Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 214/2017
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 9.11.2017
  • Značka:
  • K037317
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Marek Švajlenko
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Škultétyho 2078/3, 075 01 Trebišov
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 03.06.1984
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Erika Šimová
Sídlo správcu: Čajakova 5, 04001 Košice
Kotakt na správcu : 0915907055, erika.simova.ak@gmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 32OdK/81/2017 S 1329
Spisová značka súdneho spisu : 32OdK/81/2017
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

JUDr.Erika Šimová, so sídlom kancelárie Čajakova 5, 040 01 Košice, správca majetku Marek Švajlenko , nar. 03.06.1984, bytom: Škultétyho 2078/3, 075 01 Trebišov , konkurzné konanie vedené OS Košice I pod sp.zn. 32OdK/81/2017 - S1329, týmto vyhlasuje v zmysle ustanovenia § 167n ods. 1 a § 167p zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZKR“) ponukové konanie na speňaženie majetku vo vlastníctve dlžníka:

1.Opis: pozemok parcela registra „C“: 1217/1 záhrady o výmere 300 m2,

štát: SR

obec: Trebišov

katastrálne územie: Trebišov

číslo listu vlastníctva: 8773

Podiel dlžníka : 4/5

Súpisová hodnota: 2400 EUR

Podstata: všeobecná

Deň zápisu: 03.11.2017

Dôvod zapísania majetku: majetok podliehajúci konkurzu

 

V 1. kole verejného ponukového konania nižšie uvedenú hnuteľnú vec správca ponúka na predaj v súlade s ust. § 167p ods. 1 ZKR podľa kritéria NAJVYŠŠIA PONÚKNUTÁ KÚPNA CENA.

Lehota na predkladanie ponúk: 10 dní odo dňa zverejnenia tejto ponuky v Obchodnom vestníku.

Spôsob uplatnenia ponuky: Doručenie podpísanej písomnej ponuky záujemcu spolu s označením záujemcu a výšky ponúkanej sumy v zapečatenej obálke s označením „KONKURZ 32OdK/81/2017 PONUKA– NEOTVÁRAŤ“ do sídla kancelárie správcu v lehote podľa tohto oznámenia. Záujemca fyzická osoba v ponuke uvedenie svoje meno, priezvisko, adresu bydliska a číslo účtu, na ktorý mu bude vrátená záloha v prípade, ak iný záujemca ponúkne vyššiu kúpnu cenu. Záujemca právnická osoba je povinná priložiť k písomnej ponuke fotokópiu výpisu z obchodného alebo iného registra a číslo účtu, na ktorý mu bude vrátená záloha v prípade, ak iný záujemca ponúkne vyššiu kúpnu cenu. Pri úhrade zálohy na celú ponúknutú sumu na účet správcu je potrebné uviesť do poznámky pre príjemcu meno a priezvisko záujemcu fyzickej osoby alebo obchodné meno(názov) právnickej osoby.

Číslo bankového účtu: IBAN SK 15 0900 0000 0001 0124 3386 vedený v SLSP, a.s. Obhliadka: Obhliadku je potrebné vopred dohodnúť e-mailom na adrese erika.simova.ak @gmail.com alebo telefonicky na čísle 0915 907 055.

Otvorenie obálok: Otvorenie obálok sa uskutoční na adrese správcovskej kancelárie, a to v lehote 3 dní od uplynutia lehoty na predkladanie ponúk. O výsledku oboznámenia sa s ponukami spíše správca úradný záznam, ktorý založí so správcovského spisu. Každý veriteľ prihlásenej pohľadávky má právo sa zúčastniť na otvorení obálok.

Poučenie: Správca poučuje prípadných záujemcov s súlade s ustanovením § 167p ZKR, že prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu. Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť nadobúdateľ na svoje náklady. Ak sa hnuteľné veci podliehajúce konkurzu nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestávajú podliehať konkurzu. Ak o takýto súbor hnuteľných vecí prejaví záujem veriteľ prihlásenej pohľadávky, správca ho prevedie tomu veriteľovi prihlásenej pohľadávky, ktorý ponúkne do desiatich dní od skončenia tretieho ponukového konania najvyššiu ponuku. Ak viacerí veritelia prihlásenej pohľadávky ponúknu rovnaké sumu, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť veriteľ na svoje náklady.

V zmysle ust.§ 167r ZKR :

  1. Oprávnená osoba podľa odseku 4 so súhlasom dlžníka má právo kedykoľvek a ktorúkoľvek časť majetku vykúpiť z konkurznej podstaty za cenu stanovenú znaleckým posudkom. Ustanovenia o pravidlách speňažovania sa v tom prípade nepoužijú.
  2. Oprávnená osoba podľa odseku 4 so súhlasom dlžníka má právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za cenu, ktorá bola dosiahnutá v dražbe, v ponukovom konaní alebo za cenu ponúknutú veriteľom, ak takúto cenu uhradí správcovi do desať dní od skončenia dražby, ponukového konania alebo predloženia ponuky veriteľom.
  3. Ak so súhlasom dlžníka jeho príbuzný v priamom rade, jeho súrodenec alebo manžel uplatní právo vykúpiť obydlie dlžníka z konkurznej podstaty, nepostihnuteľná hodnota obydlia dlžníka sa započíta na úhradu kúpnej ceny.
  4. Oprávnenou osobou na účely uplatnenia práva vykúpiť majetok z konkurznej podstaty sa rozumie dlžníkov príbuzný v priamom rade, jeho súrodenec, manžel alebo obec, v ktorej katastrálnom území sa nehnuteľnosť nachádza.
  5. Ak sa poruší právo oprávnenej osoby podľa odseku 4 vykúpiť majetok z konkurznej podstaty, má táto osoba právo domáhať sa od nadobúdateľa, aby jej vec ponúkol na predaj. Toto právo zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov od speňaženia veci.

JUDr.Erika Šimová, správca