Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 194/2017
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 11.10.2017
  • Značka:
  • K031472
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: BioplynSlužby s.r.o.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Záhradná 8, 96212 Detva
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 47072032
Obchodné meno správcu: Správcovská a reštrukturalizačná, k.s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Horná 13, 97401 Banská Bystrica
Kotakt na správcu : 0484195386, sekretariat@spravcovska.sk
Spisová značka správcovského spisu : 4R/5/2017.S1405
Spisová značka súdneho spisu : 4R/5/2017
Druh podania : Zápisnica zo zasadnutia veriteľského výboru

Zápisnica z konania druhého zasadnutia Veriteľského výboru  dlžníka:

BioplynSlužby, s.r.o., Záhradná 8, 962 12  Detva, IČO: 47 072 032

spisová značka: 4R/5/2017

miesto konania: Tomášikova 17, Bratislava,  zasadačka,  2 poschodie.

dátum konania: 05.10.2017

začiatok schôdze: 11:00 hod.

 

Prítomní:

reštrukturalizačný správca: Správcovská a reštrukturalizačná, k. s. – Mgr. Lukáš Piliar, komplementár

 

členovia veriteľského výboru:

  1. veriteľ č. 20 UniCredit Leasing Slovakia, a.s., Šancová 1/A, 814 99  Bratislava, veriteľ č. 20 s počtom hlasov  80 693
  2. veriteľ č. 16 S Slovensko, spol. s r.o., Tomášikova 17, 821 02  Bratislava, veriteľ č. 16 s počtom hlasov  759 669
  3. veriteľ č. 1 AGRI-SERVIS, s.r.o., Odbojárov 600, 955 01  Tovarníky, veriteľ č. 1 s počtom hlasov 52 387

 

Program:

  1. Otvorenie
  2. Rozprava o predloženom návrhu reštrukturalizačného plánu (ďalej „RP“)
  3. Hlasovanie o reštrukturalizačnom pláne podľa ustanovenia § 144 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov (ďalej ZKR)
  4. Záver

 

1. Otvorenie

Schôdzu veriteľského výboru otvoril predseda VV, ktorý privítal prítomných členov veriteľského výboru, reštrukturalizačného správcu a dlžníka. Predseda VV skonštatoval, že zasadnutie veriteľského výboru sa koná na základe ustanovenia § 144 ods. 1 ZKR a v lehote tu uvedenej. Predkladateľ plánu predložil dňa 25.09.2017 záverečný návrh RP. Predseda VV v zákonnej lehote zvolal zasadnutie veriteľského výboru na rozpravu o predloženom návrhu RP.

Predseda VV vzhľadom na prítomnosť 3 členov veriteľského výboru skonštatoval, že veriteľský výbor je uznášaniaschopný v zmysle ustanovenia § 128 ods. 2 ZKR. Zároveň prítomných informoval, že podľa ustanovenia § 128 ods. 2 ZKR každý člen veriteľského výboru má jeden hlas. Na prijatie uznesenia veriteľského výboru je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných členov veriteľského výboru. V prípade rovnosti hlasov sa hlasy členov veriteľského výboru prepočítajú podľa sumy ich zistených pohľadávok.

 

2. Rozprava o predloženom návrhu RP

Predseda VV otvoril rozpravu o predloženom návrhu RP a vyzval prítomných, aby predniesli svoje výhrady k predloženému návrhu RP.

Veriteľ č. 16 - S Slovensko, spol. s r.o.

veriteľ poukazuje na výhrady k predloženému plánu a žiada, aby boli doplnené do Dozornej správy v Záväznej časti reštrukturalizačného plánu (str. 72 a nasl.) nasledovné ustanovenia:

  1. Veriteľský výbor zostáva v rovnakom zložení ako počas reštrukturalizácie  zachovaný aj po schválení tohto reštrukturalizačného plánu a bude vykonávať svoju funkciu až do úplného splnenia tohto reštrukturalizačného plánu. V prípade zániku funkcie člena veriteľského výboru ktorémukoľvek členovi veriteľského výboru budú vykonávať práva a povinnosti veriteľského výboru jeho zostávajúci členovia, resp. člen, pričom v prípade zániku členstva predsedovi veriteľského výboru, bude predsedom veriteľského výboru jeho člen s vyššou sumou  zistených pohľadávok zaradených do plánu. Členstvo vo veriteľskom výbore zaniká tiež jeho písomným odstúpením adresovaným predsedovi veriteľského výboru alebo dozornému správcovi a to momentom jeho doručenia. V prípade zániku funkcií všetkých členov veriteľského výboru bude dozor nad dlžníkom vykonávať iba dozorný správca.
  2. Dozorný správca je povinný podávať veriteľskému výboru a Okresnému súdu Banská Bystrica písomnú správu o plnení reštrukturalizačného plánu a vyhliadkach plnenia reštrukturalizačného plánu v budúcnosti a to každé tri mesiace, pričom lehota začne plynúť prvým dňom kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom bude zverejnené oznámenie správcu o zavedení dozornej správy v obchodnom vestníku. Dlžník je povinný prerokovať každé zásadné rozhodnutie finančnej a majetkovej povahy s dozorným správcom. Po úplnom splnení reštrukturalizačného plánu dozorný správca bezodkladne zverejní v Obchodnom vestníku oznam o ukončení dozornej správy, čím zanikajú účinky dozornej správy a funkcia dozorného správcu ako aj funkcia veriteľského výboru.
  3. Dozorný správca nie je oprávnený vydať súhlas na právne úkony podliehajúce jeho súhlasu bez prerokovania s orgánom, ktorý bude týmto úkonom dotknutý – t.j. so zabezpečeným veriteľom, ktorého sa úkon dotýka alebo s veriteľským výborom, pokiaľ úkonom nebude dotknutý žiadny zabezpečený veriteľ. Uznesenie prijaté veriteľským výborom prípadne vyjadrenie dotknutého zabezpečeného veriteľa bude mať pre dozorného správcu záväzný charakter.
  4. Súhlasu správcu počas dozornej správy ďalej podliehajú tieto právne úkony dlžníka:
  • nadobudnutie účasti alebo prevod účasti na obchodnej spoločnosti, družstve alebo inej právnickej osobe,
  • zabezpečenie cudzieho záväzku, prevzatie cudzieho záväzku, pristúpenie k cudziemu záväzku  alebo poskytnutie sľubu odškodnenia za škodu spôsobenú treťou osobou,
  • právny úkon, ktorým dlžník prevezme záväzok poskytnúť plnenie s hodnotou vyššou ako 5% jeho obratu za predchádzajúci kalendárny rok, platí pre právne úkony vykonané v rámci bežného obchodného styku
  • právny úkon, ktorým dlžník prevezme záväzok poskytnúť plnenie s hodnotou vyššou ako 1% jeho obratu za predchádzajúci kalendárny rok, platí pre právne úkony vykonané nad rámec bežného obchodného styku
  • každý právny úkon mimo bežnej obchodnej činnosti, ktorý sa týka majetku dlžníka vrátane investícií dlžníka do budúceho majetku dlžníka v rozsahu presahujúcom 5.000 EUR, resp. všetky právne úkony, ktoré sa týkajú majetku dlžníka vrátane investícií dlžníka do budúceho majetku dlžníka v rozsahu presahujúcom 10.000 EUR  za kalendárny mesiac
  1. Dlžník je povinný predkladať dozornému správcovi a veriteľskému výboru účtovníctvo a obchodnú dokumentáciu, najmä účtovné výkazy a zoznamy pohľadávok a záväzkov v členení do a po lehote splatnosti s počtom dní omeškania za príslušný mesiac na posúdenie, a to v pravidelných mesačných intervaloch vždy k poslednému dňu kalendárneho mesiaca po zavedení dozornej správy. Dlžník je povinný predkladať dozornému správcovi a veriteľskému výboru podrobnú správu o svojej činnosti každé tri mesiace, pričom lehota začne plynúť prvým dňom kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom bude zavedená dozorná správa. Dlžník je vždy povinný informovať správcu a veriteľský výbor v prípade podstatnej zmeny v jeho majetkových pomeroch. Dlžník je povinný bezodkladne informovať dozorného správcu o podstatných zmenách v jeho majetkových pomeroch a podstatných skutočnostiach vo vzťahu k plneniu RP. Nepredloženie účtovné výkazov a zoznamov pohľadávok v termínoch určených týmto bodom je porušením plánu s následkom jeho neúčinnosti voči veriteľom.

 

Veriteľ č. 20 - UniCredit Leasing Slovakia, a.s.,

Veriteľ UniCredit Leasing Slovakia, a.s. považuje za neprijateľnú výšku jeho uspokojenia na úrovni 70 % s ohľadom na uspokojenie iného zabezpečeného veriteľa. Poukazuje na rovnaký právny dôvod a ekonomické záujmy oboch veriteľov a tiež je názoru, že predmet financovania má väčší ekonomický význam pre podnik dlžníka ako u iných veriteľov, preto je podľa jeho názoru toto v rozpore s časťou 7. bod 1 reštrukturalizačného plánu. Veriteľ UniCredit Leasing Slovakia, a.s. považuje za primerané uspokojenie na úrovni cca 85 % a rovnako namieta dobu 5-tich rokov, ktorá je určená ako doba splácania záväzku a túto považuje za neprimerane dlhú. UniCredit Leasing Slovakia, a.s. nesúhlasí s určením kvartálnych splátok a navrhuje určenie mesačných splátok. UniCredit Leasing Slovakia, a.s. považuje plán za všeobecný vo vzťahu k určeniu prostriedkov na bežnú činnosť a plnenie splátok, t.j. získanie prostriedkov mimo predaja majetku dlžníka.

Veriteľ č. 1 - AGRI-SERVIS, s.r.o.,

Súhlasí s predloženým návrhom RP bez výhrad.

 

3. Hlasovanie o RP

Členovia veriteľského výboru v rozprave predniesli výhrady k predloženému návrhu RP, a tak predseda VV navrhuje členom výboru určiť predkladateľovi plánu lehotu 15 dní na prepracovanie.

 

Prítomní členovia veriteľského výboru hlasovali nasledovne :

Za – 3

Proti – 0

Zdržal sa –  0

 

Veriteľský výbor prijal nasledujúce uznesenie č. 1:

 Veriteľský výbor dlžníka v zmysle § 144 ods. 1 určuje predkladateľovi plánu lehotu 15 dní na jeho prepracovanie.“

 

4. Záver

Po prerokovaní všetkých bodov programu, predseda veriteľského výboru poďakoval prítomným  za  účasť a o 12:00 hod.  zasadnutie ukončil.

 

V Bratislave  dňa 05.10.2017                                        V Bratislave  dňa 05.10.2017

 

 

 

_____________________________                  _________________________________________

Predseda veriteľského výboru                                            reštrukturalizačný správca

S Slovensko, spol. s r.o.                                           Správcovská a reštrukturalizačná, k. s.

Ing. Peter Magdin – prokurista                                     Mgr. Lukáš Piliar - komplementár        

 

Prílohy:

-     prezenčná listina  z 2. zasadnutia veriteľského výboru