Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 202/2017
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 23.10.2017
  • Značka:
  • K033542
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: STAVECO - stavebná a.s.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Bajkalská 18/A , 82108 Bratislava
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 36229334
Obchodné meno správcu: HMG Recovery, k.s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Červeňova 14, 81103 Bratislava
Kotakt na správcu : recovery@hmg.sk
Spisová značka správcovského spisu : 3R/9/2013/S1565
Spisová značka súdneho spisu : 3R/9/2013
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Správca v konkurznom konaní, spoločnosť HMG Recovery, k. s., so sídlom Červeňova 14, 811 03 Bratislava, IČO: 46 333 908, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sr, vložka č.: 1062/B, zapísaná v Zozname správcov vedenom Ministerstvom spravodlivosti SR, značka správcu: S 1565, v mene ktorej koná JUDr. Adrián Žák, komplementár spoločnosti, vyhlasuje v súlade s ust. § 92 ods. 1 písm. d) zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov (ďalej aj ako len „ZKR“) a so záväzným pokynom zabezpečeného veriteľa, II. kolo verejného ponukového konania na predaj majetku patriaceho do oddelenej podstaty úpadcu: STAVECO - stavebná a.s., so sídlom Bajkalská 18/A, 821 08 Bratislava (ďalej aj ako len „Úpadca“).

 

1. Predmet predaja

 

Speňažovaná pohľadávka bola súčasťou súpisu majetku tvoriaceho oddelenú podstatu, ktorý bol zverejnený v Obchodnom vestníku SR č. OV 71/2014 zo dňa 11.04.2014:

Číslo súpisovej zložky

Deň zápisu do súpisu majetku

Dôvod zapísania do súpisu majetku

Označenie dlžníka

Suma pohľadávky v mene € (istina)

Právny dôvod vzniku pohľadávky

Súpisová hodnota v €

69

11.4.2014

§ 67 ods. 1 písm. a)

Me&Co. Slovakia, s. r. o., Trenčianska 57, Bratislava 821 09, IČO: 45 601 941

231.396,57 €

Faktúra č. 6-2013 splatná dňa 27.04.2013

231.396,57 €

 (ďalej aj ako len „Predmet predaja“)

 

2. Podmienky II. kola verejného ponukového konania

 

Ako úspešný bude vyhodnotený v rámci verejného ponukového konania ten záujemca, ktorý:

 

  • zloží vratnú zálohu vo výške 50,00 € v prospech účtu konkurznej podstaty Úpadcu; (t.j. IBAN: SK57 1100 0000 0029 2390 1324);

 

  • uvedie v ponuke ponúkanú kúpnu cenu spolu s uvedením jej splatnosti;

 

  • kritérium pre určenie víťaza ponukového konania bude výška navrhovanej kúpnej ceny.

 

Bližšie informácie týkajúce sa ponúkaného majetku si záujemca môže vyžiadať telefonicky u správcu, na tel. č.: 02/57 52 77 00, prípadne e-mailom na adrese: recovery@hmg.sk!

 

3. Termín a miesto na predkladanie ponúk

 

Ponuky na odkúpenie majetku úpadcu sa predkladajú v zalepenej obálke viditeľne označenej nápisom „STAVECO - stavebná a.s. VEREJNÉ PONUKOVÉ KONANIE – NEOTVÁRAŤ“ na adrese správcovskej kancelárie správcu: Červeňova 14, 811 03 Bratislava.

 

Ponuka musí obsahovať:

  • Návrh kúpnej ceny v eurách (€) za Predmet predaja;
  • Vyhlásenie o tom, že záujemca nemá voči úpadcovi žiadne záväzky;
  • Doklad preukazujúci totožnosť, ktorým u záujemcu - fyzickej osoby je neoverená kópia občianskeho preukazu či cestovného dokladu a u záujemcov - právnických osôb je to výpis z príslušného registra podľa osobitného predpisu, ktorý nebude starší ako 6 mesiacov.

 

Ponuky záujemcov musia byť správcovi doručené v lehote do 15 kalendárnych dní odo dňa zverejnenia oznámenia o vyhlásení II. kola verejného ponukového konania v Obchodnom vestníku SR. Záujemca je oprávnený do verejného ponukového konania predložiť len jednu ponuku na rovnaký predmet ponukového konania, pričom raz predloženú ponuku nemožno viac meniť ani vziať späť. Ponuka musí obsahovať všetky náležitosti uvedené v tomto ozname o vyhlásení II. kola verejného ponukového konania.

              

Ponuka musí byť napísaná v slovenskom jazyku.

 

Každý záujemca môže predložiť len jednu ponuku, ktorá sa bude týkať majetku patriaceho do konkurznej podstaty. V prípade, že záujemca predloží viacero ponúk, týkajúcej sa predmetu predaja, bude sa brať zreteľ iba na jednu ponuku, a to tú, v ktorej ponúkol najvyššiu cenu za odkúpenie predmetu predaja.

 

V prípade, že dôjde k stretu dvoch alebo viacerých ponúk s rovnakým najvyšším podaním, má prednosť tá ponuka, ktorá bola doručená ako prvá.

 

V prípade, že bude záujemca o kúpu speňažovaného majetku vyhodnotený ako víťazný a nedôjde z jeho strany k úhrade zvyšnej kúpnej ceny do 5 dní odo dňa doručenia oznámenia o úspešnosti jeho podania v rámci verejného ponukového konania, prepadne jeho záloha vo výške 50,00 € v prospech konkurznej podstaty.

 

4. Termín a miesto otvárania obálok

 

Otvorenie predložených obálok s ponukami na odkúpenie majetku uskutoční správca do 5 pracovných dní od uplynutia lehoty na predkladanie ponúk, pričom o tomto otváraní sa vyhotoví úradný záznam.

 

5. Lehota na vyhodnotenie ponúk

 

Správca konkurznej podstaty vypracuje pre príslušný orgán písomné vyhodnotenie doručených ponúk v lehote 5 pracovných dní odo dňa otvárania ponúk.

 

Správca vyhodnotí predložené ponuky komplexne s ohľadom na príslušné ustanovenia ZKR a záväzného pokynu príslušného orgánu Úpadcu.

 

Príslušný orgán má právo odmietnuť všetky ponuky záujemcov bez udania dôvodu.

 

Správca konkurznej podstaty vyrozumie všetkých záujemcov o výsledku príslušného kola verejného ponukového konania v lehote 5 kalendárnych dní odo dňa doručenia stanoviska príslušného orgánu.

 

Záloha zložená záujemcami, ktorých ponuka nebude príslušným orgánom označená za víťaznú bude následne dotknutým neúspešným záujemcom vrátená do 5 pracovných dní odo dňa doručenia stanoviska príslušného orgánu.

 

V Bratislave, dňa 18.10.2017

JUDr. Adrián Žák, komplementár spoločnosti

HMG Recovery, k. s., správca Úpadcu