Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 155/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 14.8.2017
  • Značka:
  • X004651
Mesto Gelnica
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DR01/NBP/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mesto Gelnica
II. Sídlo/bydlisko Banícke námestie 4, s.č. 76305601 Gelnica
a) Názov ulice/verejného priestranstva Banícke námestie
b) Orientačné/súpisné číslo 4, s.č. 763
c) Názov obce Gelnica d) PSČ 05601
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný , oddiel: , vložka číslo:
IV. IČO/ dátum narodenia 00329061
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Zasadacia miestnosť Mestského úradu v Gelnici
D. Dátum konania dražby 08. 08. 2017
E. Čas konania dražby 10.00 hod.
F. Kolo dražby Prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

Nebytový priestor v bytovom dome č.s.1122 na parcele KN C  č.548,  k. ú. Gelnica, ul. SNP č. 16, 17, 18, 19 v meste Gelnica vrátane podielu  na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu, príslušenstva domu a spoluvlastnícky podiel k pozemku parcela registra KN C 548  v 1166/10000-inách z celku zapísaný na liste vlastníctva číslo 2935, okres Gelnica, katastrálne územie Gelnica. Nebytový priestor je na prízemí, vo vchode č.19. Vypočítaná podlahová plocha nebytového priestoru je 159,29 m2. Priestor je v súčasnosti využívaný na obchodné účely ako predajňa potravín na základe platnej nájomnej zmluvy.

H. Opis predmetu dražby

Bytový dom č.s.1122, v ktorom sa nebytový priestor nachádza, sa nachádza na parcele č.548 v k.ú. Gelnica, ul. SNP č. 16, 17, 18, 19 v meste Gelnica. Bytový dom je konštrukčnej sústavy T11 s tromi nadzemnými podlažiami a jedným podzemným podlažím s dvoma bytmi na každom podlaží. Nosný konštrukčný systém je pozdĺžny, vytvorený ako dvojtrakt s hĺbkou traktu 4200mm. Zvislé nosné konštrukcie pozdĺžneho nosného systému a štítová obvodová stena sú  vo všetkých podlažiach murované z tehál plných P100 na  M4 v hrúbke  450mm. Schodišťové steny a steny oddeľujúce sekcie majú hrúbku 300 mm. Vonkajšia povrchová úprava obvodového plášťa je z vápennej omietky hladkej, vnútorná povrchová úprava je štukovou  vápennou omietkou a maľovkou. Krov je valbový väznicový postavený. Krytina je nová pálená dvojdrážková. Stropné konštrukcie sú  montované z prefabrikovaných železobetónových I nosníkov v osovej vzdialenosti 600 mm so škvarobetónovými vložkami. Okenné a dverné otvory sú preklenuté prefabrikovanými železobetónovými prekladmi. Strop je zmonolitnený vencami. Strop nad suterénom je monolitický. Podlahy v nebytovom priestore sú z terazzových dlaždíc. V suteréne je betónová mazanina s cementovým poterom. Priečky sú murované z dutých tehál na nastavovanú maltu. Vnútrobytové priečky majú hrúbku 100 mm. Schodisko je železobetónové prefabrikované pravotočivé, dvojramenné. Šírka ramena je 1450 mm so zrkadlom 100mm. Ramená sú tvorené z jednotlivých stupňov a schodníc s terazzovou povrchovou úpravou. Okná sú plastové s izolačným dvojsklomn. Vchodové dvere  sú plastové. Vnútorné dvere sú drevené hladké typové.

Bytový dom má 4 sekcie usporiadané do tvaru L. Na každom podlaží sú dva byty, t.j. 6 bytov v každej sekcii, okrem vchodu č. 19 kde sú 4 byty a posudzovaný nebytový priestor celkom 22 bytov v bytovom dome. Vek stavby je stanovený na základe "Karty majetku v evidencii" mesta Gelnica, t.j. dom bol postavený v r.1958.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v technickom stave primeranom jeho veku a spôsobu užívania. Nebytový priestor sa nachádza
v bytovom dome, na ktorom plánuje "Spoločenstvo vlastníkov bytov SNP blok A" realizovať zateplenie bloku
a opravu fasády, a z toho dôvodu bude v tomto nebytovom priestore potrebná výmena dverových a okenných
výplní.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Na predmete dražby neviaznu žiadne ťarchy, bremená ani iné právne závady, ktoré by obmedzovali vlastnícke právo
vydražiteľa. Priestor je v súčasnosti využívaný na obchodné účely ako predajňa potravín na základe platnej nájomnej zmluvy.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením Na dražbe nebolo urobené ani najnižšie podanie- neúspešná dražba
K. Najnižšie podanie 49 150 EUR
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Ing. Anna Tomagová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Banícke námestie
b) Orientačné/súpisné číslo 4
c) Názov obce Gelnica d) PSČ 05601
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 18.5.1967
V. Odhad ceny predmetu dražby Predmet dražby bol ohodnotený znaleckým posudkom č. 76/2017 zo dňa 15.5.2017, vypracovaným znalcom Ing.
Jurajom Miškovičom, znalcom v odbore stavebníctvo, odvetvie: Pozemné stavby, odhad hodnoty nehnuteľností, ev.
č. znalca 912363, a to na hodnotu 48 400 €.