Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 156/2017
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 15.8.2017
  • Značka:
  • K021943
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Vinohradnícka spoločnosť s. r. o.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Mestská záhrada 5321, 97901 Rimavská Sobota
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 36206393
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Jaroslav Jakubčo PhD.
Sídlo správcu: Mladých budovateľov 2, 97411 Banská Bystrica
Kotakt na správcu : 0905883662, jaro.jakubco@gmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 2K/22/2017 S1680
Spisová značka súdneho spisu : 2K/22/2017
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

VYHLÁSENIE PONUKOVÉHO KONANIA

Správca JUDr. Jaroslav Jakubčo, PhD. so sídlom kancelárie Mladých budovateľov 2, 974 11 Banská Bystrica, ako vyhlasovateľ ponukového konania, týmto v zmysle § 92 ods. 1 písm. d) zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZoKR") na základe udelených záväzných pokynov príslušných orgánov vyhlasuje spoločné ponukové konanie na predaj podniku úpadcu Vinohradnícka spoločnosť s.r.o., sídlo: Mestská záhrada 5321, 979 01 Rimavská Sobota, IČO: 36 206 393 a predaj podniku úpadcu Tokajská spoločnosť Viničky s.r.o., sídlo: Mestská záhrada 5321, 979 01 Rimavská Sobota, IČO: 36 206 091.

PREDMET PONUKOVÉHO KONANIA: Predmetom ponukového konania je podnik úpadcu, Vinohradnícka spoločnosť s.r.o., Mestská záhrada 5321, 979 01 Rimavská Sobota, IČO: 36 206 393 (konkurz vedený Okresným súdom Banská Bystrica pod sp. zn. 2K/22/2017) a podnik úpadcu Tokajská spoločnosť Viničky, s.r.o., so sídlom Mestská záhrada 5321, 979 01 Rimavská Sobota, IČO: 36 206 091 (konkurz vedený Okresným súdom Banská Bystrica pod sp. zn. 4K/22/2017). Súpis majetku úpadcu Vinohradnícka spoločnosť s.r.o. bol zverejnený v Obchodnom vestníku č. 121/17 zo dňa 26.6.2017 a Obchodnom vestníku č. 140/17 zo dňa 24.7.2017. Súpis majetku úpadcu Tokajská spoločnosť Viničky, s.r.o. bol zverejnený v Obchodnom vestníku č. 114/17 zo dňa 15.6.2017. Vyhlasovateľ ponukového konania poskytne záujemcom k nahliadnutiu podklady o predmete ponukového konania. Vyhlasovateľ ponukového konania môže pred sprístupnením týchto podkladov požadovať od záujemcu uzatvorenie dohody o mlčanlivosti.

PREDKLADANIE PONÚK: Lehota na podávanie ponúk je 30 dní odo dňa zverejnenia tohto oznámenia o vyhlásení ponukového konania v Obchodnom vestníku. Účastníci doručia svoje ponuky osobne do kancelárie správcu alebo poštou na adresu správcu: JUDr. Jaroslav Jakubčo, PhD. Mladých budovateľov 2, 974 11 Banská Bystrica, v zalepenej obálke s výrazným označením "Ponukové konanie Tokaj - neotvárať". Za deň doručenia ponuky sa považuje deň, kedy bude zásielka doručená do kancelárie správcu. Ponuka musí mať písomnú formu, musí byť v slovenskom jazyku a musí obsahovať: (a) označenie záujemcu; (b) navrhovanú kúpnu cenu za predmet ponukového konania v eurách; (c) dátum ponuky a vlastnoručný podpis osoby oprávnenej konať za záujemcu. Ponuka musí byť určitá a zrozumiteľná a musí z nej vyplývať riadne prejavená vôľa záujemcu urobiť záväznú ponuku na predmet ponukového konania. Ak ponuka nespĺňa podmienky pre predkladanie ponúk, vyhlasovateľ ponukového konania môže takúto ponuku so súhlasom príslušného orgánu z ponukového konania vylúčiť. Vyhlasovateľ ponukového konania otvorí riadne doručené obálky do 3 pracovných dní od skončenia lehoty na doručovanie ponúk, pričom vopred informuje zabezpečeného veriteľa, ako príslušný orgán, o termíne a mieste otvárania obálok s ponukami. Vyhlasovateľ ponukového konania môže otvoriť obálky doručené do ponukového konania iba v prítomnosti zabezpečeného veriteľa, ako príslušného orgánu.

ZÁBEZPEKA: Záujemca ktorý v ponukovom konaní predloží ponuku, je povinný do uplynutia lehoty na podávanie ponúk zložiť zábezpeku, inak sa na jeho ponuku v ponukovom konaní neprihliada. Výška zábezpeky sa určuje na sumu 300.000,- € (slovom: tristotisíc eur). Zábezpeku je možné zložiť prevodom na bankový účet vedený v Slovenskej sporiteľni, a.s., IBAN: SK04 0900 0000 0051 3382 3580, SWIFT: GIBASKBX, variabilný symbol: identifikačné číslo, pod ktorým je záujemca vedený v príslušnom národnom registri; fyzická osoba môže namiesto toho uviesť dátum svojho narodenia; správa: „ZÁBEZPEKA"; suma: 300.000,- €. Zábezpeku je možné zložiť najneskôr do posledného dňa lehoty určenej na podávanie ponúk, pričom zábezpeka sa považuje za zloženú včas, ak je riadne pripísaná na účet určený pre zloženie zábezpeky najneskôr v tento deň. Účastník, ktorý zložil zábezpeku, je povinný na výzvu vyhlasovateľa ponukového konania uzavrieť s vyhlasovateľom ponukového konania osobitnú zmluvu, v ktorej upraví podmienky prepadnutia zábezpeky pre prípad zmarenia ponukového konania zo strany záujemcu. Ak záujemca túto zmluvu s vyhlasovateľom ponukového konania neuzatvorí, vyhlasovateľ ponukového konania má právo rozhodnúť o vylúčení ponuky z ponukového konania. Zmarením ponukového konania sa rozumie prípad, ak záujemca s víťaznou ponukou neuzavrie zmluvu o predaji podniku s vyhlasovateľom ponukového konania v lehote, ktorú na to vyhlasovateľ ponukového konania určil v oznámení o určení víťaznej ponuky, alebo ak záujemca s víťaznou ponukou nezaplatí kúpnu cenu za predmet ponukového konania riadne a v stanovenej lehote. Záujemcovi, ktorý v ponukovom konaní neuspel, vyhlasovateľ ponukového konania poukáže zloženú zábezpeku bankovým prevodom na účet, z ktorého bola zábezpeka prijatá, a to do 2 pracovných dní od určenia víťaznej ponuky, alebo odmietnutia všetkých ponúk v ponukovom konaní.

PODMIENKY PONUKOVÉHO KONANIA: Ponuku je možné urobiť iba na celý predmet ponukového konania. Na ponuky urobené iba na časť predmetu ponukového konania vyhlasovateľ ponukového konania nebude prihliadať. Každý účastník môže predložiť v ponukovom konaní iba jednu ponuku. Po doručení ponuky je účastník touto ponukou viazaný. Na ponuky doručené vyhlasovateľovi ponukového konania po uplynutí lehoty určenej na predkladanie ponúk sa v ponukovom konaní neprihliada. Vyhlasovateľ ponukového konania si vyhradzuje právo neprijať žiadnu z predložených ponúk ako aj právo kedykoľvek zrušiť ponukové konanie. Oznámenie o určení víťaznej ponuky vyhlasovateľ ponukového konania odošle iba víťaznému záujemcovi. Víťazný záujemca sa zaväzuje uzatvoriť s vyhlasovateľom ponukového konania zmluvu o predaji podniku v lehote stanovenej vyhlasovateľom ponukového konania v písomnom oznámení podľa predchádzajúcej vety. Náklady spojené s prípravou a predložením ponuky znáša záujemca. Kritériom pre určenie najlepšej ponuky v ponukovom konaní je najvyššia ponúknutá kúpna cena za predmet ponukového konania. Najlepšia ponuka podlieha schváleniu veriteľského výboru a zabezpečeného veriteľa, ako príslušných orgánov v konkurze úpadcu Tokajská spoločnosť Viničky, s.r.o. a konkurze úpadcu Vinohradnícka spoločnosť, s.r.o. Ak uvedené príslušné orgány najlepšiu ponuku neschvália, vyhlasovateľ ponukového konania nemôže túto ponuku určiť ako víťaznú. Lehota na oznámenie o určení víťaznej ponuky je 10 dní po schválení ponuky príslušnými orgánmi. Vyhlasovateľ ponukového konania oznámi určenie víťaznej ponuky vybranému záujemcovi písomne alebo iným preukázateľným spôsobom. Víťazný záujemca je povinný uzavrieť zmluvu o predaji podniku s vyhlasovateľom v lehote určenej vyhlasovateľom v oznámení o určení  víťaznej ponuky.

PODMIENKY ZMLUVY O PREDAJI PODNIKU: Zmluva o predaji podniku bude obsahovať nasledujúce podmienky: (a) predmet ponukového konania bude kupujúcemu prenechaný tak ako stojí a leží, (b) kupujúci je povinný predmet ponukového konania prevziať v lehote najviac päť pracovných dní po prevode vlastníckeho práva k predmetu ponukového konania, (c) náklady spojené s prevzatím predmetu ponukového konania ako aj všetky správne a iné poplatky spojené so zápisom zmeny vlastníka predmetu ponukového konania znáša kupujúci, (d) kupujúci je povinný zaplatiť rozdiel medzi kúpnou cenou a ním zloženou zábezpekou bankovým prevodom na účet určený vyhlasovateľom ponukového konania, a to v lehote stanovenej vyhlasovateľom v oznámení o určení víťaznej ponuky. Zábezpeka zložená vybraným účastníkom bude vybranému účastníkovi započítaná do kúpnej ceny. Vlastnícke právo k predmetu ponukového konania neprejde na kupujúceho pred úplným zaplatením kúpnej ceny.

Toto ponukové konanie nie je verejným návrhom na uzavretie zmluvy podľa § 276 a nasl. ObZ, ani obchodnou verejnou súťažou podľa § 281 a nasl. ObZ. Termín obhliadky predmetu ponukového konania možno dohodnúť so správcom telefonicky na tel. č. +421905883662 alebo e-mailom: predaj.jakubco@gmail.com

V Banskej Bystrici dňa 10. augusta 2017

JUDr. Jaroslav Jakubčo, PhD., správca