Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 214/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 9.11.2017
  • Značka:
  • X006514
AVIČI s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 1/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AVIČI s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Palackého640391101 Trenčín
a) Názov ulice/verejného priestranstva Palackého
b) Orientačné/súpisné číslo 6403
c) Názov obce Trenčín d) PSČ 91101
e) Štát SR
III. Zapísaný Okresný súd Trenčín , oddiel: Sro , vložka číslo: 29209/R
IV. IČO/ dátum narodenia 47471069
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Stavebné bytové družstvo
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Pod Donátom
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Žiar nad Hronom d) PSČ 96501
e) Štát SR
IV. IČO/ dátum narodenia 00176192
C. Miesto konania dražby Notársky úrad Trenčín, Zuzana Karasová, Piaristická 44, 911 01 Trenčín
D. Dátum konania dražby 08. 12. 2017
E. Čas konania dražby 10,00
F. Kolo dražby Prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese Banská Štiavnica, v obci Banská Štiavnica, katastrálne územie Banská Štiavnica zapísané na Okresnom úrade Banská Štiavnica, katastrálnom odbore, na liste vlastníctva číslo 3485, a to:

 

byt č. 31 na 8. poschodí bytového domu so súpisným číslom 1543, vchod č. 4, postavený na pozemku registra C KN parcelné číslo 5328 na ulici MUDr. Jána Straku v Banskej Štiavnici, v celosti so spoluvlastníckym podielom o veľkosti 6970/669120 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a na pozemku registra C KN parcelné číslo 5328 zastavané plochy a nádvoria o výmere 1100m2

H. Opis predmetu dražby

Predmetom dražby je byt č. 31 na 8. poschodí bytového domu so súpisným číslom 1543, vchod č. 4, postavený na pozemku registra C KN parcelné číslo 5328 na ulici MUDr. Jána Straku v Banskej Štiavnici,. Jedná sa o dom, ktorý je vybudovaný celomontovaným panelovým systémom. Bytový dom bol daný do užívania v roku 1986, podľa dokladu uvedeného v úvodnej časti znaleckého posudku, t.j. v bode 5.1 Podklady dodané zadávateľom - potvrdenie Stavebného bytového družstva Žiar nad Hronom. Zadávateľom bol poskytnutý pôdorys bytov na 8. poschodí bytového domu s. č. 1543. Nakoľko byt nebol v deň obhliadky sprístupnený nebolo možné porovnanie predloženého pôdorysu so skutkovým stavom bytu. Bytový dom v ktorom sa nachádza hodnotený byt je zakreslený v informatívnej kópii z mapy v súlade so skutočnosťou.

 

Dispozičné riešenie:

Bytový dom je samostatne stojací dom s technickým podlaží. Dom je tvorený zo 6 sekcií. Každá sekcia má samostatný vchod a schodisko. Vo všetkých vchodoch je 8 obytných podlaží s dvomi bytmi na každom poschodí. V každom vchode sa nachádza celkom 16 bytov, v dome je celkom 96 bytov. Nakoľko v deň obhliadky nebol byt spoluvlastníkmi sprístupnený nebolo možné porovnanie predloženej dokumentácie so skutkovým stavom bytu.

Podľa predloženej dokumentácie predmetný byt číslo 31 pozostáva z 3 izieb, kuchyne, predsiene, chodby, WC, kúpeľne a pivnice a má podlahovú plochu s pivnicou 69,70 m2. Uvedená plocha tvorí čitateľa podielu bytu na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a spoluvlastnícky podiel k pozemku.

Súčasťou bytu: je jeho vnútorné vybavenie, ktoré tvoria vodovodné, kanalizačné, teplonosné, elektrické, telefónne a plynové bytové prípojky, vodorovné a zvislé rozvody okrem stúpacích rozvodov určených na spoločné užívanie, poštová schránka, zvonček, pivnica.

S vlastníctvom bytu: je nerozlučne spojené spoluvlastníctvo spoločných častí domu, spoločných zariadení domu a spoluvlastníctvo alebo iné spoločné práva k pozemku.

Spoločnými časťami bytového domu sa rozumejú časti domu nevyhnutné na jeho podstatu a bezpečnosť a sú určené na spoločné užívanie, najmä základy domu, strecha, chodby, obvodové múry, priečelia, vchody, schodištia, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie a zvislé nosné konštrukcie.

Spoločnými zariadeniami bytového domu: sa rozumejú zariadenia, ktoré sú určené na spoločné užívanie a sú to: výťahy, strojovne výťahov, STA, bleskozvody, vetracie a inštalačné šachty, vodovodné, teplonosné, kanalizačné, elektrické, telefónne a plynové prípojky do domu a to aj v prípade ak sú umiestnené mimo domu a slúžia výlučne domu v ktorom sa hodnotený byt nachádza.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Obhliadka bytového domu bola vykonaná len vo vstupnom vestibule a schodiskovom priestore. Obhliadku ďalších spoločných častí a zariadení bytového domu nebolo možné vykonať. Pri hodnotení spoločných častí a zariadení bytového domu vychádzam zo skutočnosti, že sa jedná o bežný bytový dom v typovom vyhotovení, preto uvažujem s koeficientom vybavenosti 1,00. Pri hodnotení spoločných častí bytového domu, ktoré sú viditeľné z exteriéru vychádzam z ich skutočného stavu.

Základy tvorí základová monolitická železobetónová doska na pilótach s izoláciou proti zemnej vlhkosti. Zvislé konštrukcie sú prefabrikované železobetónové s tepelnou izoláciou. Stropy sú zo železobetónových stropných panelov. Schody sú prefabrikované železobetónové s povrchom z liateho terazza. Zastrešenie tvorí plochá strecha, ktorá bola zateplená v roku 2012. Krytina na plochej streche je z nových asfaltových privarovaných pásov od roku 2012. Klampiarske konštrukcie sú nové od roku 2012 z pozinkovaného plechu úplné. Nové oplechovanie parapetov je z poplastovaného hliníkového plechu. Fasáda je od roku 2012 zateplená s úpravou vonkajších povrchov omietkou na báze umelých hmôt. Úpravy vnútorných povrchov tvoria omietky vápenné s olejovým náterom do výšky cca 1,20 m a podhľady vo vstupných vestibuloch. Vnútorné keramické obklady sa v dome nenachádzajú. Dvere sú drevené plné a zasklené dyhované. Vstupné dvere do domu sú plastové s vákuovým zasklením. Okná v bytoch domu sú plastové s vákuovým zasklením. Okná technického podlažia schodiskových priestorov sú pôvodné zdvojené oceľové. Povrchy podláh v prevažujúcej miere sú z liateho terazza a z novej keramickej dlažby. Rozvody ústredného vykurovania sú z pozinkovaných rúr s oceľovými vykurovacími telesami v spoločných priestoroch domu. Elektroinštalácia je svetelná a motorická. Bleskozvod má kompletný rozvod. Vnútorný vodovod má stúpacie a ležaté rozvody z oceľových rúr pre studenú a teplú vodu. Vnútorná kanalizácia má zvislé zvody a ležaté rozvody z plastových rúr. Vnútorný plynovod má rozvod zemného plynu. Výťahy sú bežné osobné. V dome je rozvod verejného telefónu, požiarnej vody vrátane hydrantov, rozvod spoločnej televízie pod omietkou a domáci telefón s elektronickým vrátnikom.

 

Stavebne - technický popis vybavenia bytu:

Nakoľko nebol umožnený vstup do hodnoteného bytu nebolo umožnené vykonať jeho obhliadku. Pri hodnotení bytu vychádzam zo skutočnosti, že sa jedná o bežný byt dom v typovom vyhotovení, preto uvažujem s koeficientom vybavenosti 1,00.

 

Technický stav domu a bytu:

Pri stanovení technickej hodnoty bytu je uvažované so životnosťou bytového domu 100 rokov vzhľadom na zrealizované zateplenie bytového domu. V roku 2012 bola zrealizovaná vyššie citovaná obnova domu, ktorá sa týka len prvkov krátkodobej životnosti bytu a preto nemá vplyv na celkovú životnosť bytového domu.

 

Určenie spoluvlastníckeho podielu:

Podľa LV je spoluvlastnícky podiel na spoločných častiach, spoločných zariadeniach bytového domu a spoluvlastnícky podiel k pozemku pod bytovým domom 6970/669120 - in.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Záložné právo k bytu č. 31 podľa paragrafu 15 zákona č. 182/93 Z. z. v prospech ostatných vlastníkov bytov a nebytových priestorov.
b) Pod V 431/2009 vzniká vecné bremeno - právo doživotného bezplatného užívania bytu č. 31 na 8. p., vchod 4 + podiel 6970/669120 na spol. častiach, zariadeniach domu, pozemku v celosti v prospech oprávneného: Tučeková Eva rod. Báliková (nar. 27.11.1959), bytom Dr. J. Straku 1543/4 , Banská Štiavnica
c) Poznámka:
Poznamenáva sa oznámenie o realizácii záložného práva záložným veriteľom Stavebné bytové družstvo, Pod Donátom 3, 965 01 Žiar nad Hronom, IČO: 00 176 192) predajom nehnuteľností - byt č. 31 na 8. poschodí vchod 4 + spoluvlastnícky podiel 6970/669120 na spoloč. častiach, zariaď. domu a pozemku formou dobrovoľnej dražby v zmysle zákona č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách (zapísané dňa 23.08.2017), P-138/2017.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
bola zistená znaleckým posudkom č. 77/2017 zo dňa 28.09.2017, vyhotoveným znalcom Ing. Pavlom Rosívalom:
Všeobecná hodnota bytu:
22 700,00 € (slovom: dvadsaťdvatisícsedemsto euro)

Všeobecná hodnota práv a závad (vecné bremeno):
7 600,00 € (slovom: sedemtisícšesťsto euro)
K. Najnižšie podanie 22700,-
L. Minimálne prihodenie 500,-
M. Dražobná zábezpeka a) výška 5000,-
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Dražobná zábezpeka musí byť budúcim účastníkom dražby uhradená bezhotovostným bankovým prevodom alebo vkladom na účet Dražobníka IBAN: SK12 1100 0000 0029 2390 4074 vedený v Tatra banka, a.s., variabilný symbol vkladu 12017. Prípustné je aj zloženie bankovej zábezpeky vo forme bankovej záruky, alebo do notárskej úschovy v lehote uvedenej v Oznámení o dražbe. Zloženie dražobnej zábezpeky nie je možné šekom ani platobnou kartou.


c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Účastník dražby predloží pri zápise do dražby doklad o zaplatení dražobnej zábezpeky (bankou potvrdený vklad v hotovosti s variabilným symbolom vkladu 12017, výpis z účtu o odpísaní čiastky z účtu s variabilným symbolom 12017, záručné listiny osvedčujúce bankovú záruku).
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Začína sa dňom zverejnenia oznámenia v Obchodnom vestníku a končí sa otvorením dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, dražobnú zábezpeku alebo listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo po upustení od dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Cenu dosiahnutú vydražením do 6.640,00 EUR je vydražiteľ povinný uhradiť ihneď po príklepe, nad túto sumu do 15 dní, pokiaľ sa vydražiteľ s navrhovateľom dražby nedohodnú inak. Vydražiteľ je povinný uhradiť cenu spôsobmi uvedenými pri zložení dražobnej zábezpeky formou bezhotovostného prevodu na účet dražobníka alebo zložením hotovosti na účet dražobníka, pričom táto sa započítava vydražiteľovi do ceny dosiahnutej vydražením. V prípade bankovej záruky je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v plnej výške prevodom na účet dražobníka alebo zložením hotovosti na účet dražobníka. Účtom dražobníka sa vo všetkých prípadoch myslí účet vedený v banke Tatra Banka, a.s. č. účtu: IBAN: SK12 1100 0000 0029 2390 4074
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. termín: 24.11.2017, o 11:00 hod. 2. termín: 01.12.2017, o 11:00 hod.
Miesto obhliadky Stretnutie záujemcov o obhliadku v oboch termínoch sa uskutoční pred bytovým domom na ulici MUDr. Jána Straku so súpisným číslom 1543, vchod č. 4 v Banskej Štiavnici.
Organizačné opatrenia V prípade záujmu o účasť na obhliadke, žiadame záujemcov o
prihlásenie sa a kontaktovanie dražobnej spoločnosti na tel. č.:
00421911363177  najneskôr 1 deň
pred termínom obhliadky.
K obhliadke je potrebné priniesť si úradný doklad totožnosti /
napr. občiansky preukaz, pas/, právnické osoby aj úradný
výpis z registra, kde je zapísaná a z ktorého bude vyplývať, kto
je oprávnený v jej mene konať (napr. výpis z obchodného
registra, výpis zo živnostenského oprávnenia) nie starší ako 1
mesiac.
Účastníkom dražby môže byť osoba, ktorá spĺňa podmienky
ustanovené zákonom č.527/2002 Z.z. o dobrovoľných
dražbách a dostavila sa s cieľom urobiť podanie. Ostatné
osoby platia vstupné vo výške 3 EUR.
Účastníkom dobrovoľnej dražby môžu byť len osoby, ktoré
spĺňajú zákonné podmienky v zmysle §5 zák. č. č.527/2002
Z.z. o dobrovoľných dražbách a ktoré pred začatím dražby
predložia dražobníkovi:
a) doklad o zložení dražobnej zábezpeky v zmysle
tohto oznámenia
b) čestné vyhlásenie, že nie je osobou vylúčenou z
dražby v zmysle §20 ods. 2 zák. č. č.527/2002 Z.z. o
dobrovoľných dražbách
c) doklad totožnosti (napr. platný občiansky
preukaz, cestovný pas a pod.),
d) ak ide o právnickú osobu, úradný výpis z
registra, kde je zapísaná a z ktorého bude vyplývať, kto je
oprávnený konať v jej mene (napr. výpis z obchodného
registra, živnostenského oprávnenia), nie starší ako 1 mesiac,
v prípade zastúpenia účastníka splnomocnencom – špeciálne
splnomocnenie s úradne osvedčeným podpisom zastúpeného
účastníka, pričom zo splnomocnenia musí výslovne vyplývať
oprávnenie splnomocnenca konať v mene zastúpeného na
dobrovoľnej dražbe.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Po zaplatení ceny dosiahnutej vydražením vydražiteľom v stanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu. Dražobník vydá vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Ak nadobudol vydražiteľ vlastnícke právo k predmetu dražby, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa za podmienok uvedených v oznámení o dražbe bez zbytočných prieťahov. Dražobník na mieste spíše zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice obdrží predchádzajúci vlastník predmetu dražby a dve vyhotovenia vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe, o tom dražobník túto osobu poučí.
Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul
b) meno Zuzana
c) priezvisko Karasová
d) sídlo Piaristická 44, 91101 Trenčín