Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 195/2017
  • Kapitola:
  • Iné oznámenia
  • Podanie:
  • Oznámenie o uložení návrhu Zmluvy o cezhraničnom zlúčení/splynutí do Zbierky listín
  • Deň vydania:
  • 12.10.2017
  • Značka:
  • O000490
Obchodné meno: PROMOCARTON s.r.o.
Sídlo: Jenisejská 10, 04012 Košice - mestská časť Nad jazerom Slovenská fepublika
IČO: 51 092 115
Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu: Okresný súd Košice I
Oddiel: Sro
Vložka: 42198/V

Oznámenie o uložení návrhu zmluvy o cezhraničnom zlúčení spoločnosti do zbierky listín a o zverejnení informácií

v súvislosti s cezhraničným zlúčením podľa ustanovenia § 69aa ods. 3 zákona č. 513/1991 Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov.

Spoločnosť PROMOCARTON s.r.o. so sídlom Jenisejská 10 , 040 12 Košice – Nad Jazerom Slovenská republika , IČO: 51 092 115, zapísaná Obchodný register OS Košice I , oddiel Sro, vložka č. 42198/V(ďalej len: „PROMOCARTON s.r.o.“) týmto oznamuje, že návrh zmluvy o cezhraničnom zlúčení spoločnosti PROMOCARTON s.r.o. a spoločnosti Promocarton spol. s r.o., so sídlo, Na Valech 289/4, Hradčany 160 00 Praha 6, Česká republika, IČO: 276 54 621, zalísaná v Obchodní rejstřík Městského soudu v Praze odd. C, vložka č. 121 880 (ďalej len: „Promocarton spol. s r.o.“) bol uložený do zbierky listín Okresného súdu Košice v súlade s ustanoveniami § 69aa ods. 3 a § 218a ods. 6 zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov (ďalej len Obchodný zákonník), v dôsledku ktorého sa PROMOCARTON s.r.o. ako slovenská zúčastnená spoločnosť a Promocarton spol. s r.o. ako zahraničná zúčastnená spoločnosť cezhranične zlúčia, pričom v dôsledku cezhraničného zlúčenia Promocarton spol. s r.o. zanikne zlúčením bez likvidácie a PROMOCARTON s.r.o. sa stane nástupníckou spoločnosťou.

V súlade s ustanovením § 69aa odsek 3 Obchodného zákonníka v súvislosti s uložením návrhu zmluvy o cezhraničnom zlúčení spoločnosti PROMOCARTON s.r.o. zverejňuje nasledovné zákonom požadované údaje :

  1. Obchodné meno, právna forma a sídlo každej zúčastnenej spoločnosti (§ 69aa ods. 3 písm. a) Obchodného zákonníka

Nástupnícka zúčastnená spoločnosť :

Obchodné meno : PROMOCARTON s.r.o.

Právna forma : spoločnosť s ručením obmedzeným

Sídlo : Jenisejská 10 , 040 12 Košice – Nad Jazerom Slovenská republika

Zanikajúca zúčastnená spoločnosť :

Obchodné meno : Promocarton spol. s r.o.

Právna forma : spoločnosť s ručením obmedzeným (skratka v Kft.)

Sídlo : Na Valech 289/4 , Hradčany 160 00 Praha 6, Česká republika

b/ Názov obchodného registra alebo inej evidencie, do ktorej je každá zúčastnená spoločnosť zapísaná a identifikačné číslo organizácie v obchodnom registri alebo inej evidencii, ak jej bolo pridelené, alebo iné číslo zápisu v obchodnom registri alebo v inej evidencii, ak právo štátu, ktorým sa zúčastnená spoločnosť spravuje, ukladá zúčastnenej spoločnosti povinnosť zápisu do obchodného registra alebo inej evidencie (§ 69a ods.3 písm. b) Obchodného zákonníka :

Nástupnícka zúčastnená spoločnosť :

PROMOCARTON s.r.o. so sídlom Jenisejská 10 , 040 12 Košice – Nad Jazerom Slovenská republika , IČO: 51 092 115, zapísaná Obchodný register OS Košice I , oddiel Sro, vložka č. 42198/V

Zanikajúca zúčastnená spoločnosť :

Promocarton spol. s r.o., so sídlo, Na Valech 289/4, Hradčany 160 00 Praha 6, Česká republika, IČO: 276 54 621, zalísaná v Obchodní rejstřík Městského soudu v Praze odd. C, vložka č. 121 880

c/ odkaz na opatrenia prijaté na zabezpečenie ochrany práv veriteľov a menšinových spoločníkov s uvedením poštovej adresy a adresy webového sídla, ak je zriadené, na ktorom možno bezplatne získať všetky uvedené informácie vrátane informácií podľa § 69aa odsek 4 Obchodného zákonníka (§ 69aa ods. 3 písm. c) Obchodného zákonníka) :

Cezhraničné zlúčenie spoločnosti PROMOCARTON s.r.o. a Promocarton spol. s r.o. nebude mať pre veriteľov spoločnosti PROMOCARTON s.r.o. žiadne dôsledky a žiadnym spôsobom neovplyvní vymožiteľnosť ich pohľadávok.

V súlade s § 69aa ods. 5 Obchodného zákonníka, veritelia spoločnosti PROMOCARTON s.r.o.ako slovenskej zúčastnenej spoločnosti, ktorí budú mať ku dňu schválenia návrhu zmluvy o cezhraničnom zlúčení spoločností PROMOCARTON s.r.o. a Promocarton spol. s r.o. (ďalej len návrh zmluvy o cezhraničnom zlúčení) voči nej nesplatné pohľadávky, majú právo požadovať, aby splnenie ich neuhradených pohľadávok bolo primerane zabezpečené. Ak sa veritelia so slovenskou zúčastnenou spoločnosťou PROMOCARTON s.r.o. nedohodnú, o primeranom zabezpečení rozhodne súd. Zabezpečenie sa považuje za primerané vždy, ak sa do notárskej úschovy zložila peňažná hotovosť vo výške pohľadávky označenej veriteľom.

Veritelia, ktorí budú mať ku dňu účinnosti cezhraničného zlúčenia spoločností PROMOCARTON s.r.o. a Promocarton spol. s r.o. voči niektorej zo zúčastnenej, cezhranične sa zlučujúcej spoločnosti nesplatné pohľadávky, sú v zmysle ustanovenia § 218 ods. 1 Obchodného zákonníka oprávnení, ak sa v dôsledku cezhraničného zlúčenia spoločností PROMOCARTON s.r.o. a Promocarton spol. s r.o. zhorší vymožiteľnosť ich pohľadávok, do šiestich mesiacov odo dňa zverejnenia zápisu cezhraničného zlúčenia spoločností PROMOCARTON s.r.o. a Promocarton spol. s r.o. v obchodnom registri požadovať od spoločnosti PROMOCARTON s.r.o. ako nástupníckej spoločnosti, aby dostatočným spôsobom zabezpečila splnenie ich neuhradených pohľadávok. Toto právo nemá veriteľ, ktorého pohľadávka je už primerane zabezpečená.

Podľa ust. § 69aa odsek 7 Obchodného zákonníka preskúma splnenie požiadaviek ustanovených pre cezhraničné zlúčenie pri spoločnosti PROMOCARTON s.r.o. ako slovenskej zúčastnenej spoločnosti pred zápisom cezhraničného zlúčenia do obchodného registra preskúma notár a vydá o tom osvedčenie podľa osobitného predpisu vo forme notárskej zápisnice (ďalej len osvedčenie).

Osvedčenie bude pri spoločnosti PROMOCARTON s.r.o. vydávať notár : Mgr. Vojteh Kavečanský, Kmeťova 13, 040 01 Košice, tel.: +421 55 699 85 86, e-mail: vojtech.kavecansky@notar.sk

Vzhľadom na skutočnosť, že obe zúčastnené spoločnosti, teda PROMOCARTON s.r.o. a Promocarton spol. s r.o. majú jediného spoločníka, cezhraničné zlúčenie PROMOCARTON s.r.o. a Promocarton spol. s r.o. nebude mať žiadny vplyv na menšinových spoločníkov spoločnosti zúčastnených na cezhraničnom zlúčení, a preto nie je potrebné prijímať žiadne opatrenia na ochranu ich práv.

Vzhľadom k tomu, že žiadna zo zúčastnených spoločností na cezhraničnom zlúčení nevydala žiadne dlhopisy ani iné cenné papiere so zvláštnymi právami, neboli prijaté žiadne opatrenia ani poskytnuté žiadne práva, ktoré by mala nástupnícka spoločnosť poskytnúť vlastníkom dlhopisov alebo iných cenných papierov so zvláštnymi právami.

Všetky informácie ohľadne ochrany práv veriteľov pri cezhraničnom zlúčení spoločností PROMOCARTON s.r.o. a Promocarton spol. s r.o., vrátane informácií podľa ust. § 69aa odsek 4 Obchodného zákonníka, je možné bezplatne získať v sídle spoločnosti PROMOCARTON s.r.o. so sídlom Jenisejská 10 , 040 12 Košice – Nad Jazerom, Slovenská republika.