Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 137/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 19.7.2017
  • Značka:
  • X004136
LICITOR group, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo D 201315
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko LICITOR group, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Sládkovičova601001 Žilina
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sládkovičova
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sa , vložka číslo: 10476/L
IV. IČO/ dátum narodenia 36421561
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Hotel SATEL, Mnoheľova 825, 058 01 Poprad (salónik Ždiarska izba)
D. Dátum konania dražby 12. 07. 2017
E. Čas konania dražby 12:30 hod.
F. Kolo dražby 3.
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti - rodinný dom s. č. 227 s príslušenstvom postavený na parc. č. 1050 a pozemok registra „C“ na parcele č. 1050, v k. ú. Čemerné, okres Vranov nad Topľou, zapísaný na LV č. 1962, v spoluvlastníckom podiele 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom s.č. 227, Svätoplukova ulica, k. ú. Čemerné, Vranov nad Topľou

Rodinný dom č.s. 227, postavený na parcele KN - C č. 1050, v katastrálnom území Čemerné, obec Vranov nad Topľou, na ulici Svätoplukova č.p. 25, je postavený v zástavbe rodinných domov, v okrajovej časti obce, v rovinatom teréne, s prístupom po verejných spevnených komunikáciách. Dom je dvojpodlažný s manzardovou strechou. V 1. podzemnom podlaží je sklad a pivnice. V 1. nadzemnom podlaží sa nachádza zádverie, chodba, kuchyňa, kúpeľňa s WC, 2 predné izby. Vek stavby, podľa predloženého potvrdenia Mesta Vranov nad Topľou zo dňa 29.12.2003, je potvrdený z roku 1953.

Dom je postavený na betónových základových pásoch, prekladané kameňom, s vodorovnou izoláciou. Zvislé nosné a obvodové konštrukcie sú murované z tehál hrúbky 400 mm, v 1.PP je murivo kamenné do hr. 600 mm. Priečky sú murované z tehál hrúbky 150 mm. Stropná konštrukcia nad 1. PP aj 1. NP je monolitická železobetónová doska, s rovným podhľadom. Strecha je manzardová s drevenou strešnou konštrukciou, s krytinou  z azbestocementových šablón na latách. Klampiarske konštrukcie strechy sú z pozinkovaného plechu. Ostatné klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu.

Vonkajšia omietka stien je škrabaná brizolitová. Okná sú pôvodné drevené dvojité s doskovým ostením, dvere sú hladké. Elektrická energia je svetelná i motorická. Zdrojom vody je verejný vodovod. Odpad je zvedený do verejnej kanalizácie. V rodinnom dome je rozvod studenej a teplej vody. Podlahy v predných izbách sú drevené z bukových vlysov, v kuchyni je PVC na betónovom podklade, ostatné z keramickej dlažby. Vzhľadom k tomu, že obhliadka nebola umožnená, neuvažuje sa so zariadením domu ako kuchynská linka a spotrebiče.

POPIS PODLAŽÍ

1. Podzemné podlažie

Rodinný dom je podpivničený, so vstupom z dvora, s dispozíciou: sklady a pivnice. V 1. PP je kamenné murivo, s hrúbkou obvodových stien do 60 cm, strop je železobetónová monolitická doska s rovným podhľadom. Podlaha je s cementovým poterom, omietky sú vápenné hladké. Okná sú jednoduché drevené, dvere sú rámové plné. Vonkajšia fasáda je brizolitová škrabaná. Rozvod ústredného kúrenia, teplej a studenej vody pozinkovanými rúrkami, rozvod elektrickej energie a plynu.

1. Nadzemné podlažie

Dispozícia 1. nadzemného podlažia:  zádverie, chodba, kuchyňa, kúpeľňa s WC, 2 predné izby. Murivo je tehlové, hrúbky 40 cm, priečky sú z tehál hr. 150 mm. Stropná konštrukcia je železobetónová monolitická doska s rovným podhľadom. Vonkajšie omietky sú škrabané brizolitové, sokel z lomového kameňa. Vnútorné omietky sú vápenné štukové hladké, v kúpeľni je keramický obklad stien po strop, v chodbe je drevený obklad sokla stien. Povrchy podláh sú v obytných miestnostiach drevené z bukových vlysov, v kuchyni je PVC, v ostatných priestoroch je  keramická dlažba. Okná sú drevené dvojité s doskovým ostením. Vnútorné dvere sú hladké plné i čiastočne zasklené. Dom je pripojený na elektrickú sieť svetelnú a motorickú. Vzhľadom k neumožneniu obhliadky sa neuvažuje so zariadením domu, ako kuchynská linka a spotrebiče.

 

Kotolňa

Kotolňa je postavená za rodinným domom z južnej strany. Je tehlovej murovanej konštrukcie, s pultovou strechou, s rovným podhľadom. Jednopodlažná budova pozostáva z jednej miestnosti kotolne. Nosné múry sú postavené na betónových základových pásoch, strešná krytina z pozinkovaného plechu. Podlaha je betónová hrubá, vonkajšie omietky sú brizolitové, vnútorné omietky sú vápenné hladké, okno je sklobetónové s vetracou mriežkou, dvere plechové. Rozvod elektrickej energie, plynu, teplej a studenej vody, ústredného kúrenia. Vzhľadom ku konštrukcii a údržbu stanovujem životnosť 80 rokov.

 

Plechový sklad

Plechový sklad je postavený za kotolňou a za rodinným domom z             južnej strany. Je oceľovej konštrukcie, s pultovou strechou, bez     stropnej konštrukcie. Jednopodlažná budova pozostáva z jednej           miestnosti. Nosná konštrukcia je z oceľovýxh stĺpov opláštených                plechom, strecha s vlnitým plechom. Klampiarske konštrukcie nie sú.      Podlaha cementový poter, dvere plechové, okná jednoduché oceľové.          Rozvody nie sú realizované. Vzhľadom ku konštrukcii a údržbu         stanovujem životnosť 50 rokov.

Čelný plot pred domom je z oceľovej tyčoviny v rámoch, na betónových základoch a kamennej podmurovke, s pohľadovou výplňou výšky 1,0 m, s bránou a bránkou z oceľových zvislých tyčí do oceľového rámu. Realizovaný v roku 1972

Plot vo dvore je z oceľovej tyčoviny v rámoch, na betónových základoch a kamennej podmurovke, s pohľadovou výplňou výšky 1,0 m, s bránou a bránkou z oceľových zvislých tyčí do oceľového rámu. Realizovaný v roku 1972.

Rodinný dom je napojený na verejný vodovod PVC prípojkou.

Vodomerná šachta je umiestnená pred domom v predzáhradke, je to plastová nádrž s poklopom.  

Kanalizačná prípojka je zvedená do verejnej kanalizácie pred domom cez predzáhradku, z PVC rúr.

Plynová prípojka je realizovaná z oceľových rúr DN 25 mm, je vedená cez predzáhradku.

 

POZEMKY

Predmetom ohodnotenia sú pozemky v zastavanom území mesta Vranov nad Topľou,v okrajovej časti, v katastri Čemerné, zastavané rodinným domom s príslušenstvom, v lokalite zastavanej rodinnými domami so štandardným vybavením. Dopravné spojenie je miestnou dopravou, autobusovou a železničnou dopravou, jedná sa o územie mesta. Pozemky sú situované v rovinatom teréne, s napojením na inžinierske siete: elektrická energia, vodovod, kanalizácia a plyn. Povyšujúcim faktorom je zvýšený záujem o kúpu nehnuteľnosti. Negatívne účinky okolia na pozemok nie sú.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 1962
Záložné právo v prospech Prima banky Slovensko, a.s., Hodžova 11, 010 11 Žilina, IČO: 31575951, č.sp.V 1306/2013;

Poznámky:
Poznamenáva sa Oznámenie o začatí výkonu záložného práva veriteľom Prima banka Slovensko,a.s.,IČO 31575951, formou dobrovoľnej dražby,P 81/2015-119/15

Poznamenáva sa Oznámenie o dobrovoľnej dražbe č.D 201315 veriteľom Prima banka Slovensko,a.s.,IČO 31575951, P 392/2015 - 591/15

Poznamenáva sa: Osvedčenie č.Nz 37849/2015 zo dňa 22.10.2015 o dražbe - dražba neúspešná, P 476/2015 - 710/15

Poznamenáva sa: Oznámenie o opakovanej dražbe č.D 201315, veriteľom Prima banka Slovensko,a.s., IČO:31 575 951, P 685/2016 - 2490/16

Poznamenáva sa: Osvedčenie č.Nz 59671/2016 zo dňa 21.12.2016 o dražbe - dražba neúspešná, P 734/2016 - 2534/16
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením neúspešná
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Tomáš Šufák
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sládkovičova
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Žilina d) PSČ 010 01
e) Štát Slovensko
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 36421561
V. Odhad ceny predmetu dražby 40.000,- €