Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 196/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 13.10.2017
  • Značka:
  • X005840
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 062/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby priestory AUKČNEJ SPOLOČNOSTI s.r.o., Kopčianska ul. č. 10, Bratislava, (objekt Vienna Gate, 14. posch., nebytový priestor č. A 261).
D. Dátum konania dražby 09. 10. 2017
E. Čas konania dražby 10:00 hod. – 10:32 hod
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese Bratislava IV, obec: BA - m. č. Karlova Ves, katastrálne územie: Karlova Ves, tak ako sú zapísané v evidencii Okresného úradu Bratislava, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 3032, a to konkrétne:

byt č. 21 nachádzajúci sa na 3. p. bytového domu Beniakova 2, 4, 6, 8, 10, 12 so súpisným číslom 3100, vchod: Beniakova 2, na ulici Beniakova 2 v Bratislave (ďalej len ako „Dom“), postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 1674/180 o výmere 1655 m², druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria spolu so spoluvlastníckym podielom na spoločných častiach a spoločných zariadeniach Domu o veľkosti 8909/699969 (ďalej len ako ,,predmet dražby“).

H. Opis predmetu dražby

Byt č. 21 sa nachádza na 3.p. (4. NP) v bytovom dome so súpisným číslom 3100 na ulici Beniakova 2. Predmet dražby sa nachádza v Bratislave v mestskej časti Karlová Ves, miestna časť Dlhé Diely v hustej zástavbe bytových domov. Prístup je zabezpečený po miestnej asfaltovej komunikácií a chodníku. V pešej dostupnosti je prístupná základná občianska vybavenosť. Centrum mesta Bratislava je dostupné prostriedkami MHD v rozsahu cca 5 – 10 minút.

 

Dispozičné riešenie:

Byt číslo 21 na 3.p. (4. NP) pozostáva zo štyroch obytných miestností, chodby, kuchyne, WC, kúpeľne, predsiene, technickej miestnosti, pivnice a loggie.

 

Celková podlahová plocha bytu je 89,08 m2 (vrátane pivnice o výmere 2,12 m2).

Výmera loggie je 2,52 m2 (nezarátava sa do podlahovej plochy bytu).

 

Technicko – konštrukčné riešenie: 

Dom má pravidelný pôdorys, je podpivničený a má 9 nadzemných podlaží. Na 1. NP. sú umiestnené spoločné priestory, nebytové priestory a pivničné kobky. V ostatných podlažiach sa nachádzajú byty. Jednotlivé podlažia sú prístupné schodiskom a výťahom. Dom je založený na železobetónových základoch s vodorovnými izoláciami proti zemnej vlhkosti. Dom je tvorený montovanou panelovou konštrukciou z priečnych stien a železobetónových stropov. Previsnuté konštrukcie sú vyhotovené zo železobetónových dielenských prefabrikátov. Založenie Domu je na plošných základoch. Strecha Domu je plochá dvojplášťová. Klampiarske konštrukcie sú úplné z pozinkovaného plechu. Podlahy v spoločných vstupných priestoroch a schodíšť sú z terazza. Vstupný priestor Domu má oceľové zasklené steny so sklom a nátery stien. Schodiská Domu majú oceľové zábradlie a sú prirodzene osvetlené. Omietky vnútorných stien sú vápenné hladké s olejovým soklom do výšky 110 cm. Dom je nezateplený (pôvodná fasáda). Dom je vybavený vnútorným rozvodom vody, plynu, kanalizácie a elektriky. Vykurovanie a ohrev TÚV je riešený z centrálneho zdroja. Proti atmosférickým poruchám je nehnuteľnosť chránená bleskozvodom. Bytový dom bol daný do užívania v roku 1993.

 

Vstup do predmetu dražby je zabezpečený cez vstupné bezpečnostné dvere. Vnútorný povrch stien v predmete dražby je zhotovený z omietky vápennocementovej. Okná predmetu dražby a balkónové dvere sú plastové s izolačným dvojsklom a so žalúziami. Všetky interiérové dvere v predmete dražby sú plastové, hladké plné alebo presklené. Vykurovanie predmetu dražby je teplovodné, centrálne zabezpečené diaľkovo. Predmet dražby je napojený na tieto siete technickej infraštruktúry – domový rozvod vodovodu a kanalizácie, plynu, elektro NN, SKT. Súčasťou bytu je jeho vnútorné vybavenie, t.j. rozvody elektro od elektromera, rozvody vody a kanalizácie od zvislých rozvodov a k nim príslušné zariaďovacie predmety, rozvody káblovej televízie, radiátory, zvonček, poštová schránka. V rámci rekonštrukcie predmetu dražby bola stena medzi kuchyňou a loggiou čiastočne zrušená (loggia je spojená s kuchyňou). Byt sa nachádza v nezateplenom dome a jeho zariadenie zodpovedá štandardu. V predsieni sa nachádza keramická dlažba a laminátové podlahy, ktoré sa nachádzajú aj na chodbe. Obytné miestnosti majú laminátové podlahy a PVC. Jadro kúpeľne je murované s keramickým obkladom a keramickou dlažbou. V kúpeľni sa nachádza obmurovaná vaňa s pákovou nerezovou batériou, umývadlo s pákovou nerezovou batériou. WC má murované jadro s keramickým obkladom a keramickou dlažbou, nachádza sa tam WC kombi. Steny technickej miestnosti sú pokryté keramickým obkladom a podlahy keramickou dlažbou. V technickej miestnosti sa nachádza obmurovaná vaňa s pákovou nerezovou batériou. V kuchyni je obklad za kuchynskou linkou a laminátové podlahy. Obklad steny je drevený do výšky 1,6 m, k dispozícii je príprava napojenia vody, plynu, kanalizácie a elektroinštalácie. Kuchynská linka je na báze DT, nachádza sa tam nerezový drez, páková drezová batéria, kombinovaný sporák, digestor a zabudovaná chladnička.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza v dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Záložné právo v prospech EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, na základe zmluvy o postúpení pohľadávok uzavretej dňa 25.07.2017 s Československou obchodnou bankou, a. s., so sídlom Michalská 18, 815 63 Bratislava, IČO: 36 854 140, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel Sa, Vložka č. 4314/B, podľa V 2940/13,
b) Právo stavby, vstupu a prechodu na parcelu registra „C“ č. 1674/180 podľa zákona č. 151/1995 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 182/1993 Z. z.
c) Záložné právo v prospech ostatných vlastníkov bytov v dome v zmysle § 15 zák. č. 182/1993 Z.z. v znení zák. č. 151/1995 Z.z., ktoré nie je zapísané na LV.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 128.600,- EUR (slovom: jednostodvadsaťosemtisícšesťsto EURO)
K. Najnižšie podanie 125.000,- EUR (slovom: jednostodvadsaťpäťtisíc EURO)
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Cintorínska
b) Orientačné/súpisné číslo 53
c) Názov obce Nová Baňa d) PSČ 968 01
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 76/2017 zo dňa 29.05.2017, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Michaelou Dírerovou.:
125.000,- EUR (slovom: jednostodvadsaťpäťtisíc EURO)