Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 174/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 12.9.2017
  • Značka:
  • X005100
Reality center,s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 1/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Reality center,s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko M.R.Štefánika58036 01 Martin
a) Názov ulice/verejného priestranstva M.R.Štefánika
b) Orientačné/súpisné číslo 58
c) Názov obce Martin d) PSČ 036 01
e) Štát slovensko
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sro , vložka číslo: 14937/L
IV. IČO/ dátum narodenia 36418463
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Školníkovej, Záborského č. 2, 036 01 Martin
D. Dátum konania dražby 07. 09. 2017
E. Čas konania dražby o 9.30 hod
F. Kolo dražby prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

a) byt č.2, vchod č. 14, na prvom poschodí, nachádzajúci sa v bytovom dome súpisné číslo 1111 na ulici Mládeže 1111/14, 036 01 Martin v podiele 1/1

b) podiel na spoločných častiach a spoločných zariadeniach bytového domu súpisné číslo1111 postaveného na pozemku - parcele C-KN parc. č. 3662/8 v podiele 5329/94766

c) spoluvlastnícky podiel na pozemku – parcele C-KN parc. č. 3662/8, druh pozemku zastavané plochy a nádvoria v podiele 5329/94766

zapísané na liste vlastníctva č. 5188 v katastrálnom území Martin, obec Martin, okres Martin, vedenom Ústavom geodézie, kartografie a katastra Slovenskej republiky, katastrálny odbor Okresného úradu Martin.

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Bytový dom, v ktorom sa ohodnocovaný byt nachádza, je situovaný v severozápadnej časti mesta Martin- v mestskej časti Podháj. Lokalita, v ktorej je dom postavený je územie s obytnou funkciou a je zastavaná hlavne staršími trojpodlažnými obytnými domami, západne vo vzdialenosti cca 80 metrov sa začína zástavba rodinných domov. Dom má tri vchody, tri nadzemné podlažia, 18 bytov. V každom vchode je šesť bytov. Na každom podlaží sa nachádzajú dva dvojizbové byty. Dom je situovaný východne, cca 20 metrov od mestskej komunikácie ulice Mládeže. Obytný dom je podpivničený . V suteréne sa nachádzajú pivnice patriace k bytom, výmenníková stanica, sušiareň. Spoločnú časť bytu tvoria konštrukcie, ktoré sú nevyhnutné pre jeho podstatu a bezpečnosť (základy domu, zvislé nosné konštrukcie, obvodový plášť, strecha, schodiská....) Obytný dom je podpivničený. V suteréne sa nachádzajú pivnice patriace k bytom, výmenníková stanica, sušiareň. Spoločnú časť bytu

tvoria konštrukcie ktoré sú nevyhnutné pre jeho podstatu a bezpečnosť(základy domu, zvislé nosné konštrukcie, obvodový plášť, strecha, schodiská.........). Spoločnými zariadeniami sú

zariadenia určené na spoločné užívanie (spoločné priestory, terciálne rozvody pre príjem signálu, teplonosné, kanalizačné, vodovodné, elektrické prípojky, bleskozvod, antény ... ). Spoluvlastnícky podiel k spoločným častiam a spoločným zariadeniam domu je spojený s vlastníctvom bytu a nemôže byť samostatne predmetom kúpy a predaja.

Bytový dom je murovaná stavba. Obvodový plášť je vyhotovený z plnej pálenej tehly v hr. 45 cm, vnútorná nosná stena v hr. 45 cm, deliace priečky tehlové hr.15 cm. Sústava má priečne nosné steny na ktoré sú ukladané železobetónové stropné panely s rovným podhľadom. Schody sú železobetónové montované, nástupnice aj podstupnice sú z terazza.

Liate terazzo je aj na podestách a medzipodestách. Schodiskový priestor je presvetlený a vetraný plastovými oknami. Strecha je sedlového tvaru, väznicová konštrukcia, krytinu tvorí pozinkovaný plech s povrchovou úpravou. Obytný dom je zateplený kontaktným zatepľovacím systémom, omietnutý strednozrnnou omietkou na báze umelej hmoty. Dom je vybavený rozvodom spoločnej televíznej antény, káblovou televíziou, bleskozvodom, telefónnymi rozvodmi a elektronickým vrátnikom. Vstupné dvere sú oceľovohliníkové s presklením. Vchody do domu sú situované od dvora, zo západnej strany.

 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Byt pozostáva z dvoch obytných miestnosti a príslušenstva. Jedná sa o byt v (južnom) vchode, v krajnej sekcii bytového domu. Príslušenstvo bytu tvorí chodba, kúpeľňa, kuchyňa a pivnica v suteréne domu. Predmetný byt je orientovaný na východnú (2 x izba) a južnú (kuchyňa, kúpeľňa) stranu. Byt má na východnej strane novú loggiu z betónových prefabrikátov (zábradlie kovové profily, nepriehľadné sklo), prístupnú z obývacej izby. Nášľapná vrstva je v obytných miestnostiach a kuchyni z laminátu, v chodbe a kúpeľni je keramická dlažba. V pivnici zahladený poter. Výplne okenných otvorov sú plastové s izolačným dvojsklom, na oknách sú vnútorné plastové žalúzie. Dvere v byte dýhované plné, osadené do kovových a oblôžkových zárubní, vstupné dvere dýhované. Dvere medzi obývacou izbou a kuchyňou dýhované - posuvné. Vnútorné omietky vápenné štukové hladké. Kúpeľňové jadro je pôvodné - murované. V kúpeľni sa nachádza rohová akrylátová vaňa, keramické umývadlo a záchodová misa combi. Batérie sú zmiešavacie stojankové pákové. Keramický obklad stien kúpeľne je vyhotovený do výšky 210 cm, obklad vane. V kuchyni je osadená linka na báze dreva (drevotrieska + dýha), sporák so sklokeramickou platňou a elektrickou rúrou, nerez drez, odsávač pár. Okolo linky je po spodnú hranu závesných skriniek keramický obklad. Batéria zmiešavacia stojanková páková. Byt je napojený na rozvod teplej a studenej vody, kanalizáciu a je vybavený svetelnou elektroinštaláciou. Vykurovanie je ústredné, horúcou vodou z teplárne Martin, cez výmenníkovú stanicu, ktorá sa nachádza v suteréne domu. Vykurovacie telesá sú doskové.

Nad rámec pôvodného vybavenia boli v byte uskutočnené viaceré stavebnotechnické úpravy za účelom zvýšenia štandardu bývania (osadené nové okná, rekonštrukcia kuchyne a kúpeľne, nové nášľapné vrstvy, dodatočne vybudovaný balkón). Jedná sa o primerane udržiavaný byt, s priemerným štandardom vnútorného vybavenia. Obytný dom je v dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Na liste vlastníctva č. 5188 je v časti "C ŤARCHY" zapísané :
· Záložné právo zo zákona č. 182/93 Z .z. na byt a nebytové priestory v prospech spoločenstva vlastníkov bytov “'Mládeže 1111“ vecné bremeno: právo vstupu a prístupu pre mesto Martin k technologickému zariadeniu domovej výmeníkovej stanice túv, úk a manipulácie v nej za účelom prevádzky, údržby a opráv.
· Záložné právo č.001/060551/14-002/000 v prospech záložného veriteľa : Všeobecná úverová banka, a.s., so sídlom Mlynské nivy 1,829 90 Bratislava,IČO:31 320 155 na byt č.2,číslo vchodu 14,1.p.,súp.č.stavby 1111 na pozemku registra C KN 3662/8 a spoluvlastnícky podiel o veľkosti 5329/94766 na spoločných častiach a spoločných
zariadeniach domu a na pozemku registra C KN s parc.č.3662/8-záložná zmluva č. V 5384/14,vklad zo dňa 10.2.2015-vz 517/15.
Poznámky :
P 57/2017 - Oznámenie o začatí realizácie záložného práva na byt č. 2,1.p.,vchod 14, podiel 5329/94766 na spoločných častiach a zariadeniach domu súp.č.1111 a pozemku reg. C KN 3662/8 predajom zálohu na dobrovoľnej dražbe, záložný veriteľ : SVB 'Mládeže 1111'- vz 512/17.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 44 640,-€
K. Najnižšie podanie 44 640, -€, (Slovom: Štyridsaťštyritisícšesťstoštyridsať Eur )
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Reality Center, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva M.R.Štefánika
b) Orientačné/súpisné číslo 58
c) Názov obce Martin d) PSČ 036 01
e) Štát slovensko
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 36418463
V. Odhad ceny predmetu dražby 49 600,-€(Slovom: Štyridsaťdeväťtisícšesťsto Eur )