Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 131/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 11.7.2017
  • Značka:
  • X004001
Profesionálna dražobná spoločnosť s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 013/11 -2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Profesionálna dražobná spoločnosť s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Masarykova2104001 Košice
a) Názov ulice/verejného priestranstva Masarykova
b) Orientačné/súpisné číslo 21
c) Názov obce Košice d) PSČ 04001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Košice I , oddiel: Sro , vložka číslo: 15388/V
IV. IČO/ dátum narodenia 36583936
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Ivany Vagaš, Riazanská 33, 831 03 Bratislava
D. Dátum konania dražby 04. 07. 2017
E. Čas konania dražby 10.00 hod.
F. Kolo dražby 1.
G. Predmet dražby

Označenie predmetu dražby: Predmetom dražby je súbor nehnuteľností zapísaný na LV č. 680, vedenom Senec, Katastrálny odbor, Okres: Senec, Obec: SENEC, Katastrálne územie: Senec,

  • stavba so súp. č. 1396 na parcele registra „C“ č. 27/1, Popis stavby: rozostavaný rodinný dom,
  • stavba bez súp. č. na parcele registra „C“ č. 27/3, Popis stavby: rozostavaná garáž,
  • parcela registra „C“ č. 27/1 vo výmere 132 m2, druh pozemku: Zastavané plochy a nádvoria,
  • parcela registra „C“ č. 27/2 vo výmere 139 m2, druh pozemku: Zastavané plochy a nádvoria,
  • parcela registra „C“ č. 27/3 vo výmere 22 m2, druh pozemku: Zastavané plochy a nádvoria,

(ďalej len „predmet dražby“).

 

Príslušenstvo: Vodovodná prípojka, Vodomerná šachta, Kanalizačná prípojka Elektrická prípojka, Prípojka plynu, Spevnené plochy zo zámkovej dlažby, Spevnené plochy betónové, Oporný múr.

H. Opis predmetu dražby

Opis predmetu dražby

Rozostavaný rodinný dom súpisné číslo 1396 sa nachádza na pozemku parcelné číslo 27/1 v obci Senec. Pôvodná stavba je obstavaná a nadstavená novými podlažiami, stavba je čiastočne osadená do terénu, vstup je z chodníka, uvažuje sa ako 1. nadzemné podlažie, zakladanie ja na betónových pásoch s vodorovnou izoláciou, osadenie do terénu má zriadenú novú zvislú izoláciu, murivo pôvodne do 40 cm tehlové bolo zateplené 10 cm hrúbkou izolácie so silikátovou omietkou, priečky murované z plynosilikátu, stropy železobetónové s podhľadmi zo sadrokartónu a rozvodmi vodičov pre svietidlá, strecha plochá zateplená s povlakovou izoláciou, klampiarske doplnky strechy pozinkované vrátane zvodov, čiastočne poškodené, ostatné oplechovanie eloxovaný hliník, čiastočne demontované vandalizmom, vnútorné omietky hladené s maľbou základnou, okná plastové s izolačným dvojsklom, vstupné dvere plastové s viacbodovým zámkom pre každý byt, prípojka vody, prípojka kanalizácie plastová, rozvod plynu k bytom so samostatnou prípravou na meranie (prípojka ešte nie je zriadená), rozvody NN so samostatným meraním pre každý byt s tým, že v každom byte je rozvádzač s ističmi, v celom dome sú navrhované podlahy v izbách parketové, ostatné keramické, obklad v kuchyni pri linke, vo WC a v kúpeľni, podlahy na terase a balkóne keramické mrazuvzdorné, zatiaľ chýba zábradlie, STA rozvody, zatiaľ chýbajú kuchynské linky, zariaďovacie predmety WC a kúpeľní, nie sú osadené plynové kotly, chýbajú obklady, podlahy, interiérové dvere (okrem bytu č. 3), byty sú nedokončené v štádiu holobytu.

Predmet dražby sa draží ako stojí a leží v deň dražby.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Opis stavu predmetu dražby

Prvé nadzemné podlažie:

Byt č. 1 je situovaný na I.NP, prístup je priamo z Robotníckej ulice, byt dispozične pozostáva zo vstupnej predsiene, chodby, obývacej izby s kuchynským kútom, izby so šatníkom, izby, samostatného WC a kúpeľne, vstup má cez dvere situované kolmo na chodník, prístavba vstupnej časti je nadmieru poškodená z interiérovej strany povrchovými plesňami omietky, čo spôsobuje zamokanie neodborným odvádzaním dažďových vôd, do ulice je osadené okno na presvetlenie vstupnej chodby, podľa projektu bude osadená kuchynská linka s nerezovým drezom, kombinovaný sporák, odsávač pár, v miestnosti WC bude kombizáchod s umývadlom, v kúpeľni plastová vaňa, samostatná sprcha, umývadlo, pákové batérie, plynový kotol so zásobníkom, rozvodné potrubia vody sú plastové, kúrenie teplovodné je vyhotovené čiastočne, radiátory budú panelové, elektroinštalácia svetelná a motorická je vyhotovená čiastočne.

Druhé nadzemné podlažie:

Byt č. 2 je situovaný na II.NP, prístup je z Robotníckej ulice, vstup bude zamýšľaným vonkajším oceľovým schodišťom s využitím plochej strechy nad garážou, po vybudovaní oceľového schodiska s podestou bude možný prístup Robotníckej aj Pivničnej ulice, byt dispozične pozostáva zo vstupného zádveria, otvorenej chodby, z ktorej sa vstupuje do všetkých priestorov, teda kuchyne, troch izieb, kúpeľne, samostatného WC, pred kuchyňou je loggia, podľa projektu bude osadená kuchynská linka s nerezovým drezom, kombinovaný sporák, odsávač pár, v miestnosti WC bude kombizáchod s umývadlom, v kúpeľni plastová vaňa, samostatná sprcha, dve umývadlá, pákové batérie, plynový kotol so zásobníkom, rozvodné potrubia vody sú plastové, kúrenie teplovodné je vyhotovené čiastočne, radiátory budú panelové, elektroinštalácia svetelná a motorická je vyhotovená čiastočne.

Tretie nadzemné podlažie:

Byt č. 3 je situovaný v novovybudovanej nadstavbe na III.NP, prístup je priamo z Pivničnej ulice, byt dispozične pozostáva zo vstupného zádveria, chodby, samostatného WC, kúpeľne, obývacej izby s kuchynským kútom, dvoch izieb a šatníka, chýba zábradlie balkóna a terasy, v byte sú osadené takmer všetky nášľapné vrstvy podláh, osadené sú zariaďovacie predmety, vo WC kombizáchod s umývadlom, obklad a dlažba, v kúpeľni je osadená obmurovaná a keramickým obkladom obložená vaňa, dve umývadlá, budú pákové batérie, nie je osadená kuchynská linka s nerezovým drezom, kombinovaný sporák s odsávačom pár, plynový kotol so zásobníkom, rozvodné potrubia vody sú plastové, kúrenie teplovodné je vyhotovené čiastočne, radiátory budú panelové, elektroinštalácia svetelná a motorická je vyhotovená čiastočne.

Vybudované sú vodovodná prípojka s vodomernou šachtou, kanalizačná prípojka a elektrická prípojka, nie je vybudovaná plynová prípojka, na celej voľnej ploche dvora je položená zámková dlažba, na Pivničnej ulici je pred domom na celej voľnej ploche betónová spevnená plocha s odvodňovacím žľabom. Železobetónový oporný múr je vybudovaný za domom smerom k Pivničnej ulici a zabezpečuje prenos zemného tlaku od zeminy na výškovom rozdiele medzi Robotníckou a Pivničnou ulicou, zosilnený je rebrom na južnej strane, domu a skrytým rebrom opretým do severného muriva domu a zároveň stenami na severnej strane domu a stropom v úrovni stropu 1.NP.

 

GARÁŽE PRE OSOBNÉ MOT. VOZIDLÁ

Rozostavaná garáž bez s.č. na p.č. 27/3

Stavba je pristavená k opornému múru, svojou plochou strechou má tvoriť nástupnú terasu do bytu č. 2 s prístupom vonkajším pristaveným schodiskom. Vybudované sú základy, betónové steny a železobetónová stropná doska, podlaha je betónová, ostatné konštrukčné prvky nie sú vyhotovené.

 

POZEMKY

METÓDA POLOHOVEJ DIFERENCIÁCIE

POPIS

Pozemky parcelné číslo 27/1, 27/2 a 27/3 sú zaradené v katastri nehnuteľnosti ako zastavané plochy a nádvoria. Pozemok parcelné číslo 27/1 je zastavaný stavbou rozostavaného rodinného domu, pozemok parcelné číslo 27/2 tvorí dvor, pozemok parcelné číslo 27/3 je zastavaný stavbou rozostavanej garáže. Pozemky sa nachádzajú v zastavanom území okresného mesta Senec. Mesto Senec má podľa údaju z internetovej stránky cca 17.289 obyvateľov. V mieste, kde sa nachádzajú pozemky je možnosť napojenia na všetky základné inžinierske siete. Pozemky sú vybudovaním oporného rovinaté.

 

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Popis práv a záväzkov viaznucich k predmetu dražby:
LV č. 680, k.ú. Senec
ČASŤ B: VLASTNÍCI A INÉ OPRÁVNENÉ OSOBY
1
Poznámka: Oznámenie o začatí výkonu záložného práva predajom nehnuteľností p.č. 27/1, 27/2, 27/3, roz. rod. dom na p.č. 27/1 a roz. garáž na p.č. 27/3 založených v prospech Prvej stavebnej sporiteľne a.s. formou dobrovoľnej dražby. P-53/17 Kúpna zmluva V-5375/14 zo dňa 7.10.2014
Poznámka: Oznámenie dražobníka Profesionálna dražobná spoločnosť, s.r.o. Košice o dobrovoľnej dražbe č. PDS 013/11-2017 zo dňa 24.05.2017 v prospech Prvej stavebnej sporiteľne a.s. Bratislava na nehnuteľností p.č. 27/1, 27/2, 27/3, roz. rod. dom na p.č. 27/1 a roz. garáž na p.č. 27/3. P-345/17
ČASŤ C: ŤARCHY
1 Záložné právo v prospech Prvá stavebná sporiteľňa a.s. Bajkalská 30, Bratislava IČO 31335004, na p.č. 27/1, 27/2, 27/3, na rozostavaný rodinný dom so súp.č. 1396 na p.č. 27/1 a na rozostavanú garáž na p.č. 27/3, na zabezpečenie úveru podľa zmluvy č. V-2269/2015 zo dňa 10.4.2015
Poznámka: Bez zápisu
Iné údaje: Bez zápisu

J. Výška ceny dosiahnutá vydražením -
K. Najnižšie podanie 155.700,00 €
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Jana Študencová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Slnečná
b) Orientačné/súpisné číslo 295/38
c) Názov obce Valaliky - Bernátovce d) PSČ 044 13
e) Štát Slovensko
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 23.02.1980
V. Odhad ceny predmetu dražby Číslo znaleckého posudku: 14/2017
Meno znalca:Ing. Miroslav Tokár
Dátum vyhotovenia:28.2.2017
Všeobecná cena odhadu:173.000,00 €