Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 249/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 29.12.2016
  • Značka:
  • X008715
Žilinská dražobná, s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 8210/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Žilinská dražobná, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko A. Kmeťa1701001 Žilina
a) Názov ulice/verejného priestranstva A. Kmeťa
b) Orientačné/súpisné číslo 17
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sro , vložka číslo: 16233/L
IV. IČO/ dátum narodenia 36430714
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Lucie Mizerákovej, Sad SNP 669/6, 010 01 Žilina
D. Dátum konania dražby 23. 12. 2016
E. Čas konania dražby 9:30 hod.
F. Kolo dražby Prvé
G. Predmet dražby

Predmetom dražby - nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 26, katastrálne územie: Bánová, evidované na Okresnom úrade Žilina - katastrálny odbor, spoluvlastnícky podiel 1/1

-          stavba – rodinný dom súpisné č. 37, postavená na parcele registra „C“, parc. č. 661/2 – zastavané plochy a nádvoria o výmere 162 m2 v spoluvlastníckom podiele 1/1, zapísanej na LV č. 26 pre kat. úz. Bánová

-          garáž súpisné č. 728, postavená na parcele registra „C“, parc. č. 662/2 – zastavané plochy a nádvoria o výmere 36 m2 v spoluvlastníckom podiele 1/1, zapísanej na LV č. 26 pre kat. úz. Bánová

-  pozemku – parcela registra „C“, parc. č. 661/1 – zastavané plochy a nádvoria o výmere 218 m2  v spoluvlastníckom podiele 1/1, zapísanej na LV č. 26 pre kat. úz. Bánová

-   pozemku – parcela registra „C“, parc. č. 661/2 – zastavané plochy a nádvoria o výmere 162 m2  v spoluvlastníckom podiele 1/1, zapísanej na LV č. 26 pre kat. úz. Bánová

-   pozemku – parcela registra „C“, parc. č. 662/1 – záhrady o výmere 234 m2  v spoluvlastníckom podiele 1/1, zapísanej na LV č. 26 pre kat. úz. Bánová

  -  pozemku – parcela registra „C“, parc. č. 662/2 – zastavané plochy a nádvoria o výmere 36 m2  v spoluvlastníckom podiele 1/1, zapísanej na LV č. 26 pre kat. úz. Bánová

H. Opis predmetu dražby

RD Žilina - Bánová čs. 37

Rodinný dom č.s. 37 je postavený na rovinnom pozemku parcelné číslo KN 661/2 v katastrálnom území Bánová, obec Žilina, okres Žilina, v zastavanom území obce, v časti obce s rodinnými domami stredného štandardu.

Rodinný dom je vybudovaný z pôvodného objektu postaveného v roku 1959, z ktorého ostali len pôvodné základy a obvodové steny podzemného podlažia. Jedná sa o murovaný, dvojpodlažný objekt s dvoma nadzemnými podlažiami a čiastočným podpivničením. Objekt je osadený v pôvodnej časti aj v časti prístavby v priemernej hĺbke do 2,00m od upraveného terénu, založený na izolovaných, betónových, základových pásoch. Obvodové steny podzemného podlažia sú z monolitického betónu, izolované proti vode a tepelne izolované, obvodové steny nadzemných podlaží sú murované z murovacích tvárnic Porotherm, zvonku dodatočne zateplené, s vyhotovenými vonkajšímí omietkami na báze umelých hmôt. Na sokli je obklad z prírodného kameňa. Strop nad podzemným podlažím a nad prvým nadzemným podlažím je železobetónový so sádrokartónovým podhľadom, strop nad druhým nadzemným podlažím je drevený, trámový so sádrokartónovým podhľadom. Vnútorné nosné murivo a vnútorné priečky sú murované z murovacích tvárnic Porotherm s vyhotovenými vnútornými vápennými omietkami a keramickým obkladom v kuchyni, v kúpeľniach a vo WC. Schodisko do podzemného podlažia je drevené, resp. do druhej pivnice sa vstupuje priamo z upraveného terénu vonkajším, betónovým schodiskom, na druhé nadzemné podlažie vedie drevené schodisko, jednoramenné, bez podstupníc. Objekt je zastrešený sedlovou strechou s rôznou výškou hrebeňov s krytinou z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie strechy - zvody a žľaby sú z medeného plechu, vonkajšie parapety sú z pozinkovaného plechu. V objekte sú vyhotovené vnútorné rozvody teplej a studenej vody, kanalizácie, elektrické a internetové rozvody a rozvody ústredného kúrenia. V dome je zabudované bezpečnostné zariadenie. Vykurovanie je ústredné, plynové s možnou kombináciou krbového kúrenia - teplovzdušného. Ohrev TÚV zabezpečuje plynový kotol.

Objekt je napojený na obecnú vodovodnú sieť, odkanalizovaný do obecnej, kanalizačnej siete. Elektrická prípojka je svetelná aj motorická. Plynová prípojka je napojená na STL plynovod v miestnej komunikácii.

Na základe vydaného stavebného povolenia č. 2003C-11536 Hu zo dňa 28.10.2003 boli začaté stavebné práce na prístavbe, nadstavbe rodinného domu. Počas stavebných prác bol pôvodný rodinný dom odstránený a ostali len pôvodné základy, obvodové steny podzemného podlažia a obvodové steny prvého nadzemného podlažia. Stavebné práce boli ukončené v roku 2006 vydaním kolaudačného rozhodnutia č. 2006C-530Há zo dňa 13.2.2006. Pri miestnom šetrení bolo zistené, že rodinný dom je v dobrom technickom stave, na dome je vykonávaná pravidelná údržba, v dome sa nachádza vyšší stredný štandard vnútorného vybavenia. Vzhľadom na celkový stavebno-technický stav domu a s ohľadom na použité stavebné materiály určujem celkovú životnosť na 100 rokov.

Rodinný dom čs. 37 je postavený na rovinnom pozemku parcelné číslo KN 661/2, v katastrálnom území Bánová, obec Žilina, okres Žilina, v zastavanom území obce, v časti obce s rodinnými domami stredného štandardu, v okrajovej, prímestskej časti obce Bánová. Jedná sa o zaujímavú a lukratívnu lokalitu, kde životné prostredie je ovplyvnené len bežným hlukom a prašnosťou od automobilovej dopravy. Pri rodinnom dome na pozemku parcelné číslo KN 661/1 a KN 662/1 a na obecnej komunikácii je možnosť parkovania motorových vozidiel. Pri nehnuteľnosti je možnosť napojenia sa na všetky inžinierske siete.

Centrum krajského mesta s občianskou vybavenosťou krajského mesta, kultúrne strediská, mestské divadlo, obchodné domy, banky, hotely, zdravotné strediská, nemocnica, Žilinská univerzita, krajský úrad, súd a prokuratúra sa nachádzajú vo vzdialenosti do 3km od nehnuteľnosti. Dopravné spojenie s okolitými mestami a obcami je dobré - autobusom, popr. železnicou. Autobusová, železničná stanica a stanovisko taxislužby sa nachádzajú v dosahu centra obce, vo vzdialenosti do 3km od rodinného domu. Pracovné možnosti v krajskom meste sú relatívne dostačujúce.

1. Podzemné podlažie

Z dispozičného hľadiska sa na podzemnom podlaží pôvodnej časti nachádza pivnica so schodiskom. Podlahy tvoria keramické dlažba, okno je plastové, nie je tu žiadne vnútorné vybavenie. Schody sú drevené.

Prístavba z roku 2006

Z upraveného terénu sa vstupuje do druhej pivnice pod časťou prístavby - do skladu náradia. Podlahy tvoria keramické dlažby, dvere sú plastové. Nie je tu žiadne vnútorné vybavenie.

1. Nadzemné podlažie

Z dispozičného hľadiska sa na prvom nadzemnom podlaží pôvodnej časti nachádza hala so schodiskom, WC, kúpeľňa, kuchyňa a dve obytné izby. Podlahy v obytných izbách, v kuchyni a v hale sú plávajúce, vo WC a v kúpeľni je keramická dlažba. Okná sú plastové s vnútornými žalúziami, vnútorné dvere sú drevené - buk v drevených zárubniach, schodisko je drevené - buk. V kuchyni je na mieru vyrobená kuchynská linka so vstavanými spotrebičmi: umývačka riadu, chladnička s mrazničkou, elektrická platňa, elektrická rúra, odsávač, vyhotovený keramický obklad. Vo WC je misa WC s umývadlom, v kúpeľni je plastová rohová vaňa, samostatný sprchový kút, umývadlo. V kúpeľni a vo WC je vyhotovený keramický obklad. V obývacej izbe je krb s teplovzdušným kúrením. V kúpeľni a vo WC je vyhotovené podlahové kúrenie, v ostatných miestnostiach sú hliníkové radiátory.

1. Nadstavba

Z dispozičného hľadiska sa v časti nadstavby - druhého nadzemného podlažia nachádza hala, kúpeľňa, kotolňa a tri obytné izby. V miestnosti určenej na kuchyňu je obytná izby. Z obytných miestností sa vychádza na terasu. Okná a balkónové dvere sú plastové, vnútorné dvere sú drevené, v drevených zárubniach - buk. Podlahy v obytných miestnostiach sú plávajúce, v kúpeľni a v kotolni je keramická dlažba. V kotolni je plynový kotol, v kúpeľni je plastová rohová vaňa, umývadlo, misa WC, vyhotovený keramický obklad. V kúpeľni je vybudované podlahové kúrenie, v ostatných miestnostiach sú hliníkové radiátory. V obytných miestnostiach sú vstavané skrine.

Garáž na parcele číslo 662/2

Jedná sa o samostatne stojaci, jednopodlažný, murovaný objekt postavený na rovinnom pozemku parcelné číslo KN 662/2 v katastrálnom území Bánová, obec Žilina, okres Žilina, v zastavanom území obce, v časti obce s rodinnými domami stredného štandardu, pri rodinnom dome čs. 37. Objekt je založený na izolovaných, betónových, základových pásoch s vodorovnou izoláciou proti vlhkosti. Obvodové steny sú murované z murovacích tvárnic Ytong, zvonku dodatočne zateplené, s vyhotovenými vonkajšími omietkami na báze umelých hmôt. Sokel je obložený kamenným obkladom. Strop nie je vybudovaný, podbitie krovu - obkladom z tatranského profilu, zastrešenie je stanovou strechou s krytinou z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie strechy sú z medeného plechu. Podlahy - betónové dlažby, okná sú plastové, garážová brána je hliníková, výklopná, zateplená. Elektroinštalácia - svetelná aj motorická.

Na základe kolaudačného rozhodnutia č. 2007C-10535 Há zo dňa 19.7.2007 bola garáž daná do trvalého užívania v roku 2007 a teda jej vek ku dňu ohodnotenia je 9 rokov. Garáž je vo veľmi dobrom technickom stave, jedná sa o novostavbu vybudovanú z kvalitných materiálov. S ohľadom na použité stavebné materiály a s ohľadom na celkový stavebno-technický stav objektu určujem celkovú životnosť na 80 rokov.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

PRÍSLUŠENSTVO

Plot

Pozemok parcelné číslo KN 661/1 a KN 662/1 oddeľuje od okolitých pozemkov a obecnej komunikácie plot vybudovaný z betónových tvárnic, omietnutý. V plote je zabudovaná drevená plotová brána - s automatickým ovládaním zo západnej aj východnej strany pozemkov

Kopaná studňa na KN č. 661/1 - Kopaná

Kopaná studňa je vybudovaná na pozemku parcelné číslo KN 661/1.

Vodovodná prípojka na KN č. 661/1

Rodinný dom je zásobovaný pitnou vodou z obecnej vodovodnej siete. Vodovodná prípojka bola vybudovaná v roku 2007 na pozemku parcelné číslo KN 661/1.

Kanalizačná prípojka na KN č. 661/1

Splašková kanalizácia je odvádzaná kanalizačnou prípojkou do obecnej kanalizačnej siete. Kanalizačná prípojka je vybudovaná na pozemku parcelné číslo KN 661/1.             

Plynová prípojka na KN č. 661/1

Plynová prípojka je vybudovaná na pozemku parcelné číslo KN 661/1. Plyn zabezpečuje vykurovanie a ohrev TÚV.

Záhradný gril na KN č. 662/1

Záhradný gril je vybudovaný na rovinnom pozemku parcelné číslo KN 662/1 v katastrálnom území Bánová, obec Žilina, okres Žilina, pri rodinnom dome čs. 37. Jedná sa o objekt vybudovaný z drevenej konštrukcie v betónových pätkách, zastrešenie stanovou strechou s krytinou z pozinkovaného plechu, klampiarske konštrukcie strechy sú z medeného plechu.

Vodomerná šachta na KN č. 661/1

Vodomerná šachta je osadená na pozemku parcelné číslo KN 661/1.

Revízna šachta na KN č. 661/1

Revízna šachta je osadená na pozemku parcelné číslo KN 661/1.

Spevnené plochy

Spevnená plocha pri záhradnom grile a chodníky - betónová dlažba.

Vonkajšie schody

Schody na prvé nadzemné podlažie, schody na terasu a do pivnice sú betónové, s povrchom z keramickej dlažby.

Spevnené plochy

Keramická dlažba na terase.

Elektrická prípojka na KN č. 661/1

Na pozemku parcelné číslo KN 661/1 je vybudovaná elektrická prípojka.

Predmetom ohodnotenia je tiež pozemok parcelné číslo KN 661/1 - zastavané plochy a nádvoria o výmere 218m2, KN 661/2 - zastavané plochy a nádvoria o výmere 162m2, KN 662/1 - záhrady o výmere 234m2 a KN 662/2 - zastavané plochy a nádvoria o výmere 36m2 vedené na liste vlastníctva č. 26, k.ú. Bánová. Jedná sa o rovinné pozemky nachádzajúce sa v katastrálnom území Bánová, obec Žilina, okres Žilina, v zastavanom území obce, v časti obce s rodinnými domami stredného štandardu, v prímestskej časti Bánová, pričom na pozemku parcelné číslo KN 661/2 je postavený rodinný dom čs. 37, na pozemku parcelné číslo KN 662/2 je postavená murovaná garáž a na pozemku parcelné číslo KN 661/1 sú vybudované prípojky. Možnosť parkovania motorových vozidiel je na obecnej komunikácii a na pozemku parcelné číslo KN 661/1 a KN 662/1. Kvalita životného prostredia pri pozemkoch je ovplyvnená bežnou prašnosťou a hlukom od automobilovej dopravy. Pri pozemku sa nachádzajú inžinierske siete: vodovodná, kanalizačná, elektrická, plynová.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Na predmete dražby viaznu nasledovné ťarchy: „Zmluva o zriadení zál.práva k nehnuteľnosti č.EZY-MRL-00054939-2012-MAR2-IU/A pre UniCredit Bank Slovakia a.s., Šancová 1/A, 813 33 Bratislava, IČO:00681709 na parc.č.661/1 zast.pl.o výmere 218 m2, 661/2 zast.pl.o výmere 162 m2, 662/1 záhrady o výmere 234 m2, 662/2 zast.pl. o výmere 36 m2 a rod.dom čs.37 na parc.č.661/2, garáž čs.728 na parc.č.662/2, č.V 3756/12 z 6.7.2012 - 265/12, 279/12

Zmluva o zriadení záložného práva v prospech: Ing. Karol Čižmárik r. Čižmárik,nar.27.08.1976 a Ing. Lucia Čižmáriková r. Plášeková,nar.05.07.1977, na nehnuteľnosti: parc.č.CKN 661/1 zast.pl.o výmere 218 m2, parc.č.CKN 661/2 zast.pl.o výmere 162 m2, parc.č.CKN 662/1 záhrady o výmere 234 m2, parc.č.CKN 662/2 zast.pl. o výmere 36 m2 a rod.dom č.s.37 na parc.č.CKN 661/2, garáž č.s.728 na parc.č.CKN 662/2, podľa č.V 4698/14 z 02.09.2014 - 479/14,

Vecné bremeno spočívajúce v práve doživotného bezplatného užívania k nehnuteľnostiam: parc.č.CKN 661/1 zast.pl.o výmere 218 m2, parc.č.CKN 661/2 zast.pl.o výmere 162 m2, parc.č.CKN 662/1 záhrady o výmere 234 m2, parc.č.CKN 662/2 zast.pl. o výmere 36 m2 a rod.dom č.s.37 na parc.č.CKN 661/2, garáž č.s.728 na parc.č.CKN 662/2 v prospech: Ing. Karol Čižmárik r. Čižmárik,nar.27.08.1976 a Ing. Lucia Čižmáriková r. Plášeková,nar.05.07.1977, podľa č.V 4698/14 z 02.09.2014 - 479/14,

Vo vzťahu k nehnuteľnostiam je zapísaná nasledovná poznámka: „P 330/2016 - Uznesenie Okresného súdu v Žiline č. 18Cb/32/2016 o návrhu na nariadenie predbežného opatrenia - zákaz nakladať s nehnuteľnosťami: C KN parc.č. 661/1 zast.pl.o výmere 218 m2, C KN parc.č. 661/2 zast.pl.o výmere 162 m2, C KN parc.č. 662/1 záhrady o výmere 234 m2, C KN parc.č. 662/2 zast.pl.o výmere 36 m2, rodinný dom čs. 37 na pozemku C KN parc.č. 661/2, garáž čs. 728 na pozemku C KN parc.č. 662/2, zákaz prevodu vlast. práva, zriadenia záložného práva a ich zaťaženia inými právami tretích osôb 347/16“
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 190.000 €
K. Najnižšie podanie a) bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Ing. Karol Židek
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Hollého
b) Orientačné/súpisné číslo 159/7
c) Názov obce Rajec d) PSČ 015 01
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 23.10.1982
V. Odhad ceny predmetu dražby 240.000 €