Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 180/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 21.9.2017
  • Značka:
  • X005271
auctio s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 2016-2-1D
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko auctio s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kmeťkova3094901 Nitra
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kmeťkova
b) Orientačné/súpisné číslo 30
c) Názov obce Nitra d) PSČ 94901
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Nitra , oddiel: Sro , vložka číslo: 19773/N
IV. IČO/ dátum narodenia 36765121
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Debt Collector, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Mostná
b) Orientačné/súpisné číslo 72
c) Názov obce Nitra d) PSČ 94901
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 36748919
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Vladimír Čuchta notár so sídlom: Konštantínova 6, Prešov
D. Dátum konania dražby 31. 10. 2017
E. Čas konania dražby 13:00
F. Kolo dražby II. opakovaná
G. Predmet dražby

I. nehnuteľnosti s príslušenstvom a súčasťami evidované na LV č. 1229, k.ú. Holčíkovce, obec Holčíkovce, okres Vranov nad Topľou, ako parcely registra „C“ číslo 628/75 ostatné plochy o výmere 1586m2, v celku v podiele 1/1.

II. nehnuteľnosti s príslušenstvom a súčasťami evidované na LV č. 1642, k.ú. Holčíkovce, obec Holčíkovce, okres Vranov nad Topľou, ako parcely registra „C“ číslo 628/60 ostatné plochy o výmere 1134m2, p.č. 640 zastavané plochy a nádvoria o výmere 1138m2 a stavby – turistická ubytovňa Koliba so súpisným číslom 522 na p.č. 640, v celku v podiele 1/1.

III. nehnuteľnosti s príslušenstvom a súčasťami evidované na LV č. 1647, k.ú. Holčíkovce, obec Holčíkovce, okres Vranov nad Topľou, ako parcely registra „C“ číslo 628/77 ostatné plochy o výmere 157m2, v celku v podiele 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Budova Turistickej ubytovne Koliba je umiestnená na parcele č. 640 v rekreačnej oblasti Veľká Domaša katastr. územie Holčíkovce, rekreačné stredisko Poľany vybudovaná v roku 1970 na základe predložených podkladov. V objekte sa nachádza reštauračné zariadenie s kompletným príslušenstvom. V podzemnom podlaží sa nachádza nočný bar so zázemím skladov, technológie výťahu, prípravy jedál a priestorov pre hygienu. V prízemí je umiestnená kaviareň a reštaurácia , časť vinárne je prestavaná na ubytovanie personálu.

Technické riešenie objektu :

Budova je založená na železobetónových základových pásoch. Zvislé nosné konštrukcie objektu tvorí klasické murivo z pálených tehál doplnené murivom a piliermi z lomového kameňa. Vodorovné nosné konštrukcie nad suterénom sú realizované monolitické železobetónové, nad 1.NP je podbíjaný krov. Krov je zmiešanej konštrukcie s krytinou z drevených šindľov, klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu. Fasáda z brizolitovej omietky z veľkej časti doplnenej murivom a obkladom z lomového kameňa. Steny vnútorných priestorov sú povrchovo upravené štukovou omietkou. Okná drevené zdvojené, dvere hladké plné do kovových zárubní , vstupné dvere z masívu. Dlažby keramické a terazzové, obklady stien keramické. Zariaďovacie predmety štandardné, v prízemí sociálne zariadenia zrekonštruované. Stavba je napojená na obecný vodovod a elektrickú sieť, kanalizácia z objektu zaústená do vlastnej žb. monolitickej žumpy . Objekt nie je plynofikovaný.

V roku 2009 bolo vydané stavebné povolenie na " Nadstavbu hotela Koliba ", ktoré tvorí prílohu ZP. Projekt rieši nadstavbu budovy reštaurácie Koliba za účelom vybudovania hotelovej časti nad existujúcimi podlažiami ubytovne Koliba. Pôvodné podlažia budú upravené nutnými dispozičnými zmenami ( prístup k hotelovej časti, kotolňa , výťah a schodiska ).

Skutkový stav v čase obhliadky :

V rámci plánovanej nadstavby bola v roku 2010 prevedená rekonštrukcia časti budovy - trakt kuchyne - suterén a prízemie, kde bola prevedená čiastočná úprava dispozičného riešenia prízemia a suterénu s kompletným technickým vybavením. V tejto časti budovy boli čiastočne prevedené zvislé nosné konštrukcie, strop nad kuchyňou vrátane kazetového podhľadu, nad touto časťou bola prevedená konštrukcia strechy a strešná krytina z vlnitého oceľ . poz. plechu (pri realizácii nadstavby bude demontovaná), vnútorné omietky stierkové, vonkajšie povrchové úpravy (neprevedené), v kuchyni, v soc. Hyg. zariadeniach boli prevedené keramické obklady z kvalitných materiálov, schody zo suterénu na prízemie točité oceľové, dvere dyhované v oceľ. zárubni, boli vymenené okná za okná drevené euro, povrchy podláh vo všetkých priestoroch z keramickej dlažby, bola prevedená rekonštrukcia ústredného kúrenia (v súčasnosti je v prevádzke kotol na tuhé palivá, v kotolni je kotol splyňovací (štiepka) - pripravený na osadenie, kompletné rozvody elektroinštalácie, rozvody vody a vnútornej kanalizácie, ohrev teplej vody, kompletná rekonštrukcia soc. hyg. zariadení pre personál vrátane šatní a dennej miestnosti, rekonštrukcia soc. hyg. zariadení pre návštevníkov v suteréne a v prízemí. Pre zásobovanie tovarom kuchyne bol zriadený nákladný výťah. Stavba je napojená na obecný vodovod a el. sieť, kanalizácia je prevedená do vlastnej žumpy.

Stavebno-technický stav, údržba a opotrebenie: Stavba bola podľa potvrdenia Obecného úradu Holčíkovce postavená v roku 1970. Pôvodná stavba má pomerne zanedbanú údržbu. Šindle na streche sú poškodené, krokvy z južnej strany sú mierne prehnuté (nutná výmena), podzemné podlažie - murivo je poškodené následkom zemnej vlhkosti, sú tu opadané omietky, v suteréne v južnej časti, ktorá je v záreze svahu, sú navlhlé, čiastočne boli poškodené elektrické rozvody v tejto časti stavby. V nadzemnom podlaží lokálne zatekajúca strecha. Stavba potrebuje okamžitú opravu strechy nad reštauráciou a výmenu celej krytiny. Charakter stavby: vzhľadom na uvedené skutočnosti, použité konštrukcie, spôsob využívania, dispozíciu stavby, a spôsob jej evidencie, považujem ohodnocovanú stavbu za prevádzkovú budovu, murovanú pre reštaurácie.

Predmet dražby sa draží v stave v akom stojí a leží.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Opis predmetu dražby je zhodný s opisom stavu predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Práva a záväzky na predmete dražby viaznuce a s ním spojené, ktoré podstatným spôsobom ovplyvňujú hodnotu predmetu dražby:
Neboli zistené.
V zmysle ustanovenia §151ma ods.3 Občianskeho zákonníka, pri výkone záložného práva záložným veriteľom, ktorého záložné právo je v poradí rozhodujúcom na uspokojenie záložných práv registrované ako prvé, sa záloh prevádza nezaťažený záložnými právami ostatných záložných veriteľov. V zmysle §151md ods.1 písm. i) Občianskeho zákonníka záložné právo zaniká, ak sa vykonalo bez ohľadu na rozsah uspokojenia veriteľa.
Práva osôb vyplývajúce z vecných bremien viaznucich na predmete dražby nie sú dotknuté prechodom vlastníckeho práva dražbou. Predkupné právo viaznuce na predmete dražby zaniká udelením príklepu, ak vydražiteľ uhradil cenu dosiahnutú vydražením predmetu dražby v ustanovenej lehote; to neplatí v prípade predkupného práva spoluvlastníkov veci k spoluvlastníckemu podielu.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Znaleckým posudkom číslo 75/2017 zo dňa 11.05.2017 vypracovaným Ing. Pavlem Jurkom, znalcom so sídlom Kendice, bola všeobecná hodnota predmetu dražby stanovená vo výške 245.000 €.
K. Najnižšie podanie 122 500 €
L. Minimálne prihodenie 500 €
M. Dražobná zábezpeka a) výška 5 000 €
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Účastník dražby je povinný zložiť dražobnú zábezpeku uvedenú v tomto oznámení a to A) vkladom alebo bezhotovostným prevodom do pokladne alebo na účet dražobníka auctio, s.r.o. vedený v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., číslo účtu: 6293000/1111, IBAN: SK64 1111 0000 0000 0629 3000, SWIFT: UNCRSKBX (prípadne: Tatra banka, a.s., číslo účtu: 2929895076/1100, IBAN: SK61 1100 0000 0029 2989 5076, SWIFT: TATRSKBX) VS: 20160201 alebo B) do notárskej úschovy, resp. C) bankovou zárukou v prospech dražobníka auctio, s.r.o., Kmeťkova 30, 94901 Nitra, IČO: 36765121. Vo vlastnom záujme žiadame zložiteľov, aby pri prevodných príkazoch, resp. vklade na účte uvádzali do poznámky svoje iniciály. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Dražobná zábezpeka musí byť (v prípade spôsobu jej zloženia podľa A) zložená na účte dražobníka najneskôr do otvorenia dražby alebo (v prípade spôsobu jej zloženia podľa B a C) najneskôr do otvorenia dražby musí byť jej zloženie dostatočne preukázané – výpis z bankového účtu, potvrdením o vklade na účet v hotovosti, originál listinami preukazujúcimi zloženie prostriedkov do notárskej úschovy, resp. vystavenie bankovej záruky.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Neúspešným účastníkom dražby dražobník bezodkladne vráti dražobnú zábezpeku v prospech nimi označeného bankového účtu alebo zabezpečí jej vydanie z notárskej úschovy, resp. bezodkladne vráti listiny preukazujúce zloženie vydanie bankovej listiny.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6.640,-eur, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby. Ak je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6.640,-eur, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením do 15 dní od skončenia dražby a to vkladom alebo bezhotovostným prevodom do pokladne alebo na účet dražobníka auctio, s.r.o. vedený UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., číslo účtu: 6293000/1111, IBAN: SK64 1111 0000 0000 0629 3000, SWIFT: UNCRSKBX (prípadne: Tatra banka, a.s., číslo účtu: 2929895076/1100, IBAN: SK61 1100 0000 0029 2989 5076, SWIFT: TATRSKBX), VS: 20160201. Na najvyššie podanie sa započítava zložená dražobná zábezpeka. Ak bola vydražiteľom zložená dražobná zábezpeka vo forme listiny preukazujúcej vydanie bankovej záruky, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v plnej výške v uvedených lehotách, dražobník bez zbytočného odkladu po zaplatení ceny dosiahnutej vydražením vráti vydražiteľovi záručné listy. Cenu dosiahnutú vydražením nie je možné zaplatiť započítaním. Platba zmenkou je neprípustná. Cenu dosiahnutú dražbou nie je možné dodatočne znížiť. Neuhradenie ceny vydraženého predmetu dražby vydražiteľom v ustanovenej lehote sa považuje za zmarenie dražby. V zmysle ust. §25 ods. 4 ZoDD, ak je dražba zmarená vydražiteľom, dražobná zábezpeka zložená vydražiteľom vrátane jej príslušenstva sa použije na úhradu nákladov zmarenej dražby v prípade opakovanej dražby aj na náklady opakovanej dražby (nákladmi dražby sú odmena dražobníka a náklady účelne vynaložené dražobníkom na zabezpečenie dražby).
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 13.10.2017 od 16:00 do 16:30 14.10.2017 od 09:00 do 09:30 /v mieste predmetu dražby/
Miesto obhliadky v mieste predmetu dražby, Holčíkovce
Organizačné opatrenia Účastníkom dražby je osoba prítomná na dražbe, ktorá sa dostavila s cieľom urobiť podanie a spĺňa podmienky ustanovené zákonom. Účastníkom dražby je osoba spôsobilá na právne úkony. Z účasti na dražbe sú vylúčené osoby uvedené v §5 zákona 527/2002 Z.z..
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6.640,-eur, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby. Ak je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6.640,-eur, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením do 15 dní od skončenia dražby a to vkladom alebo bezhotovostným prevodom do pokladne alebo na účet dražobníka auctio, s.r.o. vedený UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., číslo účtu: 6293000/1111, IBAN: SK64 1111 0000 0000 0629 3000, SWIFT: UNCRSKBX (prípadne: Tatra banka, a.s., číslo účtu: 2929895076/1100, IBAN: SK61 1100 0000 0029 2989 5076, SWIFT: TATRSKBX), VS: 20160201. Na najvyššie podanie sa započítava zložená dražobná zábezpeka. Ak bola vydražiteľom zložená dražobná zábezpeka vo forme listiny preukazujúcej vydanie bankovej záruky, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v plnej výške v uvedených lehotách, dražobník bez zbytočného odkladu po zaplatení ceny dosiahnutej vydražením vráti vydražiteľovi záručné listy. Cenu dosiahnutú vydražením nie je možné zaplatiť započítaním. Platba zmenkou je neprípustná. Cenu dosiahnutú dražbou nie je možné dodatočne znížiť. Neuhradenie ceny vydraženého predmetu dražby vydražiteľom v ustanovenej lehote sa považuje za zmarenie dražby. V zmysle ust. §25 ods. 4 ZoDD, ak je dražba zmarená vydražiteľom, dražobná zábezpeka zložená vydražiteľom vrátane jej príslušenstva sa použije na úhradu nákladov zmarenej dražby v prípade opakovanej dražby aj na náklady opakovanej dražby (nákladmi dražby sú odmena dražobníka a náklady účelne vynaložené dražobníkom na zabezpečenie dražby).
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Ak uhradí vydražiteľ cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo alebo iné právo k predmetu dražby udelením príklepu.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Vladimír
c) priezvisko Čuchta
d) sídlo Konštantínova 6, 080 01 Prešov