Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 197/2017
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 16.10.2017
  • Značka:
  • K032178
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: NZ - INVEST, s.r.o.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Hlavné námestie 10 / 0, 94035 Nové Zámky
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 31427081
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Ľubomíra Beňová
Sídlo správcu: Záhradnícka 10, 94501 Komárno
Kotakt na správcu : mgr.benova@gmail.com, 0905 958 478
Spisová značka správcovského spisu : 32K/58/2015 S1485
Spisová značka súdneho spisu : 32K/58/2015
Druh podania : Zápisnica zo zasadnutia so zástupcom veriteľov

Zápisnica o rozhodnutiach zástupcu veriteľov v konkurznej veci úpadcu

NZ - INVEST, s.r.o., IČO:  31 427 081 sídlo: Hlavné námestie 10, 940 35 Nové Zámky (ďalej len “Úpadca”), č. konania: 32K/58/2015

 

V zmysle ust. § 38 ods. 6 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácií a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej v texte len ako „ZKR“) sa dňa 02.10.2017 o 13:00 hodine v sídle zástupcu veriteľov konalo zasadnutie zástupcu veriteľov úpadcu v konkurznom konaní vedenom Okresným súdom Nitra pod spisovou značkou 32K/58/2015.

 

Prítomní:

Zástupca veriteľov: 

KORUND desktop, spol. s r.o.,

právne zast.  Mgr. Zsolt Ördögh, advokát na základe plnej moci (ďalej len „Zástupca veriteľov“)

 

Program zasadnutia zástupcu veriteľov Úpadcu:

 

1. Predloženie a prerokovanie žiadosti správkyne Úpadcu, JUDr. Ľubomíry Beňovej, Záhradnícka 10, 945 01 Komárno (ďalej len “správkyňa”) o uloženie záväzných pokynov v zmysle ust. § 84 ods. 1 ZKR zo dňa 21.08.2017,

2. Hlasovanie zástupcu veriteľov o návrhoch uznesení o uložení odporúčaní správkyni ako postupovať,

3. Záver zasadnutia.

 

Zasadnutie bolo Zástupcom veriteľov otvorené o 13.00 hod. v sídle zástupcu veriteľov. 

 

Opis priebehu zasadnutia Zástupcu veriteľov Úpadcu:

 

1. Predloženie a prerokovanie žiadosti správkyne o uloženie záväzných pokynov v zmysle ust. § 84 ods. 1 ZKR zo dňa 21.08.2017.

 

            1.1 Zástupcovi veriteľov Úpadcu bola doručená žiadosť správkyne o uloženie záväzného pokynu v zmysle ust. § 84 ods. 1 ZKR. V rámci predmetnej žiadosti správkyňa požiadala zástupcu veriteľov vykonávajúceho oprávnenia veriteľského výboru o uloženie záväzného pokynu pri správe a speňažovaní  majetku podliehajúceho konkurzu zapísaného do všeobecnej podstaty majetku úpadcu, a to v lehote do 15 dní odo dňa doručenia žiadosti. Správkyňa navrhla, aby majetok podliehajúci konkurzu bol speňažovaný spôsobmi uvedenými v ustanovení § 92 ods.1 písm. d) ZKR, a teda aby správkyňa za účelom speňaženia majetku zorganizovala dražbu, ponukové konanie alebo iný súťažný proces smerujúci k predaju majetku alebo podľa § 92 ods. 1 písm. e) ZKR a teda aby správkyňa    predala majetok iným vhodným spôsobom. Správkyňa uviedla, že spôsoby speňažovania majetku uvedené v § 92 ods.1 písm. a) a b) by boli nákladnejšie, nehospodárne a viac zaťažujúce konkurz tak z administratívneho, časového ako aj z finančného hľadiska.

 

            1.2 Správkyňa ďalej požiadala Zástupcu veriteľov, aby peňažné pohľadávky úpadcu, ktoré nebudú dobrovoľne splnené na základe opätovnej výzvy správkyne na dobrovoľné plnenie, boli speňažené formou predaja jedným zo spôsobov uvedených v ustanovení § 92 ods.1 písm. d) alebo e) ZKR, zároveň požiadala Zástupcu veriteľov, aby jej záväzným pokynom umožnil speňažovať pohľadávky podliehajúce konkurzu ich predajom, a to buď jednotlivo, v správcom určených skupinách alebo všetky naraz v ponukovom konaní v Obchodnom vestníku a v miestnej tlači nasledovne : a) v V. kole ponukového konania za hodnotu najvyššej ponuky a b) v VI. kole ponukového konania za hodnotu najvyššej ponuky. V tejto súvislosti tiež požiadala o súhlas, aby mohla predať v ponukovom konaní peňažné pohľadávky úpadcu aj osobe spriaznenej so správcom, osobe spriaznenej s úpadcom, veriteľovi prihlásenej pohľadávky alebo osobe spriaznenej s veriteľom prihlásenej pohľadávky.

 

            1.3 V súvislosti s odpredajom majetku  úpadcu zapísaného vo všeobecnej podstate správkyňa navrhla, aby peňažné pohľadávky neuhradené dlžníkmi úpadcu po zaslaní opätovnej výzvy na úhradu a následnom predaji pohľadávok v dvoch kolách ponukového konania zverejneného v Obchodnom vestníku a v miestnej tlači za najvyššiu hodnotu, boli vylúčené zo súpisu majetku a to z dôvodu, že možný výťažok zo speňaženia majetku úpadcu by nepostačoval na úhradu nákladov speňaženia podľa ust. § 81 ZKR.

 

 

 

            1.4 Správkyňa záverom požiadala Zástupcu veriteľov o to, aby súhlasil (určil), že pri vymáhaní sporných pohľadávok podliehajúcich konkurzu je správkyňa oprávnená uzatvárať dohody alebo zmiery ohľadom týchto sporných pohľadávok a robiť jednostranné právne úkony za Úpadcu v týchto veciach aj bez súhlasu Zástupcu veriteľov.

 

            Po prerokovaní predmetnej žiadosti správkyne nasledoval 2.bod programu:

 

2. Hlasovanie Zástupcu veriteľov o žiadosti správcu o udelenie záväzných pokynov v zmysle          ust. § 84 ods. 1 ZKR.

 

            Zástupca veriteľov sa po oboznámení s predloženou žiadosťou správkyne a jej prejednaní pristúpil k hlasovaniu o nasledovných  návrhoch uznesení :

 

 

Návrh na Uznesenie č.1:

 

            “Zástupca veriteľov pri výkone oprávnení veriteľského výboru ukladá správkyni záväzný pokyn pri správe a speňažovaní  majetku podliehajúceho konkurzu zapísaného do všeobecnej podstaty majetku úpadcu, aby majetok podliehajúci konkurzu bol speňažovaný spôsobmi uvedenými v ustanovení § 92 ods.1 písm. d) ZKR, a teda aby správkyňa za účelom speňaženia majetku zorganizovala dražbu, ponukové konanie alebo iný súťažný proces smerujúci k predaju majetku alebo podľa § 92 ods. 1 písm. e) ZKR, a teda aby správkyňa predala majetok iným vhodným spôsobom.”

 

            Hlasovanie:

Za: KORUND desktop, spol. s r.o.,

1 hlas (100 % hlasov Zástupcu veriteľov Úpadcu)

spolu: 1 hlas (100% hlasov Zástupcu veriteľov Úpadcu)

Proti: 0 hlasov (0% hlasov Zástupcu veriteľov Úpadcu)

Zdržalo sa: 0 hlasov (0% hlasov Zástupcu veriteľov Úpadcu)

 

Konštatuje sa, že ​uznesenie č.1 bolo prijaté.

 

 

Návrh na Uznesenie č.2:

 

            “Zástupca veriteľov pri výkone oprávnení veriteľského výboru

            2.1 ukladá správkyni záväzný pokyn, aby pohľadávky úpadcu, ktoré nebudú dobrovoľne splnené na základe opätovnej výzvy správkyne na dobrovoľné plnenie, boli speňažené formou predaja jedným zo spôsobov uvedených v ustanovení § 92 ods.1 písm. d) alebo e) ZKR,

            2.2 ukladá správkyni záväzný pokyn speňažovať pohľadávky podliehajúce konkurzu ich predajom, a to buď jednotlivo, v správcom určených skupinách alebo všetky naraz v ponukovom konaní v Obchodnom vestníku a v miestnej tlači nasledovne : a) v V. kole ponukového konania za hodnotu najvyššej ponuky a b) v VI. kole ponukového konania za hodnotu najvyššej ponuky,

            2.3 udeľuje súhlas, aby správkyňa mohla predať v ponukovom konaní peňažné pohľadávky úpadcu aj osobe spriaznenej so správcom, osobe spriaznenej s úpadcom, veriteľovi prihlásenej pohľadávky alebo osobe spriaznenej s veriteľom prihlásenej pohľadávky.”

 

            Hlasovanie:

Za: KORUND desktop, spol. s r.o.,

1 hlas (100 % hlasov Zástupcu veriteľov Úpadcu)

spolu: 1 hlas (100% hlasov Zástupcu veriteľov Úpadcu)

Proti: 0 hlasov (0% hlasov Zástupcu veriteľov Úpadcu)

Zdržalo sa: 0 hlasov (0% hlasov Zástupcu veriteľov Úpadcu)

 

Konštatuje sa, že uznesenie č.2 bolo prijaté.

 

 

 

 

 

Návrh na Uznesenie č.3:

 

            “Zástupca veriteľov pri výkone oprávnení veriteľského výboru ukladá správkyni záväzný pokyn pri správe a speňažovaní majetku podliehajúceho konkurzu zapísaného do všeobecnej podstaty majetku úpadcu, aby peňažné pohľadávky neuhradené dlžníkmi úpadcu po zaslaní opätovnej výzvy na úhradu a následnom predaji pohľadávok v dvoch kolách ponukového konania zverejneného v Obchodnom vestníku a v miestnej tlači za najvyššiu hodnotu, boli vylúčené zo súpisu majetku a to z dôvodu, že možný výťažok zo speňaženia majetku úpadcu by nepostačoval na úhradu nákladov speňaženia podľa ust. § 81 ZKR.”

 

            Hlasovanie:

Za: KORUND desktop, spol. s r.o.,

1 hlas (100 % hlasov Zástupcu veriteľov Úpadcu)

spolu: 1 hlas (100% hlasov Zástupcu veriteľov Úpadcu)

Proti: 0 hlasov (0% hlasov Zástupcu veriteľov Úpadcu)

Zdržalo sa: 0 hlasov (0% hlasov Zástupcu veriteľov Úpadcu)

 

Konštatuje sa, že uznesenie č.3 bolo prijaté.

 

 

Návrh na Uznesenie č.4:

 

            Zástupca veriteľov pri výkone oprávnení veriteľského výboru určuje, že správkyňa pri vymáhaní sporných pohľadávok podliehajúcich konkurzu je oprávnená, bez súhlasu zástupcu veriteľov resp. veriteľského výboru, uzatvárať dohody alebo zmiery ohľadom týchto sporných pohľadávok a robiť jednostranné právne úkony za úpadcu v týchto veciach.”

 

Hlasovanie:

Za: 0 hlasov (0% hlasov Zástupcu veriteľov Úpadcu)

Proti:  KORUND desktop, spol. s r.o.,

1 hlas (100 % hlasov Zástupcu veriteľov Úpadcu)

spolu: 1 hlas (100% hlasov Zástupcu veriteľov Úpadcu)

Zdržalo sa: 0 hlasov (0% hlasov Zástupcu veriteľov Úpadcu)

 

Konštatuje sa, že uznesenie č.4 nebolo prijaté.

 

 

            Po hlasovaní o predmetných návrhoch uznesení nasledoval 3.bod programu:

 

3. Záver zasadnutia

 

Nakoľko neboli žiadne ďalšie návrhy, zasadnutie bolo Zástupcom veriteľov ukončené o 14.00 hod.

 

Zápisnica skončená a podpísaná o 15.00 hod.

 

 

V Bratislave, dňa 02.10.2017

 

 

zástupca veriteľov:

KORUND desktop, spol. s r.o.

v zast. Mgr.Zsolt Ördögh, advokát