Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 156/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 12.8.2016
  • Značka:
  • X005422
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 514/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Dražobná spoločnosť, a. s., Zelinárska 6, 821 08 Bratislava
D. Dátum konania dražby 09. 08. 2016
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby 3. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 2715, katastrálne územie: RUŽINOV, Okresný úrad Bratislava – Katastrálny odbor, obec BA – m. č. Ružinov, okres Bratislava II, a to:
 

Pozemky - parcely registra "C":

• parcelné číslo: 2301/2, výmera: 601 m2, druh pozemku: záhrady
• parcelné číslo: 2301/4, výmera: 179 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria
 

Stavby:

• súpisné číslo: 1645, na parcele č. 2301/4, druh stavby: rodinný dom
 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje do LV, najmä: uličné oplotenie, bočný a zadný plot, prípojka vody, kanalizačná prípojka, prípojka plynu, elektrická prípojka, spevnené plochy - zatrávňovacie tvarovky, spevnené plochy – betónová dlažba, vonkajšie schody, oporné múry, altán a pod.

 

Rodinný dom s prístavbou so súp. číslom: 1645, ležiaci na parcele č. 2301/4 pozostáva z nižšie špecifikovaných bytov spolu s nižšie uvedenými podielmi priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu súpisné č. 1645 na parc. č. 2301/4 a nižšie uvedenými spoluvlastníckymi podielmi k pozemkom par. č.: 2301/2 a par. č.2301/4:

 

Špecifikácia bytov a nebytového priestoru:

  • byt č. 1, prízemie, vchod Syslia 42, nachádzajúci sa v rodinnom dome s prístavbou so súp. č. 1645 na parcele č. 2301/4, podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a spoluvlastnícky podiel k pozemkom vo výške 9317/33470,
  • byt č. 2, 1.p., vchod Syslia 42, nachádzajúci sa v rodinnom dome s prístavbou so súp. č. 1645 na parcele č. 2301/4, podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a spoluvlastnícky podiel k pozemkom vo výške 11984/33470,
  • byt č. 3, 2.p., vchod Syslia 42, nachádzajúci sa v rodinnom dome s prístavbou so súp. č. 1645 na parcele č. 2301/4, podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a spoluvlastnícky podiel k pozemkom vo výške 9375/33470,
  • priestor č. 12-901, prízemie, vchod Syslia 42, nachádzajúci sa v rodinnom dome s prístavbou so súp. č. 1645 na parcele č. 2301/4, podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a spoluvlastnícky podiel k pozemkom vo výške 2794/33470.

 

Predmet dražby sa draží ako jednotný predmet dražby a to v spoluvlastníckom podiele 1/1.

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží.“

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom s prístavbou na ulici Syslia 42, súpisné číslo 1645 na parc. KN č. 2301/4, k.ú. Ružinov.

 

Rodinný dom s prístavbou na ulici Syslia 42, súpisné číslo 1645 na parc. KN č. 2301/4, k.ú. Ružinov je samostatne stojací trojpodlažný objekt s plochou strechou obdĺžnikového pôdorysu. Objekt celkovo pozostáva z troch bytových jednotiek a nebytového priestoru v prístavbe na úrovni 1.NP: Rodinný z bytu číslo 1 na prízemí, bytu číslo 2 na 1.p, bytu číslo 3 na 2.p. a nebytového priestoru číslo 12-901 - iný nebytový priestor na prízemí. Bytové jednotky majú možnosť samostatného prístupu zo spoločného schodiskového traktu objektu, nebytový priestor garáže je samostatne prístupný z exteriéru objektu cez garážové brány orientované smerom do ulice aj do dvora. Samostatné bytové jednotky majú možnosť pomerového merania spotreby elektrickej energie.

Objekt rodinného domu spolu s prístavbou tvoria jeden komplexný celok. Pôvodná časť rodinného domu bola daná do užívania v roku 1974. Materiálové ako aj technické vyhotovenie zodpovedá uvedenému obdobiu. Prístavba ako neoddeliteľná súčasť rodinného domu bola kolaudačným rozhodnutím daná do užívania v roku 1998.

 

Dispozičné riešenie.

1.NP: je prístupné z exteriéru osobitým vstupom alebo v rámci schodiskové traktu objektu z interiéru. 1. NP obsahuje samostatnú bytovú jednotku v rámci pôvodnej časti rodinného domu, pozostávajúcu z dvoch obytných miestností a príslušenstva, ktorým je chodba, kúpeľňa, kotolňa, sklad a garáž rovnako v čase obhliadky využívaná ako sklad. Samostatný schodiskový priestor v pôvodnej časti rodinného domu obsahuje dve skladovacie miestnosti (jednu pod schodiskom v zníženej úrovni čiastočne zapustenej pod úroveň okolitého terénu). Samostatná časť nebytový priestor sa nachádza len v časti prístavby a pozostáva z jednej miestnosti garáže prístupnej z  dvornej aj uličnej strany garážovou bránou.

2.NP: Hlavný vstup do rodinného domu z dvora je umiestnený z čelnej uličnej strany cez schodisko. 2.NP sa nachádza v rámci pôvodnej časti objektu ako aj prístavby. 2.NP pozostáva zo schodiskového traktu s predsieňou a samostatnej bytovej jednotky, ktorá obsahuje štyri obytné izby a príslušenstvo, ktorým je kuchyňa s jedálňou, kúpeľňa, WC v členení muži a ženy s umývadlom v predsieni, sklad, centrálna chodba a loggia prístupná z jednej obytnej izby.

3.NP: sa nachádza len v rámci pôvodnej časti objektu a pozostáva zo schodiskového traktu s predsieňou s prístupom na terasu nad vstupom a samostatnej bytovej jednotky, ktorá obsahuje tri obytné miestnosti a príslušenstvo, ktorým je kuchyňa, kúpeľňa, sklad, centrálna chodba a loggia prístupná z jednej obytnej izby.

 

Technické vyhotovenie:

Osadenie rodinného domu je priemerne v hĺbke nad 1m do 2m. Základy rodinného domu sú tvorené základovými pásmi z prostého betónu s hydroizoláciou proti zemnej vlhkosti. Obvodové nosné murivá sú tehlové hrúbky 450mm. Deliace priečky sú prevažne murované, v jednom prípade je priečka realizovaná ako montovaná. Stropné konštrukcie sú železobetónové s rovným podhľadom. Zastrešenie objektu je riešené plochou strechou. Krytina na streche rodinného domu je plechová. Klampiarske konštrukcie strechy vrátane zvodov sú úplné z pozinkovaného plechu. Fasádna omietka je brizolitová. Okná rodinného domu sú prevažne plastové s izolačným zasklením, v rámci 1.NP z uličnej strany zdvojené drevené doplnené o exteriérové mreže. Vchodové dvere do rodinného domu sú plastové, ostatné interiérové dvere sú drevené hladké, plné alebo zasklené, osadené do oceľových zárubní. Vnútorné omietky sú vápenné hladké v obytných miestnostiach, v sociálnych zariadeniach a v kuchyni okolo kuch. linky je keramický obklad. Podlahy sú riešené podľa využitia. Na 1.NP v obytných miestnostiach prevažne s textilným povrchom, v ostatných miestnostiach keramická dlažba. V garážach a skladoch cementový poter. Na 2.NP a 3.NP v obytných miestnostiach prevažne veľkoplošné laminátové, v ostatných miestnostiach keramická dlažba. Vykurovanie rodinného domu je riešené ako ústredné radiátorové. Zdrojom tepla je centrálny plynový kotol umiestnený v suteréne rodinného domu v miestnosti kotolne. V objekte sa nachádzajú rozvody vody v pozinkovaných potrubiach SV a TÚV. Zdrojom teplej vody sú dva plynové prietokové ohrievače, pre 1.NP v miestnosti kotolne na 1.NP, pre 2.NP a 3.NP samostatný umiestnený v kúpeľni na 2.NP. Elektroinštalácia v rodinnom dome je svetelná aj motorická. Rodinný dom má zriadené jedno odberné miesto spotreby elektrickej energie, rozvody elektrickej energie v rámci objektu sú vyhotovené s možnosťou pomerového merania spotreby elektrickej energie pre každú bytovú jednotku samostatne. V rámci každého podlažia sa nachádza osobitý rozvádzač elektrickej energie s automatickým istením. Rozvody plynu na 1.NP a 2.NP. Objektové schodisko železobetónové doskové s povrchom terrazo. V rámci objektu sú inštalované rozvody zabezpečovacieho zariadenia samostatne pre každú bytovú jednotku.

Na 1.NP sa v technickej miestnosti nachádza plynový kotol ústredného kúrenia pre celý objekt a plynový prietokový ohrievač vody pre 1.NP. Kuchyňa na 1.NP obsahuje kuchynskú linku z materiálov na báze dreva dĺžky 1,98m s poplastovaným kuchynským jednodrezom s pákovou vodovodnou batériou a plynovou varnou doskou. Kúpeľňa na 1.NP obsahuje murovaný sprchovací kút a keramické umývadlo s pákovými vodovodnými batériami a WC misu kombi. Keramický obklad stien pri WC a sprche.

Kuchyňa na 2.NP obsahuje kuchynskú linku z materiálov na báze dreva dĺžky 2,70m s poplastovaným kuchynským jednodrezom s odkladacou plochou a pákovou vodovodnou batériou a samostatne stojací plynový sporák s elektrickou rúrou. Keramický obklad steny pracovnej plochy kuchynskej linky. Kúpeľňa na 2.NP obsahuje murovaný sprchovací kút a keramické umývadlo s ostatnými vodovodnými batériami a WC misu kombi. Keramický obklad stien pri WC a sprche. V kúpeľni sa zároveň nachádza plynový prietokový ohrievač TÚV pre 2.NP a 3.NP. Miestnosť WC v členení muži a ženy obsahuje dve kabínky. WC ženy bez zariaďovacích predmetov, WC muži obsahuje pisoár a WC misu kombi. V rámci predsiene sa nachádza keramické umývadlo s pákovou vodovodnou batériou. V jednej obytnej izbe sa nachádza kozub s otvoreným ohniskom.

Kuchyňa na 3.NP obsahuje kuchynskú linku z materiálov na báze dreva dĺžky 4,75m bez horných zavesených skriniek s nerezovým kuchynským jednodrezom s odkladacou plochou a pákovou vodovodnou batériou a samostatne stojací elektrický sporák so sklokeramickou varnou doskou a elektrickou rúrou. Kúpeľňa na 3.NP obsahuje plastovú rohovú vaňu a keramické umývadlo s pákovými vodovodnými batériami a WC misu kombi. Keramický obklad stien pri vani. V jednej obytnej izbe sa nachádza kozub s otvoreným ohniskom.

Objekt rodinného domu je napojený na verejné inžinierske siete - vodovodnú, kanalizačnú, elektrickú, plynovú a telekomunikačné. Popis ostatných konštrukcií je uvedený v tvorbe rozpočtového ukazovateľa.

Rodinný dom prešiel počas svojej životnosti primeranou údržbou zameranou na výmenu prvkov krátkodobej životnosti. Posledná rekonštrukcia bola vykonaná v roku 2010 a spočívala vo výmene okien za plastové s izolačným zasklením, rekonštrukcia resp. novovybudovanie sociálnych priestorov, kuchýň, výmena elektroinštalácie a nášľapných povrchových vrstiev podláh v prevažnej časti rodinného domu.

 

 

PRÍSLUŠENSTVO

Uličné oplotenie na parc. KN č. 2301/2 oddeľuje pozemok dvora od uličného priestoru. Časť uličného oplotenia sa nachádza na parc. KN č. 3231/18, ktorá je verejným priestranstvom. Oplotenie bolo budované v roku 1974. Výplň plota je z oceľovej tyčoviny v ráme výšky 1,0m, na betónovom pásovom základe.

 

Bočný a zadný plot na parc. KN č. 2301/2 oddeľuje pozemok dvora od susedných pozemkov. Oplotenie zo strojného pletiva výšky priemerne 1,3m na oceľových stĺpikoch. V zadnom plote sa nachádza vstupná bránka na pozemok obdobnej konštrukcie.

 

Prípojka vody na parc. KN č. 2301/2 je vedená od miesta napojenia cez vodomernú šachtu po objekt rodinného domu. Celková dĺžka prípojky na parc. KN č. 2301/2 je 4,0bm. Vybudovaná v roku 1998. Merné miesto spotreby vody sa nachádza vo vodomernej šachte na parc. KN č. 3231/18, ktorá je verejným priestranstvom a nie je vo vlastníctve vlastníka ohodnocovanej nehnuteľnosti.

 

Kanalizačná prípojka na parc. KN č. 2301/2 je vedená od rodinného domu po miesto napojenia na verejnú stokovú sieť. Slúži pre potreby odkanalizovania rodinného domu do verejnej kanalizačnej siete.

 

Prípojka plynu na parc. KN č. 2301/2 je vedená od miesta napojenia po objekt rodinného domu. Merné miesto spotreby plynu sa nachádza na 1.NP v skladovacej miestnosti pod exteriérovým schodiskom. Celková dĺžka na parc. KN č. 2301/2 je 4,0bm.

 

Elektrická prípojka na parc. KN č. 2301/2

Zemná elektrická prípojka na parc. KN č. 2301/2 vybudovaná v roku 1974. Merné miesto spotreby elektrickej energie sa nachádza pri schodisku na 1.NP.

 

Spevnené plochy - zatrávňovacie tvarovky na parc. KN č. 2301/2

Spevnené plochy s povrchom betónovým - betónové zatrávňovacie tvarovky sú situované na parc. KN č. 2301/2 ako spevnená plocha príjazdu do garáže rodinného domu v rámci prístavby. Vybudované v roku 1998.

 

Spevnené plochy - zámková dlažba na parc. KN č. 2301/2

Spevnené plochy s povrchom betónovým - betónová zámková dlažba, sú situované na parc. KN č. 2301/2 ako spevnené plochy chodníkov a ostatné plochy. Vybudované v roku 1998.

 

Spevnené plochy - betónová dlažba na parc. KN č. 2301/2

Spevnené plochy s povrchom betónovým - betónová dlažba, sú situované na parc. KN č. 2301/2 ako chodníky a spevnené plochy príjazdových pásov do garáže v rámci pôvodnej časti rodinného domu. Vybudované v roku 1974.

 

Vonkajšie schody na parc. KN č. 2301/2 slúžia ako hlavný vstup do rodinného domu na úroveň 2.NP, sú situované sú v uličnej časti a betónované na doske s povrchom terrazo. Vybudované v roku 1974.

 

Oporné múry na parc. KN č. 2301/2 sa nachádzajú v prednej uličnej časti pozemku pred rodinným domom. Slúžia pre stabilizáciu garážovej rampy. Vybudované v roku 1974.

 

Altán na parc. KN č. 2301/2 sa nachádza v dvornej časti. Nosná konštrukcia je oceľová s pultovou plechovou strechou. Podlaha betónová. V rámci altánu sa nachádza vonkajší kozub. Vybudovaný v roku 1974.

 

POZEMKY

Pozemok p.č. 2301/2 a 2301/4, k.ú. Ružinov

Pozemok, parc. KN č. 2301/4 je plne zastavaný objektom rodinného domu s prístavbou číslo súpisné 1645. Pozemok, parc. KN č. 2301/2 je dvor resp. záhrada rodinného domu. Pozemky sú rovinatého charakteru, s výbornou dostupnosťou po mestskej komunikácii so spevneným povrchom vozovky, s priamym vyústením na ulicu Syslia. Pozemky sú situované v rámci obytnej časti mestskej časti Bratislava - Ružinov, v kontakte s diaľničným obchvatom mesta, ktorý má v dotknutom úseku realizovanú protihlukovú bariéru, v zástavbe rodinných domov a objektov prevádzkového charakteru.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.

Záložné právo v prospech Všeobecná úverová banka, a.s., Mlynské nivy 1, Bratislava (IČO: 31320155) na rodinný dom s prístavbou so súp. č. 1645 na parc. č. 2301/4, na pozemky parc. č. 2301/2, 2301/4, podľa V- 15679/08 zo dňa 2.6.2008.

Záložné právo v prospech Všeobecná úverová banka, a.s., Mlynské nivy 1, Bratislava (IČO: 31320155) na rodinný dom s prístavbou so súp. č. 1645 na parc. č. 2301/4, na pozemky parc. č. 2301/2, 2301/4, podľa V- 15679/08 zo dňa 2.6.2008.

Záložné právo v prospech Všeobecná úverová banka, a.s., Mlynské nivy 1, Bratislava (IČO: 31320155) na rodinný dom s prístavbou so súp. č. 1645 na parc. č. 2301/4, na pozemky parc. č. 2301/2, 2301/4, podľa V-15679/08 zo dňa 2.6.2008.

Záložné právo v prospech Všeobecná úverová banka, a.s., Mlynské nivy 1, Bratislava (IČO: 31320155) na rodinný dom s prístavbou so súp. č. 1645 na parc. č. 2301/4, na pozemky parc. č. 2301/2, 2301/4, podľa V-15679/08 zo dňa 2.6.2008.

Nasledujúce nájomné pomery v prípade úspešnej dražby ostávajú viaznuť na predmete dražby a vydražiteľ nadobúda predmet dražby zaťažený právami a záväzkami vyplývajúcimi z týchto nájomných pomerov a vstupuje do právneho postavenia prenajímateľa:

Zmluva o nájme nehnuteľnosti uzatvorená podľa § 663 a násl. Obč. zákona medzi prenajímateľom: MVDr. Jozef Lévay, Tr. SNP 9, 040 11 Košice a nájomcom: Ing. Jaroslav Červenka, Kazanská 50, 821 06 Bratislava. Predmetom nájmu je miestnosť č. 102 na prízemí/1. Nadzemné podlažie o výmere 16,55 m2 nachádzajúcich sa v nehnuteľnosti – rod. domu s prístavbou súp. č. 1645 na par. č. 2301/4, ul. Syslia č. 42. Zmluva je uzavretá na dobu neurčitú. Nájomná zmluva je k dispozícii na nahliadnutie v sídle dražobníka.

Zmluva o nájme nehnuteľnosti uzatvorená podľa § 663 a násl. Obč. zákona medzi prenajímateľom: MVDr. Jozef Lévay, Tr. SNP 9, 040 11 Košice a nájomcom: František Jurek, Široké 363, 082 37 Prešov. Predmetom nájmu je miestnosť č. 103 na prízemí/1. Nadzemné podlažie o výmere 14,34 m2 nachádzajúcich sa v nehnuteľnosti – rod. domu s prístavbou súp. č. 1645 na par. č. 2301/4, ul. Syslia č. 42. Zmluva je uzavretá na dobu neurčitú. Nájomná zmluva je k dispozícii na nahliadnutie v sídle dražobníka.

(Poznámka dražobníka: Ku dňu zverejnenia tohto Oznámenia o opakovanej dražbe Zn. 514/2016 dražobník nedisponuje informáciou o ďalších nájomných pomeroch ani o ukončení nájomných pomerov vyplývajúcich z predmetných nájomných zmlúv).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 345.000,- € (slovom: tristoštyridsaťpäťtisíc eur)
K. Najnižšie podanie 337.500 € (slovom: tristotridsaťsedemtisíc päťsto eur)
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Martin Krnčan
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo xxxxx
c) Názov obce xxxxx d) PSČ xxxxx
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 148/2015, ktorý vypracoval Ing. Ivan Šimek, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: Pozemné stavby a Odhad hodnoty nehnuteľností, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod číslom 914405.
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 10.08.2015.
Cena určená znaleckým posudkom: 450.000 € (slovom: štyristopäťdesiattisíc eur).