Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 249/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 29.12.2016
  • Značka:
  • X008717
Auctioneer s. r. o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 044/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Auctioneer s. r. o.
II. Sídlo/bydlisko Špitálska6181108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Špitálska
b) Orientačné/súpisné číslo 61
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 68079/B
IV. IČO/ dátum narodenia 45881014
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Špitálska 61, 811 08 Bratislava, Zasadačka OTP Faktoring Slovensko s.r.o., 3. Poschodie, miestnosť č. 4
D. Dátum konania dražby 27. 12. 2016
E. Čas konania dražby 10:00
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

BYT / NEBYTOVÝ PRIESTOR V BYTOVOM DOME

Okresný úrad

Katastrálny odbor

Obec

Katastrálne

územie

Číslo listu vlastníctva

Súpisné

číslo bytového domu

Adresa a číslo vchodu

Bratislava III

Ba-m.č. NOVÉ MESTO

Nové Mesto

3589

443

Tehelná 23

Parcelné čísla pozemkov zastavaných domom

Číslo poschodia

Označenie či ide o byt /nebytový priestor a jeho číslo

Spoluvlastnícky podiel na spoločných častiach domu

Spoluvlastnícky podiel na spoločných zariadeniach domu

Spoluvlastnícky podiel na zastavaných a priľahlých pozemkoch

11541,2 ; 11541/3

8. p.

 Byt č.25

11/1000

11/1000

 

H. Opis predmetu dražby

Byt: Byt č. 25, 8.poschodie, v byt. dome s.č. 443 na p. č. 11541/2 a 11541/3, k.ú. Nové Mesto

Popis bytového domu:

Bytový dom s. č. 443, na Tehelnej ul. č. 23 v Bratislave, je postavený na pozemku p. č. 11541/3, k. ú. Nové Mesto. Bytový dom má 4 vchody (17, 19, 21, 23) prístupné z uličnej strany bytového domu vonkajším schodiskom. Byty v dome sú prístupné schodiskom a výťahom. Bytový dom má 9 nadzemných podlaží a jedno podzemné. V suteréne bytového domu sa nachádzajú pivnice, na ostatných podlažiach sú umiestené byty.

Nosnú konštrukciu bytového domu tvorí celo-panelový systém. Založenie objektu je na plošných základoch. Obvodový i strešný plášť sú vytvorené zo železobetónových panelov, strecha je plochá, podlahy v spoločných vstupných priestoroch a na chodbách sú z terazzovej dlažby, na schodisku je liate terazzo. Vstupné dvere sú plastové presklené izolačným dvojsklom, dvere majú presklený nadsvetlík a bočný svetlík. Dvere sú opatrené elektrickým vrátnikom, ovládateľným z bytov. Na vonkajšej fasáde pri hlavnom vstupe sú osadené poštové schránky. Zádverie je oddelené drevenými pôvodnými dverami s presklením. Omietky stien vnútorných sú vápenné hladké s olejovým náterom, vonkajšia omietka je zateplená s omietkami na baze umelých látok. V spoločných priestoroch a na schodiskách bytového domu sú plastové okna s izolačným trojsklom. Objekt je vybavený vnútorným rozvodom vody, elektriky, kanalizácie, plynu. Vykurovanie a ohrev TÚV je zo spoločnej kotolne postavenej na p. č. 11541/2. Proti atmosferickým poruchám je nehnuteľnosť chránená bleskozvodom. V bytovom dome sa nachádza výťah. Bytový dom prešiel v roku 2015 stavebnými úpravami, rekonštrukciou, pri ktorej boli vymenené plastové okná a dvere na spoločných priestoroch, vyhotovené nové stupačky, zateplenie a nová fasáda, nová krytina na streche, vymenený výťah.

Spoločnými časťami domu sú: základy domu, strecha, chodby, obvodové múry, priečelia, vchody a vchodové priestory, schodištia, podesty, medzipodesty, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie, zvislé nosné a izolačné konštrukcie, výťahová šachta.

Spoločnými zariadeniami domu sú: okná, dvere, výťah, strojovňa výťahu, hlavný domový vypínač, bleskozvod a uzemnenie, kotolňa vrátane technologického zariadenia, komín, odkvapové žľaby a zvody, elektrické, vodovodné, teplovodné, kanalizačné a plynové prípojky, vodovodné, teplovodné, kanalizačné, elektrické, telefónne a slaboprúdové siete a kúrenárske rozvody v dome, protipožiarny rozvod vody a hlavný uzáver vody s hlavným vodomerom, domový vrátnik.

Príslušenstvom domu je: kanalizačná a vodomerná šachta.

Objekt bytového domu je udržiavaný. Podľa priloženého potvrdenia o veku stavby, dom bol daný do užívania v roku 1975. Vek domu k dátumu ohodnotenia je určený na 41 rokov.

Popis bytu:

Ohodnocovaný byt č. 25 s príslušenstvom sa nachádza na 8. poschodí bytového domu v stredovej časti domu. K bytu patrí aj pivničná kobka umiestnená mimo bytu v suteréne bytového domu. Byt tvoria tieto miestnosti: zádverie, chodba, kuchyňa, samostatné WC, kúpeľňa, tri obytné miestnosti, lodžia. Podlahy: laminátové parkety sú vyhotovené v izbách, na chodbe; keramické obklady: lodžia, kúpeľňa, WC, kuchyňa, zádverie. Steny sú vystierkované a vymaľované. Dvere sú plné osadené do oceľových zárubní, dvere medzi zádverím, obývacou izbou a chodbou sú posuvné, vchodové dvere sú bezpečnostné osadené v oceľovej zárubni, v byte sú inštalované oceľové radiátory Korad, vykurovanie je ústredné teplovodné. Byt je napojený na rozvod teplej, studenej vody a zemného plynu z verejných rozvodov. Meranie týchto médií je samostatnej pre byt v inštalačnej šachte prístupnej z WC. Elektroinštalácia v byte je svetelná, chránená automatickými ističmi umiestnenými priamo v byte. Meranie odberu el. energie plynu je samostatne pre byt elektromerom a plynomerom prístupným zo spoločnej chodby. Byt je vybavený rozvodom signálu káblovej televízie, vnútorným telefónom s diaľkovým ovládaním vchodových dverí domu. Zádverie je oddelené od šatníka posuvnými dverami, v spálni je osadená vstavaná skriňa .

Kúpeľňa: plastová vaňa bez obmurovania a keramického obloženia, plastová sprchovacia vanička bez obmurovania, keramické umývadlo osadené do murovanej police s keramickým obkladom, vodovodné batérie 3x, (2x so sprchovou hlavicou), keramický obklad na stenách do celej výšky a vane.

WC: stojatá keramická WC misa s nadržkou na splachovanie, keramický obklad stien do celej výšky, na bočnej stene je šachta so stúpačkou vody a kanalizácie prístupná drevenými dvierkami, dvere sú zhrňovacie.

Kuchyňa: kuchynská linka na báze dreva umiestnené po oboch stranách kuchyne, nerezový drez s pákovou vodovodnou batériou, zabudovaný plynový štvorhorákový panel, digestor osadený do kuchynskej linky, zabudovaná elektrická rúra, umývačka riadu, práčka, obklad steny za kuchynskou linkou a pod oknom

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Obvyklá životnosť podobných bytových domov sa uvažuje v rozpätí od 50 do 150 rokov. Vzhľadom na použité stavebné materiály, konštrukčné riešenie, absencia vizuálnych nedostatkov charakteristických pre väčšinu novostavieb ako aj technický stav bytového domu stanovujem životnosť na 100 rokov.

Byt je čiastočne rekonštruovaný (vymenené podlahy, , dlažby, vybavenie kúpeľne a kuchyňa).

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
C. Ťarchy: LV 3589
Por.č.:
Vecné bremeno - poskytovanie služieb kotolne na p.č.11541/2 v prospech nájomcov a vlastníkov bytov v dome
Tehelná 13,15 podľa V-1567/99
Záložné právo podľa § 15 z. 182/93 Z.z. v znení z. 151/95 Z.z. v prospech ostatných vlastníkov bytov alebo
nebytových priestorov.
Záložné právo v prospech OTP Banka Slovensko a.s. (IČO 31318916) na byt č.25 na 8.p., Tehelná 23, podľa V-
15063/06 zo dňa 9.11.2006
Exekučné záložné právo v prospech Slovenská sporiteľňa, a.s., IČO 00151653 na byt č.25 na 8.p., Tehelná 23,
podľa exekučného príkazu Ex 3508/2012 zo dňa 21.10.2014 (súdny exekútor JUDr. Ladislav Jakubec), Z-
21261/14
Exekučné záložné právo v prospech oprávneného Ing. Monika Malacká (20.12.1976) a Ing. Andrej Malacký
(15.12.1976) na byt č.25 na 8.p., vchod Tehelná 23, podľa exekučného príkazu EX 1458/13 zo 16.05.2016 (súdny
exekútor PhDr.Mgr. Jozef Ružarovský, Trnava), Z-9982/16
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 124000€
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Marian Strelecký, MBA
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Veľkomoravská
b) Orientačné/súpisné číslo 52
c) Názov obce Malacky d) PSČ 901 01
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 12.12.1976
V. Odhad ceny predmetu dražby Číslo znaleckého posudku 218/2016
Meno a priezvisko znalca Ing. Sylvia Piffková
Dátum vyhotovenia 08.11.2016
Všeobecná cena odhadu 126 000,00 EUR