Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 217/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 14.11.2017
  • Značka:
  • X006587
Dražby a aukcie, s. r. o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 170039
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražby a aukcie, s. r. o.
II. Sídlo/bydlisko Flámska9783/103601 Martin
a) Názov ulice/verejného priestranstva Flámska
b) Orientačné/súpisné číslo 9783/1
c) Názov obce Martin d) PSČ 03601
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sro , vložka číslo: 18739/L
IV. IČO/ dátum narodenia 36751642
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Všeobecná úverová banka, a.s.; skrátený názov: VÚB, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Mlynské nivy
b) Orientačné/súpisné číslo 1
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82990
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 31320155
C. Miesto konania dražby v priestoroch budovy na ulici Flámska 9783/1, 036 01 Martin, miestnosť č.d. 106
D. Dátum konania dražby 11. 12. 2017
E. Čas konania dražby 11:00
F. Kolo dražby prvá
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese Trebišov, obci Trebišov, katastrálne územie Trebišov, Okresný úrad Trebišov - katastrálny odbor  na LV č. 373 ako:

 

- stavba – rodinný dom súp. č. 346, ktorý je postavený na pozemku – parcele C-KN parc. č. 660 v  podiele 1/1,

- pozemok – parcela C-KN parc. č. 657 o výmere 204 m2, druh pozemku záhrady,      v podiele 1/1,

- pozemok – parcela C-KN parc. č. 658 o výmere 333 m2, druh pozemku zastavané plochy a nádvoria, v podiele 1/1,

- pozemok – parcela C-KN parc. č. 659 o výmere 320 m2, druh pozemku záhrady,      v podiele 1/1,

- pozemok – parcela C-KN parc. č. 660 o výmere 412 m2, druh pozemku zastavané plochy a nádvoria, v podiele 1/1.

 

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom rozostavaná rekonštrukcia, sa nachádza v meste Trebišov, od centra okresného mesta 2,5km. Od krajského mesta Košice je obec vzdialená približne 50km (centrum obce a mesta) a dopravné spojenie je prímestskou a mestskou autobusovou dopravou, pričom čas jazdy je približne 50 min. do centra Krajského mesta.

V okolí domu nie je občianska vybavenosť. Lokalita sa zaraďuje do širšieho okraja obce mesta.

Orientácia obytných miestností je prevažne v smere na západ a východ.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Rodinný dom: Rodinný dom súp.č. 346 na KNC p.č.660, k.ú. Trebišov

POPIS STAVBY

Podľa znalca Kačmára v ZP č.15/2017:

"Dom je situovaný v zastavanom území mesta Trebišov neďaleko centra mesta v tichej časti vhodnej na rodinné bývanie v zástavbe rodinných domov a záhrad. Rovinaté pozemky sú prístupné z mestskej asfaltovej komunikácie. Dom je čiastočne podpivničený, má jedno podzemné a jedno nadzemné podlažie.

Rodinný dom má možnosť napojenia a aj je napojený na verejný vodovod, plyn, verejnú kanalizáciu a rozvod elektrickej energie. Rodinný dom v čase obhliadky bol riadne obývaný. Dom je dobre udržiavaný, v roku 2012 prešiel rozsiahlou rekonštrukciou a modernizáciou vnútorných priestorov a prípojok k rodinnému domu. V dome boli urobené kompletne nové vnútorné rozvody vody, elektroinštalácie, vnútorné rozvody kanalizácie, rozvody ÚK a radiátory, ďalej boli urobené nové potery a podlahy, steny a stropy sú obložené sadrokartónom, osadená nová kuchynská linka, osadené nové vnútorné dvere do obložkových zárubní a nové plastové okna. Z pôvodných konštrukcií zostal krov, strešná krytina a vonkajšia fasáda. Vzhľadom na túto skutočnosť základnú predpokladanú životnosť rodinného domu stanovujem na 110 rokov.

DISPOZIČNÉ RIEŠENIE:

Rodinný dom má dve jedno nadzemné podlažie, je čiastočne podpivničený. Dispozičné riešenie podlaží je v súlade s nákresom, ktorý tvorí prílohu znaleckého posudku.

TECHNICKÝ POPIS VYHOTOVENIA:

Základy betónové s vodorovnou izoláciou, murivo je murované z pórobetónových tvárnic hr. 30-40 cm, deliace konštrukcie v celom rodinnom dome sú tehlové, vnútorné steny prevažne obložené sadrokartónom a štukové vápenné omietky, vonkajšia fasáda je škrabaný brizolit, strop nad 1. PP je železobetónový a nad 1. NP je drevený trámový strop. Krov drevený sedlový, krytina na krove AZC šablóny na latovaní, klampiarske konštrukcie strechy z pozinkovaného plechu, dvere v celom rodinnom dome dyhované s obložkovými zárubňami, vchodové dvere drevené, okná plastové, na oknách sú plastové žalúzie Podlahy obytných miestností sú plávajúce laminátové, ostatné miestnosti keramické dlažby, suterén cementový poter. Vykurovanie ústredné na zemný plyn, radiátory oceľové, značkový kotol ústredného kúrenia na plyn, elektroinštalácia svetelná aj motorická, rozvádzač s ističmi, rozvod vody z PE potrubia studenej a teplej vody , zdroj teplej vody elektrický bojler , inštalácia plynu zemného, v kúpeľni je samostatná sprchová kabína s masážnymi tryskami a umývadlo, batéria 1x páková so sprchou, 1x umývadlová, WC. V kuchyni je nerezový drez, ,plynový sporák, kuchynská linka dl. 3,20 m, batéria páková.

Dom bol postavený v r. 1969. Terajší vlastník dom nadobudol kúpou a v r. 2012 na dome v interiéri bola prevedená zásadná rekonštrukcia a modernizácia. Celý objekt je vodou zásobovaný z verejného vodovodu cez vodovodnú prípojku, kanalizácia je odvedená do uličného zberača verejnej kanalizácie, dom je napojený aj na rozvod zemného plynu. Elektroinštalačný rozvod je na 220/380 V s automatickými ističmi v rozvádzači.

Dom je dobre udržiavaný a je bez známok porúch a poškodenia, nehnuteľnosť v dobrom stave. Vzhľadom na kvalitu prevedených stavebných prác a na použité materiály pri výstavbe a rekonštrukcií je odhadovaná životnosť rodinného domu na 110 rokov. Je to dobrá nehnuteľnosť.

Vzhľadom na zisťovanie dňa 30.10.2017, kedy napriek doručenej písomnej výzve majiteľka nesprístupnila objekt, znalec postupuje podľa pomôcok a vlastného zistenia na mieste a podľa zistenej nedokončenej rekonštrukcie (chýba výmena a dokončenie okien v severnej aj južnej strane RD), poškodenia stavby opotrebením nekvalitných konštrukcií a vysťahovania majiteľky podľa jej telefonického vyjadrenia dňa 31.10.2017.

Umiestnenie stavby: V ulici v rade starších a rekonštruovaných rodinných domov, na rovine, na okraji sídla s bežným hlukom od dopravy.

Dispozičné riešenie: viď príloha a popis podlaží

Technické riešenie:

- Základy - 1. NP - betónové - objekt s podzemným podlažím s vodorovnou izoláciou

- Zvislé nosné konštrukcie - 1. PP - z monolitického betónu; 1. NP - murované z iných materiálov (calsilox, siporex, calofrig) v skladobnej hrúbke nad 30 do 40cm; deliace konštrukcie - 1. PP, 1. NP - tehlové (priečkovky, CDM, panelová konštrukcia, drevené)

- Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - 1. PP - s rovným podhľadom betónové monolitické, prefabrikované a keramické; 1. NP - s rovným podhľadom drevené trámové

- Strecha - krovy - 1. NP - väznicové sedlové, manzardové; krytiny strechy na krove - 1. NP - azbestocementové šablóny na latách, vlnité dosky; klampiarske konštrukcie strechy - 1. NP - z pozinkovaného plechu úplné strechy (žľaby, zvody, komíny, prieniky, snehové zachytávače)

- Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - 1. PP - vápenné a vápenno-cementové hladké; 1. NP - vápenné šťukové, zdrsnené, striekaný brizolit

- Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - 1. NP - vápenné štukové, stierkové plsťou hladené; vnútorné obklady - 1. NP - kuchyne min. pri sporáku a dreze (ak je drez na stene)

- Výplne otvorov - dvere - 1. PP - zvlakové; 1. NP - plné alebo zasklené dyhované; okná - 1. PP - jednoduché drevené alebo oceľové; 1. NP - plastové s dvoj. s trojvrstvovým zasklením; okenné žalúzie - 1. NP - plastové

- Podlahy - podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - 1. NP - parkety, vlysy (okrem bukových), korok, veľkoplošné parkety (drevené, laminátové); dlažby a podlahy ost. miestností - 1. PP - cementový poter, tehlová dlažba; 1. NP - keramické dlažby

- Vybavenie kuchýň - 1. NP - sporák elektrický alebo plynový s elektrickou rúrou alebo varná jednotka (štvorhoráková); 1. NP - drezové umývadlo nerezové alebo plastové; 1. NP - kuchynská linka z materiálov na báze dreva (za bežný meter rozvinutej šírky)

- Vybavenie kúpeľní - 1. NP - umývadlo; 1. NP - samostatná sprcha; vodovodné batérie - 1. NP - pákové nerezové so sprchou; 1. NP - pákové nerezové; záchod - 1. NP - splachovací s umývadlom

- Vykurovanie - ústredné vykurovanie - 1. NP - teplovod. s rozvod. bez ohľadu na mat. a radiátormi - oceľ. a vykurovacie panely; zdroj vykurovania - 1. NP - kotol ústredného vykurovania značkové kotly, aj prevedenia turbo (Junkers, Vaillant, Leblanc…); 1. NP - lokálne - plynové kachle

- Vnútorné rozvody vody - 1. PP - z plastového potrubia len studenej vody; 1. NP - z plastového potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja; zdroj teplej vody - 1. NP - zásobníkový ohrievač elektrický, plynový alebo kombinovaný s ústredným vykurovaním

- Vnútorné rozvody kanalizácie - 1. PP, 1. NP - plastové a azbestocementové potrubie

- Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia ( bez rozvádzačov) - 1. PP, 1. NP - svetelná, motorická; elektrický rozvádzač - 1. PP, 1. NP - s automatickým istením

- Vnútorné rozvody plynu - 1. NP - rozvod svietiplynu alebo zemného plynu

POPIS PODLAŽÍ

1. Podzemné podlažie

Podľa Kačmára

Dispozičné riešenie 1. PP:

V 1. podzemnom podlaží rodinného domu sa nachádzajú dve miestnosti pivníc, ktoré slúžia ako sklad. Vchod so podlažia je zo zadnej strany rodinného domu. Murivo je monolitické betónové, omietka hrubá vápenná, podlahy cementový poter hrubý, dvere drevené zvlakové, okná jednoduché oceľové.

 

1. Nadzemné podlažie

Podľa Kačmára: Dispozičné riešenie 1. NP:

V 1. nadzemnom podlaží rodinného domu je chodba - zádverie, chodba a chodba k zadnému vchodu, štyri izby, kuchyňa, kúpeľňa a práčovňa v ktorej je osadený plynový kotol. Vstup do domu je od ulice cez vonkajšie schody z povrchom z keramickej dlažby a zo zadnej strany domu je vstup cez drevenú terasu s drevenými schodmi.

 

TECHNICKÝ STAV

Stavba rodinného domu bola dokončená v roku 1969 (vyjadrenie obce) a v roku 2012 podľa majiteľky z pomôcky ZP č.15/2017, bola vykonaná rekonštrukcia interiéru, je vidieť udržiavaný stav interiéru z pomocných fotografií z roku 2017 znalca Ing.Františka Kačmára. Prevažná väčšina prác bola vykonaná v kvalite štandard prevažne použitých materiálov, údržba je viď foto priemerná s rekonštrukciou prvkov krátkodobej životnosti v interiéri, z obhliadky exteriéru je konštrukcia krovu a krytina v nevyhovujúcom stave, ako aj konštrukcia obvodového muriva z popolčekových tvárnic, dnes nezodpovedá tepelnej norme, a výmenou okien za plastové sa väčšinou podmienky ovzdušia v dome zhoršia, ak nebola zároveň vykonaná rekonštrukcia vetrania, čo nie je vidno na priložených fotografiách. Je vidno znížený podhľad v pivnici, čo nezodpovedá norme 2100mm a viac menej ide o zemnú pivnicu, nie o podlažie. V posudzovaní ponechávame podlažie, nakoľko znalec nemohol riadne premerať výšku podlažia, ale zvislá izolácia už neplní svoju funkciu podľa pomôcok.

Vyjadrenia obce z roku 1969, nie je dokladované žiadnou kolaudáciou ani inou listinou. Opotrebenie príslušenstva aj hlavnej stavby je zvýšené a znalec pochybuje o správne stanovenej amortizácii a životnosti (Kačmar 110rokov), prikláňa sa k päťdesiatym rokom minulého storočia podľa stavu krytiny. Opotrebenie stanovuje analyticky aj podľa vyjadrenia starších obyvateľov ulice. Podzemné podlažie podľa fotografií je vykonané v horšom technickom stave, znížená svetlá výška 2,0m podľa fotografií, viď dvere a zárubňa, môžu byť dokonca ešte nižšie. Podľa zisťovania na mieste, severná stena vykazovala vysoký stlpec vzlínania (farebne iná omietka-viď foto) a poškodenia vodorovnej a zvislej izolácie proti zemnej vlhkosti, čo sa pri zmene okien, výrazným utesnením, môže dodatočne prejaviť, ako skrytá vada.

Životnosť je stanovujená odborne, ako murované domy s ohľadom na technický stav analyticky.

 

Drobná stavba: sklad na KNC č.658 k.ú.Trebišov

POPIS STAVBY

Umiestnenie stavby: v zadnej časti záhrady

Dispozičné riešenie: 2x sklad

Technické riešenie:

- Základy - bez podmurovky, iba základové pásy

- Zvislé nosné konštrukcie - betónové, monolitické alebo z betónových tvárnic, bez tepelnej izolácie

- Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - trámčekové bez podhľadu

- Strecha - krov - väznicové valbové, stanové, sedlové, manzardové; krytina strechy na krove - azbestocementové šablóny

- Úpravy vonkajších povrchov - vápenná hrubá omietka alebo náter

- Úpravy vnútorných povrchov - vápenná hrubá omietka

- Výplne otvorov - dvere - rámové s výplňou; okná - dvojité alebo zdvojené z tvrdého dreva

- Podlahy - dlaždice, palubovky, dosky, cementový poter; - vodorovná izolácia

- Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia - len svetelná – poistky

TECHNICKÝ STAV

Stavba skladu murovaného bola dokončená v roku 1969 podľa stanoviska obce. Prevažná väčšina prác bola vykonaná v kvalite podštandard prevažne použitých materialov, údržba je viď foto podpriemerná. Je nutná oprava. Životnosť je stanovujená odborne s ohľadom na technický stav na 50 rokov.

 

Plot: Plot od ulice

Podľa Kačmára:

Plot od ulice je postavený na betónových základoch, má betónovú podmurovku, oceľové stĺpiky s výplňou z pletiva v ráme. Výška výplne 1,20 m, dĺžka plota je 14,50 m V plote je jedna plotová bránička a plotová brána kovová. Plot bol postavený v roku 1985 a jeho predpokladaná životnosť na základe použitých materiálov a kvality prevedených prác odhadujem na 60 rokov.

Plot je na KNC parc.č.660. Na mieste zistená predpokladaná odborne stanovená životnosť 50 rokov.

 

Vonkajšia úprava: Elektrická prípojka

Elektrická prípojka k rodinnému domu vzdušná 3-fázová AYKY 4x25 mm2 dl. 30 m, vybudovaná bola v roku 2012, predpokladaná životnosť je 50 rokov.

 

Vonkajšia úprava: Plynová prípojka

Prípojka zemného plynu na KNC 660, z uličného rozvodu do domu, celková dĺžka od plynomeru po dom 5,00 m, DN 25, zriadená v r. 1992, predpokladaná životnosť je stanovujená na 50 rokov.

 

Vonkajšia úprava: Kanalizačná prípojka

Kanalizačná prípojka PVC DN 110 v dĺžke 14,50 m, na KNC 660, bola vybudovaná v roku 2012 a je zaústená do verejnej kanalizácie. Predpokladaná životnosť 80 rokov.

 

Vonkajšia úprava: Vodovodná prípojka

Vodovodná prípojka DN 25 mm z materiálu PE na KNC 660, slúži na zásobovanie domu pitnou vodou z verejného vodovodu. Dĺžka prípojky 2,50 m, postavená v roku 2012 a predpokladaná životnosť 80 rokov.

Vonkajšia úprava: Spevnená plocha - mletý kameň

Spevnená plocha z mletého kameňa za domom, celkom 13,75 m2, zriadená v r. 2012, stanovená predpokladaná životnosť je na 30 rokov.

 

Vonkajšia úprava: Spevnená plocha - betónová

Spevnená plocha z betónu za domom na KNC660, celkom 10,00 m2, zriadená v r. 2012, predpokladanú životnosť je stanovená na 50 rokov.

 

Vonkajšia úprava: Vodomerná šachta

Vodomerná šachta na KNC660 na prípojke vody z verejného vodovodu do domu, celkom 1,70.

 

Vonkajšia úprava: Zadné drevené schody

Drevené zadné schody na KNC660 z r. 2012, predpokladanú životnosť je stanovená na 30 rokov

 

Vonkajšia úprava: Predné vstupné schody

Predné schody na KNC660 z r. 1969, predpokladanú životnosť je stanovená na 80 rokov.

 

 

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Pod V 2214/13 zriadenie záložného práva zo dňa18.10.2013 v prospech Všeobecnej úverovej banky a.s., IČO: 31320155 so sídlom Mlynské nivy 1, 829 90 Bratislava, k nehnuteľnostiam: stavba - rod.dom s.č.346 na parc.č.660 a pozemky registra C-KN parc.č.657, 658, 659, 660 v celosti - 2270/13

Z 3155/15 - Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva k nehnuteľnostiam Ex 34958/15 od exekútorského úradu Bratislava, Záhradnícka 60, 821 08 Bratislava, súdny exekútor JUDr. Rudolf Krutý, PhD. v prospech oprávneného Slovenský plynárenský priemysel, a.s., Mlynské Nivy 44/a, 825 11 Bratislava II, IČO: 35815256 k nehnuteľnostiam: stavba - rod. dom s.č.346 na parc.č.660 a pozemky registra C-KN parc.č.657, 658, 659, 660 v celosti zo dňa 20.10.2015 - 3715/15

Z 3091/2016 - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva EX 605/2016-21 od exekútorského úradu Bratislava, Jakabova 30, 821 04 Bratislava, súdny exekútor JUDr. Hugo Hýbal, v prospech oprávneného Tatra banka, a.s. Hodžovo námestie 3, 811 06 Bratislava I, v zast. MCGA legal s.r.o., advokátska kancelária, Partizánska 2, 81103 Bratislava k nehnuteľnostiam: stavba - rod. dom s.č.346 na parc.č.660 a pozemky registra C-KN parc.č.657, 658, 659, 660
v celosti zo dňa 25.10.201 - 2350/16

Z-3249/2016 - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva č. EX 599/2016 - 19, od Exekútorského úradu Bratislava, súdny exekútor JUDr. Hugo Hýbal, Jakabova 30, 821 04 Bratislava v prospech oprávneného: Tatra banka, a.s., Hodžovo námestie 3, 811 06 Bratislava 1, IČO: 00686930, zast. MCGA legal s.r.o., advokátska kancelária, Partizánska 2, 811 03 Bratislava, IČO: 36715662 na nehnuteľnosti: stavba - rodinný dom súpisné číslo 346 na pozemku registra C-KN parc.č. 660 a pozemky registra C-KN parc.č. 657, 658, 659, 660 pod B-7 v podiele 1/1, zo dňa 15.11.2016 - č.z.2524/16

Z 3313/2016. Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva EX 1528/2016-30 OJ.Exekútorský úrad Košice, súdny exekútor JUDr. Ján Ondáš v prospech opravneného: PROFI CREDIT Slovakia, s. r. o., IČO: 35792752, Pribinova 25, Bratislava k nehnuteľnostiam: pozemky registra C-KN parcelné čísla: 657, 658, 659, 660. Stavba - rodinný dom so súpisným číslom 346 na parcele číslo 660 v podiele 1/1, zo dňa 23.11.2016. - č. z. 2597/16

Z 3469/16 - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva č. EX 611/2016-20, od exekútorského úradu Bratislava, súdny exekútor JUDr. Hugo Hýbal v prospech oprávneného: Tatra banka, a.s., Hodžovo námestie 3, 811 06 Bratislava 1, IČO: 00686930, zast. MCGA legal s.r.o., advokátska kancelária, Partizánska 2, 811 03 Bratislava, IČO: 36715662 na stavbu - rodinný dom súp.č.346 na parc.č.660 a pozemky registra C-KN parc.č. 657, 658, 659, 660 v celosti, zo dňa 07.12.2016. -č.z.2736/16


Iné údaje:
Zápis chránených ložiskových území Z 1325/07 - 1084/07
Žiadosť o opravu adresy. R 513/13 - 2198/13

Poznámka:
P-328/2017-Poznamenáva sa - Oznámenie o začatí realizácie záložného práva ktorá je zabezpečená pohľadávkou na základe zmluvy o zriadení záložného práva k nehnuteľnosti č.Z 1117380-13 zo dňa 18.10.2013 registrovaným v katastri nehnuteľnosti pod V 2214/13 v prospech Všeobecná úverová banka, a.s., so sídlom Mlynské nivy 1, 829 90 Bratislava, IČO: 31 320 155 zastúpená na základe plnej moci: Dražby a aukcie, s.r.o., so sídlom Flámska 1, 036 01 Martin, IČO: 36751642, k nehnuteľnostiam: stavba - rod.dom s.č.346 na parc.č.660 a pozemky registra C-KN parc.č.657, 658, 659, 660 v celosti. - 1237/17


J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
znaleckým posudkom č. 71/2017 vypracovaným súdnym znalcom Ing. Miroslavom Ferklom v sume 49.000,00 €
K. Najnižšie podanie 66.000,00 €
L. Minimálne prihodenie 500,00 €
M. Dražobná zábezpeka a) výška 6.000,00 €
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky bezhotovostným prevodom na účet / zložením v hotovosti na účet dražobníka/ notárskou úschovou / zložením v hotovosti do pokladne dražobníka /

c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1.originálom príkazu na úhradu preukazujúcim odpísanie finančných prostriedkov z účtu navrhovateľa za predpokladu ich následného pripísania na účet dražobníka 2.originálom potvrdenia o vklade peňažných prostriedkov na bankový účet v hotovosti vydaného bankou 3.originál listiny preukazujúcej zloženie dražobnej zábezpeky do notárskej úschovy.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby, bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo po upustení od dražby, najneskôr však do 5 dní od skončenia dražby alebo od upustenia od dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Cenu dosiahnutú vydražením do 6.638,78 € je vydražiteľ povinný uhradiť ihneď po príklepe, nad túto sumu do 15 dní, pokiaľ sa vydražiteľ s navrhovateľom dražby nedohodnú inak. Vydražiteľ je povinný uhradiť cenu spôsobmi uvedenými pri zložení dražobnej zábezpeky formou bezhotovostného prevodu na účet dražobníka alebo zložením hotovosti na účet dražobníka, pričom táto sa započítava vydražiteľovi do ceny dosiahnutej vydražením. V prípade bankovej záruky je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v plnej výške prevodom na účet dražobníka alebo zložením hotovosti na účet dražobníka. Účtom dražobníka sa vo všetkých prípadoch myslí účet vedený v Tatra banke, a.s., pobočka Martin, č. účtu 26 22 02 75 22 / 1100 (IBAN: SK9511000000002622027522) VS 170039


O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. obhliadka 23.11.2017 13:00 hod. 2. obhliadka 24.11.2017 13:00 hod. V prípade záujmu nás kontaktujte na tel. č. 0918 112 719, 0915 879 007.
Miesto obhliadky katastrálne územie
Organizačné opatrenia žiadne
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
-
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Ak uhradil vydražiteľ cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo k predmetu dražby udelením príklepu. Užívacie právo odovzdaním predmetu dražby po zaplatení celej ceny dosiahnutej vydražením na základe zápisnice o odovzdaní predmetu dražby.
Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ.

V prípade, ak boli porušené ustanovenia tohto zákona, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa udelenia príklepu okrem prípadu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa osobitného predpisu; v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty.
V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa odseku 2, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
Účastníkmi súdneho konania o neplatnosť dražby sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľom predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba.
Ak vydražiteľ zmaril dražbu alebo ak súd určil dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste a ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.



Upozorňujeme všetky osoby, ktoré majú k predmetu dražby iné práva, že ich môžu preukázať najneskôr do začatia dražby a uplatniť na dražbe ako dražitelia

S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Vladimír
c) priezvisko Kostovčák
d) sídlo E. B. Lukáča 2, 03601 Martin