Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 211/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 6.11.2017
  • Značka:
  • X006441
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 426/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Martina Mižiková, Námestie osloboditeľov 20, 040 01 Košice
D. Dátum konania dražby 24. 10. 2017
E. Čas konania dražby 10:00
F. Kolo dražby Prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby je nehnuteľnosť evidovaná na liste vlastníctva č. 12286, Okresný úrad, katastrálny odbor Košice, okres Košice III, obec Košice- Dargovských hrdinov, katastrálne územie Furča, a to:

 

Stavby:

- Byt č. 16, na 4.p., vo vchode 83, v bytovom dome so súpisným číslom 1491 postavenom na parcele č. 2954/40, druh stavby: Bytový dom, popis stavby: obytný dom Krosnianska 81,83,85,87

Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu vo veľkosti: 382/10000,

Právny vzťah k parcele na ktorej leží stavba 1491 je evidovaný na liste vlastníctva číslo 11932.

(podiel na pozemkoch zastavaných bytovým domom nie je predmetom dražby).

 

- Nebytový priestor č. 8-9, na prízemí, vo vchode 83, v bytovom dome so súpisným číslom 1491 postavenom na parcele č. 2954/40, druh stavby: Bytový dom, popis stavby: obytný dom Krosnianska 81,83,85,87

Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu vo veľkosti: 10/10000,

Právny vzťah k parcele na ktorej leží stavba 1491 je evidovaný na liste vlastníctva číslo 11932.

 

 

- spoluvlastnícky podiel vo veľkosti 1/4 nebytového priestoru č. 2-3, na prízemí, vo vchode č. 83, v bytovom dome so súpisným číslom 1491 postavenom na parcele č. 2954/40, druh stavby: Bytový dom, popis stavby: obytný dom Krosnianska 81,83,85,87

vo vlastníctve Mgr. Pavol Kokavec, r. Kokavec, Urxova 6, 080 05 Prešov, nar. 18.08.1983

Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu vo veľkosti: 136/10000,

Právny vzťah k parcele na ktorej leží stavba 1491 je evidovaný na liste vlastníctva číslo 11932.

 

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží.“

 

H. Opis predmetu dražby

Bytový dom súp.č. 1491, na parcele č. 2954/40

Dom súp.č. 1491, na ul. Krosnianska 81, 83, 85, 87, kde sa byt č. 16 nachádza, je osadený na rovinatej terase v svahovitom teréne, na parcele č. 2954/40, katastrálne územie Furča, obec Košice - Dargovských hrdinov, okres Košice III. Je súčasťou bytovej zástavby obytných domov, postavených v roku 2003, situovanej severovýchodne od centra krajského mesta, v lokalite so zvýšeným záujmom o kúpu nehnuteľnosti, vhodnej na bývanie. V danej lokalite je možnosť napojenia na všetky inžinierske siete.

Obytný dom má 4 samostatné sekcie, 4 nadzemné podlažia a obývané podkrovie, s vertikálnym prepojením podlaží dvojramenným schodišťom a výťahom. Na 1.NP – Prízemí sa nachádza, hlavný a vedľajší vchod so závetrím, vstupná hala, schodište, výťah, nebytové priestory – garáže, skladovacie priestory a domová vybavenosť. Na 2.- 5. nadzemnom podlaží sa nachádzajú 2 bytové jednotky, chodba, loggia, schodište, výťah .

Netypová stavba bytového radového domu je založená na palotách VUIS, základových monolitických pätkách a pásoch  s vodorovnou izoláciou. Nosná obvodová konštrukcia je tvorená polo prefabrikovaným montovaným ŽB skeletom pozostávajúcim zo stĺpov 400x400 mm a prievlakov 500x500 mm v pozdĺžnom smere. Stuženie je zabezpečené ŽB stužujúcimi stenami výťahových šachiet a kruhových svetlíkov s hr. steny 200 mm. Stropy tvoria monolitické ŽB dosky hr. 110 mm, betónované na filigránove prefabrikované dosky hr. 70 mm ukladané na prievlaky. Konštrukciu podkrovného podlažia tvoria ŽB prefabrikované rámy ukladané v priečnom smere. Sedlová strecha je tvorená dreveným väzníkovými krovom uloženým na nosných ŽB rámoch a obvodových múroch. Schodiská sú monolitické ŽB.

Obvodový plášť je murovaný z presných tvaroviek YPOR P2-530 hr. 400 mm na tenko vrstvovú spojovaciu maltu YPOR, resp. hr. 300 mm (časť 1.NP). Priečky murované z tvaroviek YPOR na maltu YPOR o hr. 125, 150, 200 mm. Strešná krytina pôvodne asfaltové šindle na plnom drevenom debnení (po rekonštrukcii pozinkovaný plech). Podlahy v spoločných priestoroch a na schodišti nová keramická dlažba s keram. soklom. Vnútorné omietky univerzálna stielková YPOR AL-PUTZ maľba vápenná. Vonkajšie omietky tenkostenné na báze umelých hmôt na novom zateplení, soklová omietka Marmolit. Okná plastové s izolačným dvoj sklom, v podkroví a mezonete drevené strešné. Zasklené steny exteriérové – smaltovaný hliník, dvere vchodové nové kovovo-plastové v zasklenej stene, v ostatných spoločných priestoroch drevené hladké. Vykurovanie ústredné, etážové pre každý byt samostatne (kotol na zemný plyn v uzavretej loggii, prístupnej zo spoločnej chodby. Vodovod, kanalizácia, plyn a elektrina napojené na mestský rozvod, vnútorný vodovod z oceľových pozinkovaných rúr teplej a studenej vody, vnútorná kanalizácia z liatinového a PVC potrubia. Z ostatného vybavenia sú v dome zriadené - rozvod telefónneho a televízneho rozvodu, elektrický vrátnik so zvončekmi, poštové schránky, internet.

S vlastníctvom bytu je spojené aj užívanie a spoluvlastníctvo spoločných častí a spoločných zariadení obytného domu, ktorých vlastníci bytu sú podľa listu vlastníctva spoluvlastníkmi v podiele 382/10000.

Spoločné časti domu tvoria: základy domu, strecha, chodby, obvodové múry, priečelia, vchody, schodiská, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie a zvislé konštrukcie, ktoré sú nevyhnutné pre jeho podstatu a bezpečnosť a sú určené na spoločné užívanie.

Spoločné zariadenia domu sú: výťah, práčovňa, sušiareň, kočikáreň, spoločná televízna anténa, hromozvody, vodovodné, teplonosné, kanalizačné, elektrické, telefónne a plynové domové prípojky a to aj v prípade ak sú umiestnené mimo domu a slúžia výlučne domu, v ktorom je predmetný byt umiestnený.

V roku 2015 na dome boli vykonané rekonštrukčné práce na týchto konštrukčných prvkov

- nová plechová krytina, klampiarske konštrukcie, zateplenie domu a vonkajšie povrchové úpravy, úpravy vnútorných povrchov, dlažby spoločných priestorov a schodišťa, dvere hlavného a vedľajšieho vchodu v zasklenej stene, poštové schránky, elektrický vrátnik, bleskozvod.

Byt č. 16, na 4. a 5. poschodí, ul. Krosnianska 83

Mezonetový byt č. 16 sa nachádza na 4. a 5. poschodí, obytného domu súp. č. 1491, parcela č. 2954/40, katastrálne územie Furča, obec Košice – Dargovských hrdinov, okres Košice III. Pozostáva z piatich obytných miestností a príslušenstva, ktorým sa rozumie predsieň + chodba, kúpeľňa + WC, kuchyňa, komora, jedálenská časť, obývacia izba, kúpeľň + šatník, izba, izba, izba-mezonet s vaňou a WC. Orientácia bytu je z dvoch strán V-Z.

Vlastníctvo bytu vrátane jeho vybavenia je ohraničené vstupným dverami do bytu a a do príslušenstva umiestneného mimo bytu a vrátane ich zárubní, hlavnými uzavieracími ventilmi prívodu teplej a studenej vody, plynu a elektrickými poistkami.

Súčasťou bytu je aj jeho vnútorné vybavenie a to najmä: vodovodné, teplonosné, kanalizačné prípojky, potrubné rozvody plynu, teplej, studenej vody, ústredného kúrenia a kanalizácie od ich uzatváracích ventilov, rozvody el. energie od hlavného ističa bytu, poštová schránka, elektrický zvonček, kuchynská linka, plynový sporák, vodovodné batérie, vaňa, radiátory, merače na teplu s studenú vodu, prípojky STA, okrem tých, ktoré sú určené na spoločné užívanie.

Vstupné dvere do bytu sú drevené plné protipožiarne a bezpečnostné, dvere v byte nie sú osadené, dverné otvory bez zárubní. Vnútorné povrchy stien a stropov sú stierkové, okná plastové s plastovými žalúziami. Povrchy podláh v obytných miestnostiach a na chodbe sú drevené vlysové, resp. laminátové plávajúce, čiastočne v predsieni, kúpeľni, jedálni, v kuchyni a komore keramická dlažba. Jadro je murované, vnútorné obklady v kúpeľni a v kuchyni. Vykurovanie ústredné s kovovými panelovými radiátormi, kotol na zemný plyn osadený v uzavretej loggii prístupnej zo schodišťového priestoru, elektroinštalácia svetelná a motorická s automatickým istením, vnútorný vodovod z plastových rúr, s meraním studenej a teplej vody v byte. Vnútorná kanalizácia z rúr PVC napojená do zvislých zvodov z kuchyne, kúpeľne a WC, pripojenie zemného plynu do komory ku kotlu ÚK, teplá voda z vlastného kotla so zásobníkom. Vybavenie kuchyne - kuchynská linka na báze dreva so zabudovanými spotrebičmi, odsávač pár. V kúpeľni je umývadlo WC, batéria pákové s výtokom teplej a studenej vody, druhá kúpeľňa nie je dokončená, v mezonete rohová plastová vaňa, umývadlo, záchod, batérie pákové.

Nedokončené konštrukcie v byte:

* podhľad v obývacej izbe

* omietky v obývacej izbe, šatníku

* výplne otvorov v šatníku

* schody do mezonetu

* obklad schodov

* podlaha v obývacej izbe

* stavebné úpravy okolo strešných okien

* v kúpeľni 1 - neukončená krycia stena a obklad

* chýbajú vnútorné dvere so zárubňami

* neukončená podlaha v obývacej izbe, šatníku a v kúpeľni 2

* neukončený sokel podláh

* neukončená elektroinštalácia

* v kúpeľni 2 neukončený podhľad, omietky, obklady, podlahy, dlažby, chýbajú zariaďovácie predmety

* z titulu nekvalitne realizovanej strešnej krytiny, je viditeľné zatekanie do mezonetu

* zatekanie sa prejavuje aj pri strešných oknách

Podlahová plocha bytu je 145,17 m2.

Obytný dom bol postavený a daný do užívania v roku 2003.

Vzhľadom na konštrukčné riešenie a technický stav obytného domu, je stanovená celková životnosť na 100 rokov.

NP 1- Garáž č. 3

Stavebno-technický popis:

Nebytový priestor – Garáž č. 3 sa nachádza na prízemí obytného domu súp.č. 1491, na ul. Krosnianska č. 81, 83, 85, 87, na parc.č. 2954/40, katastrálne územie Furča, obec Košice – Dargovských hrdinov, okres Košice III. Jedná sa o novostavbu vybudovanú z tehlového muriva s využitím nosných prvkov z monolitického tyčového skeletu.

Popis Garáže č. 3 a jeho zariadenia:

Dispozičné riešenie garáže – nebytový priestor – garáž pozostáva z jednej miestnosti. Dvere do nebytového priestoru sú drevené hladké, osadené v oceľovej zárubni, vráta sú výsuvné el. ovládané. Podlahy sú betónové s povrchovou úpravou z keramickej dlažby. Stropná konštrukcia je železobetónová doska. Vnútorné omietky sú vápenné štukové. Nebytový priestor nie je vykurovaný. Nebytový priestor je napojený iba na el. sieť, vnútorné vybavenie žiadne. Jedná sa o štandardnú garáž. Celková podlahová plocha garáže č. 3 je 15,55 m2 (4 státia). Vzhľadom na konštrukčné riešenie bytového domu a nebytového priestoru, životnosť murovanej stavby s nosnými prvkami monolitického železobetónového skeletu je 100 rokov.

NP 2 - Skladový priestor č. 9

Stavebno-technický popis:

Nebytový priestor – Skladový priestor č. 9 sa nachádza na 1.np - prízemí obytného domu súp.č. 1491, na ul. Krosnianska č. 81, 83, 85, 87 na parc.č. 2954/40, katastrálne územie Furča, obec Košice – Dargovských hrdinov, okres Košice III. Jedná sa o novostavbu vybudovanú z tehlového muriva s využitím nosných prvkov z monolitického tyčového skeletu. Popis obytného domu je uvedený vyššie pri popise bytu č. 16.

Popis nebytového priestoru – Skladu č. 9:

Dispozičné riešenie nebytového priestoru – Sklad č. 9 pozostáva z jednej miestnosti. Dvere do nebytového priestoru sú drevené hladké, osadené v oceľovej zárubni. Podlahy sú betónové s povrchovou úpravou z keramickej dlažby. Stropná konštrukcia je železobetónová doska. Vnútorné omietky sú vápenné štukové. Nebytový priestor nie je vykurovaný. Nebytový priestor je napojený na vodu a el. sieť, vnútorné vybavenie žiadne. Celková podlahová plocha Skladu č. 9 je 2,48 m2. Vzhľadom na konštrukčné riešenie bytového domu a nebytového priestoru, životnosť murovanej stavby s nosnými prvkami monolitického železobetónového skeletu je 100 rokov.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Nižšie uvedené záložné práva neovplyvňujú hodnotu predmetu dražby podstatným spôsobom, v zmysle ustanovenia § 93 ods. 2 zákona č. 7/2005 Z.z. speňažením majetku v dražbe zanikajú a vydražiteľ nadobudne predmet dražby nezaťažený právami a záväzkami z týchto záložných práv:

Vklad záložného práva v prospech Slovenskej sporiteľne a.s., Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00 151 653, V - 6909/2014 zo dňa 03.07.2014 – 1632/2014.

Vklad záložného práva v prospech Slovenskej sporiteľne a.s., Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00 151 653, V - 6909/2014 zo dňa 03.07.2014 – 1632/2014.

Vklad záložného práva v prospech Slovenskej sporiteľne a.s., Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00 151 653, V - 6909/2014 zo dňa 03.07.2014 - 1632/2014.

Práva a záväzky vyplývajúce z nasledovných vecných bremien spojené s predmetom dražby ostávajú v prípade úspešnej dražby viaznuť na predmete dražby a vydražiteľ nadobudne predmet dražby s právami a záväzkami z týchto vecných bremien:

K pozemku sa zaklada pravo zodp. vecnemu bremenu prava stavby

K pozemku podľa zákona 182/963 § 23 vzniká vecné bremeno práva stavby
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 126.000,- EUR
K. Najnižšie podanie Bolo urobené.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Patrícia Eliašová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva *****
b) Orientačné/súpisné číslo *****
c) Názov obce ***** d) PSČ 00000
e) Štát Slovensko
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 00000000
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 14/2017, zo dňa 30.04.2017, ktorý vypracoval znalec Ing. Štefan Gubančík. zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pre odbor Stavebníctvo, odvetvie: Pozemné stavby, Odhad hodnoty nehnuteľnosti, evidenčné číslo znalca: 910972.
126.000,- EUR