Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 175/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 13.9.2017
  • Značka:
  • X005129
Dražby a aukcie, s. r. o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 170032
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražby a aukcie, s. r. o.
II. Sídlo/bydlisko Flámska9783/103601 Martin
a) Názov ulice/verejného priestranstva Flámska
b) Orientačné/súpisné číslo 9783/1
c) Názov obce Martin d) PSČ 03601
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sro , vložka číslo: 18739/L
IV. IČO/ dátum narodenia 36751642
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby v priestoroch budovy na ulici Flámska 9783/1, 036 01 Martin, miestnosť č.d. 106
D. Dátum konania dražby 08. 09. 2017
E. Čas konania dražby 10:30
F. Kolo dražby prvá
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese Dunajská Streda, obci Čiližská Radvaň, katastrálne územie Čiližská Radvaň, Okresný úrad Dunajská Streda - katastrálny odbor na LV č. 27 ako:

 

- stavba – rodinný dom súp. č. 194, ktorý je postavený na pozemku – parcele C-KN parc. č. 2144/108

v podiele 1/1,

- pozemok – parcela C-KN parc. č. 2144/108 o výmere 380 m2, druh pozemku zastavané plochy a nádvoria, v podiele 1/1.

 

 

H. Opis predmetu dražby

Dom sa nachádza vo východnej obytnej časti obce Čiližská Radvaň, okres Dunajská Streda. Dom je prístupný po spevnenej miestnej komunikácii, terén je rovinatý, možnosť napojenia na verejné rozvody IS vody, elektriny a plynu, v obci je základná občianska vybavenosť, doprava je prímestská autobusová, úzke centrum obce je vzdialené cca. 700 m, centrum mesta Veľký Meder je vzdialené cca. 6,6 km, centrum okresného mesta Dunajská Streda je vzdialené cca. 22,5 km. Uvažované je, že dom je štandardne vybavený, neobývaný, vyžaduje výmenu pôvodných prvkov krátkodobej životnosti, orientácia obytných miestností je prevažne na SV stranu. V mieste je tiché prostredie a prašnosť od dopravy, prírodné lokality do 1 km.

 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Rodinný dom súp.č. 194 na parc.č. 2144/108 v k.ú. Čiližská Radvaň

Rodinný dom je samostatne stojaci v rovinatom teréne, nie je podpivničený, má jedno nadzemné podlažie, stanovú strechu bez stavebného využitia povalového priestoru. Dom bol postavený v r. 1966, pozostáva z jednej bytovej jednotky, dispozičné riešenie interiéru nebolo zistené. Napojený je napojený na verejné rozvody vody, elektriny, plynu, kanalizácia je odvedená do žumpy.

Popis domu prevzatý z realitného portálu www.reality.sk:

Realitná kancelária REMAX Dunajská Streda exkluzívne ponúka na predaj 3-izbový rodinný dom v obci Čiližská Radvaň. Dom sa nachádza neďaleko od centra dediny, v tichej uličke. Je postavený na 3,8-árovom pozemku. V uvedenom dome sa nachádza predsieň, tri izby, kúpeľňa s WC, kuchyňa, šatník – špajza. Vedľa domu sa nachádza hospodárska budova, dvor a záhrada, kde je daná možnosť záhradkárčenia i prípadného odpočinku. Neďaleko od domu sa nachádza pekný a veľký rybník, kde je daná možnosť rybárčenia.

 

Nakoľko dom v čase dohodnutej obhliadky nebol sprístupnený, stavebné konštrukcie a vybavenie interiéru domu sú vo výpočte uvažované v zmysle údajov z prevzatej fotodokumentácie z realitného portálu. Vzhľadom na vyššie uvedené, uvažované konštrukcie a vybavenie môže byť v skutočnosti odlišné, resp. nemusí sa vyskytovať.

Uvažované technické riešenie:

- Základy - betónové - objekt bez podzemného podlažia s vodorovnou izoláciou

- Zvislé nosné konštrukcie - murované z tehál (plná, metrická, tvárnice typu CD, porotherm) v skladobnej hr. nad 30 do 40 cm; deliace konštrukcie - tehlové (priečkovky, CDM)

- Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - s rovným podhľadom drevené trámové

- Strecha - krovy - stanové; krytiny strechy na krove - pálené a betónové škridlové obyčajné dvojdrážkové; klampiarske konštrukcie strechy - z pozinkovaného plechu len žľaby a zvody, záveterné lišty

- Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - škrabaný brizolit,

- Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné štukové; vnútorné obklady - prevažnej časti kúpeľne min. nad 1,35 m výšky; - samostatnej sprchy; - kuchyne pri linke

- Výplne otvorov - dvere - hladké plné alebo zasklené; okná - plastové; okenné žalúzie - kovové

- Podlahy - podlahy obytných miestností veľkoplošné parkety laminátové; dlažby a podlahy ost. miestností - keramické dlažby

- Vybavenie kuchýň - sporák plynový s elektrickou rúrou; - odsávač pár; - drezové umývadlo nerezové; - kuchynská linka z materiálov na báze dreva (za bežný meter rozvinutej šírky)

- Vybavenie kúpeľní - umývadlo; - samostatná sprcha; vodovodné batérie - pákové nerezové so sprchou; - pákové nerezové; záchod - splachovací bez umývadla

- Vykurovanie - ústredné vykurovanie - teplovod. s rozvod. bez ohľadu na mat. a radiátormi - oceľ. a vykurovacie panely; zdroj vykurovania - kotol ústredného vykurovania na plyn – umiestnený v hospodárskej stavbe

- Vnútorné rozvody vody - z pozinkovaného potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja; zdroj teplej vody - zásobníkový ohrievač elektrický

- Vnútorné rozvody kanalizácie - liatinové potrubie

- Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia ( bez rozvádzačov) - svetelná, motorická; elektrický rozvádzač - s automatickým istením

- Vnútorné rozvody plynu - rozvod svietiplynu alebo zemného plynu

Pri miestnej obhliadke bolo zistené, že dom nie je trvalo obývaný, poškodenie prvkov dlhodobej životnosti nebolo zistené, vyžaduje údržbu resp. výmenu pôvodných prvkov krátkodobej životnosti, opotrebovanie zodpovedá veku. Vzhľadom vek domu a stavebnotechnický stav je celková životnosť uvažovaná 100 rokov.

 

Hospodárska stavba na parc.č. 2144/108

Stavba je samostatne stojaca zo západnej strany RD, nie je podpivničená, má jedno nadzemné podlažie, sedlovú strechu bez stavebného použitia povalového priestoru. Uvažované, že bola postavená v r. 1966, dispozične pozostáva z chlieva a kotolne pre rodinný dom, kde je umiestnená aj domáca vodáreň.

Uvažované technické riešenie: - Základy - bez podmurovky, iba základové pásy; - Zvislé nosné konštrukcie - murované z pálenej tehly, tehloblokov hrúbky nad 15 do 30 cm; - Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - trámčekové bez podhľadu; - Strecha - krov - hambálkové; krytina strechy na krove - azbestocementové šablóny; klampiarske konštrukcie - z pozinkovaného plechu (min. žľaby, zvody, prieniky); - Úpravy vonkajších povrchov - striekaný brizolit, vápenná štuková omietka; - Úpravy vnútorných povrchov - vápenná hladká omietka; - Výplne otvorov - dvere - oceľové alebo drevené zvlakové; okná - jednoduché drevené; - Podlahy - cementový poter; - Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia - svetelná a motorická - poistkové automaty.

Stavba je zanedbaná, vyžaduje výmenu pôvodných prvkov krátkodobej životnosti, uvažovaná životnosť 70 rokov.

 

Plot

Plot ohraničuje dvor a predzáhradku na parc. č. 2144/108 od ulice, základy a podmurovka sú betónové, výplň je z rámového pletiva, v plte sú dvoje plotové kovové vráta a jedny vrátka.

 

Studňa

Uvažované je štandardné vyhotovenie.

 

Vodovodná prípojka

Uvažované je štandardné vyhotovenie pre daný typ nehnuteľnosti.

 

Domáca vodáreň

Uvažované je štandardné vyhotovenie pre daný typ nehnuteľnosti.

 

Kanalizačná prípojka

Uvažované je štandardné vyhotovenie pre daný typ nehnuteľnosti.

 

Žumpa

Uvažované je štandardné vyhotovenie pre daný typ nehnuteľnosti.

 

Plynová prípojka

Jedná sa o napojenie RD na verejný rozvod plynu, prípojka prechádza predzáhradkou na parc.č. 2144/108.

 

Elektrická prípojka

Jedná sa o vzdušné napojenie RD na verejný rozvod elektrickej energie z ulice.

 

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo v prospech Všeobecnej úverovej banky, a.s., Mlynské nivy 1,
829 90 Bratislava, IČO: 31 320 155, V-2398/14 - č.z. 77/14

Poznámka:
Oznámenie o začatí realizácie záložného práva záložným veriteľom: Všeobecná úverová banka, a.s., Mlynské Nivy 1, 82990 Bratislava, IČO: 31320155. P-701/2017-č.z.188/17

J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 22.100,00 €
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Ivan Hanajík
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Flámska
b) Orientačné/súpisné číslo 1
c) Názov obce Martin d) PSČ 03601
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 21101966
V. Odhad ceny predmetu dražby 24.500,00 €