Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 132/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 12.7.2017
  • Značka:
  • X004028
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 188/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Anna Nagyová, Kukučínova 8, 940 62 Nové Zámky
D. Dátum konania dražby 07. 07. 2017
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby Opakovaná dražba – 3
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 208, katastrálne územie: NEDED, Okresný úrad Šaľa - katastrálny odbor, obec Neded, okres Šaľa a to:
 

Pozemky - parcely registra "C"

• parcelné číslo: 7631/1, výmera: 336m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

• parcelné číslo: 7631/2, výmera: 495m2, druh pozemku: záhrady

• parcelné číslo: 7631/3, výmera: 173m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria
 

Stavby:

• súpisné číslo 469, na parcele číslo 7631/3, druh stavby: rodinný dom, popis stavby: rodinný dom s prístavbou

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje, alebo nie je zapísané na liste vlastníctva najmä: stavba chlieva, plot oddeľujúci pozemok v čele pozemku, studňa, prípojka elektriny do stavby RD, prípojka plynu, prípojka vody z verejného rozvodu, vodomerná šachta, kanalizačná prípojka, kanalizačná prečerpávacia šachta, WC vonkajší, spevnené plochy betónové, murovaná pec na pečenie a pod.

 

Predmet dražby sa draží vo výlučnom vlastníctve t.j. v podiele 1/1.

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom s.č.469 na parc. KN č.7631/3

RD je samostatne stojaca stavba rodinného domu s prístavbou a s vytvoreným prízemím vytvárajúc pôdorysne tvar písmena "U" s rozčlenením na pôvodnú ako i prístavbovú časť. Dispozičné riešenie prízemia je nasledovné.

Prístavba:

prízemie - 1.N.P

Dispozične pozostáva z izby, kúpeľne, časti chodby a vstupu.

Pôvodná stavba

prízemie - 1.N.P

Dispozične pozostáva z 3-och izieb 2-och komôr a priebežnej okrajovej chodby.

Mimoriadne deštrukčné zmeny v základových konštrukciách resp. v obvodovom murive nie je vidieť, avšak opotrebovanosť vzhľadom na vek vidieť u všetkých prvkov krátkodobej životnosti, v čele stavby je viditeľná trhlina.

Pôvodná stavba s okrajovou chodbou spájam s  rokom 1936 kedy sa takéto typy domov stavali.. Vek pôvodnej stavby je 80 rokov. Vek prístavby je 63 rokov.

Počas životnosti nebol urobený podstatný zásah do prvkov dlhodobej resp, krátkodobej životnosti. V posledných rokoch bola urobená výmena 2-och okien za plastové v chodbe.

POPIS PODLAŽÍ

1. Nadzemné podlažie

Základy betónové - objekt bez podzemného podlažia s vodorovnou izoláciou. Podmurovka - nepodpivničená s priemernou výškou do 1,0 m omietaná. Murivo s nameranou hrúbkou 50 cm i 36 cm z pálených i nepálených tehál- prevažuje však murivo z nepálených tehál alebo  kameňa. Deliace konštrukcie sú tehlové. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Stropy sú drevené trámové s rovným podhľadom. Krov je sedlový hambálkový. Krytina strechy - na krove je škridla ťahaná drážková v prednej časti a potom už betónová dvojdrážková. Klampiarske konštrukcie - žľaby zvody a záveterné lišty z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie - ostatné - parapety z hliníkového plechu ako prevažujúce. Fasádne omietky - 1 x nad 2/3 iny brizolitová omietka, ako i 1 x do 1/2 ice a 1 x do 1/2 ice vápenná hladká omietka, ako i 2 x nad 2/3 iny. Dvere sú rámové s výplňou. Okná sú drevené dvojité ako prevažujúce, plastové okná sú 2 ks v chodbe. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - prevažujú dubové parkety, v jednej z izieb je iba palubovka. Dlažby a podlahy ostatných miestností - prevažuje terasová dlažba-v chodbe a v kuchyni, potom už iba cementové potery. Elektroinštalácia 220 V. Rozvod studenej a teplej vody z pozinkovaného potrubia. Inštalácia zemného plynu. Kanalizácia do žumpy 1 x PVC potrubie. Zdroj teplej vody - plynový prietokový ohrievač. Vykurovanie lokálne - plynové kachle 3 ks, lokálne na tuhé palivá 2 ks. Vybavenie kuchyne - sporák plynový s el. rúrou 2x, umývací drez je osadený nerezový, osadený odsávač pár, drezové umývadlo nerezové 1 ks, kuchynská linka na báze dreva s rozvinutou šírkou 2,90 m. Vnútorné vybavenie vaňa plechová smaltovaná, umývadlo však chýba. Vodovodné batérie 1 x páková sprchová, 1 ks páková nerezová do umývadla chýba, ostatné 1 ks. Záchod je splachovací bez umývadla. Vnútorné obklady sú urobené - v prevažnej časti kúpeľne do 1,35 m výšky, u vane a v kuchyni pri sporáku  a dreze. Elektrický rozvádzač je s poistkami.

PRÍSLUŠENSTVO

Stavba chlieva na parc.KN č.7631/1

Vek stavby je určený na základe typu a konštrukčného vyhotovenia odhadom a spája sa s rokom 1976. Vek stavby je teda 40  rokov.

Deštrukčné v nosných konštrukciách stavby nie je vidieť, avšak opotrebovateľnosť je u všetkých prvkov viditeľná.

Údržba stavby je vzhľadom už na vyššie spomenutý technický stav viditeľne zanedbaná. Na základe týchto skutočností sa uvažuje so životnosťou stavby na 45 rokov.

1. Nadzemné podlažie

Základy - betónové, podmurovka tehlová. Zvislé konštrukcie - čiastočne murovaním ktoré má však malé pomerné zastúpenie a ktoré dopĺňa jednostranná výplň. Krovná konštrukcia stavby je pultová. Krytinu strechy tvorí ťažká škridla ťahaná drážková. Dvere latové tesársky zbíjané. Okná sú drevené jednoduché. Podlaha sú hrubé betónové.

Plot odd. pozemok v čele pozemku

Plot je situovaný od ulice v čelu pozemku a to v časti predzáhradky ako i v čele pozemku. Plot je zhotovený z kovovej rámovej konštrukcie s kovovou výplňou s uchytením do betónovej podmurovky . Dĺžka plotu v tejto časti je 12,10 m s výškou výplne 1,12 m a v ďalšej časti je plot zhotovený vo vrchnej časti z kovovej rámovej konštrukcie s plechovou výplňou s výšku 1,25 m s dĺžkou plota 9,10 m. Plot má betónové základové konštrukcie i podmurovku. Do plota sú osadené kovové vráta a vrátka s plechovými výplňami.

Vek plotu bol odhadom určený na 40 rokov, životnosť vzhľadom na konštrukčné zhotovenie a technický stav na 55 rokov.

Studňa na parc.KN č.7631/1 - Kopaná

Studňa kopaná s odhadovanou hĺbkou 5,0 m s priemerom 900 mm zhotovená vykladaním z kameňa. Vek studne bol odhadom určený na 80 rokov, životnosť studne na 100 rokov.

Prípojka elektriny do stavby RD

Prípojka elektriny s odhadovanou dĺžkou 15,0 m od bodu uličného napojenia zo stĺpa umiestneného v zelenom páse na druhej strane cesty. Vek bol odhadom určený na 20 rokov, životnosť na 50 rokov.

Prípojka plynu

Prípojka plynu s nameranou dĺžkou 2,5 m od bodu uličného napojenia až po dom cez meranie v oplotení. Vek bol odhadom určený na 19 rokov, životnosť na 50 rokov.

Prípojka vody z verejného rozvodu

Prípojka vody s napojením z verejného rozvodu umiestneného 8,0 m od hranice pozemku a následne vedúca cez  vodomernú šachtu a tak dvorom a zatáčajúca v pravom uhle do stavby RD s celkovou dĺžkou 24 m. Vek k dátumu vypracovania zn. posudku je 20 rokov, životnosť bola určená na 50 rokov.

Vodomerná šachta 

Betónová vodomerná šachta s umiestnením v časti dvora pri čelnom oplotení Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1996. Predpokladaná životnosť bola určená na 50 rokov.

Kanalizačná prípojka

Kanalizačná prípojka s odhadovanou dĺžkou 18 m s prívodom do prečerpávacej šachty a následne pokračuje do verejnej kanalizačnej stoky. Bod napojenia je so vzdialenosťou 7,0m od hranice pozemku a vo dvore má kanalizačná stoka dĺžku 11,0 m. Potrubie je z PVC s priemerom 150 mm. Vek je odhadom určený 2 roky, životnosť  na 80 rokov.

Kanalizačná prečerpávacia šachta

Kanalizačná prečerpávacia šachta zhotovená z PVC materiálu s osadením v trase realizovanej kanalizačnej prípojky. Prípojka bola realizovaná v roku 2014, predpokladaná životnosť bola určená na 80 rokov.

WC vonkajšie

Vonkajšie drevené WC s viditeľným opotrebením. Vek bol určený na 30 rokov, životnosť na 35 rokov.

Spevnené plochy betónové

Spevnené plochy betónové o ploche 17 m2 umiestnené v časti dvora. Vek bol určený na 30 rokov, predpokladaná životnosť na 35 rokov.

Murovaná pec na pečenie

Vonkajšia murovaná klenbová pec s dvierkami z miestnosti kuchyne. Vek bol určený na 70 rokov, životnosť na 75 rokov.

Pozemky

Pozemky sa nachádzajú v rovinatom teréne  v intraviláne obce Neded v bežnej zástavbe rodinných domov. V predmetnej lokalite je vybudovaný okrem elektrickej inštalácie, vodovod, plynovod, ako i kanalizačný rozvod. Na parc.KN č.7631/3 je postavená stavba RD so s.č.469 RD s prístavbou a parc.č.7631/1 je dvorom s prístupom priamo z obecnej komunikácie. Vzhľadom ma celkovú šírku pozemkov od ulice môže tu dôjsť k vytvoreniu stavebnej parcely.   

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

Prima banka Slovensko, a.s., Hodžova 11, 010 11 Žilina, IČO: 31 575 951 - Zmluva o zriadení záložného práva na nehnuteľný majetok č. 0000000000086737 podľa č. V 2402/2013 zo dňa 02.01.2014
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 20.200,00 € (slovom: dvadsaťtisícdvesto eur)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Simona Hercegová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo 11
c) Názov obce xxxxxxx d) PSČ 11111
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 246/2016, ktorý vypracoval Ing. Ľubomír Rajnoha, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: pozemné stavby, odhad hodnoty nehnuteľností zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod číslom 912898. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 29.11.2016
20.000,00 € (slovom: dvadsaťtisíc eur)