Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 201/2017
  • Kapitola:
  • Iné oznámenia
  • Podanie:
  • Oznámenie o uložení návrhu Zmluvy o cezhraničnom zlúčení/splynutí do Zbierky listín
  • Deň vydania:
  • 20.10.2017
  • Značka:
  • O000549
Obchodné meno: OSEVA Slovakia, s.r.o.
Sídlo: Štrková 1, 946 32 Marcelová Slovenská Republika
IČO: 35 925 205
Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu: Okresný súd Nitra
Oddiel: Sro
Vložka: 16407/N

Oznámenie o uložení návrhu zmluvy o cezhraničnom zlúčení do zbierky listín obchodného registra a ďalšie súvisiace údaje

 

Spoločnosť OSEVA Slovakia, s.r.o., so sídlom Štrková 1, 946 32 Marcelová oznamuje podľa § 152a, § 218a ods. 6 a § 69aa ods. 3 Obchodného zákonníka, že do zbierky listín obchodného registra uložila návrh zmluvy o cezhraničnom zlúčení, podľa ktorej sa slovenská zanikajúca spoločnosť OSEVA Slovakia, s.r.o., právna forma: spoločnosť s ručením obmedzeným, sídlo: Štrková 1, 946 32 Marcelová, Slovenská republika, IČO: 35925205, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Nitra, oddiel Sro, vložka 16407/N zlúči s českou nástupníckou spoločnosťou OSEVA, a.s., právna forma: akciová spoločnosť, sídlo: Potoční 1436, 696 81 Bzenec, Česká republika, IČO: 47912430, zapísaná v obchodnom registri vedenom Krajským súdom v Brne, odd. B, vložka 1009.

 

Opatrenia na zabezpečenie ochrany práv veriteľov boli prijaté tak, aby táto ochrana bola zabezpečená zákonným spôsobom, pričom:

- V súlade s § 69aa ods. 5 Obchodného zákonníka veritelia spoločnosti OSEVA Slovakia, s.r.o., ktorí majú ku dňu schválenia návrhu zmluvy o cezhraničnom zlúčení spoločnosti OSEVA Slovakia, s.r.o., so spoločnosťou OSEVA, a.s., voči spoločnosti OSEVA Slovakia, s.r.o., nesplatné pohľadávky, majú právo požadovať, aby splnenie ich pohľadávok bolo primerane zabezpečené. Ak sa veritelia so spoločnosťou OSEVA Slovakia, s.r.o., nedohodnú, o primeranom zabezpečení rozhodne súd. Zabezpečenie sa považuje za primerané vždy, ak sa do notárskej úschovy uloží peňažná hotovosť vo výške pohľadávky označenej veriteľom.

- V súlade s § 218f Obchodného zákonníka veritelia, ktorí budú mať ku dňu účinnosti cezhraničného zlúčenia spoločnosti OSEVA Slovakia, s.r.o., so spoločnosťou OSEVA, a.s., voči niektorej z týchto zúčastnených spoločností nesplatné pohľadávky, majú právo, ak sa v dôsledku cezhraničného zlúčenia zhorší vymožiteľnosť ich pohľadávok, do šiestich mesiacov odo dňa zverejnenia zápisu cezhraničného zlúčenia spoločností v obchodnom registri požadovať od nástupníckej spoločnosti OSEVA, a.s., aby dostatočným spôsobom zabezpečila splnenie ich neuhradených pohľadávok. Toto právo nemá veriteľ, ktorého pohľadávka je už primerane zabezpečená.

 

Vzhľadom na skutočnosť, že ako spoločnosť OSEVA Slovakia, s.r.o., tak spoločnosť OSEVA, a.s., majú len jediného spoločníka, respektíve akcionára, neprichádzajú do úvahy žiadne opatrenia na ochranu práv menšinových spoločníkov.

 

Veritelia spoločností OSEVA Slovakia, s.r.o., a OSEVA, a.s., môžu bezplatne získať všetky informácie na ochranu ich práv pri cezhraničnom zlúčení týchto spoločností na poštovej adrese sídla spoločnosti OSEVA Slovakia, s.r.o., Štrková 1, 946 32 Marcelová, ako aj na webovom sídle spoločnosti OSEVA Slovakia, s.r.o., na elektronickej adrese www.oseva.sk. Na tomto webovom sídle sú zverejnené aj informácie podľa § 69aa ods. 4 Obchodného zákonníka.