Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 134/2017
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 14.7.2017
  • Značka:
  • K017044
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: PEKA s.r.o
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Hliny 1412/4, 017 01 Považská Bystrica
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 31558950
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Karol Porubčin
Sídlo správcu: Centrum 27/32, 01701 Považská Bystrica
Kotakt na správcu : 0903 47 55 96, porubcinkarol@slovanet.sk
Spisová značka správcovského spisu : 28K/60/2012-S297
Spisová značka súdneho spisu : 28K/60/2012
Druh podania : Iné zverejnenie

JUDr. Karol Porubčin, so sídlom Centrum 27/32, 017 01 Považská Bystrica, ako správca úpadcu PEKA s.r.o., Hliny 1412/4, 017 01  Považská Bystrica, IČO: 31 558 950 (ďalej len „úpadca“ v príslušnom gramatickom tvare), týmto na základe záväzného pokynu zástupcu veriteľov zo dňa 09.05.2017 v zmysle ustanovenia § 92 ods. 1 písm. d) zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení účinnom od 01.01.2012 (ďalej len „ZKR“), vyhlasuje

 

PONUKOVÉ KONANIE – II. kolo

 

na speňaženie majetku zapísaného v súpise všeobecnej podstaty, s týmito podmienkami :

 

I.

Predmet speňaženia

 

  1. Predmetom speňaženia je:

 

       Súpisová zložka majetku vedená pod por. č. 7 v súpise všeobecnej podstaty, zverejnená v Obchodnom vestníku č. 94/2013 dňa 17.05.2013 – pohľadávka voči Ing. Jozefovi Černickému, M.R. Štefánika 157/45, 017 01 Považská Bystrica, IČO: 1088776.

      

       Aktuálna súpisová hodnota pohľadávky – majetku vedeného por. č. 7 je 245,36 €.

2. Správca týmto vyzýva záujemcov, aby v lehote 30 dní od zverejnenia oznámenia tohto PONUKOVÉHO KONANIA na speňaženie majetku uvedeného v bode 1. a zapísaného v súpise všeobecnej podstaty podávali záväzné ponuky podľa podmienok uvedených v tomto ozname.

       Za deň zverejnenia tohto oznámenia sa v súlade s ustanovením § 199 ods. 9 ZKR považuje až nasledujúci deň po faktickom uverejnení v Obchodnom vestníku a tento deň je rozhodným dňom pre počítanie lehoty na podávanie ponúk.

 

II.

Všeobecné podmienky ponukového konania

 

  1. Záujemcovia sú povinní predložiť svoje ponuky s náležitosťami podľa čl. III. v zalepených obálkach najneskôr do 15:00 hod., 30-teho dňa od zverejnenia tohto oznámenia v Obchodnom vestníku (§ 199 ods. 9 ZKR in fine) osobne v kancelárii správcu počas úradných hodín kancelárie alebo poštou na adresu kancelárie správcu, JUDr. Karol Porubčin, správca, Centrum 27/32, 017 01 Považská Bystrica. Na obálke je záujemca povinný vhodným spôsobom vyznačiť text: "PEKA - ponukové konanie, VP – II. (resp. II.kolo) – NEOTVÁRAŤ". Na ponuky doručené po stanovenej lehote sa nebude prihliadať.
  2. Záujemcovia v ponuke uvedú záväzný návrh ceny na odkúpenie majetku. Každý záujemca môže predložiť len jednu ponuku, inak sa na všetky jeho ponuky nebude prihliadať.
  3. Záujemca je povinný zložiť zábezpeku vo výške 10 % ponúkanej ceny, a to bezhotovostne na účet správcu zriadený pre účely predmetného konkurzu, IBAN SK45 7500 0000 0040 1167 2468, vedený v ČSOB banke, a.s., pobočka Považská Bystrica, pričom ako variabilný symbol uvedie svoje IČO (právnické osoby alebo fyzické osoby - podnikatelia) alebo dátum narodenia v tvare DDMMRRRR (fyzické osoby - nepodnikatelia). Za deň platby sa považuje deň pripísania platby na účet správcu. Zábezpeka zaplatená na účet správcu sa v prípade úspešného záujemcu bude považovať za časť ceny.
  4. Rozhodujúcim kritériom pre posúdenie ponúk bude výška ponúkanej ceny. V II. kole verejného ponukového konania sa pohľadávka ponúka za najvyššiu ponuku.
  5. Jednotlivé ponuky budú otvorené po uplynutí lehoty na podávanie ponúk. Po uplynutí lehoty na podávanie ponúk a otvorení doručených obálok s ponukami, správca spíše zápisnicu o všetkých doručených ponukách, ktorá bude obsahovať označenie záujemcu, predmet kúpy a ponúkanú kúpnu cenu.
  6. Správca najneskôr do 10 dní odo dňa otvárania obálok vyhodnotí ponuky a spolu so zápisnicou podľa bodu 5. tohto článku, toto vyhodnotenie zašle zástupcovi veriteľov.
  7. Správca bezodkladne po vyhodnotení doručených ponúk, oznámi úspešnému záujemcovi rozhodnutie o prijatí jeho ponuky elektronickou poštou, telefonicky alebo písomne. Súčasne úspešnému záujemcovi zašle návrh zmluvy.
  8. Ak záujemca vyhodnotený ako úspešný nedoručí správcovi podpísanú zmluvu v lehote 10 dní odo dňa doručenia jej návrhu elektronickou poštou, má sa za to, že uzatvorenie zmluvy odmietol. V takom prípade je povinný zaplatiť v prospech podstaty pokutu vo výške 5 % ponúkanej ceny. Správca takémuto záujemcovi v lehote 7 dní odo dňa uplynutia lehoty na podpísanie zmluvy vráti na jeho účet zaplatenú časť ceny zníženú o sumu vyššie uvedenej pokuty, ktorá sa započíta proti nároku záujemcu na vrátenie zaplatenej časť ceny. Pokuta je príjmom všeobecnej podstaty.
  9. V prípade, že záujemca vyhodnotený ako úspešný, neuzatvorí zmluvu v súlade s ustanovením bodu 8. tohto článku, správca oznámi ďalšiemu záujemcovi, ktorý ponúkol v poradí druhú najvyššiu cenu spĺňajúcu kritérium ponúkanej ceny v príslušnom kole verejného ponukového konania, že bol vyhodnotený ako úspešný záujemca; ustanovenie bodu 7. a 8. tohto článku sa použije obdobne. Ak ďalšieho záujemcu niet, správca bezodkladne vyhlási ďalšie kolo ponukového konania.
  10. Správca má právo odmietnuť všetky doručené ponuky.
  11. Podrobné informácie ohľadne predmetu ponukového konania budú záujemcom poskytnuté správcom po predchádzajúcej dohode osobne alebo telefonicky na tel. čísle: 0911 475 596.
  12. Riadne a včas doručená bezvadná ponuka je záväzná až do skončenia ponukového konania, nemožno ju meniť, dopĺňať ani vziať späť. Ponukové konanie na ponúkanú súpisovú zložku majetku sa považuje za skončené uzatvorením zmluvy s úspešným záujemcom ohľadne tejto ponúkanej súpisovej zložky. Doručenie záväznej ponuky zo strany záujemcu správcovi sa považuje za súhlas záujemcu so všetkými podmienkami verejného ponukového konania.  

 

III.

Povinný obsah ponuky záujemcu

 

  1. Každá ponuka záujemcu musí obsahovať :
  1. označenie záujemcu
  • právnické osoby a fyzické osoby podnikatelia - obchodné meno, sídlo alebo miesto podnikania, IČO, DIČ, IČ DPH, označenie osoby (meno, priezvisko, bydlisko a dátum narodenia), ktorá koná za záujemcu alebo v jeho mene, s uvedením a preukázaním jej oprávnenia na toto konanie plnomocenstvom ak nejde o štatutárny orgán alebo jeho člena; prílohou ponuky musí byť výpis z obchodného registra, živnostenského registra alebo inej obdobnej evidencie, nie starší ako 1 mesiac,
  • fyzické osoby - meno, priezvisko, bydlisko, dátum narodenia,
  1. bankové spojenie a číslo účtu, aj v tvare IBAN,
  2. označenie telefonického a mailového kontaktu na záujemcu,
  3. čestné vyhlásenie záujemcu, že nie je v úpadku, na jeho majetok nie je vedené konkurzné alebo reštrukturalizačné konanie, ani takýto návrh nebol podaný,
  4. označenie súpisovej zložky, ktorej sa ponuka týka v súlade so súpisom uvedeným v čl. I. bod 1. týchto podmienok,
  5. záväzný návrh ponúkanej ceny určenej pevnou peňažnou sumou v mene euro, vyjadrenou číslom aj slovom,
  6. doklad o zložení zábezpeky vo výške 10 % ponúkanej kúpnej ceny za súpisové zložky majetku, na účet správcu IBAN SK45 7500 0000 0040 1167 2468, vedený v ČSOB banke, a. s., pobočka Považská Bystrica, variabilný symbol IČO záujemcu (právnické osoby alebo fyzické osoby - podnikatelia) alebo dátum narodenia v tvare DDMMRRRR (fyzické osoby – nepodnikatelia), do správy pre prijímateľa je potrebné uviesť text „PONUKA“; zábezpeka musí byť pripísaná v prospech účtu správcu najneskôr v posledný deň lehoty na podávanie ponúk,
  7. dátum a vlastnoručný podpis oprávnenej osoby konajúcej za záujemcu.

 

2. Na ponuky, ktoré nebudú obsahovať náležitosti podľa bodu 1. tohto článku sa nebude prihliadať. Taktiež sa nebude prihliadať na ponuku záujemcu, ak sa preukáže, že záujemca v ponuke uviedol nepravdivé alebo neúplné údaje.

 

IV.

Vyhodnotenie ponúk

 

  1. Víťazným záujemcom ponukového konania sa stane záujemca, ktorý splnil všetky podmienky tohto ponukového konania a súčasne ponúkol najvyššiu cenu.
  2. Ak budú viaceré ponuky zhodné, v takom prípade sa víťazom ponukového konania stane ten záujemca, ktorý v správcom určenej lehote ponúkne najvyššiu kúpnu cenu.
  3. Neúspešným záujemcom bude zaplatená zábezpeka vrátená prevodom na účet v lehote 10 pracovných dní odo dňa skončenia ponukového konania ohľadne príslušnej súpisovej zložky.  

 

V Považskej Bystrici, dňa 11.07.2017

 

                                                                                                            

 

     JUDr. Karol Porubčin

                                                                                                                                               správca