Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 177/2017
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 18.9.2017
  • Značka:
  • K026806
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: AVICENUM, s.r.o.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Osadná 11, 831 03 Bratislava
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 36045250
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Pavol Malich
Sídlo správcu: Dunajská 25, 81108 Bratislava
Kotakt na správcu : 02/52631591, akmalich@akmalich.sk
Spisová značka správcovského spisu : 2K/8/2016 S277
Spisová značka súdneho spisu : 2K/8/2016
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

VYHLÁSENIE DRUHÉHO KOLA PONUKOVÉHO KONANIA

 

Správca - JUDr. Pavol Malich, so sídlom správcovskej kancelárie - Dunajská 25, 811 08 Bratislava, IČO: 31 782 647, zapísaný v zozname správcov, vedenom Ministerstvom spravodlivosti SR, značka správcu: S277, ktorý je správcom úpadcu: AVICENUM, s.r.o., so sídlom Osadná 11, 831 03 Bratislava, IČO: 36 045 250, zapísaného v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sro, vložka číslo: 45901/B (ďalej len „úpadca“), v súlade so záväzným pokynom určeným v zápisnici zo zasadnutia veriteľského výboru úpadcu zo dňa 19.07.2017, vyhlasuje podľa § 92 ods. 1 písm. d) zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácií a zmene a doplnení niektorých predpisov (ďalej len „ZKR“) druhé kolo ponukového konania na speňažovanie majetku úpadcu zaradeného do všeobecnej podstaty, ktorého súpis bol zverejnený v Obchodnom vestníku č. 86/2017 zo dňa 05.05.2017.

 

1. Hnuteľná vec (Osobné vozidlo):

 

VOLKSWAGEN TIGUAN 2,0 TDI, 103 kW, r. v. 2012, VIN: WVGZZZ5NZDW020818, EČV: BL227EA, farba: hnedá metalíza, v premávke od: 20.08.2012, stav: dobrý, súpisová hodnota majetku: 15.000,- EUR, deň a dôvod zapísania majetku: 26.04.2017, pozitívna súčinnosť konateľa úpadcu.

 

Správca na základe vyššie uvedeného vyzýva záujemcov na predkladanie záväzných ponúk na kúpu uvedeného osobného vozidla, patriaceho do súpisu všeobecnej podstaty, a to za nižšie stanovených podmienok.

 

Podmienky ponukového konania

 

  1. Ponuky záujemcov sa budú predkladať:

 

a) písomne, osobne alebo doručenou zásielkou na adresu správcu: Dunajská 25, 811 08 Bratislava,

b) v jednej neporušenej zalepenej obálke, s výrazným označením „konkurz AVICENUM, s.r.o. – neotvárať“,

d) s lehotou doručenia najneskôr do 06.10.2017, do 15:00 hod.

 

  1. Ponuky, ktoré nebudú doručené do uplynutia lehoty na predkladanie ponúk, sa nebudú považovať za riadne doručené, ani keď boli dané na poštovú alebo inú prepravu pred uplynutím lehoty. Správca tieto ponuky odmietne ako oneskorené a pri vyhodnotení ponukového konania sa na ne nebude brať zreteľ.

 

  1. Každý záujemca môže do ponukového konania predložiť len jednu ponuku. Riadne doručená ponuka je pre záujemcu záväzná až do ukončenia ponukového konania, a to buď oznámením výsledkov ponukového konania správcom alebo, v prípade víťazného záujemcu, uzatvorením kúpnej zmluvy so správcom. Ponuku záujemca môže meniť, dopĺňať, respektíve vziať späť iba do uplynutia lehoty na predkladanie ponúk.

 

  1. Obsah ponuky bude nasledovný:

 

a) označenie záujemcu,

b)označenie predmetu kúpy, ktorý musí byť zhodný s jeho označením uvedeným v tejto výzve,

c) návrh kúpnej ceny (odplaty) v eurách,

d) doklad preukazujúci totožnosť, ktorým u záujemcu - fyzickej osoby je kópia občianskeho preukazu či cestovného dokladu a u záujemcov - právnických osôb je výpis z príslušného registra podľa osobitného predpisu, ktorý nebude starší ako 3 mesiace,

e) písomné vyhlásenie, že záujemca súhlasí s podmienkami ponukového konania a prijíma ich, podpísané oprávnenou osobou.

 

  1. Ponuky sa budú predkladať v slovenskom jazyku. V prípade, že záujemcom bude zahraničný subjekt, musia byť vyššie uvedené doklady preložené do slovenského jazyka (s výnimkou dokladov vyhotovených v českom jazyku).

 

  1. V prípade zastúpenia záujemcu inou osobou na základe plnej moci, je nevyhnutné doložiť originál tejto plnej moci.

 

  1. Na ponuku, ktorá nebude spĺňať všetky náležitosti uvedené v týchto podmienkach ponukového konania, správca nebude pri vyhodnotení brať zreteľ.

 

  1. Správca, po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk dňa 06.10.2017, otvorí v sídle svojej kancelárii, na nasledujúci pracovný deň po uplynutí lehoty, t. j. 09.10.2017 o 08:30 hod. doručené obálky a vyhotoví o tom úradný záznam. Členovia veriteľského výboru sú oprávnení zúčastniť sa tohto otvárania.

 

  1. Následne správca preskúma všetky podané ponuky, či boli doručené včas a či spĺňajú podmienky určené v podmienkach ponukového konania. Ponuky doručené v lehote na predkladanie ponúk a spĺňajúce všetky podmienky ponukového konania správca vyhodnotí, na ostatné nebude brať zreteľ a odmietne ich. Správca je oprávnený odmietnuť všetky ponuky, pokiaľ by žiadna z nich nesplnila podmienky uvedené v podmienkach ponukového konania.

 

10.   Neúspešným záujemcom správca oznámi výsledok ponukového konania najneskôr do 10.10. 2017.

 

11.   O úspešnosti v ponukovom konaní rozhoduje najvyššia ponúknutá cena. Víťazom ponukového konania sa stane záujemca spĺňajúci podmienky uvedené v podmienkach ponukového konania, ak súčasne ponúkne najvyššie kúpnu cenu. V prípade, ak budú predložené dve alebo viaceré ponuky s rovnakou najvyššou ponukovou cenou, prednosť bude mať ponuka, ktorá bude doručená ako prvá.

 

  1.   Určenie víťaznej ponuky, ako aj uzatvorenie kúpnej zmluvy s víťazným záujemcom bude podliehať schváleniu veriteľským výborom.

 

13. Správca oznámi rozhodnutie veriteľského výboru podľa bodu 12. (t. j. udelenie, resp. neudelenie súhlasu s uzatvorením kúpnej zmluvy s víťazným záujemcom) do 3 dní odo dňa udelenia, resp. neudelenia súhlasu veriteľským výborom.

 

14.   V prípade, ak veriteľský výbor súhlas podľa bodu 12. tohto ponukového konania neudelí, nemožno kúpnu zmluvu s víťazným záujemcom uzatvoriť.

 

15.   Víťaza ponukového konania, po tom ako veriteľský výbor udelí správcovi súhlas na uzatvorenie kúpnej zmluvy s týmto záujemcom, správca vyzve na uzatvorenie kúpnej zmluvy a na zaplatenie kúpnej ceny za podmienok určených v ponuke víťazného záujemcu.

 

16.   Majetok bude následne protokolárne odovzdaný a prevzatý na základe kúpnej zmluvy, faktúry a preberacieho/dodacieho dokladu, pričom k protokolárnemu odovzdaniu a prevzatiu majetku dôjde až po zaplatení kúpnej ceny záujemcom na účet vedený pre konkurznú vec úpadcu.

 

 Záverečné ustanovenia

 

  1. Toto ponukové konanie nie je verejnou súťažou alebo verejným prísľubom podľa príslušných ustanovení Občianskeho zákonníka, ani verejnou obchodnou súťažou alebo verejným návrhom na uzatvorenie zmluvy podľa príslušných ustanovení Obchodného zákonníka.

 

  1. Podrobnejšie informácie ohľadom predmetu ponukového konania poskytne správca telefonicky na telefónom čísle: +421 2 5263 1591.

 

 

V Bratislave 12.09.2017

 

JUDr. Pavol Malich

správca úpadcu

AVICENUM, s.r.o.