Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 200/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 19.10.2017
  • Značka:
  • X005991
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DD 427/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Kultúrne a spoločenské stredisko (Dom kultúry), Františka Madvu 11, 971 01 Prievidza, miestnosť "2.14 Učebňa na II. NP"
D. Dátum konania dražby 12. 10. 2017
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby druhé kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby je súbor nasledovných nehnuteľností:

PREDMET DRAŽBY A: spoluvlastnícky podiel 1/1

Základná špecifikácia:

Číslo LV:
193
 

Okres: Prievidza
Obec: Rudnianska Lehota
Katastrálne územie: RUDNIANSKA LEHOTA

Okresný úrad – katastrálny odbor: Prievidza

Pozemky parc. reg. „C“:

Parcelné číslo:

Druh pozemku:

Výmera v m2:

Poznámky - charakteristika - príslušnosť k ZÚO - EL:

767/1

zastavané plochy a nádvoria

17

 

767/2

zastavané plochy a nádvoria

40

 

Právny vzťah k stavbe evidovanej na pozemku 767/ 2 je evidovaný na liste vlastníctva číslo 872.

772

záhrady

182

 

Stavby:

Súpisné číslo:

Stavba postavená na parcele reg. „C“ číslo:

Charakteristika:

Druh stavby:

67

766

 

rodinný dom

Právny vzťah k parcele na ktorej leží stavba 67 je evidovaný na liste vlastníctva číslo 872.

 

PREDMET DRAŽBY B: spoluvlastnícky podiel 1/1

Základná špecifikácia:

Číslo LV:
194
 

Okres: Prievidza
Obec: Rudnianska Lehota
Katastrálne územie: RUDNIANSKA LEHOTA

Okresný úrad – katastrálny odbor: Prievidza

Pozemky parc. reg. „C“:

Parcelné číslo:

Druh pozemku:

Výmera v m2:

Poznámky - charakteristika - príslušnosť k ZÚO - EL:

768

zastavané plochy a nádvoria

289

 

 

PREDMET DRAŽBY C: spoluvlastnícky podiel 1/1

Základná špecifikácia:

Číslo LV:
872

Okres: Prievidza
Obec: Rudnianska Lehota
Katastrálne územie: RUDNIANSKA LEHOTA

Okresný úrad – katastrálny odbor: Prievidza

Pozemky parc. reg. „C“:

Parcelné číslo:

Druh pozemku:

Výmera v m2:

Poznámky - charakteristika - príslušnosť k ZÚO - EL:

766

zastavané plochy a nádvoria

89

 

Právny vzťah k stavbe evidovanej na pozemku 766 je evidovaný na liste vlastníctva číslo 193.

769

zastavané plochy a nádvoria

70

 

770

zastavané plochy a nádvoria

9

 

771

záhrady

213

 

Stavby:

Súpisné číslo:

Stavba postavená na parcele reg. „C“ číslo:

Charakteristika:

Druh stavby:

 

767/2

 

hospodárska budova

Právny vzťah k parcele na ktorej leží stavba je evidovaný na liste vlastníctva číslo 193.


Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na LV: vodovodná prípojka, vodomerná šachta, kanalizačná prípojka, žumpa, plynová prípojka, prípojka elektro NN a pod.

 

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Opis predmetu dražby a opis stavu predmetu dražby:

Rodinný dom súp.č. 67 na parc.č. 766, k.ú. Rudnianska Lehota

Samostatne stojaci rodinný dom s prideleným súpisným číslom 67 je postavený na  rovinatom pozemku parc.č. KNC 766 v k.ú. Rudnianska Lehota, obec Rudnianska Lehota, v zastavanom  území obce. Rodinný dom sa nachádza v lokalite jestvujúcich rodinných domov bežného vyhotovenia. Rodinný dom je situovaný v lokalite jestvujúcej zástavby rodinných domov v lokalite IBV, skôr blízkej širšiemu centru obce, prístup k nehnuteľnostiam  po spevnenej vozidlovej komunikácii. V lokalite je vybudovaná všetka technická infraštruktúra okrem kanalizácie, rodinný dom je napojený na verejný vodovod, plynovod, el. rozvod. Rodinný dom je v čase miestnej obhliadky užívaný na príležitostné bývanie a rekreáciu.

 

Pôvodný rodinný dom bol postavený a užívaný od roku 1933, v roku 2006 bolo Obcou Rudnianska Lehota vydané kolaudačné rozhodnutie zmeny stavby - rekonštrukcie rodinného domu a prístavba 1 b.j., prípojka vody a žumpa.

V rámci zmeny stavby na ktoré bolo vydané stavebné povolenie  Obvodným úradom životného prostredia Nováky dňa 7.7.1992, sa na rodinnom dome uskutočnili stavebné práce rekonštrukčné a modernizácia v rozsahu: z pôvodného rodinného domu zostali len dva obvodové múry, základové konštrukcie, ostatné konštrukcie boli vybudované ako nové v rokoch 2000 - 2006. Boli vybudované nové čelné a zadné obvodové múry a všetky konštrukcie prístavby domu, deliace konštrukcie, nový železobetónový strop nad prvým nadzemným podlažím, krov drevený hambálkový vrátane položenia pôvodnej strešnej krytiny, vybudované nové podlahy, elektroinštalácia, rozvody vody a kanalizácie, vybavenia kuchyne, kúpeľne, WC, rozvodov plynu a kotla, podlahového kúrenia, schodisko, vnútorné omietky, bolo vybudované nové podkrovné podlažie nad 1,NP. Bola uskutočnená prístavba hospodárskej budovy.

Dom spĺňa podmienky pre rodinné domy, využíva sa na celoročné bývanie, má samostatný vstup, nie sú badateľné žiadne poruchy stavby, ktoré by znižovali jej životnosť.

 

Dispozičné riešenie:

Objekt pozostáva z prvého nadzemného podlažia,  podkrovného podlažia.

Hlavný vstup  do obytnej časti domu je situovaný z boku domu do chodby so schodiskom do prvého podkrovného podlažia.

V prvom nadzemnom podlaží sa nachádza chodba so schodiskom do podkrovia, obytná kuchyňa prepojená s izbou s krbom, kúpeľňa s WC a kotlom ÚK.

V prvom  podkrovnom podlaží  sa nachádza schodiskový priestor so schodiskom, vstupná chodba, jeden nepredelený obytný priestor /2 izby/ a jedna obytná izba so vstupom na terasu nad hospodárskou budovou.

 

POPIS PODLAŽÍ

1. Nadzemné podlažie

Pôvodný rodinný dom, ktorý bol postavený a užívaný podľa potvrdenia Obce Rudnianska Lehota v roku 1933 a bol na pozemku parc.č. KNC 766 a o pôdorysných rozmeroch 8,60*5,15 m. ďalšia časť rodinného domu bola pristavaná. Z tohto rodinného domu zostali v rámci rekonštrukcie, povolenej stavebným povolením, dva obvodové múry, základové konštrukcie, ostatné konštrukcie v pôvodnom rodinnom dome a na prístavbe do dvora vykonané ako nové.

Základové konštrukcie - základové pásy pôvodné kamenné s betónom, nové základové konštrukcie vyhotovené z betónu ako základové pásy a doska. Objekt je bez podzemného podlažia,  s vodorovnou izoláciou, nosné murivo je z tehlového muriva hrúbky od 40 cm do 50 cm, vnútorné deliace priečky tehlové, stropná konštrukcia nad prvým nadzemným podlažím je železobetónová monolitická doska, krov drevený hambálkový vybudovaný nad celým pôdorysom nový, krytina na streche plechová pôvodná, klampiarske konštrukcie  z pozinkovaného plechu, fasádne omietky sú tvorené omietkou vápenocemetovou hladkou, 4 steny nad 2/3 omietanej plochy, obklad sokla  sa zatiaľ nevyskytuje. Okná  sú vymenené za plastové s vákuovaným dvojsklom, schodisko s povrchom tvrdé drevo, dvere vnútorné hladké plné alebo zasklené, vonkajšie plastové. Klampiarske výrobky  ostatné z iných materiálov, príprava teplej vody plynovým kotlom, umiestneným v kúpeľni prvého nadzemného podlažia, vykurovanie podlahové teplovodné , elektroinštalácia svetelná, v obytných izbách aj ostatných všetkých priestoroch sú keramické dlažby, povrchové úpravy vnútorné - vápenné hladké omietky, v kúpeľni vaňa rohová s masážnymi tryskami, páková sprchová batéria, dva umývadlá s batériou, splachovacie WC, bidet. V kúpeľni a WC, kuchyni keramické obklady stien. V kuchyni zatiaľ nie je osadené žiadne vybavenie. Kanalizácia do nepriepustnej žumpy z kúpeľne, kuchyne, WC,  elektroinštalácia svetelná, motorická, elektrický rozvádzač s automatmi.

 

1. Nadstavba

Toto podlažie bolo vybudované ako nové, kolaudačné rozhodnutie bolo vydané v roku 2006.

Nosné murivo je tehlové hrúbky od 40 do 50 cm, vnútorné deliace priečky tehlové, stropná konštrukcia nad podlažím je podbitie a zateplenie dreveného trámového stropu, s rovným podhľadom, vonkajšia omietka je tvorená omietkou vápenocementovou 2 steny nad 2/3 omietanej plochy, keramický obklad sa nevyskytuje. Okná  sú všetky plastové s vákuovaným izolačným dvojsklom ,  dvere vnútorné hladké plné alebo zasklené do drevenej zárubne, klampiarske výrobky ostatné z iných materiálov, vykurovanie centrálne teplovodné  - nový kotol ÚK umiestnený v kúpeľni 1.NP, podlahové kúrenie teplovodné. Povrchové úpravy vnútorné - vápenné hladké omietky, elektroinštalácia svetelná, podlahy v obytných izbách plávajúce drevené podlahy.

 

 

Hospodárska budova bez súp.č. na parc.č. 767/2, k.ú. Rudnianska Lehota

Prízemný jednopodlažný objekt hospodársky - sklad, pripojený k obvodovému múru rodinného domu, postavený na pozemku parc.č. KNC 767/2, ktorému nebolo pridelené súpisné číslo. Tento objekt bol postavený za rodinným domom v rámci stavebného povolenia  a kolaudačného rozhodnutia, vydaného Obcou Rudnianska Lehota, vydaného v roku 2006.  Sklad má obvodové múry murované hrúbky od 30 do 40 cm, strop železobetónová doska, strecha plochá, okná plastové s vákuovaným dvojsklom, dvere vonkajšie plastové. V objekte sa nachádza sprchový kút ( v bodovom ohodnotení sa nenachádza, bude bodovaný ako vaňa s batériou), splachovacie WC, podlahy keramická dlažba, elektroinštalácia svetelná, povrchové úpravy vápenná hladká omietka, vonkajšie omietky vápenocementové hladké. Objekt je využívaný ako sklad prebytočných predmetov.

 

 

Príslušenstvo predmetu dražby:

Vodovodná prípojka – vybudovaná na parc.č. 768 v roku 2006, plastové potrubie v zemi.

Vodomerná šachta - vybudovaná na parc.č. 768 v roku 2006

Kanalizačná prípojka – vybudovaná v zemi, na parc.č. 768 od domu a hospodárskej budovy do prefabrikovanej žumpy pri dome, rok 2006.

Žumpa – prefabriková žumpa, osadená na parc.č. 768 pri dome, rok 2006.

Plynovodná prípojka - vedená po obvode ku kotlu v kúpeľni, dĺžky 18 m, užívaná od roku 2006.

Prípojka elektro NN – vybudovaná ako zemná prípojka v roku 2006, jeden kábel, na parc.č. 768.

 

Príslušenstvo predmetu dražby je v stave primeranom údržbe a veku stavby.

 

 

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby, sa nachádzajú v zastavanom území obce Rudnianska Lehota, k.ú. Rudnianska Lehota. Na pozemku parc.č.KNC 766 je postavený rodinný dom s prideleným súpisným číslom 67, na pozemku parc.č. KNC 767/2 je postavená hospodárska budova. Pozemky sú takmer rovinaté, prístup k pozemkom je po spevnenej miestnej vozidlovej komunikácii vedúcej naprieč obcou. Napojenie je možné na všetky inžinierske siete. Poloha nehnuteľností skôr blízka širšiemu centru obce vzhľadom k centru, poloha IBV , štandardné rodinné domy a rodinné domy v prestavbe. Cez pozemok neprechádzajú žiadne diaľkové rozvody inžinierskych sietí, nenachádza sa v záplavovom území.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV 193, k.ú. Rudnianska Lehota
Vlastník pod p.č. 3 a 9
Na parc.č.772, 767/1, 767/2, rodinný dom č.s.67 na parc.č.766 - Záložné právo v prospech Slovenská sporitelňa,a.s., Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00 151 653 na základe zmluvy o zriadení záložného práva č.V 477/11 - 27/11

Záložné právo v prospech - Daňový úrad Dubnica nad Váhom na základe rozh.č.668/320/20542/11 zo dňa 3.6.2011 - zákaz nakladať so zálohom bez súhlasu správcu dane, Z 3974/11 - 85/11

JUDr. Steinerová - Ex.príkaz č.EX 255/12 - Žilík Juraj Trenčín - zriad. ex. zál.práva, Z 6596/12 - 106/12

LV 194, k.ú. Rudnianska Lehota
Vlastník pod p.č. 5, 6 a 7
Na parc.č.768 - Záložné právo v prospech Slovenská sporitelňa,a.s., Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00 151 653 na základe zmluvy o zriadení záložného práva č.V 477/11 - 27/11

Vlastník pod p.č. 5 a 7
Záložné právo v prospech - Daňový úrad Dubnica nad Váhom na základe rozh.č.668/320/20542/11 zo dňa 3.6.2011 - zákaz nakladať so zálohom bez súhlasu správcu dane, Z 3974/11 - 85/11
JUDr. Steinerová - Ex.príkaz č.EX 255/12 - Žilík Juraj Trenčín - zriad. ex. zál.práva, Z 6596/12 - 106/12

LV 872, k.ú. Rudnianska Lehota
Vlastník pod p.č. 1 a 2
Na parc.č.766, 769, 770, 771, hosp. budovu na parc.č.767/2 - Záložné právo v prospech Slovenská sporitelňa,a.s., Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00 151 653 na základe zmluvy o zriadení záložného práva č.V 477/11 - 27/11

Vlastník pod p.č. 1
Záložné právo v prospech - Daňový úrad Dubnica nad Váhom na základe rozh.č.668/320/20542/11 zo dňa 3.6.2011 - zákaz nakladať so zálohom bez súhlasu správcu dane, Z 3974/11 - 85/11

JUDr. Steinerová - Ex.príkaz č.EX 255/12 - Žilík Juraj Trenčín - zriad. ex. zál.práva, Z 6596/12 - 106/12

Záložné právo v prospech Daňový úrad Trenčín, pob. Prievidza na zákl.rozh.č.9300503/5/76962/2015/Pal zo dňa 14.1.2015 - zákaz nakladať so zálohom bez súhlasu správcu dane, Z 1319/2015 - 254/15

Záložné právo v prospech Daňový úrad Trenčín na zákl. rozh.č.: 103606332/2016 zo dňa 27.7.2016 - zákaz
nakladať so zálohom bez súhlasu správcu dane, Z 5153/16 - 108/16
Vyššieuvedené záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona číslo 40/1964 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 48.000,- EUR
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Zuzana Škublová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo 11/111
c) Názov obce xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx d) PSČ 11111
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 158/2017, ktorý vypracoval Ing. Andrej Gálik, znalec zapísaný do zoznamu znalcov vedeným Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pre odbor stavebníctvo a odvetvie odhad hodnoty nehnuteľností.
Cena podľa znaleckého posudku: 62.500,- EUR