Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 202/2017
  • Kapitola:
  • Iné oznámenia
  • Podanie:
  • Oznámenie o uložení návrhu Zmluvy o cezhraničnom zlúčení/splynutí do Zbierky listín
  • Deň vydania:
  • 23.10.2017
  • Značka:
  • O000555
Obchodné meno: COFIDIS, a.s.
Sídlo: Einsteinova ulica 11/3677, 851 01 Bratislava Slovenská republika
IČO: 36 816 337
Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu: Okresný súd Bratislava I
Oddiel: Sa
Vložka: 4208/B

1. obchodné meno, právnu formu a sídlo každej zúčastnenej spoločnosti (podľa ust. § 69aa ods. 3 písm. a) Obchodného zákonníka):

Zanikajúca spoločnosť:  COFIDIS, a.s., so sídlom Einsteinova ulica 11/3677, 851 01 Bratislava - mestská časť Petržalka (ďalej len "COFIDIS, a.s.")

Nástupnícka spoločnosť:  COFIDIS SA, so sídlom 61 Avenue Halley, Parc de la Haute Borne, 59866 Villeneuve-d’ Ascq, CEDEX 598 66, Francúzsko (ďalej len "COFIDIS SA")

 

2. názov obchodného registra alebo inej evidencie, do ktorej je každá zúčastnená spoločnosť zapísaná, a identifikačné číslo organizácie v obchodnom registri alebo inej evidencii, ak jej toto bolo pridelené, alebo iné číslo zápisu v obchodnom registri alebo inej evidencii, ak právo štátu, ktorým sa zúčastnená spoločnosť spravuje, ukladá zúčastnenej spoločnosti povinnosť zápisu do obchodného registra alebo inej evidencie (podľa ust. § 69aa ods. 3 písm. b) Obchodného zákonníka):

Zanikajúca spoločnosť:  COFIDIS, a.s., IČO: 36 816 337, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel Sa, vložka č. 4208/B

Nástupnícka spoločnosť:  COFIDIS SA, registrovaná v Registri obchodu a spoločností mesta Lille pod číslom: 325 307 106

 

3. odkaz na opatrenia prijaté na zabezpečenie ochrany práv veriteľov a menšinových spoločníkov s uvedením poštovej adresy a adresy webového sídla, ak je zriadené, na ktorom možno bezplatne získať všetky uvedené informácie vrátane informácií uvedených v ust. § 69aa ods. 4 Obchodného zákonníka (podľa ust. § 69aa ods. 3 písm. c) Obchodného zákonníka):

Dňom účinnosti cezhraničného zlúčenia sa spoločnosť COFIDIS SA ako nástupnícka spoločnosť stane dlžníkom vo vzťahu ku všetkým záväzkom prevzatým od spoločnosti COFIDIS, a.s. ako zanikajúcej spoločnosti.

Vymožiteľnosť pohľadávok veriteľov spoločnosti COFIDIS, a.s. sa s prihliadnutím na kapitálovú štruktúru spoločnosti COFIDIS SA a záruky ochrany práv veriteľov vyplývajúce z práva Európskej únie v dôsledku cezhraničného zlúčenia nezníži.

Veritelia spoločnosti COFIDIS SA ako aj spoločnosti COFIDIS, a.s. budú mať právo podať námietky proti cezhraničnému zlúčeniu v zmysle článkov L. 236-14 francúzskeho obchodného zákonníka (podanie akýchkoľvek námietok akýmkoľvek veriteľom však nebude brániť realizácii cezhraničného zlúčenia), pričom veritelia spoločnosti COFIDIS, a.s. majú právo požadovať primerané zabezpečenie v súlade s § 69aa ods. 5 Obchodného zákonníka.

V súlade s § 69aa ods. 5 Obchodného zákonníka, veritelia spoločnosti COFIDIS, a.s. ako slovenskej zúčastnenej spoločnosti, ktorí budú mať ku dňu schválenia spoločného návrhu zmluvy o cezhraničnom zlúčení spoločností COFIDIS, a.s. a COFIDIS SA voči spoločnosti COFIDIS, a.s. nesplatné pohľadávky, majú právo požadovať, aby splnenie ich neuhradených pohľadávok bolo primerane zabezpečené. Ak sa veritelia so slovenskou zúčastnenou spoločnosťou COFIDIS, a.s. nedohodnú, o primeranom zabezpečení rozhodne súd. Zabezpečenie sa považuje za primerané vždy, ak sa do notárskej úschovy zložila peňažná hotovosť vo výške pohľadávky označenej veriteľom.

Podľa § 69aa ods. 7 Obchodného zákonníka spoločný návrh zmluvy o cezhraničnom zlúčení spoločností COFIDIS, a.s. a COFIDIS SA obsahuje dohodu, že veritelia, ktorí budú mať voči spoločnosti COFIDIS, a.s. pred cezhraničným zlúčením pohľadávky, si môžu svoje prípadné práva týkajúce sa takých pohľadávok uplatňovať po cezhraničnom zlúčení voči COFIDIS SA ako nástupníckej spoločnosti na príslušnom slovenskom súde a podľa právnych predpisov Slovenskej republiky.

Podľa ust. § 69aa ods. 7 Obchodného zákonníka notár preskúma splnenie požiadaviek ustanovených pre cezhraničné zlúčenie pri spoločnosti COFIDIS, a.s. ako slovenskej zúčastnenej spoločnosti pred zápisom cezhraničného zlúčenia do obchodného registra a vydá o tom osvedčenie podľa osobitného predpisu vo forme notárskej zápisnice (ďalej len osvedčenie). Osvedčenie bude vydávať notár : JUDr. Peter Kriško, PhD., notár, so sídlom: Apollo Business Center II, Prievozská 4/A, 821 09 Bratislava, tel.: +421 2 5363 4041, e-mail: notar@krisko.sk. Nakoľko má každá zúčastnená spoločnosť len jedného akcionára, cezhraničné zlúčenie spoločností COFIDIS, a.s. a COFIDIS SA nebude mať žiadny negatívny vplyv na menšinových akcionárov spoločností. Ďalej, keďže je spoločnosť COFIDIS SA jediným akcionárom spoločnosti COFIDIS, a.s. a keďže v dôsledku cezhraničného zlúčenia nedôjde k zvýšeniu základného imania spoločnosti COFIDIS SA, a ani k zmene jej akcionárskej štruktúry a akcie spoločnosti COFIDIS SA nebudú podliehať výmene a ani zmenám ich menovitej hodnoty, podoby, druhu ani formy, nebolo potrebné prijímať žiadne opatrenia na zabezpečenie ochrany práv menšinových akcionárov.

Uvedené informácie vrátane informácií podľa ust. § 69aa ods. 4 Obchodného zákonníka, je možné bezplatne získať v sídle spoločnosti COFIDIS, a.s. na adrese Einsteinova ulica 11/3677, 851 01 Bratislava - mestská časť Petržalka, Slovenská republika a na webovom sídle spoločnosti COFIDIS, a.s. www.cofidis.sk na stránke: https://www.cofidis.sk/o-spolocnosti/informacie-o-cezhranicnom-zluceni/.