Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 212/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 7.11.2017
  • Značka:
  • X006461
Finlegal services s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo D 48/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Finlegal services s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Gajova481109 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Gajova
b) Orientačné/súpisné číslo 4
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81109
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 75232/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46283421
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Stavebné bytové družstvo Komárno
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zimná
b) Orientačné/súpisné číslo 16
c) Názov obce Komárno d) PSČ 945 01
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 00170984
C. Miesto konania dražby Zasadačka SBD Komárno, Zimná č. 16, 945 01 Komárno
D. Dátum konania dražby 04. 12. 2017
E. Čas konania dražby 13:00
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti, evidované Okresným úradom Komárno – katastrálnym odborom, na liste vlastníctva:

 

  • č. 8995, katastrálne územie Komárno, obec Komárno, okres Komárno, v celosti , ako:

 

Stavby:

Súpisné číslo

Parcelné číslo

Druh stavby/nebytový priestor č., vchod, poschodie

676

7101

 

Byt č. 10, nachádzajúci sa na 2.p., vo vchode č. 12

 

 Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu je 4736/132402.

 

Pozemky:

Parcelné číslo

Výmera /m²/

Druh pozemku

Umiestnenie pozemku

7100

4601

Zastavané plochy a nádvoria

 

1

7101

598

Zastavané plochy a nádvoria

 

1

 Spoluvlastnícky podiel k pozemku je  4736/132402.

H. Opis predmetu dražby

Opis stavby

Obytný dom má 3 nadzemné podlažia, a jedno podzemné podlažie. Na nadzemných podlažiach sa nachádzajú bytové jednotky prístupné zo schodiska, v podzemnom podlaží sú technické miestnosti a pivnice -  skladovacie priestory pre byty.  Obytný dom je situovaný s obytnými miestnosťami na juhovýchod, a príslušenstvom na severozápad. Bytový dom, v ktorom sa byt, ktorý je predmetom ohodnotenie nachádza, má 2 vchody, so schodiskami, bez výťahu.  Budova bola postavená v roku 1927 na základe informácie získanej od Mestského úradu Komárno.  Jedná sa o budovu na začiatku zástavby obytných domov. Je murovaná, s tromi  nadzemnými podlažiami, s podpivničením  (technické podlažie  a  sklady pre byty), s valbovou strechou. Budova má  dva samostatné vchody, bez výťahu (vzhľadom na počet podlaží). V budove nie sú evidované nebytové priestory. Predmetný obytný dom je postavený na parc. č. 7101, parc. č. 7100 mu tvorí dvor, ktorý je celý oplotený. Pozemky sú v podielovom spoluvlastníctve vlastníkov bytov. Obytný dom je postavený v tradičnej murovanej sústave.  Zakladanie stavby je riešené na betónových základových  pásoch. Zvislé konštrukcie suterénu  - obvodové steny sú monolitické betónové hrúbka 40 cm, vnútorné steny sú murované z pálených tehál hr.30 a 10cm. Zvislé konštrukcie nadzemných podlaží: nosné steny sú murované z tehál hr. 44 cm, vnútorné steny sú murované z tehál hr. 35 a 15cm. Vodorovné konštrukcie - stropy sú monolitické betónové. Schody sú železobetónové tiež, nášľapná vrstva je vyhotovená z terazzo dlažby. Zábradlie je kovové s dreveným madlom. Vonkajšie omietky sú vápenné omietky zo všetkých strán. Strecha je valbová, čiastočne v značnom rozsahu obnovená/opravená v roku 2010, s novým latovaním a novou krytinou pálenou škridlou.   V dome vzhľadom na počet podlaží nie je vybudovaný osobný výťah. Klampiarske konštrukcie sú spravené z pozinkovaného plechu úplne. Objekt má aj bleskozvod. Dom bol vykurovaný z centrálnej kotolne sídliska cez strojovňu ústredným kúrením, ale cca pred 20 rokmi, keď bol bytový dom plynofikovaný, vo väčšine bytov bolo vytvorené samostatné ústredné kúrenie s vlastným plynovým kotlom, a v niektorých bytoch ako aj predmetný byt č.10 bolo vytvorené lokálne kúrenie - plynovými kachľami typu Gamat. Každý byt má samostatné meranie elektriny, plynovodu, vodovodu.   Rozvod vody - studenej a teplej - teplá voda je zabezpečená v každom byte zvlášť, kombinované s ústredným kúrením alebo elektrickým ohrievačom vody.  Inžinierske siete sú napojené na mestské rozvody vody, kanalizácie, elektrické rozvody a zemného plynu, tiež cez PVC potrubia. Budova je situovaná s obytnými miestnosťami na juhovýchod, a príslušenstvom na severozápad. Nachádzajú sa v nej  jedno-, dvoj- a  trojizbové byty, bez loggie. či balkónov.

Spoločnými časťami budovy sa na účely zákona rozumejú časti nevyhnutné na jeho podstatu a bezpečnosť a sú určené na spoločné užívanie, ako : základy domu, strechy, chodby, obvodové múry, priečelia, vchody, schodištia, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie a zvislé nosné konštrukcie, podkrovia. Spoločnými zariadeniami budovy  sa na účely zákona rozumejú :  spoločné televízne antény, bleskozvody, vodovodné, teplonosné, kanalizačné, elektrické, telefónne a plynové prípojky.

 

Rok výstavby bytového domu

1927

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Technický stav a popis bytu

Ohodnocovaný byt č.10 sa nachádza na 2.poschodí (najvyššom)  3 podlažného obytného domu s. č. 676, vchod č. 12, v zástavbe bytových domov na Železničnej ulici v meste Komárno, na parc. č. 7101, relatívne  blízko centra mesta, neďaleko železničných koľají. Ohodnocovaný byt č.10 na 2.p. (poschodie) je jednoizbový s príslušenstvom: kuchyňa, kúpeľňa, wc, predsieň.  Celková podlahová plocha bytu podľa predloženého pôdorysu je 47,36 m2, tento údaj korešponduje aj s údajmi evidovanými na katastri nehnuteľností (4736/132402). 

Po vstupe do bytu cez vstupné dvere sa dostaneme do predsiene, z predsiene oproti vstupným dverám sa otvára kúpeľňa a záchod, a vľavo z predsiene sa otvára kuchyňa, a z kuchyne ďalej vľavo obytná izba. Vnútorné omietky stien sú stierkové s bielou maľbou, v hygienických miestnostiach je prevedený keramický obklad  (v kuchyni pri kuch. linke, v kúpeľni a v záchode). Výplňové konštrukcie : vnútorné dvere sú hladké plné, osadené v oceľových zárubniach, vchodové dvere do bytu sú drevené, okná sú plastové s izolačným dvojsklom .  Podlahy v obytnej miestnosti  sú drevené parkety, v ostatných miestnostiach je keramická dlažba.

Vybavenie kuchyne : v kuchyni sa nachádza  kuchynská linka čiastočná , z mater. na báze dreva, kombinovaný sporák a umývací drez je nerezový, vodovodné batérie sú obyčajné kohútikové.

Vybavenie kúpeľne: v kúpeľni sa nachádza vstavaná vaňa oceľová, umývadlo. Keramický obklad je prevedený do výšky 180 cm. Vodovodné batérie sú obyčajné kohútikové, vaňa so sprchou.  Podlaha je z keramickej dlažby. Vybavenie záchodu : v záchode je 1 keramické wc misa bez umývadla, je tu prevedený obklad stien keramickými obkladačkami, podlaha je tiež z keramickej dlažby. Na základe informácií získaných od ostatných vlastníkov bytov a od Mestského úradu v Komárne je obytný dom užívaný od roku 1927. V roku 1997 bola plynofikovaná a vymenené vodovodné aj elektrické rozvody v spoločných priestoroch, tiež boli opravené pivničné a povalové priestory v roku 2010.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Navrhovateľ má podľa predmetných LV zákonné záložné právo k predmetu dražby. Záložné právo vzniklo na základe ustanovenia § 15 ods. 1 zákona č. 182/1993 Z. z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov v znení neskorších predpisov z titulu neuhradených mesačných platieb za služby spojené s užívaním bytu a do fondu prevádzky, údržby a opráv, z ročných vyúčtovaní nákladov spojených s užívaním bytu a za výkon správy, na účel zabezpečenia pohľadávky záložného veriteľa. Záložné právo na zabezpečenie tejto pohľadávky záložného veriteľa bolo zriadené v I. poradí.

Okrem záložného práva navrhovateľa dražby nie sú na aktuálnom predmetnom liste vlastníctva v časti C: Ťarchy zapísané ďalšie záložné práva v prospech 3. Osôb.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Znalecký poudok
K. Najnižšie podanie 14.500,00 €
L. Minimálne prihodenie 500,00 €
M. Dražobná zábezpeka a) výška 4.500,00 €
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod na účet dražobníka č. SK8202000000002929211455, vedený vo Všeobecnej úverovej banke, a.s., VS: 482017.
2. V hotovosti do pokladne v sídle dražobníka.
3. Notárska úschova.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka. 2. Príjmový pokladničný doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky v hotovosti. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka zložená do pokladne dražobníka. 3. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Dražobnú zábezpeku je nutné zložiť do okamihu otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby alebo v hotovosti, v závislosti od spôsobu zloženia dražobnej zábezpeky.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením bezhotovostným prevodom na účet dražobníka č. SK8202000000002929211455, vedený vo Všeobecnej úverovej banke, a.s., VS: 482017, a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby. Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6.640,- EUR, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1.) 15.11.2017 o 17:15 hod. 2.) 22.11.2017 o 17:15 hod.
Miesto obhliadky Železničná 676/12, 945 01 Komárno
Organizačné opatrenia žiadne
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Udelenie príklepu + doplatenie sumy dosiahnutej vydražením
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Dražobník bez zbytočného odkladu, po doručení notárskej zápisnice o priebehu dražby a zaplatení ceny dosiahnutej vydražením, odovzdá vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí, v zápisnici o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Ivana
c) priezvisko Vagaš
d) sídlo Riazanská 33, 83103 Bratislava