Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 198/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 17.10.2017
  • Značka:
  • X005941
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 450/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko I.K.S. konkurzy a reštrukturalizácie, k.s., správca úpadcu Ing. Jozef Kollár, nar. 14.03.1971, bytom Dolné Hámre 1226, 966 61 Hodruša - Hámre
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Plynárenská
b) Orientačné/súpisné číslo 1
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 821 09
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 50263633
C. Miesto konania dražby Hotel ARCADE, Nám. SNP 5, 974 01 Banská Bystrica – miestnosť „Salónik I. veľký“
D. Dátum konania dražby 13. 11. 2017
E. Čas konania dražby 09:40 hod.
F. Kolo dražby Prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom Dražby sú nehnuteľností evidované Okresným úradom Zvolen, katastrálny odbor, okres Zvolen, obec: Pliešovce, k. ú. Pliešovce na LV č. 936

Pozemky parcely reg. „C“

parcelné číslo 3979/20 – záhrady o výmere 261 m2

parcelné číslo 3979/23 – zastavané plochy a nádvoria o výmere 407 m2

parcelné číslo 3979/30 – zastavané plochy a nádvoria o výmere 40 m2

 

Stavba

rodinný dom súp.č. 384 postavený na parcele reg. „C“ č. 3979/23

garáž, hospodárska budova súp.č. 1147 postavená na parcele reg. „C“ č. 3979/30

 

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané do KN: stavba besiedky na parc. reg. „C“ č. 3979/20, plot od ulice v čele v časti predzáhradky – časť 1, plot od ulice v čele v časti predzáhradky – časť 2, plot v časti dvora, plot z ľava pozdĺž pozemku, plot z prava časť 1 pozdĺž pozemku v časti záhrady, plot z prava časť 2 – ploty od ulice do dvora, prípojka plynu, prípojka vody z verejného rozvodu, prípojka vody od suseda, odvodňovacia šachta, záhradný vodovod,  kanalizačná prípojka splašková, zberná šachta, oporný múr v predzáhradke, bazén na parc. reg. „C“ č. 3979/20, oporný múr v časti záhrady, oporný múr v časti dvora pred garážou, spevnené plochy betónové, spevnené plochy zo štiepaného kameňa, záhonové obrubníky, prípojka elektriny do stavby RD, prípojka elektriny do garáže  a pod.

 

Predmet dražby sa draží tak „ako stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súp.č. 384 na parc.č. 3979/23, k.ú. Pliešovce

Rodinný dom je samostatne stojaca stavba rodinného domu so s.č.384 s celopodpivničením ako i s vytvoreným prízemím postavený na parc. KN č.3979/23.

Dispozičné riešenie podlaží je nasledovné.

suterén - 1.P.P - dispozične pozostáva z kotolne, kuchyne, spoj. chodby, schodišťa, práčovne a z izby.

prízemie - 1.N.P - dispozične pozostáva zo schodišťa,  chodby, dvoch izieb, kúpeľne, kuchyne a špajze.

      

POPIS PODLAŽÍ

 

1. Podzemné podlažie

Osadenie do terénu do 1,0 m bez zvislej izolácie. Murivo z kameňa do 60 cm. Deliace konštrukcie tehlové. Vnútorné omietky stien - vápenné hladké. Stropy sú železobetónové s rovným podhľadom. Fasádne obklady- 1x nad 2/3-iny murivo z lomového kameňa ako i 1  do 2/3 in a 2 x do 1/3-iny. Schody s povrchovou úpravou z keramickej dlažby. Dvere - rámové s výplňou. Okná sú osadené plástové. Podlahy obytných miestností- veľkoplošné parkety. Dlažby a podlahy ostatných miestností - veľkoplošné parkety. Vykurovanie - s vykurovacími telesami plechovými. Elektroinštalácia sú urobené rozvody na 380 V. Rozvod studenej i teplej vody s plástových rozvodov. Inštalácia zemného plynu. Kanalizácia 1 x PVC potrubie. Zdroj teplej vody- obojživelník ako i v kombinácii s ÚK. Zdroj vykurovanie - osadený kotol ÚK elektrický, kotol ÚK na pevné palivo, závesný plynový kotol ÚK. Elektroinštalácia svetelná i motorická. Vnútorné vybavenie - vaňa liatinová smaltovaná, osadené umývadlo  1 ks. Vodovodné batérie - ostatné 2 ks. Záchod - je osadený splachovací bez umývatka. Vnútorné obklady - v prevažnej časti práčovne min do 1,35 m, ako i u vane.

 

1. Nadzemné podlažie

Základy betónové- objekt s podzemným podlažím s vodorovnou izoláciou. Murivo z iných materiálov do 50 cm - nameraná hrúbka 53 cm. Deliace konštrukcie sú tehlové. Vnútorné omietky stien sú vápenné hladké. Stropy sú drevené trámové s podhľadom. Krovná konštrukcia stavby je stanová. Krytina strechy na krove je plechová pozinkovaná s poplastovaním. Klampiarske konštrukcie strechy - žľaby, zvody a záveterné lišty z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie ostatné sú osadené parapetné plechy z hliníkového plechu. Fasádne omietky 4 x nad 2/3-iny omietky brizolitové. Dvere sú dyhované i s presklením. Okná sú osadené plástové. Okenné žalúzie sú kovové. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - sú veľkoplošné parkety. Dlažby a podlahy ostatných miestností - veľkoplošné parkety. Vykurovanie ústredné s plechovými radiátormi. Elektroinštalácia svetelná i motorická. Rozvod studenej a teplej vody z plástového potrubia. Kanalizácia 1 x PVC potrubie. Vybavenie kuchyne - osadený sporák keramický s elektrickou rúrou, drezové umývadlo nerezové, zabudovaná umývačka riadu, osadený digestor, kuchynská linka z materiálov na báze dreva s rozvinutou šírkou 4,15 m. Vnútorné vybavenie - osadené umývadlo  1 ks, samostatná sprcha. Vodovodné batérie - 1 ks páková sprchová, ako i 2 ks pákové nerezové. Záchod - je osadený "geberit". Vnútorné obklady - v prevažnej časti kúpeľne nad 1,35 m, ako i v kuchyni pri sporáku a dreze. Elektrický rozvádzač je osadený s ističmi.

 

Stavba rodinného dom sa začala užívať  v roku 1959. Deštrukčné zmeny v základových konštrukciách resp. v obvodovom murive nie je vidieť. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite. Počas životnosti stavba prešla kompletnou rekonštrukciou vrátane výmeny krytiny a to v roku 2010.

 

Garáž, hospodárska budova súp.č. 1147 na parc.č. 3979/30, k.ú. Pliešovce

Stavba garáže v kombinácii s hospodárskou budovou ktoré nie sú stavebne prepojené s rozdielnym konštrukčným vybavením ako i s vekom je postavená na parc.č.3979/30.

Garáž - základy bez podmurovky sú betónové. Zvislé konštrukcie - murované z pálených tehál viac ako 30 cm. Stropy sú železobetónové. Krovná konštrukcia je sedlová hambálková. Krytina strechy na krove je bulharská škridla. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia úprava  - vápenné striekané omietky. Vnútorná úprava - vápenná hladká omietka. Dvere sú rámové s výplňou. Okná sú plástové. Podlaha je cementový poter. Elektroinštalácia na 380V s ističmi. Vráta sú drevené otváravé. Stavba garáže je z roku 1975, je bez deštrukčných zmien v základových a v nosných konštrukciách. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite.

Hospodárska stavba - stavba vedená ako hospodárska budova je so spoločným súpisným číslom so stavbou garáže  na spoločnej parcele s využitím ako sklad náradia. Základy betónové pásy bez podmúrovky. Zvislé konštrukcie - jednostranne obitá drevená konštrukcia. Krovná konštrukcia je pultová. Krytina strechy na krove je plechová pozinkovaná s poplástovaním. Vonkajšia úprava - náter. Vnútorná úprava - náter. Okno je drevené jednoduché. Podlaha - je hrubá betónová. Elektroinštalácia na 220 V. Stavba je z roku 2007, je bez deštrukčných zmien v základových a v nosných konštrukciách. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite, avšak so slabšou nosnou konštrukciou.

 

Príslušenstvo predmetu dražby:

Stavba besiedky na parc.č. 3797/20

Stavba besiedky je postavená v časti záhrady na parc.č.3979/20 slúžiaca k oddychu.    

Základy betónové pásy bez podmúrovky. Zvislé konštrukcie - drevená nosná konštrukcia s výplňou siporex na 15 cm ako s prevažujúcim murivom 2 strany iba a potom už s latkovou výplňou. Nosná konštrukcia stavby je však drevená. Krovná konštrukcia je pultová. Krytina strechy na krove je plechová pozinkovaná s poplástovaním. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia úprava - náter alebo vápenná hladká omietka. Vnútorná úprava - vápenná hladká omietka. Podlaha - je keramická dlažba. Elektroinštalácia na 220 V. Vnútorné vybavenie kozub s otvoreným ohniskom.

Predmetná stavba sa stala užívania schopnou v roku 2011. stavba je bez deštrukčných zmien v základových a v nosných konštrukciách. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite.

 

Plot od ulice v čele v časti predzáhradky, časť 1

Plot je situovaný v čele pozemku s označením ako časť 1 zhotovená na základoch a s podmurovkou z lomového kameňa ako i vrchnej kovovej rámovej konštrukcie so zvislo uchytením latovaním. Celková dĺžka plotu je 10,35 m a s výškou výplne 0,95 m. Pohľadová plocha výplne je potom 9,78 m2. Do plota sú osadené plotové kovové vrátka ako i vráta so zvislou latovou výplňou. Plot je z roku 1987.

 

Plot od ulice v čele v časti predzáhradky, časť 2

Plot je situovaný v čele pozemku s označením ako časť 2 zhotovená na základoch a s podmurovkou z lomového kameňa ako i vrchnej drevenej rámovej konštrukcie iba z dreveného rámu a so zvislo uchytením latovaním. Celková dĺžka plotu je 1,65 m a s výškou výplne 0,95 m. Pohľadová plocha výplne je potom 1,56 m2. Plot je z roku 1987. Drevená výplň je s viditeľným opotrebením.

 

Plot v časti dvora

Plot je betónový zhotovený z prefa tvárnic s umiestnením v časti dvora pri dome. Celková dĺžka plotu je 2,15 m. Pohľadová plocha výplne je potom 1,82 m2. Plot je z roku 2011.

 

Plot z ľava pozdĺž pozemku

Plot je situovaný z ľavej strany pozdĺž pozemku zhotovený na bet.základoch ako i podmurovke s vymurovanými stĺpmi do ktorých je osadená zvislá  latová výplň s uchytením na kovovej konštrukcii. Celková dĺžka plotu je 34 m. Pohľadová plocha výplne je potom 32,30 m2. Plot je z roku 2011.

 

Plot z prava časť 1 pozdĺž pozemku v časti záhrady

Plot je situovaný z pravej strany s označením ako časť 1, pozdĺž pozemku zhotovený na bet.základoch ako i podmúrovke s vymurovanými stĺpmi medzi ktorými sú uchytené kovové vložky so zvislou uchytením latovaním. Celková dĺžka plotu je 21 m. Pohľadová plocha výplne je potom 19,95 m2. Plot je z roku 2011.

 

Plot z prava časť 2 – ploty od ulice do dvora

Plot je situovaný z pravej strany s označením ako časť 2, pozdĺž pozemku v smere od čelného oplotenia do dvora. Plot je zhotovený na bet. základoch ako i podmurovke s vymurovanými stĺpmi medzi ktorými sú uchytené kovové vložky so zvislou uchytením latovaním z dvoch strán. Celková dĺžka plotu je 2,50 m 13,20 m s výškami 0,85 a 0,60 m. Plot je z roku 1987.

 

Prípojka plynu

Prípojka plynu s odhadovanou dĺžkou 10 m s bodom  napojenia z verejného rozvodu so vzdialenosťou 5,0 m od hranice pozemku. Bola vybudovaná v roku 1997.

 

Prípojka vody z verejného rozvodu

Prípojka vody z verejného rozvodu s nameranou dĺžkou 8,0 m s bodom napojenia 3,0 m od hranice pozemku a následne vedúc predzáhradkou do domu. Bola vybudovaná v roku 1996.

 

Prípojka vody od suseda

Prípojka vody zo studne od suseda s odhadovanou dĺžkou 10 m. Vybudovaná v roku 1959.

      

Odvodňovacia šachta

Odvodňovacia šachta v časti vstupu do RD s kubatúrou 1,5 m3.o.p. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1959.

 

Záhradný vodovod

Záhradný vodovod s nameranou dĺžkou 7,0 m s napojením z armatúrnej šachty. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1996.

 

Kanalizačná prípojka splašková

Kanalizačná prípojka s odhadovanou dĺžkou 11,0 m z PVC potrubia s priemerom 150 mm vedúca z domu do verejnej stoky s prechodom cez žumpu. Bola vybudovaná v roku 1997.

 

Zberná šachta

Zberná šachta s odhadovanou kubatúrou 3,0 m3.o.p. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1959.

 

Oporný múr v predzáhradke

Kamenný oporný múr s osadením v predzáhradke s vyp. kubatúrou 2,02 m3.o.p. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1959.

 

Bazén na parc.č. 3979/20

Laminátový bazén s vyp. kubatúrou 17,49 m3.o.p. s osadením v časti záhrady do betónu. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 2012.

 

Oporný múr v časti záhrady

Osadený betónový múr v časti záhrady s vyp. kubatúrou 0,86 m3.o.p. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 2011.

 

Oporný múr v časti dvora pred garážou

Slabší oporný múr v časti dvora pred garážou s vyp. kubatúrou 0,46 m3.o.p. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1997.

 

Spevnené plochy betónové

Spevnené betónové plochy o ploche 113,34 m2 s umiestnením v časti dvora lepšej alebo horšej kvality. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1997.

 

Spevnené plochy zo štiepaného kameňa

Spevnené plochy zhotovené zo štiepaného kameň s osadením do betónu o ploche 21,83 m2 umožňujúc prístup do prízemia RD. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1997.

 

Záhonové obrubníky

Záhonový obrubník u chodníka s dĺžkou 10,0 m. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 2011.

 

Prípojka elektriny do stavby RD

Zemná káblová prípojka elektriny na 380 V s pripojením na verejný rozvod zo stĺpa osadeného v predzáhradke s odhadovanou dĺžkou 6,0 m. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1994.

 

Prípojka elektriny do garáže

Vzdušná káblová prípojka elektriny na 380 V s pripojením z domu do stavby garáže s odhadovanou dĺžkou 3,0 m. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1975.

 

Príslušenstvo predmetu dražby je v stave primeranom údržbe a veku stavby.

 

 

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby, sa nachádzajú, v rovinatom teréne v bežnej zástavbe IBV  s výbornou dostupnosťou do centra obce. V predmetnej lokalite je vybudované okrem elektrickej inštalácie i plynovod, vodovod ako i kanalizačný rozvod. Na parcele č.3979/23 je postavená stavba RD so s.č.384 a na parc.č.3979/30 je postavená stavba garáže so s.č.1147 i s hospodárskou stavbou. Parcela parc.č. 3979/20 je s kultúrou a s využitím ako záhrada so spolupôsobením s pozemkami na ktorom je postavená hlavná stavby RD s dvorom a garáž s hosp. budovou.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Nižšie uvedené záložné práva neovplyvňujú hodnotu predmetu dražby podstatným spôsobom, v zmysle ustanovenia § 93 ods. 2 Zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov speňažením majetku v dražbe zanikajú a vydražiteľ nadobudne predmet dražby nezaťažený právami a záväzkami z týchto záložných práv.

Záložné právo zo záložnej zmluvy na nehn. C-KN parc.č. 3979/20, 3979/23, 3979/30 a stavby rodinný dom súp.č. 384 na C-KN parc.č. 3979/23 a garáž, hopod.budova súp.č. 1147 na C-KN parc.č.3979/30 v prospech Slovenská sporiteľňa, a.s., Suché mýto 4, Bratislava, V 3580/07 z 03.12.2007 - 318/07.

Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehn. povinného - EX 133/12-D súdny exekútor JUDr. Andrea Cimermanová, Ex. úrad Zvolen, Francisciho 1044/6, Zvolen, Z 3179/16 zapísané dňa 12.10.2016 - 756/16.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 165/2017 zo dňa 20.09.2017, ktorý vypracoval znalec Ing. Ľubomír Rajnoha, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie Pozemné stavby, Odhad hodnoty nehnuteľností, evidenčné číslo znalca 912898.
55.100,- EUR
K. Najnižšie podanie 55.100,- EUR
L. Minimálne prihodenie 300,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 5.000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka 0634824693/0900 (IBAN SK3009000000000634824693 BIC: GIBASKBX), vedený v Slovenskej sporiteľni, a.s., variabilný symbol: 4502017
2. V hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo v mieste konania dražby.
3. Banková záruka.
4. Notárska úschova.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby alebo v hotovosti.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka č. 0634824693/0900 (IBAN SK3009000000000634824693 BIC: GIBASKBX), vedený v Slovenskej sporiteľni, a.s., variabilný symbol: 4502017 a to do 15 dní odo dňa dražby, v prípade že suma dosiahnutá vydražením presiahne 6.640 EUR v opačnom prípade hneď po ukončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. termín – 25.10.2017 o 10:45 hod. 2. termín – 09.11.2017 o 10:45 hod.
Miesto obhliadky Pliešovce
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa môžu ohlásiť aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 0911 236 164. Po- Pi , 8:00 – 16:00 hod. Obhliadka predmetu dražby sa uskutoční na mieste, kde sa predmet dražby nachádza.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa osobitného predpisu, ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Marta
c) priezvisko Pavlovičová
d) sídlo Šafárikovo námestie 4, 811 02 Bratislava