Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 212/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 7.11.2017
  • Značka:
  • X006476
LICITOR group, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo D 700217
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko LICITOR group, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Sládkovičova601001 Žilina
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sládkovičova
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sa , vložka číslo: 10476/L
IV. IČO/ dátum narodenia 36421561
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby sídlo dražobníka: Sládkovičova 181/6, 010 01 Žilina (dražobná miestnosť – na 2. poschodí)
D. Dátum konania dražby 30. 10. 2017
E. Čas konania dražby 11:30 hod.
F. Kolo dražby 1.
G. Predmet dražby

Číslo LV

Katastrálne územie

Vedené Okresným úradom, katastrálny odbor

150

Predmier

Bytča

Pozemky parcely registra „C“:

Parc. č.

Druh pozemku

Výmera v m2

Spôsob využitia pozemku

32

Záhrady

385

4

34

Zastavané plochy a nádvoria

221

15

Stavby:

Súp. číslo stavby

Postavená na parc. č.

Výmera pozemku v m2

Popis stavby

Druh pozemku

Pozn.

47

34

221

10 – rodinný dom

Zastavané plochy a nádvoria

 

Výška spoluvlastníckeho podielu záložcu:                                            1/1  

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom s. č. 47, Predmier – Ulica Bajzová

 

                                                               POPIS STAVBY:

 

Umiestnenie stavby:

Rodinný dom je postavený na pozemku CKN parcelné číslo 34, na ul.  Bajzova, v obci Predmier. Dom je samostatne postavený, v zastavanom území obce, ktorá sa nachádza v okrese Bytča. Nachádza sa v centre obce. Prístup na pozemok a k rodinnému domu je z miestnej cesty, ktorá je situovaná z juhozápadnej strany, predzáhradka je oplotená. V blízkosti sú rodinné domy, záhrady, miestny park, kostol, obecný úrad, obchody, cesta a chodníky, zástavka autobusu. V obci je škola, materská škola, obchody, obecný úrad, pošta, kultúrny dom, zdravotné stredisko. K rodinnému domu sú vybudované: prípojka vody, elektrická prípojka NN, prípojka telefónu. Kanalizačný odpad je zaústený do vlastnej žumpy.

 

 

 

Dispozičné riešenie:

Rodinný dom je jednoduchá murovaná stavba, ktorá má zo severnej strany hospodársku stavbu rozdelenú na maštaľ a stodolu. Dom má jedno nadzemné podlažie a podkrovie. Prístup na prízemie je riešený z nádvoria  do chodby, vpravo je kuchyňa a schody na podkrovie a obývacia izba. Priamo z chodby je vstup do kúpeľne a vľavo je izba. Na podkroví sú chodba so schodmi a jedná izba s balkónom. V stodole je pristavená jedná miestnosť ako kotolňa.

Rodinný dom bol postavený približne v roku 1930, v roku 2012 dom bol prestavaný a modernizovaný, na povale sa vyhotovilo podkrovie. V roku 1955 bol opravený krov a vymenená krytina. V roku 2012 bola pristavená kotolňa, vybudované prípojky a vymenené vnútorné rozvody.

 

Technické riešenie:

Základy - 1. NP - betónové pásy, objekt má pôvodnú vodorovnú izoláciu proti vode a zemnej vlhkosti nefunkčnú. Zvislé nosné konštrukcie - 1. NP - murované z plných tehál do hr. 60 cm, pôvodná hladká omietka je narušená, dve steny sú obložené dreveným obkladom, za obkladom je odvetravacia medzera.

Deliace konštrukcie - 1. NP- podkrovie má steny murované z tvárnic YTONG, stena na priečelí je obložená dreveným obkladom. Vodorovné nosné konštrukcie - strop - 1. NP - drevený trámový s vrchným a spodným záklopom. Podhľad je drevený. Na podkroví je strop drevený trámový s podbitím, ktorý kopíruje tvar strechy. Komínové teleso je murované z tvárnic Schiedel.

Schody na podkrovie sú zalomené, z tvrdého dreva, nástupnice sú z tvrdého dreva.

Strecha - krov - 1. NP - konštrukcia krovu je drevená sedlová s klieštinami, strecha je sedlová, krytiny strechy na krove - strešná krytina- škridla pálená.; klampiarske konštrukcie strechy - z pozinkovaného plechu. Sú to žľaby a zvody, záveterné lišty, oplechovanie komína, vonkajšie parapety sú z pozinkovaného plechu.

 

Úpravy vonkajších povrchov - 1. NP - obvodové konštrukcie majú pôvodnú povrchovú omietku vápennú, ktorá je na mnohých miestach narušená, opadaná a degenerovaná. Od roku 2012 sú dve steny obložené dreveným obkladov, za obkladom je odvetravcia medzera, stena na priečelí je obložená dreveným obkladom.

 

Úpravy vnútorných povrchov - 1. NP a podkrovie - sadrové omietky a maľba, vnútorné obklady - 1. NP - v kúpeľni, v sprchovacom kúte a okolo WC; v kuchyni pri sporáku a kuchynskej linke. Drevené a zámočnícke konštrukcie sú opatrené nátermi.

Výplne otvorov - dvere - 1. NP - drevené, plné a presklené, v obložkovej zárubni, vchodové sú masívne; dvere na balkón sú drevené s izolačným sklom.

Okná sú drevené, doskové s izolačným sklom. Na oknách sú plastové žalúzie.

Podlahy obytných miestností - 1. NP - dlažkovica, na podkroví sú veľkoplošné, laminátové parkety, dlažby a podlahy ostatných miestností - 1. NP- keramická dlažba, na podkroví v chodbe je dlažkovica.

Vybavenie kuchyne - 1.NP - sporák elektrický s elektrickou rúrou, kuchynská linka z materiálov na báze dreva, drezové umývadlo nerezové zabudované v kuchynskej linke,  vodovodná batéria, páková. Vybavenie kúpeľne so záchodom - sprchový kút, keramické umývadlo, splachovacie WC s nádržkou, vodovodná batéria páková, vodovodná batéria páková so sprchou.

Vybavenie technickej miestností - kotolne: zásobník TÚV s elektrickým ohrievaním vody - 80 l, kotol ústredného vykurovania na tuhé palivo.

Vykurovanie na 1. NP a podkroví - ústredné, teplovodné, vykurovacie telesá sú plechové panely KORAD.

Rozvody sú plastové, izolované. Vnútorné rozvody vody - 1. NP - sú napojené na vodovodnú prípojku cez hlavný uzáver vody a vodomer, ktoré sú vo vodomernej šachte. Od hlavného uzáveru je rozvod studenej vody vedený k zariaďovacím predmetom a do kotolne. Ležaté rozvody sú vedené v podlahách a v priečkach, rozvody sú vyhotovené z plastových rúr, potrubie je izolované; zdroj teplej vody - 1. NP - elektrický zásobník TÚV - 80 l, zo zásobníka sú rozvody teplej vody vedené do kuchyne a do kúpeľne. Rozvody sú z plastových rúr, ktoré sú izolované. Vnútorné rozvody kanalizácie - 1. NP - splaškové odpadové vody z hygienických zariadení a z kuchyne sú odvedené gravitačným systémom. Odpadové plastové rúry sú novodurové. Odpad je zaústený do žumpy.

Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia ( bez rozvádzačov) - 1. NP - elektrická inštalácia domu je pripojená na elektrickú prípojku cez elektrický rozvádzač PR, ktorý bude umiestnený na chodbe. Elektrická inštalácia je realizovaná káblami typu CYKY uloženými v nehorľavých trubkách. Inštalačné prvky sú upevnené v inštalačných krabiciach. Vývody pre svietidlá sú ukončené v svietidlových svorkovniciach. Elektrická inštalácia je svetelná. Svetelná je rozdelená na svetelný a zásuvkový okruh; elektrický rozvádzač - 1. NP - PR s automatickými ističmi.

 

PODLAHOVÁ PLOCHA:

Podlažie

Začiatok užívania

Výpočet zastavanej plochy

ZP [m2]

kZP

1. NP

1930

14,68*5,70

83,68

120/83,68=1,434

1. Podkrovie

1930

1,2*()

0

 

1. Podkrovie

2012

1,2*(4,15*3,85+0,90*1,85+2,30*1,75+1,40*1,85)

29,112

 

Spolu 1. Podkrovie

 

 

29,11

120/29,11=4,122

 

 

 

                                                               Hospodárska stavba na par. č. 34, Predmier

 

POPIS STAVBY:

 

Umiestnenie stavby:

Hospodárska budova je postavená pri rodinnom dome na pozemku CKN parcelné číslo 34, v obci Predmier. Nachádza sa zo severnej strany domu. Vstup je riešený zo spoločného dvora. Elektrická prípojka je nefunkčná.

 

Dispozičné riešenie:

Hospodárska budova je jednoduchá murovaná stavba, rozdelená na maštaľ a stodolu. Stavba má jedno nadzemné podlažie. Vstup je samostatný do maštale a do stodoly. V stodole je pristavená jedná miestnosť ako kotolňa, ktorá je využívaná pre rodinný dom. Hospodárska budova bola postavená približne v roku 1930, tak ako rodinný dom. V čase ohliadky stodola je používaná ako sklad naradia a paliva. Maštaľ je nefunkčná. Budova je statický porušená a bez rozsiahlej opravy maštaľ nie je schopná užívania.

 

Technický popis:

Základy - 1. NP - betónové pásy, objekt má pôvodnú vodorovnú izoláciu proti vode a zemnej vlhkosti nefunkčnú. Základy pod stavbou sú staticky porušené. Zvislé nosné konštrukcie - maštaľ - murované z nepálených tehál do hr. 60 cm, steny sú staticky porušené. Stodola má steny z drevenej nosnej konštrukcie, časť je jednostranne obitá doskami. Pôvodná hladká omietka na stenách maštale je narušená, opadaná. Vodorovné nosné konštrukcie - strop - maštaľ - drevený trámový s vrchným záklopom je staticky porušený. Stodola je bez stropu. Strecha - krov - konštrukcia krovu je drevená hambalková, nad maštaľou je staticky porušený. Krytiny strechy na krove - strešná krytina- škridla pálená.; klampiarske konštrukcie strechy - z pozinkovaného plechu - záveterné lišty, oplechovanie komína. Výplne otvorov - dvere - drevené, zvlakové. vráta drevené, zvlakové. Okno na maštali je drevené, jednoduché, nefunkčné. Podlahy - v maštali betónová podlaha je porušená. Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia ( bez rozvádzačov) - nefunkčná.

                                                              

                                                               PODLAHOVÁ PLOCHA

Podlažie

Číslo

Výpočet ZP

ZP [m2]

Repr.

Výpočet výšky (h)

h [m]

Nadzemné

1

11,70*5,00

58,5

Repr.

3,00

3

Plot predzáhradky na parc. č. 34

Plot oddeľuje predzáhradku od verejného priestoru a od chodníka. Na betónových základových pasoch a betónovej podmurovke sú osadené oceľové stĺpiky na ktorých sú ukotvené diely s  drevenou výplňou. Drevené a kovové časti plota sú opatrené náterom. V plote sú vrátka. Plot bol vyhotovený v roku 2012. Pri bežnej údržbe je životnosť určená na 30 rokov.

Vodovodná prípojka na parc. č. 34

Rodinný dom je napojený na verejný vodovod cez vodovodnú prípojku.

Vodomerná šachta na parc. č. 34

Vodomerná šachta je prefabrikovaná, plastová, ktorá je osadená v predzáhradke.  Priemer šachty je 1200 mm a výška 1200 mm. Vstup do šachty je cez uzamykateľný poklop rozmerov 600x600 mm. Meranie spotreby vody bude zabezpečené domovým vodomerom. Pri bežnej údržbe je životnosť šachty určená na 50 rokov.

Kanalizačná prípojka na parc. č. 34

Splašková kanalizácia je vybudovaná ako gravitačná z rúr  PVC - U DN 150 a je napojená na vlastnú žumpu, ktorá je pred rodinným domom na pozemku vlastníka pozemku. Pri bežnej údržbe je navrhnutá životnosť 60 rokov.

Žumpa  na parc. č. 34

Žumpa je prefabrikovaná, železobetónová a vodotesná. Pri bežnej údržbe je životnosť žumpy určená na 60 rokov.

Elektrická prípojka NN

Elektrická prípojka NN je napojená na existujúcu miestnu vzdušnú rozvodnú sieť SSE. Dĺžka elektrickej prípojky je 12 m. Kábel je uložený v ryhe, v pieskovom lôžku v hĺbke do 0,70 m. Kábel je zakrytý výstražnou fóliou. Elektrická prípojka bola zrealizovaná v roku 2012 a pri bežnej údržbe životnosť je určená na 40 rokov.

 

                                                               POZEMKY parcely registra „C“ číslo 32 a 34

Rodinný dom s. č. 47 je postavený na pozemku CKN parcelné číslo 34 v k. ú. Predmier, obec Predmier, okres Bytča. Na parcele CKN číslo 32 je záhrada. Jednotlivé parcely sú funkčne prepojené a tvoria celok. Pozemok sa nachádza v zastavanom území obce Predmier, ktorá sa nachádza v okrese Bytča. Nachádza sa v centre. Tvar pozemku je úzky a dlhý.  Prístup na pozemok a k rodinnému domu je priamo z miestnej cesty, ktorá je situovaná z juhozápadnej strany pozemku. Dostupnosť do centra mesta Bytča je do 10 minút. Pozemok je rovinatý a je čiastočne oplotený. K rodinnému domu sú vybudované: prípojka vody, elektrická prípojka NN, prípojka telefónu. Splašková kanalizácia je zaústená do vlastnej žumpy. V danej oblasti je zvýšený záujem o kúpu podobných pozemkov.

 

                                                               VÝMERA POZEMKOV

Parcela

Druh pozemku

Vzorec

Spolu výmera [m2]

Podiel

Výmera [m2]

32

záhrada

385,00

385,00

1/1

385,00

34

zastavané plochy a nádvoria

221,00

221,00

1/1

221,00

Spolu výmera 

 

 

 

 

606,00

 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“. Predmet dražby nebol v čase znaleckej obhliadky užívaný vlastníkom.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 150
POD Č.V 697/10-ZMLUVA O ZRIADENÍ ZÁLOŽNÉHO PRÁVA K NEHNUTEĽNOSTIAM A MANDÁTNA ZMLUVA - PRE ZÁL.VERITEĽA:SLOVENSKÁ SPORITEĽŇA,A.S.TOMÁŠIKOVA 48,832 37 BRATISLAVA. POHĽADÁVKA VZNIKLA ZO ZMLUVY O SPLÁTKOVOM ÚVERE Č.0313970243 ZO DŇA 23.07.2010 NA:POZEMOK-PARC.CKN Č.32,34 A STAVBA-ROD.DOM,SÚP.Č.47 NA PARC.CKN Č.34-179/10,(V 1246/12- 200/12)
Pod č.Z-740/2015-Zmena v osobe záložného veriteľa Slovenská sporiteľňa, a.s. so sídlom Tomášikova 48,Bratislava, IČO:00151653 na M.B.A. Financie s .r. o. so sídlom Vysoká 19,Bratislava, IČO:36754404 a následne zmena záložného veriteľa z M.B.A. Financie s. r. o. s o sídlom Vysoká 19,Bratislava, IČO:36754404 na DDM Invest AG so sídlom Schochenmühlestrasse 4, 6340 Baar, Švajčiarsko, IČO:CHE-113.863.850,VAT:CHE-499.050.368 na základe Zmluvy o postúpení pohľadávok č.0365/2015/CE-242/2015
Pod č. Z 1021/13-Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti a to: pozemok- parc. CKN č.32,34 a stavba-rod. dom, súp. č. 47 na parc.č.34-pre oprávneného: Všeobecná zdravotná poisťovňa, a. s., pobočka Žilina, P. O. Hviezdoslava 26, IČO: 35 937 874,súdny exekútor JUDr. Jozef Kaduch-EX 328/2013-17-(povinný Ladomirjak Peter,nar.04.11.1978)-141/13
Pod č. Z 1022/13-Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti a to: pozemok-parc. CKN č.32,34 a stavba-rod. dom, súp. č. 47 na parc. č. 34-pre oprávneného: Všeobecná zdravotná poisťovňa, a. s., pobočka Žilina, P. O. Hviezdoslava 26, IČO:35 937 874,súdny exekútor JUDr. Jozef Kaduch-EX 2840/2012-18-(povinný Ladomirjak Peter,nar.04.11.1978)-142/13
Pod č. Z 432/14-Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti a to: pozemok- parc. CKN č.32,34 a stavba-rod.dom,súp.č.47 na parc.č.34-pre oprávneného: Všeobecná zdravotná poisťovňa, a. s., pobočka Žilina, P. O. Hviezdoslava 26, IČO:35 937 874,súdny exekútor JUDr. Jozef Kaduch-EX 1717/2013-19-(povinný Ladomirjak Peter,nar.04.11.1978)-34/14
Pod č. Z 654/14-Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti a to: pozemok- parc. CKN č.32,34 a stavba-rod. dom, súp. č. 47 na parc. č. 34-pre oprávneného: Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Žilina, Hurbanova 16, IČO: 37 905 473 ,súdny exekútor JUDr. Jozef Kaduch-EX 82/2014-17-(povinný Ladomirjak Peter,nar.04.11.1978)-72/14
Z-1663/2016-Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti, a to: stavba rod. domu č.s.47 na pozemku registra CKN parc.č.34 a pozemky registra CKN parc. č. 32,34-pre oprávneného: Intrum Justitia Slovakia s. r. o., Karadžičova 8,82108 Bratislava, IČO: 35 831 154,súdny exekútor Mgr. Jozef Deák-č. EX 12602/2016 (povinný Peter Ladomirjak v pod.1/1)-443/2016
Z-262/2017-Exekučný príkaz zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti, a to: stavba rod. domu č. s. 47 na pozemku registra CKN parc. č. 34 a pozemky registra CKN parc. č. 32, 34-pre oprávneného: Intrum Justitia Debt Finance AG, IČO: 100.023.266, Industriestrasse 13 C,Zug, ŠVAJČIARSKO,súdny exekútor Mgr. Jozef Deák-č.EX 1239/2015 (povinný Peter Ladomirjak v pod.1/1)-42/2017 Z-1059/2017-Exekučný príkaz zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti, a to: stavba rod. domu č.s.47 na pozemku registra CKN parc. č. 34 a pozemky registra CKN parc. č. 32, 34-pre oprávneného: PROFI CREDIT Slovakia, s. r. o., Pribinova 25,Bratislava 26, súdny exekútor JUDr. Ing. Ján Gasper, PhD.-č.EX 125/17(povinný Peter Ladomirjak v pod.1/1)-260/2017

Poznámka
Pod č. P 201/14-Upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti a to: pozemok-parc. CKN č. 32, 34 a stavba-rod.dom, súp. č. 47 na parc. č. 34- pre oprávneného: Všeobecná zdravotná poisťovňa, a. s., pobočka Žilina, P. O. Hviezdoslava 26, IČO:35 937 874 ,súdny exekútor JUDr. Jozef Rišian-EX 1766/2014-14-(povinný Ladomirjak Peter,nar.04.11.1978)-105/14

Poznámka
P-130/2017-Upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti a to: pozemok-parc. CKN č. 32,34 a stavba-rod. dom, súp. č. 47 na parc. č. 34- pre oprávneného: PROFI CREDIT Slovakia, s. r. o., Pribinova 25,Bratislava 26,súdny exekútor JUDr. Ing. Ján GASPER, PhD. -EX 125/17-(povinný Ladomirjak Peter, nar. 04.11.1978)-208/2017

Poznámka
P-148/2017-Oznámenie o začatí výkonu záložného práva podľa § 151j ods.1 zák.č.40/1964 Zb. zavkladovaného na základe Zmluvy o splátkovom úvere č.0313970243 zo dňa 23.07.2010 (právny predchodca SLSP a. s.) na nehnuteľnosti : stavba-rod. dom, súp. č. 47 na parc. č. 34 a parc. CKN č. 32, 34 - formou odpredaja na dobrovoľnej dražbe-252/2017

J. Výška ceny dosiahnutá vydražením neúspešná
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Tomáš Šufák
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sládkovičova
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 36421561
V. Odhad ceny predmetu dražby 41.200,- €