Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 178/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 19.9.2017
  • Značka:
  • X005186
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 412/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Všeobecná úverová banka, a. s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Mlynské Nivy
b) Orientačné/súpisné číslo 1
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82990
e) Štát SR
IV. IČO/ dátum narodenia 31320155
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Martina Mižiková, Námestie osloboditeľov 20, 040 01 Košice
D. Dátum konania dražby 24. 10. 2017
E. Čas konania dražby 10:20 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na listoch vlastníctva č. 1551 a č. 3438, katastrálne územie: MOLDAVA NAD BODVOU, Okresný úrad Košice - Katastrálny odbor, obec Moldava nad Bodvou, okres Košice - okolie, a to:

 

List vlastníctva č. 3438:

Pozemky - parcely registra "C":

• parcelné číslo: 748/33, výmera: 199 m2, druh pozemku: Zastavané plochy a nádvoria

Predmet sa draží v spoluvlastníckom podiele: 1/7.

 

 

List vlastníctva č. 1551:

Pozemky - parcely registra "C":

• parcelné číslo: 744, výmera: 235 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

• parcelné číslo: 745/1, výmera: 1486 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

• parcelné číslo: 745/3, výmera: 105 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

• parcelné číslo: 745/4, výmera: 29 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

• parcelné číslo: 745/5, výmera: 78 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

• parcelné číslo: 745/6, výmera: 12 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

• parcelné číslo: 745/7, výmera: 170 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

• parcelné číslo: 747/1, výmera: 1371 m2, druh pozemku: ostatné plochy

• parcelné číslo: 747/3, výmera: 348 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

• parcelné číslo: 747/4, výmera: 44 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

Právny vzťah k stavbe evidovanej na pozemku 747/ 4 je evidovaný na liste vlastníctva číslo 3535

• parcelné číslo: 748/2, výmera: 20 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

 

Stavby:

• súpisné číslo: 547, na parcele č. 744, druh stavby: Priemyselná budova, popis stavby: hospodárska budova

• súpisné číslo: 1114, na parcele č. 747/3, druh stavby: Priemyselná budova, popis stavby: sklad, predajňa

• súpisné číslo: 1178, na parcele č. 745/1, druh stavby: Priemyselná budova, popis stavby: budova mlyna

• súpisné číslo: 1179, na parcele č. 745/1, druh stavby: Priemyselná budova, popis stavby: admini. budova

• súpisné číslo: 1240, na parcele č. 745/7, druh stavby: Priemyselná budova, popis stavby: sklad obilia

Predmet dražby sa draží v spoluvlastníckom podiele: 1/1.

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje do LV, najmä: oplotenie areálu mlyna GUBEK  z vlnitého plechu, Oplotenie areálu mlyna GUBEK od ulice, kopaná studňa, vodovodná prípojka, vodovodná šachta, kanalizácia – splašková, plástová DN 200, kanalizácia – splašková, plástová DN 150, kanalizácia – splašková, kamenina  DN 200, kanalizáica – daždová, plástová DN 150, spevnená plocha z asfaltobetónu, spevnená plocha zo zámkovej dlažby, plynová prípojka pre areál, stožiarová transformovňa 22/0,40 Kv, NN káblové vedenie, VN vzdušné vedenie, kanalizačné šachty z roku 1994, kanalizačné šachty z roku 1970, mostová váha, vnútroareálový rozvod vodovodu, kanalizačná merná šachta, Vonkajšie predložené schody - betónové pri Adm. Bud, Vonkajšie predložené schody - betónové pri Soc. Zariad. Mlyna, Vonkajšie predložené schody - kovové pri Soc. Zar. Mlyna, Vonkajšie predložené schody - betónové pri Sklade – predajní, Spevnená plocha z monolitického betónu a pod.

 

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží.“

H. Opis predmetu dražby

Hospodárska budova, súp. č. 547 na  parc. C KN  č. 744

Stavba " Hospodárska budova, súp. č. 547  bola vybudovaná na parc. C KN č. 744 " v roku 1962. Jedná sa o jednopodlažnú stavbu ( 1 nadzemné podlažie ). Zastavaná plocha stavby, vrátane vstupných prístreškov je 241,62 m2, je zatriedená ako budova, pretože pôdorysný rozmer nosných zvislých prvkov vo všetkých smeroch je menší ako 10,0 m. Budova je dispozične rozdelená na samostatné časti : kancelárie, sociálne zariadenie., kotolňu a ubytovne mlynárov. Budova je vybudovaná z tehelného muriva, je osadená na rovinatom teréne. Vchod  do objektu je v úrovni terénu.

 

Dispozičné riešenie podľa jednotlivých podlaží.

1. nadz. podl. Budova je funkčne rozdelená na viacero samostatných vstupov z vonkajšieho priestoru : Zádverie, chodba, sociálne zariadenie -  (sprcha a umývadla), kotolňa, a laboratória s príslušným zázemím, kancelárie , skladové miestností, ubytovňa hlavného mlynára a ubytovňa mlynárov.,

 

Konštrukčné riešenie, technický popis a stav opotrebovania:

 

Nadzemné podlažie

Stavba je založená na základových pätkách a pásoch s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Nosná obvodová konštrukcia je vybudovaná z tehelného muriva so skladobnou hr. nad 30 cm a s konštrukčnou výškou podlaží (2,80 ) m. Stropy sú drevené trámové čiastočne s rovným podhľadom, podhľad je vybudovaný zo sololitu. Strecha je sedlová, je vybudovaná z drevenej tesárskej konštrukcie, so strešnou krytinou z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu a boli úplné. Schody nie sú vybudované, nakoľko sa jedná o jednopodlažnú stavbu. Vonkajšie úpravy povrchov sú vápenno cementové hladké. Okná sú čiastočne drevené zdvojené a čiastočne drevené dvojité, na oknách sú namontované vnútorné plástové žalúzie. Na oknách zo strany verejného priestoru, z ulice sú osadené kovové mreže.  Dvere sú prevažne drevené, hladké osadené do oceľových zárubní. Vnútorné úpravy povrchov sú z vápenej hladkej omietky. Podlahy sú čiastočne betónové s povrchovou úpravou s povrchovou úpravou z PVC, resp. plávajúce laminátové.  Dlažby v sociálnom zariadení  a laboratóriu sú keramické. Vykurovanie je z plynovej kotolne umiestnenej v tejto budove, vykurovacie telesá sú oceľové radiátory. Rozvody studenej a teplej vody sú vybudované z pozinkovaného potrubia, ohrev teplej vody je v elektrickom bojleri. Rozvody kanalizácie sú z kameninového, resp. liatinového potrubia. Budova nie je istená bleskozvodom proti atmosférickým výbojom. Elektroinštalácia je svetelná a motorická. Rozvod plynu je vybudovaný do kotolne. Hospodárska budova bola v predchádzajúcom období vo vnútorných priestoroch viackrát modernizovaná (nové podlahy, vybudovanie sociálneho zariadenia, zriadenie plynovej kotolne - vrátane keramických obkladov a dlažieb), v zásade sa jedná o predmety krátkodobej životností, ktoré nemajú vplyv na predlženie životnosti celej stavby. 

Stavba Hospodárska budova je napojená na inžinierske siete nasledovne, prípojka vody je napojená na vnútro areálový rozvod, kanalizácia je napojená na vnútro areálový rozvod, prípojka elektro NN je napojená vnútro areálový rozvod, plynová prípojka  je  napojená vnútro areálový rozvod.

Hospodárska budova nie je v súčasností prevádzkovaná, ubytovňa mlynárov je využívaná aj v súčasnosti. Predmetná stavba si nevyžaduje opravu, len údržbu. Opotrebovanie je primerané veku stavby.

 

Sklad, predajňa, súp. č. 1114, na parc. č. C KN č. 747/3

Stavba " Sklad, predajňa, súp. č. 1114, bola vybudovaná na parc. C KN č. 747/3 " v roku 1994. Jedná sa o viac podlažnú stavbu (1 podzemné podlažie, 2x nadzemné podlažia a 1 podkrovné podlažie). Zastavaná plocha stavby, vrátane vstupných prístreškov je 380,98 m2,  vrátane rámp. Sklad je funkčne na každom podlaží prepojený na vlastný mlyn, nakoľko v sklade sa nachádza nákladný výťah, ako aj vnútorné schodisko. Budova je dispozične rozdelená vertikálne po jednotlivých podlažiach na ucelené priestory : Predajňa so sociálnym zariadením sa nachádza len na 1. nadzemnom podlaží, skladové priestory sú v prevládajúcej výmere na ostatných jednotlivých podlažiach. Z celkového pohľadu zhodnotenia využívania budovy je možné konštatovať, že budova v prevládajúcej výmere slúži na skladovanie.

  Stavba e zatriedená ako budova, pretože pôdorysný rozmer nosných zvislých prvkov vo všetkých smeroch je menší ako 10,0 m. Budova je vybudovaná z tehelného muriva, je osadená na rovinatom teréne. Vchod  do skladu na úrovní 1. Nadzemného podlažia je vonkajšími schodmi, z úrovne terénu.

 

 

Dispozičné riešenie podľa jednotlivých podlaží.

1. podzemné podlažie - Na podlaží sa nachádzajú skladové priestory, vnútorné schodisko, nástupná stanica nákladného výťahu.

1. Nadz. podlažie - Na podlaží sa nachádza, Predajňa potravín s príslušnými skladovými priestormi, skladové priestory, vnútorné schodisko, nástupná  stanica nákladného výťahu.

2. Nadz. podlažie - Na podlaží sa nachádzajú Skladové priestory, vnútorné schodisko, nástupná  stanica nákladného výťahu.

   2. Podkrovné podlažie - Na podlaží sa nachádzajú Skladové priestory, vnútorné schodisko, nástupná  stanica nákladného výťahu.

 

Konštrukčné riešenie, technický popis a stav opotrebovania:

Nadzemné podlažie

Stavba je založená na základových pätkách a pásoch s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Nosná obvodová konštrukcia je vybudovaná z tehelného muriva so skladobnou hr. nad 30 cm a s konštrukčnou výškou podlaží ( 420, 300, 330, 360 ) cm. Stropy sú železobetónové trámové čiastočne s rovným podhľadom a čiastočne bez podhľadu. Strecha je v polovičnej šírke stavby pultová, je vybudovaná z drevenej tesárskej konštrukcie, so strešnou krytinou z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu a boli úplné. Schody sú betónové s povrchovou úpravou z cementového poteru, sú vybudované, ako jednoramenné. Vonkajšie úpravy povrchov sú vápenno cementovej omietky, hladkej. Vnútorné úpravy povrchov sú z vápennej omietky hladkej, sociálne zariadenia sú obložené keramickým obkladom. Okná sú čiastočne drevené zdvojené, jedná sa o typ okien EUROOKNÁ. Schody sú betónové s povrchovou úpravou z cementového poteru.

 Dvere sú prevažne drevené, hladké osadené do oceľových zárubní. Vnútorné úpravy povrchov sú z vápenej hladkej omietky. Podlahy sú čiastočne betónové s povrchovou úpravou z cementového poteru. resp. z PVC, keramickej dlažby.  Dlažby v sociálnom zariadení sú keramické. Vykurovanie je z plynovej kotolne umiestnenej v tejto budove, vykurovacie telesá sú oceľové radiátory. Rozvody studenej a teplej vody sú vybudovaný len v časti predajne, sú zrealizované z pozinkovaného potrubia, ohrev teplej vody je v elektrickom bojleri. Rozvody kanalizácie, sa vyskytujú len v časti predajne, sú z plástového potrubia. Budova je istená bleskozvodom proti atmosférickým výbojom. Elektroinštalácia je svetelná a motorická. Rozvod plynu je vybudovaný do kotolne. V budove je namontovaný nákladný výťah, slúžiaci hlavne pre prevádzku mlyna. Stavba Sklad, predajňa je napojená na inžinierske siete nasledovne, prípojka vody je napojená na vnútro areálový rozvod, kanalizácia je napojená na vnútro areálový rozvod, prípojka elektro NN je napojená vnútro areálový rozvod, plynová prípojka  je  napojená vnútro areálový rozvod. Stavba Sklad, predajňa nie je v súčasností prevádzkovaná,, je udržiavaná. Predmetná stavba si nevyžaduje opravu, len údržbu. Opotrebovanie je primerané veku stavby.

 

Budova mlyna, súp. č. 1178, parc. C KN č. 745/1

Stavba " Budova mlyna, súp. č. 1178, parc. C KN č. 745/14 " v roku 1900. Jedná sa o štvorpodlažnú stavbu ( 4 nadzemné podlažia ). Zastavaná plocha objektu je 557,81 m2, zatriedená ako budova, pretože pôdorysný rozmer nosných zvislých prvkov vo všetkých smeroch je menší ako 10,0 m.  Mlyn je funkčne na každom podlaží prepojený so stavbou Skladu, predajne, nakoľko v sklade sa nachádza nákladný výťah. Budova je dispozične rozdelená vertikálne po jednotlivých podlažiach na ucelené technologické priestory, vyplývajúce  z technológie mletia muky. Ďalej budova mlyna  je dispozične rozdelená na budovu samotného mlyna a  prístavbou sociálneho zariadenia. Stavba je zatriedená ako budova, pretože pôdorysný rozmer nosných zvislých prvkov vo všetkých smeroch je menší ako 10,0 m. Budova je vybudovaná z tehelného muriva, je osadená na rovinatom teréne. Vchod  do mlyna na úrovní 1. Nadzemného podlažia je z prístavby Sociálneho zariadenia. Prístup do prevádzky mlyna je aj z vonkajšej rampy umiestnenej pred budovou, pod oceľovým prístreškom. Budova je vybudovaná z tehelného muriva, je osadená na rovinatom teréne. Vchod  do budovy mlyna a sociálneho zariadenia na úrovní 1. Nadzemného podlažia je vonkajšími schodmi, z úrovne terénu.

 Výstavba mlyna ako celku bola realizovaná v rôznych časových obdobiach,  budova mlyna podľa konštrukčného riešenia ako podľa prehlásenia starších obyvateľov Moldavy nad Bodvou bola realizovaná v roku 1900. Prístavba sociálneho zariadenia podľa konštrukčného a použitých stavebných materiálov, vybudovaná v roku 1970.

 

Konštrukčné riešenie, technický popis a stav opotrebovania. - stavby Mlyna.

Nadzemné podlažia.

Stavba je založená na základových pätkách a pásoch s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Nosná obvodová konštrukcia je vybudovaná z tehelného muriva so skladobnou hr. nad 60 cm a s rôznou konštrukčnou výškou jednotlivých podlaží, vyplývajúcej z technológie strojného zariadenia

Vnútorný priestor medzi obvodovými stenami je vybudovaný z drevenej skeletovej tesárskej konštrukcie (stĺpy, prievlaky, trámy s drevenou podlahovo z fošien ), tento druh konštrukcie vyhovoval technológií pre umiestnenie samotnej technológie mlynských strojov a zariadení. Stropy sú drevené trámové bez podhľadu. drevené Strecha je sedlová, je vybudovaná z drevenej tesárskej konštrukcie, so strešnou krytinou z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu a boli úplné. Schody sú drevené, jednoramenné, bez podstupníc. Vonkajšie úpravy povrchov sú vápenno cementové striekané. Vnútorné úpravy povrchov sú z vápennej hladkej omietky,  drevená skeletová konštrukcia je napustená impregnáciou.

Okná sú jednoduché - kovové, na oknách sú osadené kovové siete. Dvere sú prevažne drevené, hladké osadené do drevených zárubní. Súčasťou budovy mlyna sú aj kovové prístrešky, jeden sa nachádza na pozdĺžnej stene zo strany Rožňavskej cesty, druhý prístrešok je na čelnej stene pri východnej bráne. Prístrešky sú zastrešené pultovou strechou z kovových priehradových väzníkov so strešnou krytinou z pozinkovaného plechu. Rozvody vody, kanalizácie, plynu a vykurovania nie sú zrealizované v samotnej budove mlyna. Budova je istená bleskozvodom proti atmosférickým výbojom. Elektroinštalácia je svetelná a motorická.

 

Konštrukčné riešenie, technický popis a stav opotrebovania. - prístavby Sociálneho zariadenia:

 

Sociálne zariadenie na každom podlaží je priamo napojené na príslušné podlažie stavby Mlyna.

  1. je založená na základových pätkách a pásoch s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Nosná obvodová konštrukcia je vybudovaná z tehelného muriva so skladobnou hr. nad 30 cm a s konštrukčnou výškou podlaží ( 3,30 ) m. Stropy sú betónové s rovným podhľadom. Strecha je pultová, je vybudovaná z drevenej tesárskej konštrukcie, so strešnou krytinou z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu a boli úplné. Schody sú len vonkajšie, vnútorné schodisko nie je vybudované.. Vonkajšie úpravy povrchov sú vápenno cementové striekane. Okná sú čiastočne drevené zdvojené  a čiastočne drevené dvojité.  Dvere sú prevažne drevené, hladké osadené do oceľových zárubní. Vnútorné úpravy povrchov sú z vápenej hladkej omietky, sociálne zariadenie je obložené keramickým obkladom. Podlahy sú čiastočne betónové s povrchovou úpravou s povrchovou úpravou z PVC, resp. v sociálnom zariadení je keramická dlažba. Vykurovanie je z plynovej kotolne umiestnenej vo vedľajšej budove Skladu, predajňa, vykurovacie telesá sú oceľové radiátory. Rozvody studenej a teplej vody sú vybudované z pozinkovaného potrubia, ohrev teplej vody je v elektrickom bojleri. Rozvody kanalizácie sú z plástového potrubia. Elektroinštalácia je svetelná a motorická. Rozvod plynu nie je vybudovaný.

 Zariaďovacie predmety v sociálnom zariadení sú riešené osobitne pre mužov a ženy ( vybavenie pozostáva z WC, spŕch, umývadiel atď. ). Stavba Mlyna ako celok s prístavbou  je napojená na inžinierske siete nasledovne, prípojka vody je napojená na vnútro areálový rozvod, kanalizácia je napojená na vnútro areálový rozvod, prípojka elektro NN je napojená vnútro areálový rozvod, plynová prípojka nie je vybudovaná. Budova Mlyna nie je v súčasností prevádzkovaná, je ale udržiavaná. Predmetná budova Mlyna si nevyžaduje opravu, len údržbu. Opotrebovanie je primerané veku stavby.

 

Administratívna budova, súp. č. 1179, na parcele č. 745/3

Stavba " Administratívna budova, súp. č. 1179 ", je vedená podľa LV  č. 1551 na parc. C KN č. 745/1, podľa porovnania kópie z katastrálnej mapy je zakreslená na parc. C KN č. 745/3, čo je určitá nezrovnalosť. Budova bola vybudovaná v roku 2000. Jedná sa o jednopodlažnú stavbu (1 nadzemné podlažie ). so zastavanou plochou 99,35 m2, zatriedená je ako budova, pretože pôdorysný rozmer nosných zvislých prvkov vo všetkých smeroch je menší ako 10,0 m. Budova slúži pre administratívnu prevádzku, kancelárie a pokladne, budova je bez sociálneho zariadenia.   Stavba je vybudovaná ako drevostavba. Bola zmontovaná z dvoch priestorových buniek od seba osadených, stredná časť medzi bunkami bola vybudovaná zo stenových montovaných panelov. Budova je osadená na rovinatom teréne. Vchod  do objektu je v úrovni terénu cez vonkajšie vstupné betónové schody.

 

Konštrukčné riešenie, technický popis a stav opotrebovania.

Stavba je založená na základových pätkách a pásoch s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Nosná obvodová konštrukcia je vybudovaná z drevených montovaných panelov so skladobnou hr. nad  15 do 30 cm a s konštrukčnou výškou podlažia ( 255 cm ). Stropy sú drevené trámové s rovným podhľadom., podhľad je vybudovaný z drevotriesky. Strecha je čiastočne sedlová, je vybudovaná z drevenej tesárskej konštrukcie, a čiastočne rovná, so strešnou krytinou z PVC šindľa, tzv. kanadský šindeľ. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu a sú úplné. Schody nie sú vybudované, nakoľko sa jedná o jednopodlažnú stavbu. Vonkajšie úpravy povrchov z dreveného obkladu s náterom, čiastočne sú z cementovej striekanej omietky. Okná sú  drevené, typu EURO. Dvere sú prevažne drevené, hladké osadené do oceľových zárubní. Vnútorné úpravy povrchov sú zo sadrokartónu.  Podlahy sú čiastočne betónové s povrchovou úpravou z PVC, resp. plávajúce laminátové.  Vykurovanie je z plynovej kotolne umiestnenej vo vedľajšej hospodárskej budove, vykurovacie telesá sú oceľové radiátory. zn. KORADO. Rozvody vody, kanalizácie a plynu nie sú vybudované. Budova nie je istená bleskozvodom proti atmosférickým výbojom. Elektroinštalácia je svetelná. V budove je namontovaná bezpečnostná signalizácia. Stavba Administratívna budova je napojená na inžinierske siete nasledovne : prípojka elektro NN je napojená vnútro areálový rozvod. Prípojky vody, kanalizácie a plynu nie sú zrealizované.    Administratívna budova nie je v súčasností prevádzkovaná, je udržiavaná. Predmetná stavba si nevyžaduje opravu, len údržbu. Opotrebovanie je primerané veku stavby.

 

Sklad obilia, súp. č. 1240, parc. C KN č. 745/7

Stavba " Sklad obilia, súp. č. 1240 " , bol vybudovaný na parc. C KN č. 745/7 v roku 2000. Jedná sa o obilné sila. Zastavaná plocha objektu je 126,65 m2, zatriedená ako budova, pretože pôdorysný rozmer nosných zvislých prvkov vo všetkých smeroch je menší ako 10,0 m. Budova je dispozične rozdelená na 4 obilné sila. Budova je vybudovaná z kovovej konštrukcie osadenej na podzemnej železobetónovej doske a železobetónových pátkách - výšky 1,20 m.

 

Konštrukčné riešenie, technický popis a stav opotrebovania

 

Jedná sa o stavbu Skladu obilia, pozostávajúcu zo 4 ks obilných síl, ktoré sú osadené na základovej podzemnej železobetónovej doske a na 4 ks základových nadzemných pätiek pre 1 ks obilného sila. Celá skladovacia kolóna stavby pozostáva zo 4-och jednotlivých obilných síl o rovnakej kapacite (kapacita jedného obilného sila je 400 t ). Sila sú umiestnené vo dvoch radách po dva sila so stredovou technologickou vežou, v ktorej je umiestnená vertikálna dopravná cesta  ( korečkový dopravník obilia do budovy mlyna, do strojového zariadenia na mletie, t. j. na výrobu muky ), Technologické zariadenie v tomto posudku nie je predmetom ohodnotenia. Prístup na hornú časť síl je pomocou rebríkov chránených ochranným košom, ktoré sú umiestnené na boku dvoch síl. Vrchol síl je opatrený obslužnými lávkami a pracovnou plošinou na kontrolu a údržbu technologických zariadení. Obilné sila sú typizované a u výrobcu sú vedené pod typovým označením 6122. Sila sú zrealizované z kruhovej, smaltovanej konštrukcie o priemere 6,0 m, v objemoch  850,00 m3. Konštrukčne sa jedná o typovú oceľovú konštrukciu, ktorej nosný skelet je vytvorený zo zváraných oceľových I nosníkov osadených na základových betónových pätkách. Sila sú osadené na podpernej železobetónovej konštrukcie s kužeľovou výsypkou, stále s úpravou pre aktívne vetranie. Smaltované sila sú vybavené všetkými prvkami, ktoré určujú normatívy pre výstavbu smaltovaných síl pre krátko dobe uskladnenie obilia.  Obvodový plášť je v spodnej časti ako aj hornej časti olemovaný obvodovými výstuhami vystužený, prípadne tvarovými segmentami na priemer nádrže. Podľa statického výsledku je plášť vystužený ešte ďalšími vystuženými prstencami. Obvodové steny sú zhotovené z ocele S 235, prípadne S 355 a sú povrchovo upravené podľa druhu skladovaného obilia. Rozvody vody, kanalizácie a plynu nie sú vybudované. Budova nie je istená bleskozvodom proti atmosférickým výbojom. Elektroinštalácia je svetelná a motorická. V budove je namontovaná bezpečnostná signalizácia. Stavba Obilné sila sú napojené na inžinierske siete nasledovne : prípojka elektro NN je napojená vnútro areálový rozvod. Prípojky vody, kanalizácie a plynu nie sú zrealizované. Obilné sila nie sú v súčasností prevádzkované, sú udržiavané. Predmetná stavba si nevyžaduje opravu, len údržbu. Opotrebovanie je primerané veku stavby.

 

Dielňa údržby, bez súp. č., na  parc. C KN  č. 745/5

Stavba " Dielňa údržby, bez súp. č., bola vybudovaná na parc. C KN č. 745/5 " v roku 1970. Jedná sa o jednopodlažnú stavbu ( 1 nadzemné podlažie ). Zastavaná plocha objektu je 98,07  m2, zatriedená ako budova, pretože pôdorysný rozmer nosných zvislých prvkov vo všetkých smeroch je menší ako 10,0 m. Budova  ato dielňa údržby. Budova je vybudovaná z tehelného muriva, je osadená na rovinatom teréne. Vchod a vjazd do objektu je v úrovni terénu.

 

Konštrukčné riešenie, technický popis a stav opotrebovania.

 

Nadzemné podlažie

Stavba je založená na základových pätkách a pásoch s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Nosná obvodová konštrukcia je vybudovaná z tehelného muriva so skladobnou hr. nad 30 cm a s konštrukčnou výškou podlaží ( 2,04 ) m. Stropy nie sú vybudované. strop je súčasťou strešnej konštrukcie. Strecha je pultová, je vybudovaná z drevenej  hambalkovej konštrukcie, so strešnou krytinou z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu a boli úplné. Schody nie sú vybudované, nakoľko sa jedná o jednopodlažnú stavbu. Vonkajšie úpravy povrchov sú vápenno cementové hladké. Okná sú čiastočne jednoduché a čiastočne drevené zdvojené. Dvere sú prevažne drevené, hladké osadené do oceľových zárubní. Vnútorné úpravy povrchov sú z vápenej hladkej omietky. Podlahy a dlažby sú čiastočne betónové s povrchovou úpravou z cementového poteru. Vykurovanie je napojené na kotol umiestnený v  Hospodárskej budove, vykurovacie telesá sú plechové radiátory. Rozvody vody, kanalizácie a plynu nie sú vybudované. Budova nie je istená bleskozvodom proti atmosférickým výbojom. Elektroinštalácia je svetelná a motorická. Stavba Dielňa údržby je napojená na inžinierske siete nasledovne, prípojka vody nie je vybudovaná,  prípojka  kanalizácia nie je vybudovaná, prípojka elektro NN je napojená vnútroareálový rozvod, plynová prípojka nie je vybudovaná. Dielňa údržby nie je v súčasností prevádzkovaná, je ale udržiavaná. Predmetná stavba si nevyžaduje opravu, len údržbu. Opotrebovanie je primerané veku stavby.

 

Sklad, bez súp. č., na parc. C KN č.  745/4

Stavba " Sklad, bez súp. č.,  bola vybudovaná na parc. C KN č. 754/4" v roku 1962. Jedná sa o dvojpodlažnú stavbu ( 1 nadzemné podlažie  a 1. podzemné podlažie ). Zastavaná plocha stavby, je 27,93 m2, je zatriedená ako budova, pretože pôdorysný rozmer nosných zvislých prvkov vo všetkých smeroch je menší ako 10,0 m.  Budova je vybudovaná z tehelného muriva, je osadená na rovinatom teréne. Vchod  do podzemného a nadzemného podlažia je u úrovne terénu provizórnymi schodmi do každého podlažia osobitne. Budova slúži pre skladovanie rôzneho materiálu.

 

Konštrukčné riešenie, technický popis a stav opotrebovania.

 

Podzemné a Nadzemné podlažie

Stavba je založená na základových pätkách a pásoch bez vodorovnej  izolácie proti zemnej vlhkosti. Nosná obvodová konštrukcia je vybudovaná z tehelného muriva so skladobnou hr. nad  15 do 30 cm a s konštrukčnou výškou podlaží ( 1. nadz. podl. 2,20 a podz. podlažie 2,40 m ) m. Stropy nad podzemným podlažím sú betónové s rovným podhľadom, strop nad nadzemnom podlaží nie je vybudovaný, zastropenie je riešené priamo zastrešením. Strecha je pultová, je vybudovaná len z krokiev, so strešnou krytinou z pozinkovaného  trapézového plechu. Klampiarske konštrukcie nie sú zrealizované. Schody sú vybudované, len provizórne do každého podlažia osobitné. Vonkajšie  a vnútorné úpravy povrchov sú vápenno cementové striekané hrubé. Okná nie sú osadené, okenné otvory sú len otvorené, sú bez okien.

 Dvere do podzemného podlažia sú zvlákové, drevené. Dvere v 1. nadzemnom podlaží sa nevyskytujú. Rozvody vody, kanalizácie, plynu, elektroinštalácie a vykurovania nie sú vybudované. Budova nie je istená bleskozvodom proti atmosférickým výbojom. Stavba Sklad nie je napojená na žiadne inžinierske siete. Sklad nie je v súčasností prevádzkovaná. Predmetná stavba si nevyžaduje opravu, len údržbu. Opotrebovanie je primerané veku stavby, stavba pomaly ukončuje svoju životnosť

 

Murovaná Trafostanica, bez súp. č., na  parc. C KN  č. 745/6

Stavba " Murovaná Trafostanica, bez súp. č., bola vybudovaná na parc. C KN č. 745/6 " v roku 1900. Jedná sa o dvojpodlažnú stavbu ( 2 nadzemné podlažia). Zastavaná plocha objektu je 11,94 m2, zatriedená ako budova, pretože pôdorysný rozmer nosných zvislých prvkov vo všetkých smeroch je menší ako 10,0 m. Budova  ako trafostanica. Budova je vybudovaná z tehelného muriva, je osadená na rovinatom teréne. Vchod a vjazd do objektu je v úrovni terénu.

 

Konštrukčné riešenie, technický popis a stav opotrebovania.

Nadzemné podlažie

Stavba je založená na základových pätkách a pásoch s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Nosná obvodová konštrukcia je vybudovaná z tehelného muriva so skladobnou hr. nad 30 cm a s konštrukčnou výškou podlaží ( 3,30 a 3,69 ) m. Stropy sú betónové s rovným podhľadom. Strecha je rovná, so strešnou krytinou z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu a boli úplné. Vonkajšie úpravy povrchov sú z vyšparovaného tehelného muriva. Okná sa nevyskytujú. Dvere sú kovové, hladké osadené do oceľových zárubní. Podlahy a dlažby sú čiastočne betónové s povrchovou úpravou z cementového poteru. Vykurovanie nie je zrealizované. Rozvody vody, kanalizácie a plynu nie sú vybudované Budova nie je istená bleskozvodom proti atmosférickým výbojom. Elektroinštalácia je svetelná a motorická. Stavba Murovanej Trafostanice nie je napojená na žiadne inžinierke siete, ba naopak zabezpečovala rozvod elektro do jednotlivých budov mlynského areálu. Stavba nie je v súčasností prevádzkovaná, je ale udržiavaná. Predmetná stavba už ukončila svoju životnosť.

 

PRÍSLUŠENSTVO

 

Oplotenie areálu mlyna GUBEK z vlnitého plechu

Jedná sa o oplotenie prevádzkového areálu Mlyna  - GUBEK, Moldavský automatický mlyn s. r. o., Rožňavská cesta 2, Moldava nad Bodvou, oddeľujúce prevádzkový areál od voľné nezastavaných plôch - od verejných komunikácií v zostávajúcej časti od okolitej zástavby, číže sa jedná o oplotenie od okolitých parciel. Jedná sa o oplotenie vybudované z vlnitého trapézového plechu v kombinácií s ostatným dratom, kotvených do betónovej podmurovky a  betónového základu po celej dĺžke oplotenia. Dĺžka oplotenia je 208,70 m, výška oplotenia je 210 cm.  Oplotenie bolo vybudované v roku 2000. V oplotení sa nenachádzajú provizórne vráta z vlnitého plechu, vrátka sa nevyskytujú.

 

Oplotenie areálu mlyna GUBEK od ulice

Jedná sa o oplotenie prevádzkového areálu Mlyna  - GUBEK, Moldavský automatický mlyn s. r. o., Rožňavská cesta 2, Moldava nad Bodvou, oddeľujúce  prevádzkový areál od verejnej komunikácie Rožňavskej ulice v zostávajúcej časti od okolitej zástavby. Oplotenie je vybudované z rámového oplotenia, kotveného do betónovej podmurovky a  betónového základu po celej dĺžke oplotenia. Dĺžka oplotenia je 52.35 m, výška oplotenia je 250 cm.  Oplotenie bolo vybudované v roku 1972. V oplotení sa nachádzajú 4 ks kovových vrát  a 1 ks vrátka, vyrobených z kovovej tyčoviny. Na oplotení v predchádzajúcom období bola vykonávaná pravidelná údržba a opravy v potrebnom rozsahu.

 

Vodovodná prípojka

Vodovodná prípojka je napojená na verejný mestský rozvod, je situovaná na pozemkoch, parc. C KN 745/1.Jedná sa o vodovodnú prípojku zabezpečujúcu prívod vody do prevádzkového areálu mlyna. Prípojka bola vybudovaná v roku 1994. Celková dĺžka je 12,60 m.

 

Vodomerná šachta

Jedná sa o vodomernú betónovú šachtu vybudovanú na parc. C KN č. 745/1. Šachta bola vybudovaná v roku 1994.

 

Kanalizácia - splašková, plástová  DN 200

Jedná sa o vnútroareálový rozvod splaškovej kanalizácie  od  jednotlivých budov so zaústením na verejný mestský rozvod, rozvod je situovaný na pozemkoch, parc. C KN 745/1 a 747/1. Celková dĺžka je  59,70 m. rozvod je vybudovaný z plástového potrubia o priemere DN 200 mm. Rozvody boli vybudované v roku 1994.

 

Kanalizácia - splašková, plástová DN 150

Jedná sa o kanalizačnú prípojku splaškovej kanalizácie  z Hospodárskej budovy so zaústením na vnútroareálový rozvod, prípojka je situovaná na pozemku, parc. C KN 745/1.  Celková dĺžka je 3,50 m. prípojka je vybudovaná z plástového potrubia o priemere DN 150 mm. Rozvody boli vybudované v roku 1994. 

 

Kanalizácia - splašková, kamenina,  DN 200

Jedná sa o vnútroareálový rozvod splaškovej kanalizácie  od  jednotlivých budov so zaústením na verejný mestský rozvod, rozvod je situovaný na pozemkoch, parc. C KN 745/1 a 747/1. Celková dĺžka je  106,50 m. rozvod je vybudovaný z kameninového potrubia o priemere DN 200 mm. Rozvody boli vybudované v roku 1970. 

 

Kanalizácia - dažďová, plástová DN 150

Jedná sa o vnútroareálový rozvod dažďovej kanalizácie  od  jednotlivých budov so zaústením na verejný mestský rozvod, rozvod je situovaný na pozemkoch, parc. C KN 745/1 a 747/1. Celková dĺžka je  58,50 m. rozvod je vybudovaný z plástového potrubia o priemere DN 150 mm. Rozvody boli vybudované v roku 1994. 

 

Spevnená plocha z asfaltobetónu

Jedná sa o spevnenú plochu vybudovanú z monolitického betónu, plocha je vybudovaná na pozemku parc. C KN č. 747/1.

 

Spevnená plocha zo zámkovej dlažby

Jedná sa o spevnenú plochu vybudovanú zo zámkovej dlažby kladenej do piesku, plocha je vybudovaná na pozemku parc. C KN č. 745/1.

 

Plynová prípojka pre areál

Jedná sa o prípojku plynu do rodinného domu od verejného mestského rozvodu po rodinný dom. Je situovaná na  pozemku, parc. C KN 2609 a taktiež na verejnej komunikácií. Celková dĺžka je 15,00 m. 

 

Stožiarová transformovňa 22/0,40 kV

Zatriedenie stavby: Elektrické rozvody, Diaľkové telekomunikačné siete a vedenia, Stožiarová trafostanica na dvoch bet. stožiaroch

 

NN káblové vedenie

Zatriedenie stavby: Elektrické rozvody , Miestne elektrické a telekomunikačné rozvody a vedenia,

káblová prípojka vzdušná Al 4*50 mm*mm

 

VN vzdušné vedenie

Zatriedenie stavby: Elektrické rozvody , Diaľkové telekomunikačné siete a vedenia, 22 kV vzdušná káblová

 

Kanalizačne šachty z roku 1994

Jedná sa o betónové kanalizačné šachty, ktoré sú osadené v lomových bodoch na vnútroareálovom rozvode splaškovej kanalizácie  od  jednotlivých budov so zaústením na verejný mestský rozvod. Potrubie so šachtami sa nachádza na  parc. C KN 745/1 a 747/1. Celkový počet šachiet je 7 ks. Šachty sú vybudované z betónových prstencov  z  betónovým základom. Šachty boli vybudované v roku 1994. 

 

Kanalizačne šachty z roku 1970

Jedná sa o betónové kanalizačné šachty, ktoré sú osadené v lomových bodoch na vnútroareálovom rozvode splaškovej kanalizácie  od  jednotlivých budov so zaústením na verejný mestský rozvod. Potrubie so šachtami sa nachádza na  parc. C KN 745/1 a 747/1. Celkový počet šachiet je 2 ks. Šachty sú vybudované z betónových prstencov  z  betónovým základom. Šachty boli vybudované v roku 1970. 

 

Mostová váha

Jedná sa o mostovú váhu, vybudovanú na parc. C KN č. 745/1. Mostová váha bola vybudovaná v roku 1994.

 

Vnútroareálový rozvod vodovodu

Jedná sa o vnútroareálový rozvod vodovodu do  jednotlivých budov, rozvod je situovaný na pozemkoch, parc. C KN 745/1 a 747/1. Celková dĺžka je  36,80 m. rozvod je vybudovaný z plástového potrubia o priemere DN 40 mm. Rozvody boli vybudované v roku 1994.

 

Kanalizačná merná šachta

Jedná sa o kanalizačnú mernú šachtu osadenú na splaškovej kanalizácií, šachta je vybudovaná z monolitického betónu, je  vybudovanú na parc. C KN č. 747/1. Šachta bola vybudovaná v roku 1994.

 

Vonkajšie predložené schody - betónové pri Adm. Bud

Jedná sa o betónové predložené schody s povrchovou úpravou z cementového poteru.

 

Vonkajšie predložené schody - betónové pri Soc. Zariad. Mlyna

Jedná sa o betónové predložené schody na železobetónovej doske  s povrchovou úpravou z cementového poteru, nachádzajúce sa pri Sociálnom zariadení mlyna.

 

Vonkajšie predložené schody - kovové pri Soc. Zar. Mlyna

Jedná sa o kovové predložené schody na oceľovej konštrukcií, nachádzajúce sa pri Sociálnom zariadení mlyna.

 

Vonkajšie predložené schody - betónové pri Sklade - predajní

Jedná sa o betónové predložené schody s povrchovou úpravou z cementového poteru.

 

Spevnená plocha z monolitického betónu

Jedná sa o spevnenú plochu vybudovanú z monolitického betónu, plocha je vybudovaná na pozemku parc. C KN č. 747/1.

 

POZEMKY

Predmetom sú  "  Pozemky ** Parc. C KN č. 744, 745/1,  /3, /4, /5, /6, /7,  747/1, /3, /4, 748/2 a 748/33 vedené  na LV č. 1551 a 3438  v k. ú. Moldava nad Bodvou,  obec Moldava nad Bodvou, okr. Košice - okolie. Predmetné nehnuteľností sa nachádzajú na Rožňavskej ceste č. 2.   

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

viď opis predmetu dražby

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
List vlastníctva č. 1551:

Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.

Pod V 1110/09 zriaďuje sa záložné právo na nehnuteľnosti v časti A-LV, ktoré zabezpečuje pohľadávku
Všeobecnej úverovej banky, a. s. IČO:31320155 so sídlom Mlynské nivy 1, 829 90 Bratislava. - č.z.705/2009.

Nasledujúce vecné bremená spojené s predmetom dražby ostávajú v prípade úspešnej dražby na predmete dražby a vydražiteľ nadobudne predmet dražby s nasledujúcimi vecnými bremenami:

Pod Z 1128/11 z 8.8.2011 vzniká vecné bremeno spočívajúce v práve zriaďovať a prevádzkovať verejné siete a stavať ich vedenia na nehnuteľnosti v časti A - LV : par. reg. C-KN č. 745/6, 745/7, 747/1 a stavby s.č. 1240 na par. č. 745/7 - podľa zákona č. 610/2003 Z.z. o elektronických komunikáciách v prospech oprávneného - Alternet, s.r.o., Popradská 12, 040 01 Košice, IČO: 36 576 204 - č.z.583/11

List vlastníctva č. 3438:

Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.

Pod V 1110/09 zriaďuje sa záložné právo na nehnuteľnosti v časti A-LV, na vlastníka GUBEK, Moldavský automatický mlyn - s. r. o., IČO:31320155 v podiele 1/7, ktoré zabezpečuje pohľadávku Všeobecnej úverovej banky, a. s. IČO:31320155 so sídlom Mlynské nivy 1, 829 90 Bratislava. - č.z.705/2009.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 25/2017, ktorý vypracoval Ing. Michal Ižák, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: Pozemné stavby a Odhad hodnoty nehnuteľností, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod číslom 911353.
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 20.07.2017.
Cena určená znaleckým posudkom: 466 000,00 € (slovom: štyristošesťdesiatšesťtisíc eur).
K. Najnižšie podanie 466 000,00 € (slovom: štyristošesťdesiatšesťtisíc eur)
L. Minimálne prihodenie 3 000,00 € (slovom: tritisíc eur)
M. Dražobná zábezpeka a) výška 30.000 ,-€ (slovom: tridsaťtisíc eur)
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka v tvare IBAN SK71 0200 0000 0019 5703 8659 (BIC:SUBASKBX), vedený vo VÚB, a.s. s variabilným symbolom 4122017.
2. V hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo v mieste konania dražby.
3. Banková záruka.
4. Notárska úschova.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky, 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby v hotovosti alebo bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka v tvare IBAN SK71 0200 0000 0019 5703 8659 (BIC:SUBASKBX), vedený vo VÚB, a. s. s variabilným symbolom 4122017 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby, v prípade, že suma dosiahnutá vydražením presiahne 6.640,00 EUR, v opačnom prípade hneď po ukončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. termín: 05.10.2017 o 10:30 hod. 2. termín: 16.10.2017 o 10:30 hod.
Miesto obhliadky Predmetné nehnuteľností sa nachádzajú na Rožňavskej ceste č. 2. , Moldava nad Bodvou.
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa ohlásia aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0131, Po-Pi 8:00 hod. - 16:00 hod. V zmysle § 12 ods. 2 a § 13 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách je vlastník predmetu dražby, držiteľ alebo nájomca povinný umožniť riadnu obhliadku predmetu dražby v stanovených termínoch.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Martina
c) priezvisko Mižiková
d) sídlo Námestie osloboditeľov 20, 04001 Košice