Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 136/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 18.7.2017
  • Značka:
  • X004111
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 295/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Sídlo dražobníka, Dražobná spoločnosť, a.s., Zelinárska 6, 821 08 Bratislava
D. Dátum konania dražby 13. 07. 2017
E. Čas konania dražby 10:20 hod.
F. Kolo dražby Druhé kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované Okresným úradom Pezinok – Katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 4660, k.ú. Pezinok, obec Pezinok, okres Pezinok ako:

 

Pozemky- parcely registra „C“:

Parcela č. 2879/1, výmera 1990 m2, druh pozemku: Zastavané plochy a nádvoria

Parcela č. 2879/2, výmera 646 m2, druh pozemku: Zastavané plochy a nádvoria

Parcela č. 2879/4, výmera 6 m2, druh pozemku: Zastavané plochy a nádvoria

Stavby:

Stavba s..č. 1762 postavená na parcele č. 2879/2, druh stavby: budova

 

Príslušenstvo, ktoré nie je zapísané na liste vlastníctva alebo ktoré sa nezapisuje do listu vlastníctva, najmä: plot zo strojového pletiva, plot oceľový, zábradlie zoceľové, kanalizačná prípojka splašková, kanalizačná prípojka dažďová, elektrická prípojka, prípojka vody, vodomerná šachta, plynová prípojka, kanalizačné šachty, spevnené plochy betónové, oporný múr.

 

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Administratívna budova súp. č. 1762 na par.č.2879/2 je postavená križovatke ulíc Tehelná a Za dráhou v Pezinku, v priemyselnej časti. Pôvodná stavba z r. 1961 bola postavená ako Kultúrne a sociálne zariadenie ZST Pezinok v blízkosti výrobného areálu. Pozostávala z jedného podzemného a jedného nadzemného podlažia. V roku 1996 bola stavba nadstavená o druhé nadzemné podlažie, podkrovné podlažie nad časťou pôdorysu. Pred budovou bola vybudovaná prestrešená nakladacia rampa.

 

1 podzemné podlažie - suterén dispozične pozostáva zo vstupu do skladu, skladovacieho veľkopriestoru, údržbárskej dielne, šatne, WC, bývalého správcovského bytu, schodiska, výťahu.

1 nadzemné podlažie pozostáva zo vstupu, vstupného priestoru, skladovacie priestoru, výstavnopredajnej plochy, dvoch kancelárií, WC, kuchynky, umyvárne, sprchy, hlavného a vedľajšieho schodiska, výťahu.

2 nadzemné podlažie pozostáva zo skladových priestorov, kancelárie, šatne, WC, umyvárne, hlavného a vedľajšieho schodiska, výťahu.

Podkrovné podlažie tvorí archívny a skladovací priestor.

 

Stavebnotechnický popis objektu

 

Základy sú betónové pásové, s vodorovnou a zvislou izoláciou proti zemnej vode a vlhkosti. Zvislá nosná konštrukcia je železobetónový skelet s tehlovou výplňou, 2 nadzemné podlažie podkrovné podlažie je z tehlového muriva. Vnútorné priečky sú z tehál. Stropné konštrukcie sú monolitické železobetónové s oceľovými profilmi, resp.polomonotvané. V najvyššom podlaží je krov súčasťou drevenej strešnej konštrukcie s tepelnou izoláciou a sadrokartónovým podhľadom. Strešná konštrukcia je sedlová drevená väzníková s plechovou krytinou. Klampiarske konštrukcie sú úplné z pozinkovaného plechu. Fasáda objektu je s tenkovrstvovou štruktúrovanou omietkou na povrchu. V objekte sú dve schodiská, hlavné schodisko je železobetónové dvojramenné s povrchovou brúsenou úpravou opatrené oceľovým zábradlím, vedľajšie schodisko je dvojramenné z oceľovej konštrukcie so stupňami z terazzo dosiek. V objekte je nákladný výťah, so strojovňou nad výstupom 2 nadzemného podlažia. Povrchy podláh sú podľa účelu použitia keramická dlažba na a sociálnych zariadeniach, v kancelárskych priestoroch je koberec, resp. PVC, v ostatných priestoroch je prevažne terrazo dlažba. Povrchové úpravy stien tvorí vápennocementová omietka, v podkrovnom podlaží sú sadrokartónové podhľady. Vnútorné dvere sú dyhované v oceľových zárubniach. Vstupné dvere a dvere vo vstupných priestoroch sú presklené z plastových profilov. Na úrovni nakladacej rampy sú dvoje oceľové vráta. Okná sú plastové s izolačným dvojsklom, čiastočne opatrené žalúziami. Vo WC sú kombi misy, v predsienkach WC sú keramické umývadlá s pákovými batériami, v sprchových kútoch su sprchové pákové batérie. Keramické obklady sú vo WC, sprchovacích kútoch, za kuchynskými linkami. Vykurovanie je pomocou plynových kotlov umiestnených v jednotlivých sekciách objektu, vykurovacie telesá sú panelové radiátory. Teplá voda je zohrievaná v prietokových ohrievačoch. Elektroinštalácia je svetelná, motorická, ističe automatické. Objekt je odkanalizovaný do verejnej nevyhovujúcej kanalizácie, je napojený na verejný vodovod a prívod plynu. V objekte je požiarny rozvod vody, objekt je chránený bleskozvodom, má zabezpečovacie zariadenie.

 

Podľa znaleckého posudku č.7/2011, vypracovaného ÚEOS Komercia, a.s., z 27.01.2011, pôvodná stavba bola daná do užívania v r.1961, nadstavba má uvažovaný začiatok užívania v r.1996. Stavba je nevyužívaná, bez zodpovedajúcej údržby, vyžaduje opravu. Na základe technického stavu a údržby životnosť stavby 80 rokov.

 

Plot zo strojového pletiva - plot okolo areálu je z oceľových stĺpikoch osadených v betónových základoch okolo stĺpikov, bez podmurovky, výplň je strojové pletivo. Výška cca 1,75 m. V plote sú vráta z oceľového rámu s poškodenou výplňou zo strojového pletiva.

 

Plot oceľový - plot zo strany vstupu do areálu a pri bočnom vstupe je z oceľových stĺpikoch osadených v betónových základoch okolo stĺpikov, výplň y oceľovej tyčoviny. Výška cca 1,75 m. V plote sú osadené 2 oceľové vrátka a 2 oceľové vráta.

 

Zábradlie z oceľových rúrok, ktoré je osadené na betónovom opornom múre. Zábradlie je opatrené na náterom. Zábradlie uvažujem ako oplotenie, základ vo výpočte neuvažujem.

 

Kanalizačnú prípojku je uvažovaná z plastového potrubia, je zaústenú do verejnej kanalizácie, ktorá je podľa predložených rozhodnutí nefunkčná a je potrebné riešiť vypúšťanie odpadových vôd iným spôsobom. Preto pre účel tohoto výpočtu uvažujem s 50% nefunkčnosťou, čo zohľadňujem v položke dokončenosť.

 

Dažďová prípojka je uvažovaná z plastového potrubia, je zaústenú do verejnej kanalizácie, ktorá je podľa predložených rozhodnutí nefunkčná a je potrebné riešiť vypúšťanie odpadových vôd iným spôsobom. Preto pre účel tohoto výpočtu uvažujem s 50% nefunkčnosťou, čo zohľadňujem v položke dokončenosť.

 

Kanalizačné šachty, sú zaústené do verejnej kanalizácie, podľa predložených rozhodnutí nefunkčné a je potrebné riešiť vypúšťanie odpadových vôd iným spôsobom.

 

Prípojka elektro zemná je vedená z verejného rozvodu, káblom do objektu. Odhadovaná dĺžka el. prípojok je 25 m.

 

Prípojka vody je vedená z verejnej siete v komunikácii cez vodomernú šachu do objektu.

 

Vodomerná šachta s monolitického betónu s oceľovým poklopom pred budovou.

 

Prípojka zemného plynu je vedená z verejného rozvodu do objektu.

 

Spevnené plochy na pozemku betónové na zhutnenom štrkopieskovom podklade slúžia ako komunikácia a parkovisko pre zákazníkov

 

Oporný múr pri príjazdovej komunikácií k rampe predajného skladu s premenlivou výškou. Na korune múru je osadené oceľové zábradlie.

 

Pozemky sa nachádzajú na križovatke ulíc Tehelná a Za dráhou v Pezinku, sú vzdialené cca 10 km od okrajových častí a cca 20 km severovýchodne od centra hlavného mesta SR - Bratislavy, z čoho vyplýva zvýšený záujem o kúpu nehnuteľností. Pozemky sú rovinaté. Pozemky sa nachádzajú na okraji priemyselnej lokality v blízkosti výrobného areálu Pezinskej tehelne a skládky odpadov. Centrum mesta je prístupné prejazdom pod železničná trať vo vzdialenosti cca 600 m. V okolí je hlučnosť a prašnosť zo zvýšeného pohybu kamiónovej dopravy, keďže pozemky sa nachádzajú oproti vrátnici tehelne a blízkosti hlavného železničného ťahu Bratislava-Košice. Pozemky je možné napojiť na verejný rozvod vody, plynu, elektrickej energie. Verejná kanalizácia v lokalite je nevyhovujúca. Pozemky sú prístupné po spevnenej verejnej komunikácií.

 

Dňa 07.04.2015 bol spoločnosťou MPGeo s.r.o. vyhotovený geometrický plán č. 36739685-750/14, úradne overený dňa 16.05.2015 Okresným úradom Pezinok – katastrálny odbor, na základe ktorého má dôjsť k zmenám týkajúcich sa pozemkov, ktoré su predmetom dražby a to tak , že doterajšia parcela č. 28791, o výmere 1990 m2 bude mať v zmysle geometrického plánu 1753 m2, doterajšia parcela č. 2879/2, o výmere 646 m2 bude mať v zmysle geometrického plánu 688 m2 a ďalej vzniknú nové parcely parc. č. 2879/5, zastavané plochy a nádvoria o výmere 103 m2 a parc.č. 2879/6, zastavané plochy a nádvoria o výmere 92 m2. Geometrický plán tvorí prílohu kúpnej zmluvy uzatvorenej dňa 08.11.2016 medzi navrhovaeľom dražby a Mestom Pezinok, ktorej predmetom je odplatný prevod vlastníckeho práva k pozemkom, ktoré nie sú predmetom dražby. O povolení vkladu vlastníckeho práva prebieha konanie na príslušnom okresnom úrade – katastrálnom odbore. Na základe vyššie uvedených skutočností môže v budúcnosti dôjsť k zmene stavu predmetu dražby v zmysle geometrického plánu 36739685-750/14, súčet výmer dražených parciel a súčet výmer zmenených resp. novovzniknutých parciel však ostane totožný.

 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Na predmete dražby neviaznu žiadne práva a záväzky tretích osôb. Vydražiteľ nadobudne predmet dražby bez ťiarch.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 325.000,- EUR
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Martin Hatara
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva x
b) Orientačné/súpisné číslo x
c) Názov obce x d) PSČ x
e) Štát x
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 12345678
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 31/2017, ktorý vypracoval znalec Ing. Dušan Petrík, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie Pozemné stavby, Odhad hodnoty nehnuteľnosti, Stavebná fyzika zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov, ktorý vedie Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky, evidenčné číslo znlaca 914498.
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 07.02.2017
444.000,- EUR