Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 179/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 20.9.2017
  • Značka:
  • X005232
Platiť sa oplatí s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DD PSO203/16
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Platiť sa oplatí s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Košická5682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Košická
b) Orientačné/súpisné číslo 56
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 66827/B
IV. IČO/ dátum narodenia 45684618
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Slovenská sporiteľňa, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Tomášikova
b) Orientačné/súpisné číslo 48
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 832 37
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 00151653
C. Miesto konania dražby Salónik, VIX Restaurant, Sládkovičova 164/3, 010 01 Žilina, okres Žilina, Žilinský kraj.
D. Dátum konania dražby 24. 10. 2017
E. Čas konania dražby 11:30 hod.
F. Kolo dražby 2. kolo
G. Predmet dražby

súbor vecí

 

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

2979

Žilina

Žilina

Rajec

Rajec

Byt č. 2:

Charakteristika (číslo bytu, číslo vchodu, číslo poschodia, adresa) :

Súp.č. stavby :

Postavená na pozemku - parcele registra "C"  evidovanej na katastrálnej mape:

Druh stavby, popis stavby:

Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných  zariadeniach domu súpisné č. 69 a spoluvlastnícky podiel k pozemkom, parcelám registra "C" evidovaných na katastrálnej mape ako: parc. č. 821/1 , zastavané plochy a nádvoria o výmere  154 m2, parc. č. 821/2 , zastavané plochy a nádvoria o výmere  88 m2:

byt č. 2, vchod: 1,  1.p., Kostolná ul., 015 01 Rajec

69

821 / 1

821 / 2

9 - Bytový dom

Rodinný dom

8951 / 34068

Spoluvlastnícky podiel v 1/1.

 

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

2979

Žilina

Žilina

Rajec

Rajec

Byt č. 3:

Charakteristika (číslo bytu, číslo vchodu, číslo poschodia, adresa) :

Súp.č. stavby :

Postavená na pozemku - parcele registra "C"  evidovanej na katastrálnej mape:

Druh stavby, popis stavby:

Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných  zariadeniach domu súpisné č. 69 a spoluvlastnícky podiel k pozemkom - parcely registra "C" evidovanej na katastrálnej mape ako: parc. č. 821/1 , zastavané plochy a nádvoria o výmere  154m2, parc. č. 821/2 , zastavané plochy a nádvoria o výmere  88 m2:

byt č.3, vchod:1,        1. mezanín, Kostolná ul., 015 01 Rajec

69

821 / 1

821 / 2

9 - Bytový dom

Rodinný dom

6443 / 34068

Spoluvlastnícky podiel v 1/1.

 

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

2978

Žilina

Žilina

Rajec

Rajec

Stavba - garáž:

Súpisné číslo

Parcelné číslo

Druh stavby

Druh stavby                                                                                   

 

821 / 3

7 - Samostatne stojaca garáž

garáž

Spoluvlastnícky podiel v 1/1.

 

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

2981

Žilina

Žilina

Rajec

Rajec

Pozemky - parcely registra "C" evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo

Druh pozemku

Výmera /m2/

819 / 1

Zastavané plochy a nádvoria

68

821 / 3

Zastavané plochy a nádvoria

51

Spoluvlastnícky podiel v 1/1.

 

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

2444

Žilina

Žilina

Rajec

Rajec

Pozemok - parcela registra "C" evidovaná na katastrálnej mape:

Parcelné číslo

Druh pozemku

Výmera /m2/

818 / 2

Záhrady

672

Spoluvlastnícky podiel v 1/1.

 

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

246

Žilina

Žilina

Rajec

Rajec

Spoluvlastnícky podiel o veľkosti 1/2 vo vlastníctve účastníka právneho vzťahu č. 1 k pozemkom, parcelám registra "C" evidovaných na katastrálnej mape ako:

Parcelné číslo

Druh pozemku

Výmera /m2/

820

Záhrady

242

821 / 4

Zastavané plochy a nádvoria

307

H. Opis predmetu dražby

3 izbový byt č. 2, v dome č.s. 69, Rajec, ul. Kostolná.

Byt č. 2 pozostáva z troch obytných miestnosť a príslušenstva, ktoré je tvorené  kuchyňa, chodba, kúpeľňa, spolu s WC, špajza a pivnica v suteréne domu. Podlahová plocha pôvodného bytu je 89,93 m2. K bytu prislúcha aj spoluvlastnícky podiel 891/34068 na spoločných častiach zariadeniach domu. Súčasťou bytu je jeho vnútorné vybavenie - kuchynská linka, sklokeramická platňa a elektrická rúra, batéria - drezová, sprchová, podlahoviny - prírodné parkety, bytové jadro, umývadlo, WC, zásuvka STA, digestor, domový telefón, vykurovacie telesá ( radiátory) a vodovodné, kanalizačné, elektrické, teplonosné, okrem tých ktoré sú určené na spoločné užívanie. Úpravy vnútorných povrchov sú všetky nové z vápencocementových omietok. Podhľady stropov sú riešené  ako klasické vápenné omietky, tiež sú aj na stenách. Dvere sú rámové s výplňou, plné alebo čiastočné presklené. Okná sú nové plastové so žalúziami. Vonkajšie parapety sú z hliníkového plechu, vnútorné parapety sú drevené. Povrch podláh je tvorený v izbách z dubových parkiet, v kuchyni a na chodbe z tzv. veľkoplošných parkiet ( laminátové podlahy). V kúpeľni s WC je keramická dlažba na cementovom potere. Vykurovanie v dome je ústredné na kotol na zemný plyn v suteréne, radiátory sú oceľové rebrové z roku 1989 ako aj rozvody k radiátorom. Elektroinštalácia svetelná, vnútorný vodovod je z oceľových rúr, kanalizácia je z plastu. Teplá úžitková voda je z centrálneho zdroja na stene v kúpeľni.

Rodinný dom č.s. 69 v ktorom sa nachádza ohodnocovaný byt č. 2 je murovanej konštrukcie s dvomi nadzemnými, jedným podzemným podlažím. Dom bol postavený v roku 1943. Obytný dom má sedlovú strechu, schodisko bez výťahu. Dom je súčasťou obojstrannej uličnej zástavby na Kostolnej ulici v meste Rajec - pozri kópiu katastrálnej mapy v prílohe posudku. Obytný dom je založený na plošných betónových základoch. Zvislé nosné aj výplňové konštrukcie sú z tehlového muriva. Stropy sú železobetónová doska monolitická s rovným povrchom Schody sú žel. Doska s povrchom stupňov terazza. Zastrešenie domu je dreveným krovom. Krytina je hliníkový plech. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšie steny sú upravené pôvodne povrchom z brizolitovej omietky. V rokoch 2008 zateplený a ťahaná omietka BAUMIT. Vnútorné povrchy sú klasické vápenco- cementové omietky. Vchodové dvere na dome sú pôvodne drevené hladké, v dome sú cem. Poter, terazzo a PVC. Elektroinštalácia je svetelná, bleskozvod je po fasáde na konzolách. Vnútorný vodovod je z oceľových rúr. Kanalizácia je z plastu a z časti z liatiny. Pohľad na obytný dom je tiež v prílohe posudku na fotografiách.

V zmysle zákona č. 182/1993 Z.z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov, v znení neskorších právnych predpisov:

spoločnými časťami domu sú: časti domu nevyhnutné na jeho podstatu a bezpečnosť, najmä základy domu, strechy, chodby, obvodové múry, priečelia, vchody, schodištia, spoločné terasy, podkrovia, povaly, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie a zvislé nosné konštrukcie,

spoločnými zariadeniami domu sú:  zariadenia, ktoré sú určené na spoločné užívanie a slúžia výlučne tomuto domu, a to aj v prípade, ak sú umiestnené mimo domu. Takýmito zariadeniami sú najmä výťahy, práčovne a kotolne vrátane technologického zariadenia, sušiarne, kočíkarne, spoločné televízne antény, bleskozvody, komíny, vodovodné, teplonosné, kanalizačné, elektrické, telefónne a plynové prípojky.

3 izbový byt č. 3 , v dome č.s. 69, Rajec, ul. Kostolná.

Byt č. 3 pozostáva z troch obytných miestností a príslušentstva, ktoré je tvorené - kuchyňa, chodba, kúpeľňa spolu s WC, špajza a pivnica v suteréne domu. Podlahová plocha bytu je 64,85 m2. K bytu prislúcha aj spoluvlastnícky podiel 6443/34068 na spoločných častiach zariadeniach domu. Súčasťou bytu je jehho vnútorné vybavenie - kuchynská linka, plynový šporák s elektrickou rúrou, batéria - drezová, sprchová, podlahoviny. Prírodné parkety, bytové jadro, umývadlo, WC, zásuvka STA digestor, domový telefón, vykurovacie telesá ( radiátory) a vodovodné, kanalizačné , elektrické, teplonosné, okrem tých ktoré sú určené na spoločné užívanie. Úpravy vnútorných povrchov sú všetky nové z vápennnocementových omietok. Podhľady stropov sú riešené ako klasické vápenné omietky, tiež sú aj na stenách. Dvere sú rámové s výplňou plné alebo čiastočne presklené. Okná sú nové plastové so žalúziami. Vonkajšie parapety sú z hliníkového plechu, vnútorné parapety sú drevené. Povrch podláh je tvorený v izbách z dubových parkiet, v kuchyni a na chodbe z tzv. veľkoplošných parkiet ( laminátové podlahy ) . V kúpeľni s WC je keramická dlažba na cementovom potere. Vykurovanie v dome je ústredné na kotol radiátormi. Elektroinštalácia svetelná, vnútorný vodovod je z oceľových rúr, kanalizácia je z plastu. Teplá úžitková  voda je z centrálneho zdroja na stene v kúpeľni.

Rodinný dom č.s. v ktorom sa nachádza  ohodnocovaný byt č. 2 je murovanej konštrukcie s dvomi nadzemnými, jedným podkrovím a jedným podzemným podlažím.  Dom bol postavený v roku 1943. Obytný dom má sedlovú strechu, schodisko bez výťahu. Dom je súčasťou obojstrannej uličnej zástavby na Kostolnej ulici v meste Rajec. Obytný dom je založený na plošných betónových základoch. Zvislé nosné aj výplňové konštrukcie sú z tehlového muriva. Stropy sú žel. Bet. Doska monolitická s rovným povrchom. Schody sú žel. Bet. doska s povrchom stupňov z terazza. Zastrešenie domu je dreveným krovom. Krytina je hliníkový plech. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu . Vonkajšie steny sú brizolitové omietky. Vchodové dvere na dome sú pôvodné drevené hladké, v časti suterénu sú drevené rámové s výplňou. Okná sú na spoločných priestoroch drevené dvojité. Povrchy podláh v dome sú cem. Poter., terazzo a PVC. Elektroinštalácia je svetelná, bleskozvod je po fasáde na konzolách. Vnútorný vodovod je z oceľových rúr. Kanalizácia je z plastu  a z časti z liatiny. Pohľad na obytný dom je tiež v prílohe posudku na fotografiách.

V zmysle zákona č. 182/1993 Z.z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov, v znení neskorších právnych predpisov:

spoločnými časťami domu sú: časti domu nevyhnutné na jeho podstatu a bezpečnosť, najmä základy domu, strechy, chodby, obvodové múry, priečelia, vchody, schodištia, spoločné terasy, podkrovia, povaly, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie a zvislé nosné konštrukcie,

spoločnými zariadeniami domu sú:  zariadenia, ktoré sú určené na spoločné užívanie a slúžia výlučne tomuto domu, a to aj v prípade, ak sú umiestnené mimo domu. Takýmito zariadeniami sú najmä výťahy, práčovne a kotolne vrátane technologického zariadenia, sušiarne, kočíkarne, spoločné televízne antény, bleskozvody, komíny, vodovodné, teplonosné, kanalizačné, elektrické, telefónne a plynové prípojky.

Garáž na parc.č. 821/3.

Ohodnocovaná garáž je postavená na parc.č.821/3 pri dome vo dvore.Jedná  sa o prízemný objekt postavený na základe stavebného povolenia a v užívaní je na základe kolaudačné rozhodnutie od r.2009.Objekt je založený na plošných základových ´konštrukciách s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti.Murivo je tehlové hr.400 mm.Fasáda je zateplená s farebnou úpravou.Krov je drevený, strecha pultová, krytina hliníkový plech.Statie pre osobný automobil a dieľňa.Podlaha je z betónovej mazaniny, omietky sú vápenné hladké.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v stave zodpovedajúcom údržbe a dobe jeho využitia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
List vlastníctva č. 2979, katastrálne územie Rajec:
Poznámka:
Účastník právneho vzťahu č. 3: P 721/2016 - Na podiel vlastníka Lednická Jana - Oznámenie o začatí výkonu záložného práva predajom nehnuteľností na dobrovoľnej dražbe, od Slovenská sporiteľňa, a.s., Tomášiková 48, 832 37 Bratislava, na na byt č. 2, 1. p., vchod Kostolná 1 v bytovom dome s. č. 69 na parc. č. 821/1, 821/2 a podiel 8951/34068 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a na parc. č. 821/1 - zast. pl. - 154m2, parc. č. 821/2 - zast. pl. - 88m2 - 963/16.
Účastník právneho vzťahu č. 3: P 178/2017 - Na podiel vlastníka Lednická Janka - Oznámenie o dobrovoľnej dražbe DD PSO203/16 dražobníka Platiť sa oplatí s.r.o.Košická 56, 821 08 Bratislava, na byt č. 2, 1. p., vchod
Kostolná 1, v bytovom dome s. č. 69 na parc. č. 821/1, 821/2 a podiel 8951/34068 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a na parc. č. 821/1 - zast. pl. - 154m2, parc. č. 821/2 - zast. pl. - 88m2, ktorá sa koná dňa 13. 04. 2017 o 11:00 hod. - 165/17

Účastník právneho vzťahu č. 4: P 721/2016 - Na podiel vlastníka Lednická Jana - Oznámenie o začatí výkonu záložného práva predajom nehnuteľností na dobrovoľnej dražbe, od Slovenská sporiteľňa, a.s., Tomášiková 48, 832 37 Bratislava, na na byt č. 2, 1. p., vchod Kostolná 1 v bytovom dome s. č. 69 na parc. č. 821/1, 821/2 a podiel 8951/34068 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a na parc. č. 821/1 - zast. pl. - 154m2, parc. č. 821/2 - zast. pl. - 88m2 - 963/16.
Účastník právneho vzťahu č. 4: P 178/2017 - Na podiel vlastníka Lednická Janka - Oznámenie o dobrovoľnej dražbe DD PSO203/16 dražobníka Platiť sa oplatí s.r.o.Košická 56, 821 08 Bratislava, na byt č. 3., mezanín, vchod Kostolná 1, v bytovom dome s. č. 69 na parc. č. 821/1, 821/2 a podiel 8951/34068 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a na parc. č. 821/1 - zast. pl. - 154m2, parc. č. 821/2 - zast. pl. - 88m2, ktorá sa koná dňa 13. 04. 2017 o 11:00 hod. - 165/17
ČASŤ C: ŤARCHY:
Účastník právneho vzťahu č. 3: Na podiel vlastníka Lišková Jana - Zmluva o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam a Mandátna zmluva pre Slovenská sporiteľňa,a.s. Tomašikova 48,Bratislava,IČO : 00 151 653,na zabezpečenie pohľadávky vyplyvajúcej zo zmluvy o splátkovom úvere č.0404339975,zo dňa 11.11.2011, na byt č. 2, 1. p., vchod Kostolná 1 v bytovom dome s. č. 69 na parc. č. 821/1, 821/2 a podiel 8951/34068 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a na parc. č. 821/1 - zast. pl. - 154m2, parc. č. 821/2 - zast. pl. - 88m2 .Podľa č.V 8220/11 zo dňa 5.12.2011 - 569/11.

Účastník právneho vzťahu č. 4: Na podiel vlastníka Lišková Jana - Zmluva o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam a Mandátna zmluva pre Slovenská sporiteľňa,a.s. Tomašikova 48,Bratislava,IČO : 00 151 653,na zabezpečenie pohľadávky vyplyvajúcej zo zmluvy o splátkovom úvere č.0404339975,zo dňa 11.11.2011, na byt č. 3, 1.mezanín, vchod Kostolná 1 v bytovom dome s. č. 69 na parc. č. 821/1, 821/2 a podiel 6443/34068 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a na parc. č. 821/1 - zast. pl. - 154m2, parc. č. 821/2 - zast. pl. - 88m2 .Podľa č.V 8220/11 zo dňa 5.12.2011 - 569/11.
List vlastníctva č. 2978, katastrálne územie Rajec:
Poznámka:
P 721/2016 - Oznámenie o začatí výkonu záložného práva predajom nehnuteľností na dobrovoľnej dražbe, od Slovenská sporiteľňa, a.s., Tomášiková 48, 832 37 Bratislava, na garáž bez súp. č. postavená na pozemku pač. 821/3 - 963/16.
P 178/2017 - Oznámenie o dobrovoľnej dražbe DD PSO203/16 dražobníka Platiť sa oplatí s.r.o.Košická 56, 821 08 Bratislava, na garáž bez súp. č. postavená na pozemku pač. 821/3, ktorá sa koná dňa 13. 04. 2017 o 11:00 hod. - 165/17
ČASŤ C: ŤARCHY:
Zmluva o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam a Mandátna zmluva pre Slovenská sporiteľňa,a.s. Tomašikova 48,Bratislava,IČO : 00 151 653,na zabezpečenie pohľadávky vyplyvajúcej zo zmluvy o splátkovom úvere č.0404339975,zo dňa 11.11.2011 na garáž bez súp.čísla postavená na pozemku parcč.821/3.Podľa č.V 8220/11 zo dňa 5.12.2011 - 569/11.
List vlastníctva č. 2981, katastrálne územie Rajec:
Poznámka:
P 721/2016 - Oznámenie o začatí výkonu záložného práva predajom nehnuteľností na dobrovoľnej dražbe, od Slovenská sporiteľňa, a.s., Tomášiková 48, 832 37 Bratislava, na pozemky C KN parc. č. 819/1 - zast. pl o výmere 68 m2, parc. č. 821/3 - zast. pl. o výmere 51 m2 - 963/16.
P 178/2017 - Oznámenie o dobrovoľnej dražbe DD PSO203/16 dražobníka Platiť sa oplatí s.r.o.Košická 56, 821 08 Bratislava, na pozemky C KN parc. č. 819/1 - zast. pl o výmere 68 m2, parc. č. 821/3 - zast. pl. o výmere 51 m2, ktorá sa koná dňa 13. 04. 2017 o 11:00 hod. - 165/17
ČASŤ C: ŤARCHY:
Zmluva o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam a Mandátna zmluva pre Slovenská sporiteľňa,a.s. Tomašikova 48,Bratislava,IČO : 00 151 653,na zabezpečenie pohľadávky vyplyvajúcej zo zmluvy o splátkovom úvere č.0404339975,zo dňa 11.11.2011 na pozemky parc.č.819/1 - zast.pl. o výmere 68 m2,parc.č.821/3 - zast.pl.o výmere 51 m2.Podľa č.V 8220/11 zo dňa 5.12.2011 - 569/11.
List vlastníctva č. 2444, katastrálne územie Rajec:
Poznámka:
P 721/2016 - Oznámenie o začatí výkonu záložného práva predajom nehnuteľností na dobrovoľnej dražbe, od Slovenská sporiteľňa, a.s., Tomášiková 48, 832 37 Bratislava, na pozemky C KN parc. č. 819/1 - zast. pl o výmere 68 m2, parc. č. 821/3 - zast. pl. o výmere 51 m2 - 963/16.
178/2017 - Oznámenie o dobrovoľnej dražbe DD PSO203/16 dražobníka Platiť sa oplatí s.r.o.Košická 56, 821 08 Bratislava,na pozemok C KN parc. č. 818/2 - záhrady o výmere 672 m2, ktorá sa koná dňa 13. 04. 2017 o 11:00 hod. - 165/17
ČASŤ C: ŤARCHY:
Zmluva o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam a Mandátna zmluva pre Slovenská sporiteľňa,a.s. Tomašikova 48,Bratislava,IČO : 00 151 653,na zabezpečenie pohľadávky vyplyvajúcej zo zmluvy o splátkovom úvere č.0404339975,zo dňa 11.11.2011 na pozemky parc.č.819/1 - zast.pl. o výmere 68 m2,parc.č.821/3 - zast.pl.o výmere 51 m2.Podľa č.V 8220/11 zo dňa 5.12.2011 - 569/11.
List vlastníctva č. 246, katastrálne územie Rajec:
Poznámka:
Účastník právneho vzťahu č. 1: P 721/2016 - Na podiel 1/2 vlastníka Lednická Jana - Oznámenie o začatí výkonu záložného práva predajom nehnuteľností na dobrovoľnej dražbe, od Slovenská sporiteľňa, a.s., Tomášiková 48, 832 37 Bratislava, na pozemky C KN parc. č. 820 - záhrady o výmere 242 m2, parc. č. 821/4 - zast. pl. o výmere307 m2 - 963/16.
Účastník právneho vzťahu č. 1: P 178/2017 - Oznámenie o dobrovoľnej dražbe DD PSO203/16 dražobníka Platiť sa oplatí s.r.o.Košická 56, 821 08 Bratislava, na pozemky C KN parc. č. 820 - záhrady o výmere 242 m2, parc. č. 821/4 - zast. pl. o výmere 307 m2, ktorá sa koná dňa 13. 04. 2017 o 11:00 hod. - 165/17
ČASŤ C: ŤARCHY:
Účastník právneho vzťahu č. 1: Na podiel 1/2 vlastníka Lišková Jana r.Lednická - Zmluva o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam a Mandátna zmluva pre Slovenská sporiteľňa,a.s. Tomašikova 48,Bratislava, IČO : 00 151 653, na zabezpečenie pohľadávky vyplyvajúcej zo zmluvy o splátkovom úvere č.0404339975,zo dňa 11.11.2011 na pozemky parc.č.820 - záhrada o výmere 242 m2,parc.č.821/4 - zast.pl.o výmere 307 m2.Podľa č.V 8220/11 zo dňa 5.12.2011 - 569/11.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Znalecký posudok č. 300/2016 zo dňa 29.11.2016, Ponechalová Zuzana Ing., VŠH: 134 000,00 EUR
K. Najnižšie podanie 120 600,00 EUR
L. Minimálne prihodenie 300,00 EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 15 000,00 EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Účastník dražby je povinný zložiť dražobnú zábezpeku dražobníkovi alebo do notárskej úschovy v peniazoch alebo vo forme bankovej záruky s preukázaním potvrdenia o úhrade týmto alebo zákonom povoleným spôsobom. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom ani platobnou kartou.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Výpis z bankového účtu o úhrade dražobnej zábezpeky v stanovenej výške v prospech účtu dražobníka, potvrdenie o vklade dražobnej zábezpeky v stanovenej výške na bankový účet dražobníka v hotovosti, príjmový pokladničný doklad vystavený dražobníkom, banková záruka, zápisnica o notárskej úschove.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Lehota na zloženie dražobnej zábezpeky sa končí otvorením dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, dražobnú zábezpeku alebo listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo po upustení od dražby. V prípade, že dôjde k zmareniu dražby, dražobná zábezpeka zložená vydražiteľom vrátane jej príslušenstva sa použije na úhradu nákladov zmarenej dražby. Ak sa koná opakovaná dražba, zúčtuje sa zostávajúca časť dražobnej zábezpeky zložená vydražiteľom, ktorý spôsobil zmarenie dražby, na náklady opakovanej dražby. Po úhrade nákladov zmarenej dražby a opakovanej dražby sa zostávajúca časť vráti vydražiteľovi, ktorý spôsobil zmarenie dražby. Vydražiteľ, ktorý spôsobil zmarenie dražby, je povinný na vyzvanie dražobníka uhradiť tú časť nákladov dražby, ktorú nepokrýva dražobná zábezpeka ním zložená. To platí aj pre náklady opakovanej dražby, konanej v dôsledku zmarenia predchádzajúcej dražby vydražiteľom.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražitel je povinný uhradit cenu dosiahnutú vydražením najneskôr do 15 dní odo dna skoncenia dražby v hotovosti alebo na úcet dražobníka, císlo úctu: 5019559480/0900, IBAN: SK17 0900 0000 0050 1955 9480, SWIFT (BIC): GIBASKBX, vedený v SLSP, a.s., variabilný symbol (VS): 20316 (uvedie sa v referencii platiteľa).
Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6 640 EUR, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutej vydražením hneď po skončení dražby. Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením, to neplatí v prípade, ak bola dražobná zábezpeka vydražiteľom zložená vo forme bankovej záruky.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 02.10.2017 o 10:45 hod. Obhliadka 2: 23.10.2017 o 10:45 hod.
Miesto obhliadky stretnutie záujemcov o obhliadku sa uskutoční pred predmetom dražby: Kostolná 69/41, 015 01 Rajec.
Organizačné opatrenia Bližšie informácie a pokyny Krajiček Martin kontakt: 02/322 02 724, 0911 833 859, krajicek@platitsaoplati.sk.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Užívacie právo prechádza na vydražiteľa odovzdaním predmetu dražby zápisnicou o odovzdaní. Predmet dražby odovzdá predchádzajúci vlastník po predložení osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa. Dražobník odovzdá vydražiteľovi po zaplatení vydraženej ceny predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby bez zbytočného odkladu a vydražiteľ prevzatie písomne potvrdí. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. O odovzdaní predmetu dražby spíše dražobník zápisnicu. Predchádzajúci vlastník odovzdá vyprataný predmet dražby, kľúče od dverí, vrát, ovládače od diaľkovo ovládaných brán a dokumenty ako sú kolaudačné rozhodnutia, geometrické plány, nájomné zmluvy a spoločne s vydražiteľom si navzájom potvrdia konečné stavy na meračoch médií.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Katarína
c) priezvisko Valová
d) sídlo Pribinova 10, 811 09 Bratislava