Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 213/2017
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 8.11.2017
  • Značka:
  • K036924
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: CERTIFIKOVANÁ INVESTIČNÁ A STAVEBNÁ SPOLOČNOSŤ, s.r.o. v konkurze
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: DLHÁ 90, 01009 ŽILINA
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 31615422
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Marína Gallová
Sídlo správcu: Jilemnického 30, 03601 Martin
Kotakt na správcu : 0918532012, marina.gallova@gmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 4K/2/2011 S1486
Spisová značka súdneho spisu : 4K/2/2011
Druh podania : Oznámenia súvisiace s dražbou majetku podliehajúceho konkurzu

OZNÁMENIE O VÝSLEDKU DRAŽBY

 

 

Dátum konania dražby:

20.10.2017

Čas konania dražby

10.00 hod.

Miesto konania dražby:

v priestoroch budovy na ulici Flámska 9783/1, 036 01 Martin, miestnosť č.d. 106

Opakovanie dražby:

prvá dražba

 

Predmet dražby :

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese Žilina, obci Žilina, katastrálne územie Žilina, Okresný úrad Žilina- katastrálny odbor na LV č. 7944 ako:

- záhrady- parc. č. 1997 – o výmere 125 m2 v podiele 1/1,

- zastavané plochy a nádvoria - parc. č. 1998 – o výmere 361 m2 v podiele 1/1,

- dom postavený na par. č 1998 so súp. č. 969 v podiele 1/1.

 

Opis predmetu dražby :

Dom sa nachádza na ul. Moyzesova 16 v centrálnej mestskej časti Staré mesto krajského mesta Žilina, na ulici v radovej zástavbe prevažne starších bytových domov. Terén je rovinatý, prístup po spevnenej komunikácii priamo z ulice, možnosť napojenia na všetky verejné rozvody IS. Úzke centrum mesta – Nám. A. Hlinku a Národná ulica vo vzdialenosti cca. 450 m. V meste je kompletná občianska vybavenosť a doprava. Dom je v stave nedokončenej rekonštrukcie, zanedbaný, vyžaduje okamžitú kompletnú rekonštrukciu. Orientácia hlavných miestností je na SV a JZ stranu, možnosť rozšírenia súčasnej zástavby je len čiastočná. V mieste je bežná hlučnosť a prašnosť od dopravy, žiadne prírodne lokality v bezprostrednom okolí.

 

Opis stavu, v akom sa predmet dražby nachádza:

Dom súp.č. 969 na parc.č. 1998 v k.ú. Žilina

Dom sa nachádza v radovej uličnej zástavbe starších bytových domov v rovinatom teréne. Dom má v časti od ulice – uvažované ako pôvodná časť domu, tri nadzemné podlažia, sedlovú strechu, v časti z dvora – uvažované ako prístavba, má dve nadzemné podlažia a pultovú strechu, povalový priestor je bez stavebného využitia. I.NP je čiastočne zapustené do terénu, nachádzajú sa v ňom dva vchody od ulice a vstup na dvor, naposledy bolo uţívané ako pohostinstvo, v II. a III. NP boli pravdepodobne umiestnené byty, nakoľko dom je v stave začatej kompletnej rekonštrukcie – v stave takmer hrubej stavby, presné pôvodné dispozičné riešenie nebolo možné zistiť. Na základe konzultácie s obyvateľmi susedného domu bolo zistené, ţe susedný dom bol postavený v r. 1921, a ţe ohodnocovaný dom bol postavený ešte skôr. Vo výpočte je uvaţované, ţe pôvodná časť domú má 100 rokov, prístavba do dvora je z r. 1950. Vzhľadom na stavebnotechnický stav a skutočnosť, ţe presný vek domu sa nepodarilo zistiť je opotrebenia vypočítané lineárnou metódou so stanovením životnosti kubickou metódou.

Uvažovaný technický stav: - Základy betónové základové pásy, zvislá nosná konštrukcia murovaná z tehál v I.NP v hr. od 45 cm do 60 cm, v ostatných podlažiach od 40 do 45 cm – poškodené, zavlhnuté od základov a od strechy, stropy v I.NP uvažované betónové s rovným podhľadom v II. NP a III. NP drevené trámové s rovným podhľadom panelov a v časti profilovaný plech na drevených trámoch – nedokončené, provizórne vyhotovené, v pôvodnej časti je krov drevený väznicový sedlového tvaru, v časti prístavby drevený pultový, krytina strechy a klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu – poškodené, vnútorné povrchy z hladkých vápenných omietok – v prevažnej časti domu odstránené, vonkajšie omietky vápenno-cementové – poškodené, opadané, zavlhnuté od strechy, keramické obklady v na stenách v hygienických zariadeniach a v kuchyniach - poškodené, schody železobetónové s povrchom nástupnice z liateho terazza, dvere drevené rámové – v prevažnej časti domu sa nevyskytovali, jedny vchodové od ulice kovové s vonkajšími kovovými mrežami, okná drevené dvojité – poškodené, odstránené, v I.NP s vonkajšími kovovými mrežami, podlahy uvažované v obytných miestnostiach drevené dosky – v prevažnej časti odstránené, v ostatných keramická dlažba, vykurovanie – nevyskytuje sa, elektroinštalácia svetelná a motorická - poškodená, vodovod uvažovaný z pozinkovaného potrubia - poškodený, kanalizácia uvažovaná z liatinového potrubia, ohrev vody – nevyskytuje sa, hygienické zariadenie – v I.NP je splachovací záchod „kombi“ s keramickým umývadlom. V III. NP zo strany od ulice je jeden balkón. Dom je napojený na verejné rozvody IS vody, kanalizácie a plynu.

Dom je vo veľmi zlom technickom stave, s poškodenými všetkými konštrukčnými prvkami dlhodobej aj krátkodobej životnosti, viď. fotodokumentácia v prílohe posudku. Dom je opustený, stavebné práce na rekonštrukcii dlhšiu dobu nevykonávané, nie je zabezpečený voči poveternostným vplyvom a vniknutiu cudzích osôb – nezabezpečený vstup na pozemok a do budovy zo strany dvora. Dom vyžaduje okamžitú kompletnú rekonštrukciu.

 

Hospodárska stavba na parc.č. 1998

Stavba sa nachádza na dvore z JZ strany domu súp.č. 969, je samostatne stojaca, jednopodlažná, nepodpivničená, strecha je pultová. Uvažovaný rok výstavby 1950, uvažované, že bola užívaná ako sklad tvoriaci príslušenstvo k bytom v dome. Základy sú betónové, obvodové murivo z tehly hr. 20 cm – poškodené, stropy drevené trámové – v časti prepadnuté, krov drevený pultový, v prevažnej časti padnutý, krytina z azbestocementových šablón – poškodená, omietky vápenné poškodené, dvere a okná sa nevyskytujú, podlahy betónové. Stavba je zanedbaná, poškodená vo veľmi zlom technickom stave, vyžaduje okamžitú kompletnú rekonštrukciu resp. asanáciu. Vzhľadom na stavebnotechnický stav je vo výpočte uvažované s maximálnym opotrebením stavby, v zmysle metodiky max. 90%.

 

 

 

Označenie navrhovateľa:

Navrhovateľom dražby je JUDr. Marína Gallová – správca konkurznej podstaty, so sídlom: Jilemnického 30, 036 01 Martin, IČO : 42 214 897.

 

Označenie dražobníka:

Dražby a aukcie, s.r.o.

sídlo: Flámska 9783/1, 036 01 Martin

IČO : 36 751 642

DIČ : 202 2355170

Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Žilina, oddiel : Sro, vložka číslo : 18739/L

 

Označenie licitátora:

Hanajík Ivan

 

 

Všeobecná hodnota:

142.000,00 €

Najnižšie podanie:

142.000,00 €

Cena dosiahnutá vydražením:

 

 

 

142.000,00 €

     

 

JUDr. Marína Gallová, správkyňa