Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 213/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 8.11.2017
  • Značka:
  • X006497
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DD 487/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Slovenská sporiteľňa, a.s. v skratke SLSP, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Tomášikova
b) Orientačné/súpisné číslo 48
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 83237
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 00151653
C. Miesto konania dražby Palace Hotel Polom, P. O. Hviezdoslava 22, 010 01 Žilina, miestnosť „Biely salónik“
D. Dátum konania dražby 04. 12. 2017
E. Čas konania dražby 09.20 hod.
F. Kolo dražby prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

PREDMET DRAŽBY – spoluvlastnícky podiel 1/1

Základná špecifikácia:

Číslo LV:
1452

Okres: Martin
Obec: Sučany
Katastrálne územie: SUČANY

Okresný úrad – katastrálny odbor: Martin

Pozemky parc. reg. „C“:

Parcelné číslo:

Druh pozemku:

Výmera v m2:

Poznámky - charakteristika - príslušnosť k ZÚO - EL:

678

zastavané plochy a nádvoria

229

 

679

záhrady

249

 

Stavby:

Súpisné číslo:

Stavba postavená na parcele reg. „C“ číslo:

Charakteristika:

Druh stavby:

180

678

 

rodinný dom

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na LV: drobná stavba – kotol, murovaná dielňa, humno, plot čelný drevený, plot murovaný, plot záhradný, vodovodná prípojka, elektrická prípojka, kanalizácia do verejnej siete, spevnené plochy, spevnená plocha betónová, vonkajšie schody, altánok a pod.

 

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Opis predmetu dražby a opis stavu predmetu dražby:

Rodinný dom súp.č. 180 na parc.č. 678, k.ú. Sučany

Rodinný dom bol postavený v roku 1900 a prístavba a podkrovie 2002, dokončenie v r. 2007.V priebehu životnosti bola stavba viackrát upravovaná, v r. 2002 bola pristavaná vstupná veranda, prístavba s hygienickým zariadením, kotolňou a nad celým domom sa vybudovalo obytné podkrovie. Vymenilo sa vnútorné vybavenie domu a modernizácia prebehla do dnešného času. V dome aj v novej časti sú nové rozvody vykurovania vrátane radiátorov, vody, kanalizácia elektroinštalácia, PB, nové omietky, podlahy, vonkajšia fasáda, vonkajšia fasáda zateplenie, predná časť nie je zateplená. Na streche je nová plechová krytina a klampiarske konštrukcie. Vymenená je väčšina okien a dverí. Nové sú schody do podkrovia. Rodinný dom je samostatne stojaci bez podpivničenia s pristavanou verandou.

Na 1.NP sa nachádza veranda, kuchyňa, chodba so schodiskom, špajza, kúpeľňa, WC a dve obytné miestnosti. V podkroví sa nachádza kúpeľňa s WC a tri miestnosti.

1.NP

Vybavenie podlažia: Kotol KÚ na tuhé palivo, kombinovaný elektrický bojler na ohrev TÚV, kuchyňa s plynovým sporákom, kúpeľňa -zariaďovacie predmety.

Základy sú pásové, s vodorovnou izoláciou. Podmurovka je murovaná, omietaná, výška do 50 cm. Nosné múry sú v pôvodnej časti tehlové, murované v hr.55 cm, deliace priečky sú murované, v prístavbe sú obvodové múry z Yporu hr.30 cm. Vnútorné omietky sú vápenné hladké, vonkajšia fasáda je z hladkej silikátovej omietky a zateplenie obvodových stien z 3 strán. Zo severnej časti je kabrincový obklad. Stropy nad pôvodnou časťou sú drevené s podhľadom, v prístavbe je montovaný, keramický obklad. Strecha je valbová, hambálková konštrukcia krovu, krytina z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Podlahy sú na verande, kuchyni, chodbe a WC s keramickej dlažby, v špajzi z betónovej mazaniny. Okná sú prevažne EUROOKNÁ s izolačným dvojsklom. Vo verande drevené zdvojené. Vykurovanie je centrálne, kotol na tuhé palivo. V kúpeľni je samostatný rebríkový radiátor, sprchovací kút, umývadlo s pákovými batériami. Steny a sprcha obložená keramickým obkladom. Je tu svetelná a motorická elektroinštalácia. Rozvod studenej a teplej vody v pozinkovanom potrubí. Kanalizačné stupačky sú z PVC. Schody do podkrovia sú drevené bez podstupníc. Vo verande je krb s otvoreným ohniskom. V kuchyni je sporák na PB, kuchynská linka na báze dreva s nerezovým drezom a rozvod studenej vody. Na stene za linkou je keramický obklad.

 

Podkrovie

Vybavenie podlažia: 1*plastová rohová obmurovaná vaňa, 1*umývadlo, 1*nerezový drez v kuchyni v kuchynskej linke, 1 * kuchynský sporák plynový, kuchynská linka o dĺžke 382cm, 1*WC .

Nosné múry sú murované na nadstavbe z Yporu hr.30 cm. Vnútorné omietky sú vápenné hladké, vonkajšia fasáda je z hladkej silikátovej omietky a zateplenie obvodových stien do 1/3.Stropy je drevený so sadrokartónovým podhľadom. Podlahy sú laminátové veľkoplošné parkety, jedna miestnosť je PVC. Okná sú prevažne EUROOKNÁ s izolačným dvojsklom a strešné okná. Vykurovanie je centrálne, kotol na tuhé palivo. Radiátory sú hliníkové. V kúpeľni je samostatný rebríkový radiátor, sprchovací kút, umývadlo s pákovými batériami. Steny a vaňa je obložená keramickým obkladom. Je tu svetelná a motorická elektroinštalácia. Rozvod studenej a teplej vody. v plastovom potrubí. Kanalizačné stupačky sú z PVC.V kuchyni je plynový sporák s elektrickou rúrou, kuchynská linka na báze dreva s nerezovým drezom a rozvod studenej vody a teplej vody a pákové batérie. Na stene za linkou je keramický obklad. V kúpeľni je vaňa, umývadlo a WC s kombi nádržkou.

 

Príslušenstvo predmetu dražby:

Drobná stavba – kotol

Kotolňa bola pristavaná ku domu z južnej časti v r.2002.Má samostatný vchod. Nachádza sa tu jedna miestnosť, v ktorej je sklad paliva a kotol na pevné palivo. Základy sú jednoduché, pásové, obvodové mury murované z YPORU hr.30 cm, strecha je pultová s krytinou z pozinkovaného plechu. Strop je trámčekový. Podlaha je z betónovej mazaniny. Je tu svetelná elektroinštalácia, zdvojené okno a drevené látkové dvere. Vonkajšia omietka je silikátová, vnútorné povrchy sú hladké. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu.

 

Murovaná dielňa

Murovaná dielňa bola prerobená z drevárne. Urobili sa murované obvodové steny z YPORU, vonkajšia omietka je silikónový, vnútorné omietky sú vápennocementové, podlaha je betónová, krov je pultový drevený, krytina je plechová, dvere sú drevené hladké, okno je jednoduché drevené. Elektroinštalácia je svetelná.

 

Humno

Humno pôvodné je z r.1900. Pod humnom je betónová pivnica, s ŽB stropom, betónová podlaha bez omietky.1.NP je drevená konštrukcia na pätkách, sú to hranoly napustené impregnáciou, betónová podlaha. Strecha je pultová, oceľová krytina.

 

Plot čelný drevený

Plot od ulice Ď. Langfelda má pásový základ a oceľové stĺpiky, medzi ktorými je výplň z drevených zvislých latiek. V plote sú osadené plotové vráta a vrátka rovnakého konštrukčného vyhotovenia. Bol vybudovaný v r. 2002.

 

Plot murovaný

Dvor je oplotený murovaným plotom, ktorý bol postavený v r.1980.Plot je murovaný z tehla hr.30 cm a omietnutý brizolitom. Má pásový základ po celej dĺžke.

 

 

Plot záhradný

Od ulice M. Hodžu a od dvora je plot z oceľových stĺpikov, medzi ktorými je výplň zo strojového pletiva. Bol postavený v r.1987.

 

Vodovodná prípojka

Vodovodná prípojka bola vyhotovená v r.1996, je to Pe potrubie.

 

Elektrická prípojka

Elektrická prípojka bola vyhotovená v r.1996. Bola vyhotovená nová prípojka vzdušná, od elektrického stĺpa k rodinnému domu.

 

Kanalizácia do verejnej siete

Kanalizácia bola vybudovaná v r.2016, je plastové potrubie do verejnej kanalizácie.

 

Spevnené plochy

Spevnená plocha betónová

Vonkajšie schody

 

Altánok

Altánok je drevený, je prerobený z drevárne, sú to drevené stĺpiky na oceľových pätkách, strecha je pultová drevená, krytina je plechová.

 

Príslušenstvo predmetu dražby je v stave primeranom veku a údržbe stavby.

 

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby, sú rovinaté. Sú čiastočne zastavané rodinným domom s.č. 180 a príslušenstvom. Nachádza sa v širšom centre miestnej časti obce - mesta. Pozemok je prístupný priamo z miestnej komunikácie ( hlavnej cesty ). Pozemky sú oplotené a napojené na verejný vodovod, kanalizáciu a elektrinu a plyn. V obci je vybudovaná verejná kanalizácia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo v prospech Slovenskej sporiteľne,a.s.,Tomášikova 48,832 37 Bratislava,IČO 00 151 653,rodinný dom súp.č.180 na parcele č.678,pozemky parc.reg.C č.678,679,-V 4672/2009 zo dňa 07.01.2010-vz 7/10

Vyššieuvedené záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona číslo 40/1964 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Číslo znaleckého posudku: 191/2017
Meno znalca: Ing. Zuzana Ponechalová
Dátum vyhotovenia: 02.10.2017
Všeobecná cena odhadu: 60.700 EUR

K. Najnižšie podanie 60.700,- EUR
L. Minimálne prihodenie 500,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 10.000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka ,
2. V hotovosti do pokladne dražobníka v mieste konania dražby,
3. Banková záruka,
4. Notárska úschova.

V hotovosti do pokladne dražobníka v mieste konania dražby alebo prevodom na účet dražobníka číslo IBAN: SK3009000000000634824693, BIC: GIBASKBX vedený v Slovenskej sporiteľni, a. s. s variabilným symbolom 4872017.

Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Príjmový pokladničný doklad na hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka zložená do pokladne dražobníka, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby alebo v hotovosti.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka číslo IBAN: SK3009000000000634824693, BIC: GIBASKBX vedený v Slovenskej sporiteľni, a. s. s variabilným symbolom 4872017 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby. Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6.640,- EUR, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 15.11.2017 o 12:00 hod. Obhliadka 2: 30.11.2017 o 12:00 hod.
Miesto obhliadky Obhliadky sa uskutočnia na mieste, kde sa nachádza predmet dražby.
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa môžu ohlásiť aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0132, Po - Pi 8:00 - 16:00 hod.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa osobitného predpisu, ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Marta
c) priezvisko Pavlovičová
d) sídlo Šafárikovo námestie 4, Bratislava 811 02