Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 156/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 12.8.2016
  • Značka:
  • X005401
VIAM - dražobná spoločnosť s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo VDS:211-8/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko VIAM - dražobná spoločnosť s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Brnenská8004010 Košice
a) Názov ulice/verejného priestranstva Brnenská
b) Orientačné/súpisné číslo 80
c) Názov obce Košice d) PSČ 04010
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Košice I , oddiel: Sro , vložka číslo: 21836/V
IV. IČO/ dátum narodenia 44166591
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Vlastníci bytov a nebytových priestorov blok Slovenka, Štôla 986, 058 01 Poprad, SR, v zastúpení správcom E- Byt správa domov s.r.o. Hraničná 5, 058 01 Poprad, IČO: 36502081
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Slovenka, Štôla 986
b) Orientačné/súpisné číslo 986
c) Názov obce Štôla- Poprad d) PSČ 058 01
e) Štát SR
IV. IČO/ dátum narodenia 36502081
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Zuzany Mercovej v Poprade ul. Mnoheľová č. 2832/9,058 01 Poprad.
D. Dátum konania dražby 05. 09. 2016
E. Čas konania dražby 10.00
F. Kolo dražby prvá dražba
G. Predmet dražby

byt č.8 na 1. poschodí bytového domu Slovenka – objekt A, súpisné číslo:986, vchod :0,  zapísaný na LV č. 1014 nachádzajúci sa na parcele č. 555 o výmere 551 m2, druh pozemku zastavané plochy a nádvoria, podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných  zariadeniach domu a spoluvlastnícky podiel k pozemku: 596/12092,katastrálne územie: Štôla, obec Štôla, okres Poprad, Okresný úrad Poprad, Katastrálny odbor

H. Opis predmetu dražby

Byt č. 8 je trojizbový a nachádza sa v stredovej byt. sekcii na severnej strane. orientácia obytných miestností je východná (dve obytné miestnosti - spálňa rodičov a detská izba. Obytná kuchyňa spojená s obývacou izbou má orientáciu západnú. Príslušenstvo bytu tvorí zádverie bytu/vstupu, kuchyňa, kúpelka spolu s WC, balkón situovaný východným smerom a pivnica v 1.PP. Vstupné dvere do bytu sú bezpečnostné plné. Všetky dver v byte sú modernej drevenej konštrukcie riešené ako plné. Okná bytu sú novej plastovej konštrukcie zasklené izolačným dvojsklom a Al žalúziami. Podlahy obytných miestností, tiež obytnej kuchyne a vstupného zádveria sú laminátové plávajúce, v priestore kúpelne sú položené keramické podlahy. Sporák v kuchyni je elektrický indukčný s el. pečiacou rúrou s el. odsávacím digestorom. Kuchynská linka je moderná do tvaru "L"na báze dreva bez keramického obkladu medzi dolnou a hornou zostavou kuchynskej linky. V Kuch. linke je zabudovaný nerezový kuch. umývací drez s odkvapávačom na riad. V kúpeľni sa nachádza nová plastová vaňa s diturvitovým umývadlom a WC misou zavesenou na podomietkovej splachovacej zostave. Vodovodné batérie sú pákové nerezové, v kúpelni sa nachádza páková batéria so sprchovou hlavicou. Vykurovacie telesá/radiátory oceľ. doskové Korado. Byt je veľmi dobre udržiavaný, opotrebovanie bytu je úmerné jeho veku, použitej technológii výstavby, použitým materiálom

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Byt č. 8 je situovaný na 1.NP (prízemí) bytového domu súp. č. 986 na pozemku parc. č. KN-C 555 k.ú. Štôla. Prístup k bytovému domu (BD) je riešený z miestnej komunikácie a blízkeho parkoviska. BD je napojený na vykurovanie z centrálnej kotolne, kde je zároveň pripravovaná aj TÚV. Ďalej je napojený na verejný vodovod a kanalizáciu a elektrickú energiu. Byty sú riešené na 1.PP až 3.NP, z toho 3.NP severnej byt. sekcie sa nachádza v podkroví BD. BD označený ako obj. "A" je rozdelený do 3 byt. sekcií. Severná byt. sekcia má 1.PP v ktorom sa nachádzajú pivničné priestory a plynová kotolňa pre tento BD. Stredová a južná bytová sekcia je trojpodlažná bez podzemného podlažia.

Na každom podlaží sú umiestnené 2 bytové jednotky so vstupom z vnútorného schod. priestoru.

  S vlastníctvom bytu je spojené spoluvlastníctvo spoločných častí, spoločných zariadení a príslušenstva BD. Spoločnými časťami domu sú základy, strecha, chodby, obvodové múry, priečelia, schodiská, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie a zvislé nosné a izolačné konštrukcie.

Spoločnými zariadeniami domu sú zariadenia na spoločné užívanie - komín, zvislé odvetrávacie šachty, bleskozvod, vodovodné, kanalizačné, teplonosné, plynové a elektrické prípojky a to aj tie, ktoré sú umiestnené mimo domu, ale slúžia tomuto domu.

 Ide o atypický bytový dom s dvoma hlavnými vchodmi v miestach vnútorných schodísk. Bytový dom  bol postavený a daný do užívania v r. 2008. Strecha BD je z drevených prvkov sedlovej konštrukcie, str. krytina je asfaltový šindeľ. Bytový dom je zateplený - obvodový plášť a j strecha. Základové konštrukcie sú pásové z prostého betónu. Obvodové nosné steny sú zhotovené ako murované z pórobetónových tvárnic, detto stredové a deliace priečky. Komínové telesá sú murované, tehlové. Stropné dosky a schodiská sú železobetónové. Krov nad objektom BD je klasickej drevenej konštrukcie so sedlovými strechami. Vertikálne prepojenie jednotlivých podlaží je riešené dvojramenným alt. trojramenným schodiskom v južnej a stredovej sekcii. Severná byt. sekcia je prístupná z vnútorného schodiska strednej byt. sekcie. Do pivníc v 1.PP vedie samostatný vchod/dvere na severnej strane severnej byt. sekcie. V BD sa nenachádzajú  osobné výťahy. V severnej a južnej sekcii sú situované trojizbové byty, v stredovej byt. sekcii sú situované dvojizbové byty. V južnej sekcii byty na úrovni + 3,1 m sú riešené ako mezonetové tj. s podkrovnými obytnými miestnosťami na úrovni +6,1 m. obdobným spôsobom sú riešené dva byty v stredovej byt. sekcii na úrovni +3,9 m s podkrovnými bytmi na úrovni +6,9 m. Severná byt. sekcia obsahuje jeden podkrovný nebytový priestor a to kancelária s príslušenstvom na úrovni + 9,0 m..

Terajší vlastník bytu získal vlastnícke právo k bytu na základe kúpnej zmluvyV-668/1- vklad povolený dňa 18.03.2011  na správe katastra Poprad. Celková podlahová výmera bytu je 59,92 m2, spoluvlastnícky podiel na spoločných častiach a zariadeniach podľa aktuálneho výpisu LV je 596/12092.

Dokladu  o veku stavby sa nepodarilo zabezpečiť. Podľa ústnych vyjadrení majiteľov a nájomcami bytov v tomto BD s ktorými sa znalec rozprával na miestnej obhliadke všetci tvrdili, že BD bol daný do užívania v r. 2008. Tento rok potvrdil aj p. Jozef Slovík predseda spoločenstva vlastníkov bytov v tomto BD - mob. tel.  0905 407 782. Znalec vzhľadom na vek stavby a dobrý stavebno-technický stav bytu a BD stanovuje životnosť BD na 100 rokov.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
ČASŤ B: VLASTNÍCI A INÉ OPRÁVNENÉ OSOBY
-
ČASŤ C: ŤARCHY
-
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
: Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č.17/2016 vypracoval Ing. Miroslav Gromada, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: oceňovanie nehnuteľností zapísaný v zozname , tlmočníkov a prekladateľov vedenom MS SR pod číslom 914 088. Dátum vypracovania znaleckého posudku dňa 22.07. 2016.Všeobecná cena odhadu 65.500,00.-eur.
K. Najnižšie podanie 65.500,00 eur
L. Minimálne prihodenie 1000 eur
M. Dražobná zábezpeka a) výška 5.000 eur
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky bezhotovostný prevod na účet dražobníka číslo IBAN:
SK 8309000000005051982967
2. v hotovosti, v eurách, do pokladne v sídle dražobníka
alebo v mieste trvania dražby
3. banková záruka
4. notárska úschova
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou a ani šekom
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky . Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka. 2. Hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky 3.Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky 4. Originál alebo overená kópia dokladu preukazujúceho notársku úschovu
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky do otvorenia dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky : Dražobník bez zbytočného odkladu po skončení dražby vráti dražobnú zábezpeku účastníkovi dražby ktorý predmet dražby nevydražil, prípadne zabezpečí jej vydanie z notárskej úschovy. Ak došlo k zloženiu dražobnej zábezpeky formou bankovej záruky dražobník bez zbytočného odkladu vráti listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky účastníkovi dražby ktorý listinu predložil, najneskôr však do 5 dní od upustenia dražby alebo skončenia dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo bezhotovostným prevodom na účet dražobníka č.ú.: IBAN SK 8309000000005051982967 vedený v SLSP a.s. s variabilným symbolom 2112015 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby v prípade, že suma vydražením presiahla sumu 6.640,00.-eur. Ak táto suma 6.640,00.-eur nebola dražbou presiahnutá je povinný vydražiteľ túto sumu vyplatiť bezodkladne.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: dňa 31.augusta 2016 o 12.00. hod. Obhliadka 2: dňa 01.augusta 2016 o 12.00. hod.
Miesto obhliadky byt č.8 na 1. poschodí bytového domu Slovenka – objekt A, súpisné číslo:986, vchod :0, Štôla 986 okr. Poprad.
Organizačné opatrenia Obhliadka 1: dňa 31.augusta 2016 o 12.00. hod.
Obhliadka 2: dňa 01.augusta 2016 o 12.00. hod.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Zuzana
c) priezvisko Mercova
d) sídlo Mnoheľovač. 2832/9,058 01 Poprad. 2832/9, 05801 Poprad