Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 135/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 17.7.2017
  • Značka:
  • X004092
Profi-Aukcie, s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 01/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Profi-Aukcie, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Strojárska11306901 Snina
a) Názov ulice/verejného priestranstva Strojárska
b) Orientačné/súpisné číslo 113
c) Názov obce Snina d) PSČ 06901
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Prešov , oddiel: Sro , vložka číslo: 17337/P
IV. IČO/ dátum narodenia 36516252
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby v priestoroch Notárskeho úradu JUDr. Ivety Bžánovej, Strojárska 3998, Snina
D. Dátum konania dražby 12. 07. 2017
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Predmetom dražby boli:

 

nehnuteľnosti v kat. úz. Humenné, obec Humenné, okres Humenné vedené Okresným úradom Humenné, katastrálny odbor, zapísané na LV č. 7797 :

  • byt č. 54, vo vchode č. 24, na 2. poschodí bytového domu súpisné číslo 1844, orientačné číslo 24, na ul. Třebíčskej 24 v Humennom, postavenom na parcele CKN 6684, druh pozemku – zastavané plochy a nádvoria vo výmere 194 m2 a parcele CKN 6685/1, druh pozemku – zastavané plochy a nádvoria vo výmere 541 m2  k.ú. Humenné,

spoluvlastnícky  podiel na spoločných častiach a zariadeniach bytového domu a spoluvlastnícky podiel na zastavanom pozemku, /vyššie uvedených parcelách/, vo veľkosti 4360/583119. 

H. Opis predmetu dražby

Popis bytového domu súp. č.1844 postaveného na parc. KN č.6684, č.6685/1, ul. Třebíčska č.24, Humenné:

Bytový dom súp. č.1844 je umiestnený na rovinatých pozemkoch parc. č6684, č.6685/1 na ulici Třebíčska č.24 na sídlisku III v katastrálnom území Humenné, obec Humenné, okr. Humenné. Bytový dom panelovej prefabrikovanej konštrukcie má tri sekcie, pričom má 7. nadzemných podlaží s plochou strechou. V 1. nadzemnom podlaží sa nachádzajú spoločné priestory, chodby, schodisko, miestnosť pre bicykle, kočikáreň a pivnice k jednotlivým bytom, ktoré boli započítané do príslušenstva bytu pri prevode vlastníctva bytu. V 2. nadzemnom podlaží sa nachádza, schodisko, výťah a tri bytové jednotky. Na typickom podlaží sa nachádzajú po tri byty. Ohodnocovaný byt č.54 sa nachádza na 2. poschodí bytového domu. Lokalita v ktorej sa bytový dom nachádza na sídlisku III je rýchle dostupné do centrálnej časti mesta Humenné, kde sa nachádzajú bytové domy staršie, vystavané z murovaných bytových domov podľa typových projektov. O byty je v tejto lokalite je v rovnováhe. Blízkosť parkov, blízkosťou obchodných priestorov, blízkosti dopravných prostriedkov ako aj možnosti prístupu k bytovému domu autom. Do centra mesta je dostupnosť do 3 min.autom. Dvojizbový byt je I. kategórie. Spoluvlastnícky podiel ku spoločným častiam a zariadeniam bytového domu je v podiele 4360/583 119. Bytový dom bol odovzdaný do užívania podľa potvrdenia Bytového družstva Humenné v roku 1978. Bytový dom je napojený na všetky mestské inžinierske siete (eli., plynovod, vodovod, kanalizácia, mestský teplovod, telefón, káblová televízia a internet). Ide o bytový dom panelovej konštrukcie s tepelno izolačnou vrstvou v základnom module 3500/3500 mm s plochou strechou s novou krytinou z asfaltových pásov s antireflexnou úpravou. Vonkajší povrch, omietka hladká s farebnou úpravou. Spoločné priestory na poschodiach z keramickej dlažby, priestor vstupného podlažia z keramickej dlažby, schodisko železobetónové jednoramenné prefabrikované. Vnútorné omietky spoločných priestorov sú hladké vápenné. Okná spoločných priestorov sú plastové s izolačným dvojsklom. Vstupná brána plastová so sklenenou výplňou a elektrickým vrátnikom. Vnútorné dvere v spoločných priestoroch drevené plné. Podlahy spoločných priestorov sú betónové s poterom. Výťah osobný o nosnosti 250 kg. V objekte je rozvod požiarnej vody s hydrantmi, rozvod domáceho telefónu a rozvod TV pod omietkou. Vnútorné rozvody teplej a studenej vody sú z oceľových rúrok. Vnútorná kanalizácia je z plastových rúr. Pivnice sú vytvorené z drevených kóji. Prístup k bytovému domu je po spevnenej asfaltovej komunikácii s parkoviskom pred bytovým domom. Životnosť bytového domu stanovil znalec podľa časopisu Znalectvo 1/1996, pre obytné budovy panelové na 80 rokov.

Popis bytu č.54 na 2. poschodí, Třebíčska č.24, Humenné:

Byt č.54 v osobnom vlastníctve na 2. poschodí bytového domu je vybavený úplným základným príslušenstvom a ústredným kúrením z centrálneho zdroja mestského teplovodu. Dispozíciu bytu tvorí, 2x izba, chodba, kuchyňa, komora kúpeľňa, WC, loggia a pivnica v 1.NP, ktorá bola započítaná do podlahovej plochy bytu pri prevode vlastníctva bytu. Vybavenosť a príslušenstvo bytu je štandardne odpovedajúce typovému vyhotoveniu. V byte boli vykonané stavebné úpravy, je udržiavaný v dobrom stave. Bytové jadro je umakartové s keramickým

obkladom, podlahy sú nové laminátové plávajúce, kuchyňa - kuchynská linka o dl. 2,40 m, nové plastové okná. Bytová jednotka pozostáva z dvoch obytných miestností, kuchyne - kuchynskej niky a príslušenstva. Byt je 2 izbový. Obytné miestnosti ako aj príslušenstvo majú hladkú vápennú omietku, v kuchyni je kuchynská linka rozvinutej dĺžky 2,40 m. Podlaha obytných miestností sú laminátové, chodba, kúpeľňa a WC keramická dlažba. Obytné miestnosti sú dostatočne presvetlené, výplňové okenné konštrukcie sú nové plastové okná s izolačným dvojsklom, dvere dyhované plné a zasklené. V byte je rozvod elektriny, vody, vykurovacie telesá sú plechové panelové radiátory. Rozvod zemného plynu je, kuchyňu. V kuchyne je digestor, páková vodovodná batéria, keramický obklad stien. Bytové jadro je umakartové. Rozvod TV pod omietkou. Prípojky vody od stúpacích rozvodov z oceľových rúr. Kanalizačné prípojky zo zariaďovacích predmetov v byte z plastových rúr. Teplá voda ohrievaná z centrálneho zdroja. V kúpeľni je sprchovací box, keramické umývadlo, WC porcelánové kombi. Vodovodné batérie nerezové pákové. Byt je vybavený domácim telefónom, telefónnou prípojkou, od vetraním kuchyne, kúpeľne a WC. Úprava rozpočtového ukazovateľa podľa vybavenosti domu a zariadenia bytu je vykonaná v tabuľke pri výpočte koeficientu vybavenia objektu a bytu.

a. Analýza polohy nehnuteľností:

Bytový dom súp. č.1844 sa nachádza v intraviláne mesta Humenné na rovinatých pozemkoch parc. č.6684, č.6685/1 v k. ú. Humenné. Ohodnocovaný byt č.54 s nachádza na 2. poschodí bytového domu na ulici Třebíčska č.24 na sídlisku III v jeho centrálnej časti.

Bytový dom je umiestnený na rovinatom teréne v blízkosti miestnej komunikácie Třebíčska, kde sa nachádzajú parkovacie plochy verejných parkovísk, súvislá zástavba bytových domov, nákupné centrum, základná škola, supermarket Billa, okresný súd, skanzen ľudovej architektúry, nemocnica s poliklinikou, hotel, supermarket Tesco, pošta, železničná a autobusová stanica a prímestská rekreačná zóna Laborec ako aj ďalšia občianska vybavenosť okresného mesta. Svojou polohou a stavebno - technickým stavom vyhovuje účelu využitia ako bytový dom. Bytový dom je napojený na všetky inžinierske siete (vodovod, plynovod, kanalizácia, NN, slaboprúd a internet. Lokalita v ktorej sa bytový dom nachádza, centrálna časť sídliska III je trvalé začlenená do územného plánu mesta Humenné a v tejto súvislosti sa nepredpokladajú žiadne zmeny. O byty je v tejto lokalite v rovnováhe až mierne nižší z dôvodu, slabej kúpyschopnosti obyvateľstva. Blízkosť mestských dopravných prostriedkov s dobrým prístupom do samotného centra mesta. Orientácia bytového domu je čiastočne vhodná a čiastočne nevhodná. Podrobnejší opis polohy je vykonaný podľa kritérií pre zohľadnenie všeobecnej hodnoty nehnuteľnosti úpravou jej časovej hodnoty.

b. Analýza využitia nehnuteľností:

Nehnuteľnosť bola postavená ako byt v bytovom dome. Využitie ohodnocovaného bytu vzhľadom na aktuálny stav, byt bol čiastočne zrekonštruovaný, tak tú sa nepredpokladajú žiadne zmeny. Dokončením rekonštrukcie bytu by sa zvýšila kvalita bývania. Byt je možné prenajímať inej právnickej alebo fyzickej osobe celoročne. Iné využitie sa vzhľadom na polohu bytu v bytovom dome sa nedá predpokladať.

c. Analýza prípadných rizík spojených s využívaním nehnuteľností:

V súvislosti nie sú spojené žiadne riziká s ďalším využívaním ohodnocovaného bytu pre účel bývania. Byt ma výhodnú polohu v rámci sídliska s dobrou dostupnosťou do centra mesta a v okolí sa nenachádzajú konfliktné skupiny obyvateľstva. V danej lokalite nebola zisťovaná existencia radónového rizika. Na výpise z listu vlastníctva je evidovaná ťarcha a je uvedená v časti mimoriadne rizika.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Popis bytového domu súp. č.1844 postaveného na parc. KN č.6684, č.6685/1, ul. Třebíčska č.24, Humenné:

Bytový dom súp. č.1844 je umiestnený na rovinatých pozemkoch parc. č6684, č.6685/1 na ulici Třebíčska č.24 na sídlisku III v katastrálnom území Humenné, obec Humenné, okr. Humenné. Bytový dom panelovej prefabrikovanej konštrukcie má tri sekcie, pričom má 7. nadzemných podlaží s plochou strechou. V 1. nadzemnom podlaží sa nachádzajú spoločné priestory, chodby, schodisko, miestnosť pre bicykle, kočikáreň a pivnice k jednotlivým bytom, ktoré boli započítané do príslušenstva bytu pri prevode vlastníctva bytu. V 2. nadzemnom podlaží sa nachádza, schodisko, výťah a tri bytové jednotky. Na typickom podlaží sa nachádzajú po tri byty. Ohodnocovaný byt č.54 sa nachádza na 2. poschodí bytového domu. Lokalita v ktorej sa bytový dom nachádza na sídlisku III je rýchle dostupné do centrálnej časti mesta Humenné, kde sa nachádzajú bytové domy staršie, vystavané z murovaných bytových domov podľa typových projektov. O byty je v tejto lokalite je v rovnováhe. Blízkosť parkov, blízkosťou obchodných priestorov, blízkosti dopravných prostriedkov ako aj možnosti prístupu k bytovému domu autom. Do centra mesta je dostupnosť do 3 min.autom. Dvojizbový byt je I. kategórie. Spoluvlastnícky podiel ku spoločným častiam a zariadeniam bytového domu je v podiele 4360/583 119. Bytový dom bol odovzdaný do užívania podľa potvrdenia Bytového družstva Humenné v roku 1978. Bytový dom je napojený na všetky mestské inžinierske siete (eli., plynovod, vodovod, kanalizácia, mestský teplovod, telefón, káblová televízia a internet). Ide o bytový dom panelovej konštrukcie s tepelno izolačnou vrstvou v základnom module 3500/3500 mm s plochou strechou s novou krytinou z asfaltových pásov s antireflexnou úpravou. Vonkajší povrch, omietka hladká s farebnou úpravou. Spoločné priestory na poschodiach z keramickej dlažby, priestor vstupného podlažia z keramickej dlažby, schodisko železobetónové jednoramenné prefabrikované. Vnútorné omietky spoločných priestorov sú hladké vápenné. Okná spoločných priestorov sú plastové s izolačným dvojsklom. Vstupná brána plastová so sklenenou výplňou a elektrickým vrátnikom. Vnútorné dvere v spoločných priestoroch drevené plné. Podlahy spoločných priestorov sú betónové s poterom. Výťah osobný o nosnosti 250 kg. V objekte je rozvod požiarnej vody s hydrantmi, rozvod domáceho telefónu a rozvod TV pod omietkou. Vnútorné rozvody teplej a studenej vody sú z oceľových rúrok. Vnútorná kanalizácia je z plastových rúr. Pivnice sú vytvorené z drevených kóji. Prístup k bytovému domu je po spevnenej asfaltovej komunikácii s parkoviskom pred bytovým domom. Životnosť bytového domu stanovil znalec podľa časopisu Znalectvo 1/1996, pre obytné budovy panelové na 80 rokov.

Popis bytu č.54 na 2. poschodí, Třebíčska č.24, Humenné:

Byt č.54 v osobnom vlastníctve na 2. poschodí bytového domu je vybavený úplným základným príslušenstvom a ústredným kúrením z centrálneho zdroja mestského teplovodu. Dispozíciu bytu tvorí, 2x izba, chodba, kuchyňa, komora kúpeľňa, WC, loggia a pivnica v 1.NP, ktorá bola započítaná do podlahovej plochy bytu pri prevode vlastníctva bytu. Vybavenosť a príslušenstvo bytu je štandardne odpovedajúce typovému vyhotoveniu. V byte boli vykonané stavebné úpravy, je udržiavaný v dobrom stave. Bytové jadro je umakartové s keramickým

obkladom, podlahy sú nové laminátové plávajúce, kuchyňa - kuchynská linka o dl. 2,40 m, nové plastové okná. Bytová jednotka pozostáva z dvoch obytných miestností, kuchyne - kuchynskej niky a príslušenstva. Byt je 2 izbový. Obytné miestnosti ako aj príslušenstvo majú hladkú vápennú omietku, v kuchyni je kuchynská linka rozvinutej dĺžky 2,40 m. Podlaha obytných miestností sú laminátové, chodba, kúpeľňa a WC keramická dlažba. Obytné miestnosti sú dostatočne presvetlené, výplňové okenné konštrukcie sú nové plastové okná s izolačným dvojsklom, dvere dyhované plné a zasklené. V byte je rozvod elektriny, vody, vykurovacie telesá sú plechové panelové radiátory. Rozvod zemného plynu je, kuchyňu. V kuchyne je digestor, páková vodovodná batéria, keramický obklad stien. Bytové jadro je umakartové. Rozvod TV pod omietkou. Prípojky vody od stúpacích rozvodov z oceľových rúr. Kanalizačné prípojky zo zariaďovacích predmetov v byte z plastových rúr. Teplá voda ohrievaná z centrálneho zdroja. V kúpeľni je sprchovací box, keramické umývadlo, WC porcelánové kombi. Vodovodné batérie nerezové pákové. Byt je vybavený domácim telefónom, telefónnou prípojkou, od vetraním kuchyne, kúpeľne a WC. Úprava rozpočtového ukazovateľa podľa vybavenosti domu a zariadenia bytu je vykonaná v tabuľke pri výpočte koeficientu vybavenia objektu a bytu.

a. Analýza polohy nehnuteľností:

Bytový dom súp. č.1844 sa nachádza v intraviláne mesta Humenné na rovinatých pozemkoch parc. č.6684, č.6685/1 v k. ú. Humenné. Ohodnocovaný byt č.54 s nachádza na 2. poschodí bytového domu na ulici Třebíčska č.24 na sídlisku III v jeho centrálnej časti.

Bytový dom je umiestnený na rovinatom teréne v blízkosti miestnej komunikácie Třebíčska, kde sa nachádzajú parkovacie plochy verejných parkovísk, súvislá zástavba bytových domov, nákupné centrum, základná škola, supermarket Billa, okresný súd, skanzen ľudovej architektúry, nemocnica s poliklinikou, hotel, supermarket Tesco, pošta, železničná a autobusová stanica a prímestská rekreačná zóna Laborec ako aj ďalšia občianska vybavenosť okresného mesta. Svojou polohou a stavebno - technickým stavom vyhovuje účelu využitia ako bytový dom. Bytový dom je napojený na všetky inžinierske siete (vodovod, plynovod, kanalizácia, NN, slaboprúd a internet. Lokalita v ktorej sa bytový dom nachádza, centrálna časť sídliska III je trvalé začlenená do územného plánu mesta Humenné a v tejto súvislosti sa nepredpokladajú žiadne zmeny. O byty je v tejto lokalite v rovnováhe až mierne nižší z dôvodu, slabej kúpyschopnosti obyvateľstva. Blízkosť mestských dopravných prostriedkov s dobrým prístupom do samotného centra mesta. Orientácia bytového domu je čiastočne vhodná a čiastočne nevhodná. Podrobnejší opis polohy je vykonaný podľa kritérií pre zohľadnenie všeobecnej hodnoty nehnuteľnosti úpravou jej časovej hodnoty.

b. Analýza využitia nehnuteľností:

Nehnuteľnosť bola postavená ako byt v bytovom dome. Využitie ohodnocovaného bytu vzhľadom na aktuálny stav, byt bol čiastočne zrekonštruovaný, tak tú sa nepredpokladajú žiadne zmeny. Dokončením rekonštrukcie bytu by sa zvýšila kvalita bývania. Byt je možné prenajímať inej právnickej alebo fyzickej osobe celoročne. Iné využitie sa vzhľadom na polohu bytu v bytovom dome sa nedá predpokladať.

c. Analýza prípadných rizík spojených s využívaním nehnuteľností:

V súvislosti nie sú spojené žiadne riziká s ďalším využívaním ohodnocovaného bytu pre účel bývania. Byt ma výhodnú polohu v rámci sídliska s dobrou dostupnosťou do centra mesta a v okolí sa nenachádzajú konfliktné skupiny obyvateľstva. V danej lokalite nebola zisťovaná existencia radónového rizika. Na výpise z listu vlastníctva je evidovaná ťarcha a je uvedená v časti mimoriadne rizika.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
1. Pod por. Č. 193 - Záložné právo v zmysle § 15 zák. 182/93 Z.z. v prospech vlastníkov bytov a nebytových priestorov k bytom a nebytovým priestorom v bytovom dome.
2. Pod por. Č. 193 pod V 940/2012 záložné právo v prospech Slovenskej sporiteľne, a.s., Tomášikova 48, 832 37 Bratislava zo dňa 18. 07. 2012.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 22 460 €
K. Najnižšie podanie 27 700 €
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Júlia Andrejčíková – splnomocnenec
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kukučínova
b) Orientačné/súpisné číslo 2040/1
c) Názov obce Snina d) PSČ 069 01
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1976
V. Odhad ceny predmetu dražby Predmet dražby bol ohodnotený znalcom Ing. Jánom
Pojezdalom, zapísaným v zozname znalcov, tlmočníkov a
prekladateľov vedenom MS SR, evidenčné číslo znalca 914 331,
znaleckým posudkom č. 53/2017 zo dňa 27.03.2017 podľa
Vyhlášky MS SR č. 492/2004 Z. z. o stanovení všeobecnej
hodnoty majetku na sumu 27.700,- EUR.