Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 139/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 21.7.2017
  • Značka:
  • X004223
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 292/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., pobočka zahraničnej banky
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Šancova
b) Orientačné/súpisné číslo 1/A
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 813 33
e) Štát Slovensko
IV. IČO/ dátum narodenia 47251336
C. Miesto konania dražby Hotel LINEAS s.r.o., Budovateľská 14, 080 01 Prešov, "Salónik I."
D. Dátum konania dražby 21. 08. 2017
E. Čas konania dražby 14:20
F. Kolo dražby Prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 2218, okres Levoča, obec Levoča, katastrálne územie Levoča a to:

Pozemky- parcely registra „C“:

parcela č. 2609 o výmere 671 m2, druh pozemku: Zastavané plochy a nádvoria

Stavby:

súpisné č. 1871, na parcele č. 2609, druh stavby: Rodinný dom, popis stavby: rodinný dom

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na liste vlastníctva ako napr.:prístrešok pred garážou, oplotenie areálu rodinného domu, vodovodná prípojka, vodomerná šachta, kanalizačná prípojka, spevnená plocha pre záhradné sedenie, spevnená plocha pred garážou, plynová prípojka pre rodinný dom, prípojka elektro rodinný dom, spevnená plocha chodníky a pod.

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží.“

Predmet dražby sa draží v spoluvlastníckom podiele 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom, súp. č. 1871, na parc CKN č. 2609

POPIS STAVBY

Stavba Rodinný dom, súp. č. 1871, na parc. C KN č. 2609 s príslušenstvom v k.ú. Levoča, obec Levoča, okr. Levoča, vedená na LV č. 2218. Jedná sa o stavbu, ktorá bola vybudovaná, ako dvojpodlažná ( 2 nadzemné podlažia ). Zastavaná plocha je 150,09 m2. Rodinný dom je vybudovaný na mierne svahovitom teréne. Do užívania bol daný v roku 1997.

Z dispozičného hľadiska má stavba jednu bytovú jednotku.

Stavba rodinného domu je vybudovaná ako dvojpodlažná, konštrukčne je riešená na jednom nadzemnom podlaží tak, že stredný nosný múr rozdeľuje úroveň podlažia vo dvoch výškových úrovniach.

1. Nadzemné podlažie.

Dispozičné riešenie: Na podlaží sa nachádza v zníženej časti Garáž, kotolňa, vo zvýšenej časti je kryté závetrie, zádverie, komora, vstupná hala, chodba, kúpeľňa s WC a jedná obytná miestnosť.

2. Nadzemné podlažie.

Dispozičné riešenie: Na podlaží nižšej časti je kuchyňa, jedáleň a obývaciia izba, vo vyššej časti je chodba, kúpeľňa s WC a dve obytné miestnosti, z jednej je východ na loggiu. Z kuchyne a dvoch obytných miestnosti je východ na balkóny.

Konštrukčné riešenie, technický popis a stav opotrebovania.

Stavba je založená na základových pásoch s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Podmurovka je ako u stavby bez podpivničenia, je vybudovaná z betónového muriva o výške do 50 cm. Zvislá nosná konštrukcia je murovaná z pórobetónových tvárnic so skladobnou hr. nad 30 do 40 cm. Obvodové steny v roku 2010 boli zateplené minerálnou vlnou o hrúbke 10,0 cm. Strop je s rovným podhľadom, železobetónový, stropný podhľad bol v roku 2014 zrealizovaný zo sadrokartónu.

Krov je pultový so sklonom nad 10 stupňov, je vybudovaný z drevenej tesárskej konštrukcie, strešná krytina je z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu, okenné parapety sú oplechované pozinkovaným plechom. Deliace priečky sú z tehál. Vonkajšie úpravy povrchov sú zo silikónovej paropriepustnej minerálnej omietky - škrabanej, pri vstupe do rodinného domu je obklad z umelého kameňa - pieskovca. v nasledovnom členení, na troch stenách s výmerou nad 2/3 omietanej plochy, na dvoch stenách s výmerou nad 1/2 do 2/3 omietanej plochy stien a na jednej stene s výmerou nad 1/3 do 1/2 omietanej steny. Vonkajší obklad je z lomového kameňa a je na dvoch stenách s výmerou do 1/3 obkladanej plochy a na jednej stene s výmerou do 1/2 obkladanej steny.

Vnútorné omietky sú vápenné hladké, chodba, Vnútorný obklad je v kúpeľni, vane, WC a kuchyne nad linkou, ( výška obkladu kúpeľne je nad 160 cm ). Schody sú vybudované ako železobetónové s povrchovou úpravou na 1. nadzemnom podlaží s keramickej dlažby a na 2.nadzemnom podlaží z tvrdého dreva- nástupnice aj podstupnice, Dvere sú v prevažnej miere dyhované z tvrdého dreva s obložkovou drevenou zárubňou. Okná sú plástové s vakuovým zasklením, so žalúziami. Podlahy a dlažby boli rekonštrukciou v roku 2014 v obytných miestnostiach zrealizované ako drevené laminátové veľkoplošné plávajúce, v sociálnom zariadení, kuchyni, na chodbe a v kotolni sú dlažby keramické. Garáž má cementový poter.

Vykurovanie je ústredné z vlastnej kotolne ( plynový značkový kotol - PROTHERM ), vykurovacie telesá čiastočne liatinové radiátory a čiastočne v prevládajúcej výmere z panelových plechových radiátorov s termostatickým ventilom. Rozvod studenej a teplej vody je vybudovaný z centrálneho zdroja, ktorými je zásobník na plynovom kotly. Rozvody teplej a studenej vody sú z pozinkovaného potrubia. Rozvody kanalizácie sú z plastového potrubia. Rozvod zemného plynu je vybudovaný do plynového kotla a do kuchyne.

Elektroinštalácia je svetelná a motorická s automatickým istením spoločným pre celý rodinný dom. V sadrokartónovom podhľade sú zabudované, ďalej na chodbách a na schodišti sú zabudované bodové osvetlenia zn. LED.

Budova je istená bleskozvodom proti atmosférickým výbojom. Vybavenie WC je so zabudovanou nádržkou v stene.

Kuchyňa v roku 2014 bola rekonštruovaná a modernizovaná a v súčasností je zariadená exkluzívnou drevenou linkou o dĺžke 8,42 m, s drevenými dvierkami a zásuvkami s brzdným systémom pri zasúvaní. V strede kuchyne je varný ostrovček, celá kuchyňa má rampy s bodovým osvetlením , zabudované sú nasledovné spotrebiče : sklokeramická varná doska indukčná, nerezový drez s pákovou batériou, nerezový digestor, elektrická rúra vstavaná Electrolux, umývačka riadu.

Kompletné sociálne zariadenia boli v roku 2014 modernizované a rekonštruované. Kúpeľňa na 1. nadzemnom podlaží je vybavená rohovou plástovou vaňou, dve zabudované plástové umývadla, WC o zabudovanou nádržkou v stene. V kúpeľni na 2. nadzemnom podlaží je zabudovaný samostatný murovaný sprchovací kút, umývadla a WC o zabudovanou nádržkou v stene. Batérie na zariaďovacích predmetoch sú pákové nerezové so sprchou v počte 3 ks a pákové nerezové v celkovom počte 4 ks. Vykurovanie je teplovodným rebríkom.

Keramické obklady v sociálnom zariadení boli zrealizované modernizáciou v roku 2014 a sú na výšku nad 160 cm.

Rozvody Domáceho telefónu, zabezpečovacieho zariadenia a STA sú vybudované. V garáži sú osadené vráta s diaľkovým ovládaním.

Na oboch nadzemných podlažiach sa nachádzajú vstavané skrine v počte a 3 ks.

Odpad zo zariaďovacích predmetov ( WC - záchodová misa, kúpeľne - vaňa, umývadla, sprcha, kuchyňa ) je vedený zvislou a ležatou kanalizáciou z plástového potrubia.

Prípojka vody je napojená na verejný mestský rozvod. Rozvody plynu a elektro sú napojené na verejný mestský rozvod. Rozvody kanalizácie sú napojené na verejný mestský rozvod.

Rodinný dom bol daný do užívania v roku 1997, v rokoch 2010 a 2014 bol v pomerne rozsiahlom riešení modernizovaný a rekonštruovaný.

Životnosť stavby bola stanovená na základe charakteristiky a je 80 - 100 rokov. Na základe uskutočnenej fyzickej obhliadky, stavu konštrukčných prvkov dlhodobej a krátkodobej životnosti, druhu použitých stavebných materiálov a s prihliadnutím na stav údržby a rekonštrukcie je znalcom odhadnutá životnosť na 100 rokov.

Príslušenstvo:

Prístrešok pred Garážou

POPIS STAVBY

Stavba Prístrešok pred garážou, bol vybudovaný na parc. C KN č. 2609 v roku 2010. Jedná sa o jednopodlažnú stavbu ( 1. nadz. podlažie ), so zastavanou plochou 17,00 m2 ako sprístrešok.. Konštrukčné riešenie, technický popis a stav opotrebovania.

Stavba je založená na základových pätkách pod drevenou skeletovou konštrukciou, bez vodorovnej izolácie proti zemnej vlhkosti, je bez betónovej podmurovky. Zvislá nosná konštrukcia je vybudovaná z drevených stĺpikov, je bez opláštenia. Stropy sú trámčekové bez podhľadu.. Strecha je pultová, so strešným plášťom z azbestocementových šablón. Konštrukcie klampiarske sú vybudované z pozinkovaného plechu. Vonkajšie a vnútorné úpravy povrchov sú z napustením impregnáciou. Okná, dvere a Vráta sa nevyskytujú. Elektroinštalácia, Vykurovanie, rozvod vody a kanalizácie a rozvod plynu nie sú vybudované. Objekt nie je istený bleskozvodom proti atmosférickým výbojom. Zariaďovacie predmety nie sú žiadne.

Na stavbe bola v poslednom období bola vykonávaná pravidelná údržba a opravy v potrebnom rozsahu. Opotrebovanie je primerané veku stavby.

Životnosť stavby bola stanovená na základe charakteristiky a je 50 - 60 rokov. Na základe uskutočnenej fyzickej obhliadky, stavu konštrukčných prvkov dlhodobej a krátkodobej životnosti, druhu použitých stavebných materiálov a s prihliadnutím na nevykonávaný stav údržby je znalcom odhadnutá životnosť 60 rokov.

Oplotenie areálu rodinného domu

Jedná sa o oplotenie areálu rodinného domu, oddeľujúce voľné nezastavané plochy v zostávajúcej časti mimo objektov rodinných domov, číže sa jedná o oplotenie od okolitých parciel a od Ždiarskej ulicej.

Jedná sa o oplotenie vybudované z kovových profilov, uložených na betónovom základe a podmurovke z lomového kameňa po celej dĺžke oplotenia. Dĺžka oplotenia je 74,20 m, výška oplotenia je premeníivá Oplotenie bolo vybudované v roku 1997.

V oplotení sa nenachádzajú vráta a vrátka zhotovené z kovových profilov.

Na oplotení v predchádzajúcom období bola vykonávaná pravidelná údržba a opravy v potrebnom rozsahu. Životnosť stavby je stanovená na 50 rokov.

Vodovodná prípojka

Vodovodná prípojka je napojená na verejný mestský rozvod, je situovaná na pozemkoch, parc. C KN 2609.

Jedná sa o vodovodnú prípojku zabezpečujúcu prívod vody do Rodinného domu. Celková dĺžka je 3,0 m. Životnosť je stanovená na 50 rokov.

Vodomerná šachta

Jedná sa o vodomernú betónovú šachtu vybudovanú na parc. C KN č. 2609. Šachta bola vybudovaná v roku 1997, životnosť je stanovená na 50 rokov.

Kanalizačná prípojka

Prípojka od rodinného domu po verejný mestský rozvod, je situovaná na pozemkoch, parc. C KN 2609. Celková dĺžka je 10,00 m. prípojka je vybudovaná z plástového potrubia o priemere 2110mm. Životnosť je stanovená na 50 rokov.

Spevnená plocha pre záhradné sedenie

Jedná sa o spevnenú plochu vybudovanú zo zámkovej dlažby kladenej do piesku, plocha je vybudovaná na pozemku parc. C KN č. 2609. Životnosť je stanovená na 40 rokov.

Spevnená plocha pred garážou.

Jedná sa o spevnenú plochu vybudovanú zo zámkovej dlažby kladenej do betónového lôžka, plocha je vybudovaná na pozemku parc. C KN č. 2609. Životnosť je stanovená na 50 rokov.

Plynová prípojka pre rodinný dom

Jedná sa o prípojku plynu do rodinného domu od verejného mestského rozvodu po rodinný dom. Je situovaná na pozemku, parc. C KN 2609 a taktiež na verejnej komunikácií. Celková dĺžka je 15,00 m. Životnosť je stanovená na 40 rokov.

Prípojka elektro rodinný dom

Prípojka elektro , jedná sa o vzdušnú prípojku od verejného mestského rozvodu po rodinný dom. Je situovaná na pozemku, parc. C KN 2609 a taktiež na verejnej komunikácií. Celková dĺžka je 20,00m. Životnosť je stanovená na 60 rokov.

Spevnená plocha chodníky

Jedná sa o spevnenú plochu - chodníky, vybudovanú zo zámkovej dlažby kladenej do pieskového lôžka, plocha je vybudovaná na pozemku parc. C KN č. 2609. Životnosť je stanovená na 40 rokov.

Pozemky:

Pozemok, parc. C KN 2609 v k. ú. Levoča, obec Levoča, okr. Levoča, vedený na LV č. 2218. Predmetná nehnuteľnosť sa nachádzajú na Ždiarskej ul. č, 1871/7.

Mesto Levoča je okresným mestom a v súčasností má cca 14 800 obyvateľov.

Rodinný dom sa nachádza v lokalite individuálnej bytovej zástavby rodinnými domami.

Dopravné a komunikačné napojenie na verejné obecné a štátne komunikácie je po spevnených komunikáciách. Dopravná dostupnosť do centra do okresného mesta Levoča s autom je cca 10 minút, v dosahu do 10 minút sú aj hromadné dopravné prostriedky a taxi službu, ďalej železničnú dopravu .

Z verejných inžinierskych sietí sú tu vybudované elektrorozvody, rozvody vody, kanalizácie a plynu. Spodná voda sa nachádza pod úrovňou základov a zásadne neovplyvňuje zakladanie stavieb. Rodinný dom je napojený na všetky uvedené inžinierske siete.

V lokalite sa nevyskytujú zariadenia, ktoré by v nadmernej miere produkovali škodlivé exhaláty, je bez nadmerného poškodenia ovzdušia a vodných tokov. Priamo v okolí stavby sa nenachádzajú prírodné lokality - les, resp. vodná plocha, park, mestský lesopark sa nachádza vo vzdialeností nad 1 000 m. Kvalita životného prostredia je pomerne dobrá, bez akéhokoľvek nadmerného poškodenia ovzdušia a vodných tokov.

Občianska vybavenosť v obce je na úrovní okresného mesta ( Okresné úrady, mestský úrad, kompletná obchodná vybavenosť obchodných reťazcov, Poliklinika, Nemocnica, Bankové ústavy, Obvodné a centrálne kultúrne strediska, obchody, služby, SŠ, ZŠ, MŠ, pošta a pod.).

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

Na nehnuteľností dom súp.č.1871 postavený na parcele C KN č.2609 a parcelu C KN č.2609: Záložné právo na základe Zmluvy o zriadení záložného práva č. EZY-MRL-00120228-2015-LVC1-IU/A v prospech UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., so sídlom Želetavská 1525/1, 140 92 Praha 4-Michle, org.zložka UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., so sídlom Šancová 1/A, 813 33 Bratislava, IČO: 47 251 336 podľa V 695/15 - 789/15,
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa Znaleckého posudku č. 21/2017 zo dňa 05.06.2017, ktorý vypracoval znalec Ing. Michal Ižák, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie Pozemné stavby, Odhad hodnoty nehnuteľností, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod evidenčným číslom: 911353.
120.000,- EUR
K. Najnižšie podanie 120.000,- EUR
L. Minimálne prihodenie 1.000,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 10.000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka č. SK7111110000006619894009, vedený v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia a.s., pobočka zahraničnej banky s variabilným symbolom 2922017.
2. V hotovosti do pokladne dražobníka v sídle dražobníka alebo v mieste konania dražby
3. Banková záruka.
4. Notárska úschova.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1.Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2.Hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, 3.Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. 4.Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka č. SK7111110000006619894009, vedený v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia a.s., pobočka zahraničnej banky s variabilným symbolom 2922017, a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby v prípade že suma dosiahnutá vydražením presiahne 6.640 eur v opačnom prípade hneď po ukončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. termín – 27.07.2017 o 11:00 hod. 2. termín – 16.08.2017 o 11:00 hod.
Miesto obhliadky Na adrese nehnuteľnosti.
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa ohlásia aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0111, Po- Pi, 8:00- 16:00 hod. V zmysle § 12 ods. 2 a § 13 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách je vlastník predmetu dražby, držiteľ alebo nájomca povinný umožniť riadnu obhliadku predmetu dražby v stanovených termínoch.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak uhradil vydražiteľ cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo alebo iné právo k predmetu dražby udelením príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa osobitného predpisu, ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1.Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Martina
c) priezvisko Mižiková
d) sídlo Námestie osloboditeľov 20, 040 01 Košice