Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 181/2017
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 22.9.2017
  • Značka:
  • K028129
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: MBM-STAV, s.r.o.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Hviezdoslavovo nám. 213, 02901 Námestovo
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 36394645
Obchodné meno správcu: SKP, k.s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Námestie SNP 74/28, 96001 Zvolen
Kotakt na správcu : +421 45 202 89 38, office@skpks.sk
Spisová značka správcovského spisu : 4R/1/2013 S1359
Spisová značka súdneho spisu : 4R/1/2013
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

VYHLÁSENIE PONUKOVÉHO KONANIA NA PREDAJ MAJETKU ÚPADCU PODLIEHAJÚCEHO KONKURZU:

SKP, k.s., so sídlom Námestie SNP 74/28, 960 01 Zvolen, so sídlom kancelárie Veľká Okružná 43, 010 01 Žilina, IČO: 44 915 691, zn. správcu: S1359 (ďalej len „správca“), správca úpadcu MBM-STAV, s.r.o., Hviezdoslavovo nám. 213, 029 01 Námestovo, IČO: 36 394 645 (ďalej len „úpadca“) vyhlasuje ponukové konanie na predaj majetku úpadcu podliehajúceho konkurzu.

I. Predmet predaja:

Peňažné pohľadávky úpadcu zapísané do súpisu majetku, ktorý bol zverejnený v Obchodnom vestníku č. 203/2016 zo dňa 21.10.2016 pod K 24233, pričom ponuku je možné urobiť na odkúpenie minimálne súboru pohľadávok týkajúceho sa jednotlivého dlžníka (ďalej aj „pohľadávky“).

II. Súťažné podmienky:

Kúpna cena: Najvýhodnejšia ponuka odplaty v mene Euro za postúpenie pohľadávok urobená záujemcom v ponukovom konaní; za najvýhodnejšiu ponuku sa bude považovať:

  1. ponuka s najvyššou navrhovanou odplatou za postúpenie súboru pohľadávok týkajúceho sa jednotlivého dlžníka, podaná v súlade s podmienkami ponukového konania,
  2. v prípade, ak záujemca urobí ponuku na odkúpenie všetkých pohľadávok (ponuku, ktorej platnosť je viazaná na postúpenie súboru pohľadávok voči všetkým dlžníkom úpadcu) a alikvotná časť odplaty za postúpenie pohľadávok voči niektorému z dlžníkov bude nižšia ako v prípade jednotlivých ponúk na odkúpenie pohľadávok voči konkrétnemu dlžníkovi (t.j. iba časti speňažovaných pohľadávok), správca konkurenciu takýchto ponúk posúdi podľa pravidiel speňažovania upravených v § 91 ods. 2 ZKR.

V prípade zhodnosti dvoch alebo viacerých ponúk vyhodnotených za najvýhodnejšie, správca vyzve záujemcov, ktorých ponuky sú zhodné aby v lehote, ktorú správca určí, predložili novú zvýšenú ponuku za primeranej aplikácie schválených podmienok ponukového konania.

Správca je oprávnený odmietnuť všetky predložené ponuky, ak tieto posúdi ako ponuky neprimerané.

Lehota na doručenie ponúk: 20 dní od zverejnenia oznamu o vyhlásení ponukového konania v Obchodnom vestníku. Ponuky sa podávajú na adrese sídla správcu.

Otváranie a vyhodnotenie ponúk: Správca v lehote 10 dní od uplynutia lehoty na predkladanie ponúk, vyhodnotí riadne a včas doručené ponuky a vyhodnotenie vo forme zápisnice bezodkladne predloží príslušnému orgánu. Postupníkom sa stane záujemca, ktorý splnil všetky podmienky ponukového konania, ponúkol najvyššiu a primeranú odplatu za predmet ponukového konania a bude správcom vyhodnotený ako víťaz.

Úspešný záujemca je povinný uhradiť ponúknutú odplatu za postúpenie pohľadávok na konkurzný účet - IBAN: SK61 0900 0000 0050 5256 5751 vedený v SLSP, a.s., do 7 dní odo dňa doručenia oznámenia správcu o vyhodnotení jeho ponuky za víťaznú, a to tak, že celá ponúknutá odplata za postúpenie pohľadávok musí byť pripísaná na konkurzný účet úpadcu najneskôr v posledný deň sedemdňovej lehoty. Správca môže so záujemcami úspešnými v ponukovom konaní uzavrieť zmluvu o postúpení pohľadávok až po úplnom uhradení ponúknutej odplaty.

Zábezpeka na odplatu na postúpenie pohľadávok: 10 % z istiny pohľadávok. Zábezpeka na odplatu na postúpenie pohľadávok sa v prípade úspešného záujemcu započíta na odplatu za postúpenie pohľadávok, ktorá musí byť najneskôr v lehote na podávanie ponúk pripísaná na konkurzný účet - IBAN: SK61 0900 0000 0050 5256 5751 vedený v SLSP, a.s., s poznámkou "4R/1/2013 – ponukové konanie zábezpeka". Ak záujemca zábezpeku riadne nezloží, na jeho ponuku správca nebude prihliadať. Zábezpeka úspešného záujemcu bude započítaná na úhradu odplaty za postúpenie pohľadávok. Neúspešným záujemcom správca vráti zaplatené zábezpeky najneskôr do 15 dní od vyhodnotenia ponúk bankové účty, ktoré oznámia v ponuke.

Uzavretie zmluvy: Správca v lehote 10 dní od uplynutia lehoty na predkladanie ponúk, vyhodnotí riadne a včas doručené ponuky a vyhodnotenie vo forme zápisnice bezodkladne predloží príslušnému orgánu. Postupníkom sa stane záujemca, ktorý splnil všetky podmienky ponukového konania, ponúkol najvyššiu a primeranú odplatu za predmet ponukového konania a bude správcom vyhodnotený ako víťaz.

Úspešný záujemca je povinný uhradiť ponúknutú odplatu za postúpenie pohľadávok na konkurzný účet úpadcu do 7 dní odo dňa doručenia oznámenia správcu o vyhodnotení jeho ponuky za víťaznú, a to tak, že celá ponúknutá odplata za postúpenie pohľadávok musí byť pripísaná na konkurzný účet úpadcu najneskôr v posledný deň sedemdňovej lehoty. Správca môže so záujemcami úspešnými v ponukovom konaní uzavrieť zmluvu o postúpení pohľadávok až po úplnom uhradení ponúknutej odplaty.

Ďalšie podrobnosti ponukového konania, zohľadniac uvedené zásady, je správca oprávnený stanoviť sám. O priebehu speňažovania a najmä o akýchkoľvek skutočnostiach, ktoré majú vplyv na efektívnu speňažiteľnosť, je správca povinný podrobne informovať príslušný orgán.

Ďalšie podmienky: Záujemcovia musia doručiť záväzné ponuky v zalepenej obálke s výrazným označením „PONUKOVÉ KONANIE 4R/1/2013 – ZÁVÄZNÁ PONUKA – NEOTVÁRAŤ“, a to osobne alebo poštou na adrese sídla správcu.

Obsahové náležitosti predloženej ponuky:

1. Presné označenie záujemcu (meno, priezvisko, dátum narodenia a adresu trvalého pobytu v prípade fyzických osôb; obchodné meno, IČO (ak bolo pridelené), miesto podnikania a označenie registra v ktorom sú zapísané v prípade fyzických osôb oprávnených podnikať; obchodné meno alebo názov, IČO (ak bolo pridelené), sídlo a označenie registra, v ktorom sú zapísané, v prípade právnických osôb.

2. Označenie konkrétnych peňažných pohľadávok úpadcu, ktoré sú predmetom kúpy (ponuku je možné urobiť na odkúpenie minimálne súboru pohľadávok týkajúceho sa jednotlivého dlžníka).

3. Návrh odplaty v mene Euro za odkúpenie pohľadávok.

4. V prípade registrovaného záujemcu musí byť prílohou ponuky aktuálny výpis z obchodného registra resp. živnostenského registra alebo z iného (osobitného) registra, v ktorom je záujemca zapísaný, ktorý v čase doručenia ponuky správcovi, nie je starší ako 3 mesiace. Predložené doklady musia byť vo vyhotovení originálu, resp. úradne overenej fotokópie. V prípade záujemcu ktorý je fyzickou osobou musí byť prílohou ponuky úradne overená fotokópia občianskeho preukazu záujemcu.

5. Doklad o zaplatení zábezpeky.

6. Označenie bankového účtu (IBAN)  na ktorý správca v prípade neúspechu záujemcu vráti zloženú zábezpeku.

7. Text ponuky musí byť vyhotovený v slovenskom jazyku.

8. Na ponuku, ktorá nebude spĺňať všetky náležitosti uvedené v týchto podmienkach ponukového konania, správca nebude prihliadať.

9. Telefonický kontakt a e-mailovú adresu záujemcu, prostredníctvom ktorých bude správca so záujemcom komunikovať.

Správca nebude prihliadať na ponuky, ktoré nebudú obsahovať všetky vyššie uvedené obsahové náležitosti.

Za účelom získania bližších informácií o verejnom ponukovom konaní môžu záujemcovia kontaktovať správcu na základe žiadosti adresovanej správcovi e-mailom na adresu: office@skpks.sk