zvislú nosnú obvodovú konštrukciu tvoria oceľové priehradové oblúkové väzníky s ukotvením do betónových pätiek stabilitne zabezpečené pomocou oceľových stužidiel prichytených o rámy. Stropná konštrukcia nie je vyhotovená, opláštenie je zhotovené z PVC plachty uchytenej na roznášacích oceľových roštoch. Okná nie sú osadené, presvetlenie je dosiahnuté čiastočne priehľadným opláštením. Objekt nie je dispozične priečne členený na viacero priestorov bez podopretia v strede, t. j. celkový rozpon zvislých nosných konštrukcií je viacej ako 10 m, teda sa jedná o halový objekt. Vráta sú osadené oceľové rámové do oceľovej zárubne s posuvným mechanizmom. Elektroinštalácia je vedená prevažne na povrchu v roznášacích roštoch svetelná i motorická na ističe. Vykurovanie objektu nie je realizované.

Oceľový sklad na parcele číslo 1360/15  Je jednopodlažný nepodpivničený objekt s krovovou strechou postavený na parcele 1360/15 vo dvore. Z hľadiska konštrukčného vyhotovenia je členený na jeden konštrukčný celok, preto je hodnotená samostatne. Pôdorysne budova nie je dispozične delená na viacej miestností. Pri určovaní účelu využitia objektu a jeho následného začlenenia z hľadiska zistenia hodnoty sa vychádzalo z ustanovenia § 104 odstavec 1 stavebného zákona, podľa ktorého je stavba určená na účel, na ktorí je svojím stavebne technickým usporiadaním vybavená, respektíve na ktorý je užívaná bez závad. Objekt účelovo určený na skladové účely v rámci areálu.  Prízemná časť je osadená približne v úrovni okolitého terénu. Zvislú nosnú obvodovú konštrukciu tvoria oceľové stĺpiky jedno strane opláštené vlnitým pozinkovaným plechom a sklolaminátovými doskami, prekryté sedlovou oceľovou priehradovou strešnou konštrukciou a ukotvením do zvislých nosných oceľových stĺpov. Stropná konštrukcia  nie je vyhotovená, strešná krytina je zhotovená z vlnitých dosák VSŽ plechu na roznášacích drevených hranoloch bez zadoskovania. Okná nie sú osadené, presvetlenie je dosiahnuté priehľadným opláštením. Objekt nie je dispozične priečne členený na viacero priestorov bez podopretia v strede, t. j. celkový rozpon zvislých nosných konštrukcií je menej ako 10 m, teda sa nejedná o halový objekt ale budovu. Vráta sú osadené plechové rámové do oceľovej zárubne s posuvným mechanizmom. Elektroinštalácia je vedená prevažne na povrchu v roznášacích roštoch svetelná i motorická na ističe. Vykurovanie objektu nie je realizované.

Oplotenie areálu zo vstupu a od ulice dolnej pozostáva z betónového základu a murovaného múriku z okrasných plotových tvárnic v skladobnej hrúbke do 20 cm pri výške 235 cm, do ktorej je osadená plechová brána a bránka zriadený podľa udania v roku 1995.  Oplotenie bočnej časti areálu od susedov pozostáva z oceľových stĺpikov obetónovaných vrátane betónového medzi prahu na ktorých je uchytený vlnitý pozinkovaný plech na oceľových zvlakoch pri výške 205 cm, zriadený podľa udania v roku 1995.

Prípojka vody do administratívnej budovy Je nanovo zriadená v roku 1989 prípojka z verejného vodovodu do vodomernej šachty spoločnej s požiarnym vodovodom s pripojením na budovu podľa približného priestorového vytýčenia a zakreslenia v doloženej situácii.

Kanalizačná prípojka do verejnej kanalizácie z AB Je vedená z budovy a provizórnych unimo buniek do vlastnej betónovej žumpy zriedená v roku 1993 podľa približného priestorového vytýčenia a vyznačenia v doloženej situácii.

Vonkajšia úprava: spevnené betónové a asfaltové plochy vo dvore.  Sú pôvodne zriadené betónové plochy v areály a rôzne účelové plochy a komunikácie v rozsahu podľa upresnenia vlastníka areálu bez presného zamerania zriadená v roku 1993.

Betónová žumpa vo dvore Sú situované pred na vstupom do budovy podľa vyznačenia v doloženej situácii a zriadená v roku 1993.

Plynová prípojka z verejného rozvodu Je vedená z verejného rozvodu po plynomer umiestnený pri oplotení a odtiaľ do budovy halového skladu zriedená v roku 1993.

Elektrická prípojka po hlavný rozvádzač Je vedená z murovanej trafostanice od hlavnej rozvodnej skrine podľa vyznačenia zriedená v roku 1985. Vnútro areálové rozvody nie sú predmetom ohodnotenia.

Drevený sklad na pč 1360/2 je jednopodlažný nepodpivničený objekt s krovovou strechou postavený na parcele 1360/2 vo dvore. Z hľadiska konštrukčného vyhotovenia je členený na jednu konštrukčne zhodnú časť s nasledovným popisom. Pri určovaní účelu využitia objektu a jeho následného začlenenia z hľadiska zistenia hodnoty sa vychádzalo z predloženého kolaudačného rozhodnutia, ako i ustanovenia § 104 odstavec 1 stavebného zákona, podľa ktorého je stavba určená na účel, na ktorí je svojím stavebne technickým usporiadaním vybavená, respektíve na ktorý je užívaná bez závad. Podľa zistene skutočnosti je objekt účelovo určený na skladovanie priemyselných tovarov v rámci areálu, na základe čoho sa zatrieďuje podľa JKSO 812 73 a vyhlášky číslo 323/2010 Z.z ako KS 125 1 priemyselné budovy. Prízemná časť je osadená približne v úrovni okolitého terénu. Zvislú obvodovú konštrukciu tvorí masívny drevený rošt jednostranne obitý doskami, prekrytý hambálkovou drevenou strešnou konštrukciou s ukotvením do zvislého nosného dreveného roštu. Stropná konštrukcia nie je vyhotovená, len podbitím hornej hrany strešných väzníkov doskami prevažne bez ďalšieho zateplenia. Strešná krytina je zhotovená z vlnitých ACZ dosák na roznášacích hranoloch. Okná sú osadené drevené s jednoduchým zasklením. Objekt nie je dispozične priečne členený na viac priestorov bez podopretia v strede, t. j. celkový rozpon zvislých nosných konštrukcií je menej ako 10 m, teda sa nejedná o halový objekt ale budovu. Vráta sú osadené drevené zvlakové dvojkrídlové s posuvným mechanizmom. Elektroinštalácia je vedená prevažne na povrchu ukotvená v roznášacích roštoch svetelná i motorická na ističe

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Nehnuteľnosti  sú  v stave zodpovedajúcemu veku a údržbe.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Poznámky zapísané na LV č. 1950

Exekútorský úrad Bratislava, JUDr. Bohumil Kubát, Obchodná 7, 811 06 Bratislava - Upovedomenie o spôsobe vykonania exekúcie predajom nehnuteľností EX 779/2017 zo dňa 21.06.2017 - P-121/2017
Exekútorský úrad Nitra, JUDr. Erik Tóth, Piaristická 2, 949 01 Nitra - Upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva 213 EX 596/17 zo dňa 19.07.2017 - P-135/2017.
KAITEN, s.r.o., Tupého 25/A, 831 01 Bratislava, IČO: 51190958 - Oznámenie o začatí výkonu záložného práva zo dňa 07.11.2017 predajom nehnuteľností dobrovoľnou dražbou - P-305/2017 - č.z. 2580/17.

ČASŤ C: ŤARCHY LV č. 1950

KAITEN, s.r.o., Tupého 25/A, 831 01 Bratislava, IČO: 51190958 - Zmluva o postúpení pohľadávky zo dňa 02.11.2017 (pôvodne ČSOB a.s., Bratislava - V-1043/2003 - č.z. 1053/03, V-1011/2008 - č.z. 895/08, V-1532/2014 - č.z. 1682/14 - evidované pod Z-2483/2017 - č.z. 2578/17) - Z-2586/2017 - č.z. 2579/17.

Československá obchodná banka, a.s., Michalská 18, 815 63 Bratislava, IČO: 36854140 - Zmluva o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam č. 4605/11/08786 podľa č. V-122/2011 zo dňa 23.02.2011 - č.z. 367/11.

Exekútorský úrad Bratislava, JUDr. Bohumil Kubát, obchodná 7, 811 06 Bratislava - Exekučný príkaz EX 779/2017 na zriadenie exekučného záložného práva zo dňa 22.06.2017 - Z-1428/2017 - č.z. 1544/17.

Exekútorský úrad Bratislava, JUDr. Matej Kršiak, Čsl. tankistov 212, 841 06 Bratislava - Exekučný príkaz EX 48639/2017 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva zo dňa 06.07.2017 - Z-1632/2017 (Z- 1580/2017) - č.z. 1745/17.

Exekútorský úrad Nitra, JUDr. Erik Tóth, Piaristická 2, 949 01 Nitra - Exekučný príkaz Ex 213 EX 596/17 na zriadenie exekučného záložného práva zo dňa 12.09.2017 - Z-2114/2017 - č.z. 2181/17.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota predmetu dražby bola odhadnutá vo výške 490 000 EUR podľa znaleckého posudku č. 72/2017, ktorý vypracoval znalec Ing. Vladimír Mečiar, znalec z odboru stavebníctvo, odvetvia: pozemné stavby, odhad hodnoty nehnuteľností, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov, pod evidenčným číslom 914706.
K. Najnižšie podanie 490 000 EUR
L. Minimálne prihodenie 1 000 EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 30 000 EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka SK90 6500 0000 0000 0002 2111,
vedený v Poštovej banke, a.s. s variabilným symbolom platby: 022017
2. V hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo v mieste konania
dražby.
3. Banková záruka.
Notárska úschova.

Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky, originál výpisu z bankového účtu o úhrade dražobnej zábezpeky v prospech účtu dražobníka. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Príjmový pokladničný doklad, vystavený dražobníkom, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky 1. Bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby. 2. V hotovosti proti potvrdeniu o vrátení sumy zloženej dražobnej zábezpeky v prípade, ak bola dražobná zábezpeka zložená v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka. 3. Vrátením originálu (overenej kópie) listiny preukazujúcej zloženie dražobnej zábezpeky do notárskej úschovy, ak bola dražobná zábezpeka zložená do notárskej úschovy. 4. Vrátením originálu (overenej kópie) listiny preukazujúcej vystavenie bankovej záruky, ak bola dražobná zábezpeka zložená vo forme bankovej záruky.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne v dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka č. SK90 6500 0000 0000 0002 2111, vedený v Poštovej banke, a.s. s variabilným symbolom platby: 022017 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby. Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením, to neplatí v prípade, ak bola dražobná zábezpeka vydražiteľom zložená vo forme bankovej záruky
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. termín – 05.12.2017 o 13:00 hod. 2. termín – 08.12.2017 o 13:00 hod.
Miesto obhliadky V mieste nehnuteľnosti.
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa ohlásia aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 0911 401 966, Po- Pi , 9 00- 16 00. V zmysle § 12 ods. 2 a § 13 zákona č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách je vlastník predmetu dražby, držiteľ alebo nájomca povinný umožniť riadnu obhliadku predmetu dražby v stanovených termínoch
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa zákona č. 315/2016 Z.z. o registri partnerov verejného sektora, ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Erika
c) priezvisko Szorádová
d) sídlo Vajnorská 98/K, 83104 Bratislava