Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 159/2017
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 18.8.2017
  • Značka:
  • K022438
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Bau3Mex a.s. v konkurze
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Príjazdná 7/A, 831 07 Bratislava
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 35761903
Obchodné meno správcu: Insolvency k.s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Gagarinova 10A, 82105 Bratislava
Kotakt na správcu : m.viskup.spravca@gmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 8K/31/2016 S1639
Spisová značka súdneho spisu : 8K/31/2016
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

                                                                             Oznámenie o dražbe

                                v zmysle ustanovenia § 17, ods. 1 zákona č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách

 

 

Dražobník:                           Insolvency k.s., správca

     so sídlom Gagarinova 10A, 821 05 Bratislava

     zapísaná v zozname správcov Ministerstva spravodlivosti SR pod značkou S1639

     za spoločnosť koná: JUDr. Marián Viskup, komplementár

 

   správca úpadcu:

 

   Bau3Mex a.s. v konkurze

   so sídlom Príjazdná 7/A, 831 07 Bratislava

   IČO: 35 761 903

 

Navrhovateľ dražby:        Insolvency k.s., správca

  so sídlom Gagarinova 10A, 821 05 Bratislava

  zapísaná v zozname správcov Ministerstva spravodlivosti SR pod značkou S1639

  za spoločnosť koná: JUDr. Marián Viskup, komplementár

 

 správca úpadcu:

 

 Bau3Mex a.s. v konkurze

 so sídlom Príjazdná 7/A, 831 07 Bratislava

 IČO: 35 761 903

 

Dátum konania dražby:    31.08.2017

 

Čas otvorenia dražby:      15:00 hod

 

Miesto konania dražby:    Notársky úrad JUDr. Marty Pavlovičovej

                                            Šafárikovo námestie 4, 811 02 Bratislava

 

Poradové kolo dražby:     Prvé kolo dražby

 

Označenie predmetu dražby:

 

Nehnuteľnosti s príslušenstvom nachádzajúce sa v katastrálnom území Vajnory, obec Bratislava – m.č. Vajnory, okres Bratislava III, ktoré sú evidované Okresným úradom Bratislava, katastrálny odbor na liste vlastníctva č. 4743 ako:

 

Pozemky:

 

-     pozemok, parcela registra „C“, s parcelným číslom 2043/5, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria o výmere 7200 m2,

-        pozemok, parcela registra „C“, s parcelným číslom 2043/6, druh pozemku: ostatné plochy o výmere 813 m2,

-      pozemok, parcela registra „C“, s parcelným číslom 2043/22, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria o výmere 521 m2,

-       pozemok, parcela registra „C“, s parcelným číslom 2043/105, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria o výmere 394 m2,

-       pozemok, parcela registra „C“, s parcelným číslom 2043/107, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria o výmere 543 m2,

 

Stavby:

 

-       stavba so súpisným číslom 10162, administ. budova, postavená na pozemku s parcelným číslom 2043/22,

-         stavba so súpisným číslom 10522, príjazdná, postavená na pozemku s parcelným číslom 2043/107.

 

vo vlastníctve MEX REAL a.s., so sídlom Príjazdná 7/A, 831 07 Bratislava, IČO: 36 810 185,

 

v zmysle § 79 zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov zapísané správcom do súpisu majetku oddelenej podstaty zabezpečeného veriteľa Tatra banka, a.s..

 

Popis predmetu dražby:

 

Popis stavby, súp. č. 10162

 

Ide o administratívnu budovu situovanú po ľavej strane v prednej línii areálu za objektom vstupnej vrátnice. Prístup je priamy zo strany spevnenej plochy areálu hlavným vstupom z pozdĺžnej pravej strany stavby zo strany parkoviska. Úroveň podlahy prízemia je  mierne nad úrovňou terénu. Jedná sa o stavbu obdĺžnikového pravidelného pôdorysu s dvomi nadzemnými podlažiami bez podpivničenia s plochou strechou.

 

I.NP – prízemie

 

Hlavný vstupný vestibul je v treťom module z ľavej strany, oproti vstupu je hlavné dvojramenné schodište do poschodia. Vľavo od vstupu sú sociálne zariadenia – WC, sprchy a prevádzková kancelária. Základná dispozícia je klasická pre podobné stavby s pozdĺžnou stredovou chodbou, po stranách sú kancelárie, resp. univerzálne prevádzkové miestnosti. Na konci chodby na pravej strane je väčšia zasadačka, resp. denná miestnosť s kuchynkou, na ľavej strane v rohu stavby je vlastná plynový kotolňa, ktorá vykuruje aj susednú novšiu budovu.

 

II.NP - poschodie

 

Dispozícia poschodia je obdobná. Po oboch stranách stredovej chodby sú symetricky kancelárie. Oproti schodišťa sú sociálne zariadenia. V strednej časti sú dve kancelária upravené ako ubytovanie bunky na prechodné ubytovanie s vlastným sociálnym zariadením.

 

Ide o klasickú murovanú stavbu s pozdĺžnym nosným systémom založenú na základových pásoch. Obvodové steny a stredové pozdĺžne steny sú z tehlového muriva ukončené stužujúcimi vencami. Stropy sú panelové, schodište je dvojramenné monolitické s povrchom z terazza. Strecha je plochá, dvojplášťová s odvetraním, spádová dovnútra s odvodnením vnútornými dažďovými žľabmi. Atiky sú murované oplechované poplastovaným plechom. Krytina strechy je z plastovej fólie. Vonkajšie povrchy sú upravené dodatočným kontaktným zateplením s povrchovou úpravou štruktúrovanou farebnou silikátovou omietkou vrátane sokla. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Podlahy v chodbách sú z terazzo dlažby, v sociálnych priestoroch je keramická dlažba, v kanceláriách sú textílie, PVC a laminát. Okná a vstupné dvere sú vymenené plastové, vnútorné dvere sú hladké dyhované, v niektorých kanceláriách na poschodí v obložkových zárubniach. Zariadenie sociálnych priestorov je štandardné bez výrazných modernizácii. Vykurovanie je z vlastnej plynovej kotolne v prízemí teplovodným systémom s oceľovým potrubím a liatinovými radiátormi v miestnostiach. Malá časť kancelárii na poschodí je klimatizovaná.

 

Objekt je využívaný na väčšine plochy ako administratívna budova. Čo nie je v rozpore s evidenciou KN, kde je vedený kód využitia 20 – iná budova. Jedná sa o budovu pre riadenie, správu a administratívu JKSO 801611, KS 122 0 – budovy pre administratívu.

 

Opotrebenie stavby zodpovedá jej veku, stavba nevykazuje žiadne statické, konštrukčné alebo hygienické poruchy. Na stavbe boli vykonané čiastočné rekonštrukcie spojené hlavne so zateplením, výmenou okien za plastové a inštaláciou vlastnej plynovej kotolne v rokoch 2008-2009. vzhľadom na pôvodný rok výstavby, konštrukčný systém a technický stav je stanovený na základnú životnosť na 90 rokov.

 

Popis stavby, súp. č. 10522

 

Táto stavba je situovaná za staršou administratívnou budovou na ľavej strane v prednej línii areálu za objektom vstupnej vrátnice. Je orientovaná kolmo na prednú budovu, s ktorou je spojená prízemným spojovacím krčkom, ktorý je riešený aj ako hlavný vstupný vestibul. Úroveň podlahy prízemia je mierne nad úrovňou terénu. Jedná sa o stavbu obdĺžnikového pravidelného pôdorysu s malým schodišťovým výklenkom s dvomi nadzemnými podlažiami bez podpivničenia s plochou strechou.

 

I.NP – prízemie

 

Spojovací krčok je vyústený v treťom module stavby do vstupnej chodby, oproti vstupu je hlavné dvojramenné schodište do poschodia. Vedľa schodišťa sú sociálne zariadenia – WC s príslušenstvom členené na ženskú a mužskú časť. Vpravo vedľa schodišťa je serverovňa a zabezpečovací priestor. Ostatná základná dispozícia je klasická pre podobné stavby, rovnaká ako v susedne budove s pozdĺžnou stredovou chodbou, po stranách sú kancelárie.

 

II.NP – poschodie

 

Dispozícia poschodia je obdobná. Po oboch stranách stredovej chodby sú symetricky kancelárie. Na ľavej strane je súbor kancelárii s vlastnou recepciou, oddelený priečkou v stredovej chodbe.

 

Konštrukčne sa jedná o podobný nosný systém ako pri prednej budove – murovanú stavbu s pozdĺžnym nosným systémom založenú na základových pásoch. Obvodové steny a stredové pozdĺžne steny sú z tehlového muriva ukončené stužujúcimi vencami. Stropy sú panelové, schodište je dvojramenné monolitické s povrchom z keramickej dlažby s nerezovým zábradlím.  Strecha je plochá jednoplášťová tepelne izolovaná spádovaná dovnútra s odvodnením vnútornými dažďovými žľabmi. Atiky sú murované oplechované poplastovaným plechom. Krytina strechy je z plastovej fólie. Vonkajšie povrchy sú upravené kontaktným zateplením s povrchovou úpravou štruktúrovanou farebnou silikátovou omietkou vrátane sokla. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Podlahy v chodbách sú z leštenej dlažby, na poschodí čiastočne z lepených textílii. V sociálnych priestoroch je keramická dlažba, v kanceláriách sú textílie a laminát. Okná a vstupné dvere sú plastové, vnútorné dvere sú hladké dyhované v obložkových zárubniach. Zariadenie sociálnych priestorov je v lepšom štandarde. Vykurovanie je z plynovej kotolne v prízemí susednej budovy teplovodným systémom s oceľovým potrubím a panelovými radiátormi v miestnostiach. Kancelárie na poschodí sú klimatizované. V priestoroch je zavesený termatexový kazetový pohľad s integrovanými svietidlami. Elektroinštalácia je kompletná vrátane štruktúrovanej kabeláže. Spojovací krčok je iba v prízemnom podlaží riešený ako oceľová konštrukcia s kruhovými stĺpmi opláštená predsadeným celoplošným fasádovým systémom z hliníkových profilov s izolačným dvojsklom. Výškové osadenie stavby je rovnaké ako pri susednej budove.

 

Objekt je využívaný na väčšine plochy ako administratívna budova. Čo nie je v rozpore s evidenciou KN, kde je vedený kód využitia 20 – iná budova. Jedná sa o budovu pre riadenie, správu a administratívu JKSO 801611, KS 122 0 – budovy pre administratívu.

 

Opotrebenie stavby zodpovedá jej veku, stavba nevykazuje žiadne evidentné statické, konštrukčné alebo hygienické poruchy. Stavba je cca 9 ročná v dobrom štandarde. Vzhľadom na pôvodný rok výstavby, konštrukčný systém a technický stav je životnosť stanovená na 90 rokov.

 

Príslušenstvo:

 

Čelný plot

Plot je vybudovaný zo strany Príjazdnej ulice z drôteného farebného pletiva na nízkej betónovej podmurovke z betónových tvárnic a oceľových stĺpikoch. Pri vstupe je osadená kovová vstupná brána.

 

Bočný plot plechový

Plot je vybudovaný na ľavej strane areálu, oddeľuje skladovú časť od parkoviska pri administratívnych budovách. Vybudovaný je z vlnitého plechu bez podmurovky.

 

Spevnená plocha pôvodná panelová

Spevnená plocha na ľavej strane areálu ako odstavná plocha z cestných panelov v štrkovom lôžku.

 

Spevnené plochy nové – parkoviská

Plocha je vybudovaná za budovami na ľavej strane ako plocha parkovísk zo zámkovej dlažby na zhutnenom štrkovom lôžku.

 

Spevnené plochy pôvodné  - asfaltové

Plocha je vybudovaná pred budovami na časti parc. č. 2043/5 a na cca 80% plochy par. č. 2043/105 v rámci pôvodnej vnútornej plochy areálu z asfaltbetónu.

 

Obrubníky

Obrubníky sú osadené v betónovom lôžku okolo spevnenej plochy parkoviska ako typové betónové prefabrikáty.

 

Prípojka vody

Prípojka je vedená zo šachty za novšou budovou ako zemná PE prípojka.

 

Prípojka kanalizácie nová vetva

Prípojka je vedená zo zadnej budovy do pôvodnej areálovej kanalizácie ako zemné plastové potrubie.

 

Prípojka plynu

Prípojka je vedená zo zadnej strany z areálovej regulačnej stanice do plynovej kotolne ako zemná plynová prípojka.

 

Pozemky:

 

Lokalita je situovaná mimo tranzitných komunikácií, v najbližšom okolí prevláda zástavba prevádzkovými a skladovými areálmi a objektmi. V mieste je priama možnosť napojenia na všetky verejné alebo areálové inžinierske siete, terén je v mieste rovinatý. Výmera pozemku je cca 1ha, tvar je nepravidelný. Zástavky mestskej autobusovej dopravy sú na ulici Pri starom letisku v okruhu do cca 300m. ulica Príjazdná je úzka miestna komunikácia minimálnych šírkových rozmerov mimo tranzitných ťahov. Vzdialenosť do centra mesta je cca 7km. Pozemky nie sú v dotyk s tranzitnými komunikáciami a nie sú z nich priamo viditeľné.

 

Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby:

 

Na liste vlastníctva č. 4743 vedenom na Okresnom úrade Bratislava, katastrálny odbor, pre k.ú. Vajnory, sú v časť C: ŤARCHY evidované nasledovné ťarchy, iné údaje a poznámky:

 

  1. Ťarchy:

a)     Záložné právo v prospech Tatra banka, a.s. (IČO: 00 686 930) na stavbu s.č. 10162 na poz. P.č. 2043/22, stavbu s.č. 10522 na poz. p.č. 2043/107 a pozemky p.č. 2043/5, 2043/22, 2043/105, 2043/107 podľa V-18627/08

b)     Záložné právo v prospech Tatra banka, a.s. (IČO: 00 686 930) na stavbu s.č. 10162 na poz. P.č. 2043/22, stavbu s.č. 10522 na poz. p.č. 2043/107 a pozemky p.č. 2043/5, 2043/6, 2043/22, 2043/105, 2043/107 podľa V-4172/11

c)      Záložné právo v prospech Tatra banka, a.s. (IČO: 00 686 930) na pozemky p.č. 2043/5, 2043/6, 2043/22, 2043/105, 2043/107 a na stavby so súp. č. 10162 na pozemku parc. č. 2043/22, súp. č. 10522 na pozemku parc. č. 2043/107 podľa V-27837/13

-       Právo vybudovať vodovodnú prípojku na pozemku parc. č. 2043/1 a 2043/2 v rozsahu vyznačenom v GP č. 47/2014 (č. ov. 1073/2014)

-       Právo vstupovať a zdržiavať sa nevyhnutnú dobu na pozemku parc. č. 2043/1 a 2043/2 za účelom zabezpečenia riadnej prevádzky vodovodnej prípojky, najmä, nie však výlučne jej údržby a opráv

-       Právo vykonávať na pozemku parc. č. 2043/1 a 2043/2 činnosti, ktoré súvisia so zabezpečením riadnej prevádzky vodovodnej prípojky, najmä, nie však výlučne jej údržby a opráv,  v prospech vlastníka pozemku parc. č. 2043/106 podľa V-21160/14

d)     Záložné právo v prospech Tatra banka, a.s. (IČO: 00 686 930) na pozemky p.č. 2043/5, 2043/6, 2043/22, 2043/105, 2043/107 a na stavby so súp. č. 10162 na pozemku parc. č. 2043/22, súp. č. 10522 na pozemku parc. č. 2043/107 a 2043/2 v rozsahu vyznačenom v GP č. 47/2014 (č. ov. 1073/2014)

e)      Vecné bremeno – právo prechodu a prejazdu na zaťažených pozemkoch parc. č. 2043/41, 2043/101, 2043/105 v rozsahu vyznačenom v geometrickom pláne č. 13/2016 úradne overeným okresným úradom pod č. 219/2016 v prospech vlastníka pozemkov parc. č. 2043/127, 2043/126 podľa V-3614/16

f)      Vecné bremeno – právo uloženia inžinierskej siete (elektrického vedenia), ako aj právo vstupu na zaťažené pozemky parc. č. 2043/5, 2043/37, 2043/41 2043/105 za účelom údržby, opráv a rekonštrukcie inžinierskej siete v rozsahu vyznačenom v geometrickom pláne č. 13/2016 úradne overenom okresným úradom pod č. 2019/2016 v prospech vlastníkov parc. č. 2043/127, 2043/126 podľa V-3614/16

g)     Daňové záložné právo v prospech Hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislava na pozemok registra C KN p.č. 2043/6 podľa rozhodnutia č. 1/16/232524-22/54/873657

  1. Iné údaje:

a)     Zápis GP č. 102/2014 (č. ov. 2314/2014) na vymedzenie rozsahu duplicitného vlastníctva k pozemku p.č. 2043/121, V-21160/14

b)     Protokol o zápise evidenčnej zmeny v katastrálnom operáte zo dňa 22.10.2014 k V-21160/14

c)      GP č. 13/2016, overené pod č. 219/2016

  1. Poznámka:

a)    Upovedomenie o spôsobe vykonania exekúcie predajom nehnuteľnosti pozemkov registra 'C' parc.č.2043/5, 2043/6, 2043/19, 2043/20, 2043/22, 2043/23, 2043/26, 2043/27, 2043/28, 2043/29, 2043/30, 2043/31, 2043/37, 2043/38, 2043/39, 2043/40, 2043/41, 2043/93, 2043/95, 2043/96, 2043/100, 2043/101, 2043/104, 2043/105, 2043/106, 2043/107, 2043/121, 2043/122 a stavby administratívna budova súp.č.10162 na parc.č.2043/22, komp.a vým.stanica súp.č.10163 na parc.č.2043/31, pl.kotolňa, garáže súp.č.10165 na parc.č.2043/28, pl.kotolňa, garáže súp.č.10165 na parc.č.2043/91, sklad HSVsúp.č.10166 na parc.č.2043/19, sklad PHM súp.č.10167 na parc.č.2043/27, centrosklad súp.č.10168 na parc.č.2043/29, sklad MTZ súp.č.10169 na parc.č.2043/30, sklad MTZ súp.č.10169 na parc.č.2043/94, sklad MTZ súp.č.10169 na parc.č.2043/95, ohybáreň súp.č.10170 na parc.č.2043/20, vrátnica súp.č.10171 na parc.č.2043/23, trafostanica súp.č.10172 na parc.č.2043/26, opravovňa vozidiel súp.č.10365 na parc.č.2043/39, opravovňa vozidiel súp.č.10365 na parc.č.2043/99, opravovňa vozidiel súp.č.10365 na parc.č.2043/100, Príjazdná súp.č.10522 na parc.č.2043/107, v prospech Ing. Maroš Mačai, Bernolákovo (*17.08.1961), podľa EX 172/16 zo dňa 27.04.2016 (súdny exekútor Mgr. Ján Makita, Bratislava), P-1158/16

b)    Upovedomenie o spôsobe vykonania exekúcie predajom nehnuteľností, t.j. pozemkov registra 'C' parc.č.2043/5, 2043/6, 2043/19, 2043/20, 2043/22, 2043/23, 2043/26, 2043/27, 2043/28, 2043/29, 2043/30, 2043/31, 2043/37, 2043/38, 2043/39, 2043/40, 2043/41, 2043/93, 2043/95, 2043/96, 2043/100, 2043/101, 2043/104, 2043/105, 2043/106, 2043/107, 2043/121, 2043/122 a stavby administratívna budova súp.č.10162 na parc.č.2043/22, komp.a vým.stanica súp.č.10163 na parc.č.2043/31, pl.kotolňa, garáže súp.č.10165 na parc.č.2043/28, pl.kotolňa, garáže súp.č.10165 na parc.č.2043/91, sklad HSVsúp.č.10166 na parc.č.2043/19, sklad PHM súp.č.10167 na parc.č.2043/27, centrosklad súp.č.10168 na parc.č.2043/29, sklad MTZ súp.č.10169 na parc.č.2043/30, sklad MTZ súp.č.10169 na parc.č.2043/94, sklad MTZ súp.č.10169 na parc.č.2043/95, ohybáreň súp.č.10170 na parc.č.2043/20, vrátnica súp.č.10171 na parc.č.2043/23, trafostanica súp.č.10172 na parc.č.2043/26, opravovňa vozidiel súp.č.10365 na parc.č.2043/39, opravovňa vozidiel súp.č.10365 na parc.č.2043/99, opravovňa vozidiel súp.č.10365 na parc.č.2043/100, Príjazdná súp.č.10522 na parc.č.2043/107, v prospech oprávneného: Ing. Miroslav Gašpárek (13.09.1970), podľa EX 173/16 zo dňa 10.05.2016 (súdny exekútor Mgr. Ján Makita, Bratislava), P-1312/16

c)    Daňové záložné právo v prospech Hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava na

pozemok registra C KN p.č.2043/6, podľa rozhodnutia č.1/16/232524-22/54/873657 zo dňa 30.11.2016, vykonateľné dňa 30.11.2016, P-3320/16

 

Prechod práv a záväzkov viaznucich na predmete dražby:

 

V zmysle § 93, ods. 2 zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii speňažením majetku zanikajú všetky zabezpečovacie práva okrem záložného práva zriadeného správcom po vyhlásení konkurzu na základe záväzného pokynu príslušného orgánu a okrem zabezpečovacieho práva k majetku tretej osoby, ktoré je v skoršom poradí ako zabezpečovacie právo, ktoré zabezpečuje záväzok úpadcu. Predmet dražby sa prevedie nezaťažený záložnými právami ostatných záložných veriteľov.

 

Cena predmetu dražby:

 

Cena predmetu dražby bola stanovená znaleckým posudkom č. 23/2017 zo dňa 26.06.2017 vypracovaným Výskumným ústavom riadenia hodnoty podniku s.r.o., so sídlom Česká 15, 831 03 Bratislava, Ing. Robert Gombár podľa vyhlášky č. 492/2004 Z. z. o stanovení všeobecnej hodnoty majetku. Znalec stanovil všeobecnú hodnotu predmetu dražby s príslušenstvom na sumu 1.832.095,77 EUR.

 

Najnižšie podanie:                1.832.095,77 EUR

Minimálne prihodenie:          5.000,- EUR

 

Výška dražobnej zábezpeky: 49.700,- EUR

 

Spôsob zloženia dražobnej zábezpeky:

 

V hotovosti k rukám dražobníka v deň konania dražby v mieste konania dražby, bankovým prevodom, alebo vkladom na bankový účet dražobníka vedený v Československej obchodnej banke, a.s., číslo účtu IBAN: SK29 7500 0000 0040 2442 1078 pod VS: (IČO účastníka dražby, ak ide o podnikateľa alebo rodné číslo ak ide o nepodnikateľa), správa pre prijímateľa: ZABEZPEKA, meno, priezvisko, resp. obchodné meno, a to tak aby dražobná zábezpeka bola pripísaná na účet najneskôr do otvorenia dražby. Dražobnú zábezpeku je možné zložiť aj vo forme notárskej úschovy alebo bankovej záruky. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.

 

Lehota na zloženie dražobnej zábezpeky:

 

Do otvorenia dražby.

 

Doklad o zložení dražobnej zábezpeky:

 

Originálom dokladu preukazujúcim vklad/prevod dražobnej zábezpeky na účet dražobníka vykonaný tak, aby zábezpeka bola pripísaná na uvedenom účte najneskôr do otvorenia dražby. Predložením dokladu o zložení dražobnej zábezpeky do notárskej úschovy, alebo predložením bankovej záruky.

 

Spôsob vrátenia dražobnej zábezpeky:

 

Neúspešným účastníkom dražby bude dražobná zábezpeka vrátená v hotovosti alebo prevodom na bankový účet zložiteľa; zložiteľ, ktorý zaplatil dražobnú zábezpeku vkladom na účet je povinný oznámiť písomne dražobníkovi najneskôr v deň konania dražby číslo účtu, na ktoré mu má byť v prípade jeho neúspechu v dražbe vrátená ním zložená dražobná zábezpeka. Úspešnému vydražiteľovi sa dražobná zábezpeka započíta do ceny dosiahnutej vydražením.

 

Úhrada ceny dosiahnutej vydražením:

 

Úspešný vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením, po odpočítaní zaplatenej zábezpeky, na bankový účet dražobníka vedený v Československej obchodnej banke, a.s., číslo účtu IBAN: SK29 7500 0000 0040 2442 1078 a to bankovým prevodom alebo vkladom pod VS: (IČO účastníka dražby, ak ide o podnikateľa alebo rodné číslo ak ide o nepodnikateľa), správa pre prijímateľa: DOPLATOK, meno, priezvisko, resp. obchodné meno a to tak, aby bola na daný účet pripísaná do 15 dní od skončenia dražby.

 

Obhliadka predmetu dražby:

 

1. obhliadka: 19.08.2017 o 11:00 hod.

2. obhliadka: 28.08.2017 o 11:00 hod

 

Poskytnutie ďalších informácií a obhliadka predmetu dražby sa uskutoční po dohode s dražobníkom, kontakt: 0908 739 620, email: m.viskup.spravca@gmail.com

 

Účastníkom dražby môžu byť len osoby, ktoré spĺňajú zákonné podmienky v zmysle § 5 zákona č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách a ktoré pred začatím dražby predložia dražobníkovi:

 

               a) doklad o zložení dražobnej zábezpeky,

               b) doklad totožnosti (napr. platný občiansky preukaz, alebo cestovný pas),

               c) ak ide o fyzickú osobu – podnikateľa, resp. právnickú osobu, originál, alebo úradne overenú kópiu                         výpisu z registra, v ktorom je zapísaná, nie starší ako 1 mesiac,

 d) v prípade zastúpenia účastníka splnomocnencom – splnomocnenie s úradne osvedčeným podpisom      zastúpeného účastníka, z ktorého bude výslovne vyplývať oprávnenie splnomocnenca konať v mene      zastúpeného na dražbe vyhlásenej dražobníkom vo veci č. k: 8K/31/2016.

           

Vyzývam účastníkov dražby a verejnosť, aby sa dostavili do miestnosti konania dražby minimálne 30 minút pred jej začatím z dôvodu zisťovania totožnosti, overenia zloženia dražobnej zábezpeky, zapísania účastníka do zoznamu účastníkov dražby, resp. zaplatenia vstupného.

 

Upozornenie: Upozorňujú sa všetky osoby, ktoré majú k predmetu dražby iné práva, že ich môžu preukázať najneskôr do začatia dražby a uplatniť na dražbe ako dražitelia.

 

Podmienky odovzdania predmetu dražby vydražiteľovi:

 

Predmet dražby odovzdá predchádzajúci vlastník alebo osoba oprávnená konať v jeho mene vydražiteľovi bez zbytočných prieťahov po riadnom a včasnom zaplatení ceny dosiahnutej vydražením na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice osvedčujúcej priebeh dražby a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíšu predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe. Dražobník na mieste spíše zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. V zápisnici uvedie okrem označenia predchádzajúceho vlastníka predmetu dražby, dražobníka, vydražiteľa a predmetu dražby najmä podrobný opis stavu, v akom sa predmet dražby vrátane príslušenstva nachádza pri odovzdaní práv a záväzkov viaznucich na predmete dražby. Dražobník oznámi prechod vlastníckeho práva k predmetu dražby na vydražiteľa tretím osobám bez zbytočného odkladu. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by inak nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla. Nebezpečenstvo škody na predmete dražby prechádza z navrhovateľa dražby na vydražiteľa dňom odovzdania predmetu dražby, v ten istý deň prechádza na vydražiteľa zodpovednosť za škodu spôsobenú v súvislosti s predmetom dražby. Ak je vydražiteľ v omeškaní s prevzatím predmetu dražby, nesie nebezpečenstvo škody a zodpovednosť za škodu vydražiteľ.

 

Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby:

 

Vlastnícke právo k predmetu dražby v stave v akom stojí a leží prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením.

 

Notár, ktorý bude priebeh dražby osvedčovať notárskou zápisnicou:

 

JUDr. Marta Pavlovičová, Šafárikovo námestie 4, 811 02 Bratislava.

 

Poučenie podľa § 21 zákona č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách:

 

§ 21, ods. 2: „V prípade, ak sa spochybňuje platnosť záložnej zmluvy alebo boli porušené ustanovenia tohto zákona, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu okrem prípadu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa osobitného predpisu;12b) v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka (§ 23).

 

§ 21, ods. 3: „Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa odseku 2, je povinná oznámiť príslušnému okresnému úradu začatie súdneho konania.“

 

§ 21, ods. 4: „Účastníkmi súdneho konania o neplatnosť dražby podľa odseku 2 sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa odseku 2.“

 

§ 21, ods. 5: Ak vydražiteľ zmaril dražbu alebo ak súd určil dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.“

 

§ 21, ods. 6: „Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste a ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.“

 

V Bratislave, dňa 28.07.2017

                                                                                     Insolvency k.s.

                                                                    JUDr. Marián Viskup, komplementár

                                                                                     správca úpadcu

                                                                              Bau3Mex a.s. v konkurze