Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 176/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 14.9.2017
  • Značka:
  • X005153
HPC AUCTION s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo HPC 01/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko HPC AUCTION s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Jesenského 7371/291101 Trenčín
a) Názov ulice/verejného priestranstva Jesenského
b) Orientačné/súpisné číslo 7371/2
c) Názov obce Trenčín d) PSČ 91101
e) Štát SR
III. Zapísaný Okresný súd Trenčín , oddiel: Sro , vložka číslo: 14697/R
IV. IČO/ dátum narodenia 36336092
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Jozefa Brázdila, so sídlom Bystrický rad 314/69, 960 01 Zvolen – zasadacia miestnosť
D. Dátum konania dražby 11. 09. 2017
E. Čas konania dražby 11:00 hod.
F. Kolo dražby prvá dražba
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti zapísané v katastri nehnuteľností Okresného úradu Košice I, katastrálny odbor na LV č. 12829 pre okres Košice I, obec Košice – Staré Mesto, kat. úz. Letná ako byt č. 6, na 1. poschodí bytového domu nachádzajúce sa na ul. Zimná, súpisné č. 1153, orientačné číslo 6, postavenom na parcele C KN č. 323 zastavané plochy a nádvoria o výmere 224 m² a parcela C KN č. 324 zastavané plochy a nádvoria o výmere 224 m², a s týmto bytom spojený spoluvlastnícky podiel na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a spoluvlastnícky podiel k pozemkom parcela C KN č. 323 a parcela C KN č. 324 vo veľkosti 325/10000.

H. Opis predmetu dražby

Byt č. 6 sa nachádza na 1.poschodí obytného domu na Zimnej ulici orientačné č.6 v zastavanom území obce, v časti Košice - Staré mesto. Dom má 3 nadzemné podlažia a obytné podkrovie, je podpivničený, má 2 schodiskové sekcie, nemá výťahy, je v ňom 18 bytov, spĺňa kritéria pre obytný dom. Nachádza sa v centre krajského mesta Košice, v tichej zóne určenej na bývanie, neďaleko obchodnej, administratívnej výstavby, pri areály Technickej univerzity a pri obchodnom dome Merkúr.

V okolí domu je kompletná občianska vybavenosť krajského mesta. Pristúp k domu je priamo zo Zimnej ulice. Terén pozemku je pod bytovým domom rovný. Dom má pripojenie na rozvod elektriny, verejný vodovod, kanalizáciu, plynovod, teplovod, telefón, internet. Posudzovaná nehnuteľnosť nie je ekologicky zaťažená. Orientácia obytných miestnosti je v smere na východ.

Jedná sa o bytový dom, ktorý je napojený štítovými stenami na susedné bytové domy, ktoré sú postavené po obvode do štvorcového pôdorysu, v strede je uzavretý dvor. Tento komplex budov tzv. "Malá Praha" bol postavený v roku 1923 a je súčasťou kultúrnych piatok Mesta Košice.

Bytový dom má 3 nadzemné, jedno podzemné podlažie a obytné podkrovie. Postavený bol v murovanej pozdĺžnej konštrukčnej sústave (hrúbka nosného muriva nad 600 cm) so sedlovou strechou, s betónovou strešnou krytinou. Suterén domu je čiastočne zapustený do terénu prístupný je z prízemia domu. Slúži prevažne na pivnice, prislúchajúce k bytom a spoločné priestory. Na vyvýšenom prízemí domu sú situované vstupné priestory s prístupovým schodiskom a bytové jednotky. Nadzemné podlažia vrátane podkrovia slúžia na bývanie. Bytový dom má dva vchody.

Byt č. 6 na 1. poschodí bytového domu súp.č. 1153 - Zimná ulica č.6, Košice, k.ú. Letná nebol znalcovi, napriek výzve o obhliadke sprístupnený, preto nebolo možné získať skutočný pôdorys bytu s prípadnými dispozičnými zmenami v byte a s prevedenými rekonštrukčnými prácami. Z uvedeného dôvodu je byt ďalej opísaný ako byt v pôvodnom stave s riadnou údržbou, so štandardným vybavením, charakteristickým pre byty v danej lokalite. Byt je pôvodne 1-izbový s príslušenstvom - chodba, kuchyňa, kúpeľňa + WC, pivnica. Podlahová plocha bytu je 54,62 m2, ktorá korešponduje aj s podlahovou plochou bytu č.6, Zimná 6, k.u. Letná, Košice I vedenou v katastrálnom portáli. Súčasťou bytu je pivnica umiestnená v suteréne bytového domu.

S vlastníctvom bytu je spojené aj spoluvlastníctvo spoločných častí a spoločných zariadení domu a spoluvlastníctvo k pozemku - parcele C KN č. 323 zastavané plochy a nádvoria o výmere 224 m² a parcela C KN č. 324 zastavané plochy a nádvoria o výmere 224 m²

Spoločné časti:

Bytový dom je netypovej konštrukčnej sústavy, zvislé nosné konštrukcie murované z tehál plných pálených. Základy betónové pásy a izoláciou proti zemnej vlhkosti, stropy železobetónové monolitické, schody železobetónové monolitické dvojramenné s povrchovou úpravou nástupnic terazzo, strecha sedlová, krov drevený - stojatá stolica s krytinou z betónovej škridly, klampiarske konštrukcie z poplastovaného plechu. Fasáda zo strany dvora je zrekonštruovaná, omietka so zachovaním pôvodnej štruktúry a farby pôvodnej omietky, z vonkajšej strany je fasáda pred rekonštrukciou. Vnútorné úpravy povrchov vápenno cementová stierka a maľby. Vstupné dvere nové drevené, okná všetkých bytov plastové alebo drevené s izolačným dvoj sklom, povrchy podláh spoločných priestorov s terazzo nášľapnou vrstvou.

Spoločné zariadenia:

Stúpacie a hlavné rozvody vody a kúrenia k jednotlivým priestorom sú z oceľových rúr resp. plastových. Elektroinštalácia svetelná, na jednotlivých podlažiach sú osadené rozvádzače s istením a meraním spotreby pre jednotlivé byty. Bleskozvod realizovaný. Vnútorná kanalizácia - kompletné rozvody splaškovej a dažďovej kanalizácie. Vnútorný plynovod z oceľového potrubia. Ostatné – rozvody slaboprúdu (telefón, káblová televízia).

Pozemky - parcela C KN č. 323 zastavané plochy a nádvoria o výmere 224 m² a parcela C KN č. 324 zastavané plochy a nádvoria o výmere 224 m²

Ide o pozemky v mestskej časti Košice Staré Mesto, blízko zastávky MHD. Z hľadiska polohy sa jedná o obchodnú polohu a bytu. Vybavenosť pozemku je veľmi dobrá (napojenie na všetky inžinierske siete).

 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Prvky dlhodobej životnosti sú v dobrom stavebno-technickom stave, zostatková životnosť bytového domu je stanovená kubickou metódou na 69 rokov. Predpokladaná životnosť je 163 rokov. Byt nebol znalcovi, napriek výzve o obhliadke sprístupnený

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
1. Zákonné záložné právo k bytu v prospech vlastníkov bytov Zimná 4, 6, podľa ust. § 15 zákona č. 182/93 Z. z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov v znení neskorších predpisov
2. Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby spoločnosti VERSLUN, s.r.o., Daniela Dlabača 35, 010 01 Žilina, IČO: 50439782 na základe Zmluvy o zriadení záložného práva V-306/2016 zo dňa 18.01.2016 v.z. 32/16 a Zmluvy o postúpení pohľadávky Z-10225/2016 z 15.12.2016 -1636/16
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 66 780 Eur
K. Najnižšie podanie 74 200 Eur
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Viera Nováková
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Lučenská
b) Orientačné/súpisné číslo 401/67
c) Názov obce Veľký Krtíš d) PSČ 99001
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 29.07.1974
V. Odhad ceny predmetu dražby Znalecký posudok č. 40/2017 vypracoval Ing. Stanislav Szöllössy, Tomášikova 19, 040 01 Košice, dňa 25.05.2017. Pri oceňovaní bol použitý právny predpis – Vyhláška MS SR č. 492/2004 Z.z. o stanovení všeobecnej hodnoty v znení neskorších predpisov.
Byt č. 6 na 1. poschodí bytového domu súp.č. 1153 - Zimná ulica č.6, Košice, k.ú. Letná nebol znalcovi, napriek výzve o obhliadke sprístupnený, nebolo možné získať skutočný pôdorys bytu s prípadnými dispozičnými zmenami v byte a s prevedenými rekonštrukčnými prácami a z tohto dôvodu je v tomto posudku byt č. 6 ohodnocovaný ako byt v pôvodnom stave s riadnou údržbou, so štandardným vybavením, charakteristickým pre byty v danej lokalite. Znalec preto pri oceňovaní bytu vychádzal z dostupných informácii a získal pôvodnú zmluvu o prevode bytu z bytového domu súp.č. 1153, s pôdorysom typického podlažia a s pôdorysom bytu typu N, ktorý je na základe miestnej obhliadky /byt oproti schodisku/ totožný s ohodnocovaným bytom č. 6.